![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Małe szanse na ciążę mamy, ale się nie poddamy!
Cytat:
![]() Daj potem znać jak z badaniem. Trzymam kciuki żeby było wszystko ok ![]() Psychiatra- dobrze ze byłaś jeśli czułas taką potrzebe ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
I jak było na zabiegu? Opowiadaj!
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Na 17.30 jadę na pewno opowiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki o 17.30
![]() A co do kariotypu to teoretycznie nie powinno nic wyjść co miało wpływ na poprzednią ciążę bo była to trisomia prosta chromosomu 21. Ale kilka tygodni temu dziewczyna z innego wątku zrobiła badanie kariotypów z mężem też przy trisomii prostej 21 płodu ...a wyszła w jej kariotypie mozajka, część komórek ma kariotyp prawidłowy 46xx, część 45x czyli zespół Turnera a część 47xxx czyli zespół Superkobiety ... Czyli wyszło jej coś całkiem z innej beczki, co nie miało wpływu na wadę płodu ale komplikuje myślenie o tym czy starać się o dziecko w ogóle. No i ta dziewczyna nie ma żadnych cech morfologicznych zespołu Turnera, wszystko się u niej zrównoważyło . Okropna sytuacja. Tak więc, wiem że mam małe szanse na to że i mi coś takiego się trafi ale mhm... ![]() No nic, podobno jak się myśli o złych rzeczach to się je ściąga wiec postaram się tego nie robić. ![]() Kiedy Wasi pamowie będą robić kolejne badania bo zapomnialam? My jakoś w połowie lutego, jestem strasznie niecierpliwa, chciała bym żeby czas przyspieszył. No i oczywiście chowam w sobie tą niecierpliwość żeby męża nie zasmucać ale ciągle o tym myślę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jestem samolubna i nie mam serca, ale nie chcialabym mieć dziecka z zespołem Downa czy niepelnosprawnego... boję się że wtedy bym je zamiast.kochać nienawidzila. Moj tz bedzie robił badania w styczniu/lutym tak jak twój ![]()
![]() |
![]() |
#66 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Oby się polepszyło ![]() Cytat:
Cytat:
Byłam dziś pierwszy dzień na praktykach w przedszkolu integracyjnym. Eh ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
Tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
A ja się dziś czuję koscistochuda i brzydka
![]() Jeannee, z mojego doświadczenia zawodowego powiem ci, ze najprawdopodobniej to wcale jajnik cie nie kuje. To napiecie w miednicy. Tam jest wprost pajęczyna mięśni i więzadeł, jedno z bardziej pokręconych miejsc w terapii manualnej. Miewasz bolesne okresy? Edytowane przez koniczyna82 Czas edycji: 2015-12-02 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj. Widzę że też Ci smutno...
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Ja kiedyś byłam przekonana że mnie tak kuje jajnik, też mnie to niepokoilo. Byłam na sesji gdzie terapeuta manualny najpierw zają się kregoslupem. Potem ustawił miednicę bo jak wielu paniom mi z powodu trybu zycia miednica rotuje, co powoduje że jedna noga robi się minimalnie dluzsza a druga krutsza i oczywiscie wplywa na ból kręgosłupa i bioder. A na koniec zabrał się za samą miednicę. Uciskał konkretne punkty w okolicach jajnikowych przy miednicy wlasnie., czulam się jak przy bolu okresowym. Od tego momentu przestalam czuć kucie w jajnikach zupelnie, przestalam mieć bolesne okresy a miną już rok i nie wróciło. Mowił ze to bardzo częste te napięcia i że pacjentki myślą że z jajnikami coś jest nie tak, chodzą, diagnozują a nic się nie dzieje.
U mnie najpierw długo był sam "ból jajników", potem zaczely się lekko bolesne okresy. Kumulowalo się to po pół roku były już mega bolesne na tyle ze w pracy czasem wolne bralam na najgorszy dzien. A potem znikło ja wymazane gumką ![]() Ja to się stresuję po prostu, wiecie, jutro to badanie. Najgorszy czas mam jak jestem w tym momencie co ty teraz - czekam na okres z cichą nadzieją. Jak już ten okres przyjdzie jeden dzień mi smutno a potem się uspokajam i rozpogadzam, najgorsze napiecie mija. Edytowane przez koniczyna82 Czas edycji: 2015-12-02 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okresy mam bezbolesne akurat. Kiedyś lekarz powiedział że to może być ból mięśnia.. ?.wtedy wyłam z bólu, nie umiałam się ruszyć i nawet ketonale nie pomagały. Potem po kilku godzinach ból puścił...
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Witam się po histeroskopii, obejrzałam sobie transmisję na żywo z mojej macicy całkiem ładnie to wyglądało
![]() Koniczyna kciuki za badanie, będzie dobrze na pewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Coś w tym rodzaju, dostałam kroplówkę przeciwbólową + znieczulenie miejscowe i wsadzają coś w rodzaju sondy z kamerą i oglądamy sobie w powiększeniu szyjkę macicy, macicę jajowody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze 3 dni do @...
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Ale coś wątpię niestety, nie czuję się ciążowo... Poza tym nie zabezpieczamy się od dwóch lat i nic... :-\
![]() |
#81 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Eh my się nie zabezpieczamy od 1roku i 7miesięcy i nic. A z exem prawie 3 lata byłam i tez się nie zabezpieczaliśmy.. Więc jestem pewna że w ciąże nie zjadę naturalnie. A refundacje in vitro wycofali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co z parami które są w trakcie?
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Program będzie trwał do końca czerwca 2016, pis powiedziało, że go nie przedłuży bo są ważniejsze wydatki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możecie zbić mnie po dupsku.. robiłam test, oczywiście negatywny. Po 15 minutach pojawił się cień drugiej kreski... :-P po tym czasie test już jest nieważny.
![]() |
![]() |
#85 | |
Konto usunięte
|
Na zawsze
![]() Z tego co wiem nie kwalifikują nowych par. A te co już zaczęły procedurę postarają się zakończyć, bo do czerwca jeszcze pieniądze będą. My w czerwcu, ale teraz już nic z tego. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
Nic nie zrobimy, takie państwo. Katolickie
![]() też patrzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Ja też patrzę na test "po" i też nigdy nie miałam żadnego cienia
![]() Co do in vitro to jak mówiłam, nastawiam się że będzie trzeba prywatnie i ciułam na to. (invimed 10tyś z wybieraniem plemniczka i go zapodaniem, cena za pakiet 2 pełnych procedur. Normalnie 7.600 ![]() Zaczynam dni płodne, teoretycznie owu w środę. Tak z ciekawości, macie jakiś staraniowy system? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- W poprzednim cyklu to w ogole pobiłam was wszystkie chyba bo zrobiłam test wieczorem (no nie wytrzymalam i musialam) i...rano wygrzebalam z lazienkowego smietnika zeby sprawdzic czy nie ma moze jakiegos cienia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do starań, to my kochamy się jak mamy ochotę. Kiedyś robilam codziennie testy owulacyjne i kochalismy się pod nie. To było głupie. Kochamy się zazwyczaj 2-3 razy w tygodniu i jest git. Szczerze? Jak mamy być w ciąży to będziemy.... jak nie to wam zostaje in vitro, mi adopcja ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.