Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-25, 20:17   #61
niepozorna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ale to nie chodzi chyba o przepływy, tylko jakby Ci musieli zrobić CC w pełnej narkozie, to wtedy jest problem? Bo ja miałam ogólne znieczulenie i wtedy przypinają do palca ten taki 'klips', jak masz pomalowane, to lipa. Tylko zwykły lakier zmyją, bo mają jakiś tani zmywacz, no a hybryda/żele to już problem.

I pamiętam, że po paznokciach też patrzą czy wszystko okej, bo jak są zasinione, to coś tam - nie pamiętam dokładnie.
Nie, nie no właśnie mi chodzi o ten klips, tylko nie kojarzę dokładnie czy on te przepływy mierzy czy jak. I to wszystko zależy od tego jakiej "jakości" jest ten klips. Trzeba w szpitalu dopytać jak się zapatrują na manicure. Mi ta znajoma położna tak to tłumaczyła. Ona pracuje w dwóch szpitalach - państwowym i prywatnym i w tym państwowym właśnie nie można mieć na paznokciach nic do porodu, zabiegu czy operacji, a w prywatnym już z racji lepszego sprzętu można mieć wszystko.

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 20:17   #62
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
niepozorna, dziękuje.

Ja się już nie będę odzywać na temat, że mnie coś boli czy nie boli, bo zaraz wszyscy na mnie zaczną naskakiwać. Ja chciałam się tylko poradzić, zapytać. Dla mnie takie rzeczy to nowość, bo pierwsza ciąża była bezproblemowa. Dobranoc.
Uaoo nie ma się co obrażać, każda się po prostu martwi. Każda wie jaki stres przeżywa jak się coś zaczyna dziać. Ja rozumiem, że masz drugiego dzieciaczka, męża, który zaczął nową pracę. Nie będę nic mówić czy robisz dobrze czy źle. Najlepiej połóż się, wytłumacz córce, że mamusia musi odpocząć, a ona niech się przytuli, może zaśnie. W tym czasie na pewno Maleństwo się obudzi i zacznie szaleć Stres w tej chwili jest najmniej potrzebny. Jak nic się nie poprawi, to zostaje poczekać do jutra, albo na IP jechać.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 20:19   #63
Dotka90
Zakorzenienie

Niepozorna, aa to nie wiedziałam, że są takie, że można mieć manicure. Ja jak miałam to znieczulenie (2010), to właśnie pilnowali żebym nic na paznokciach nie miała
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 20:20   #64
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Ale to nie chodzi chyba o przepływy, tylko jakby Ci musieli zrobić CC w pełnej narkozie, to wtedy jest problem? Bo ja miałam ogólne znieczulenie i wtedy przypinają do palca ten taki 'klips', jak masz pomalowane, to lipa. Tylko zwykły lakier zmyją, bo mają jakiś tani zmywacz, no a hybryda/żele to już problem.

I pamiętam, że po paznokciach też patrzą czy wszystko okej, bo jak są zasinione, to coś tam - nie pamiętam dokładnie.
Tak, to prawda, do operacji w narkozie każą zmyć. Ja przy drugiej operacji zapomniałam o lakierze na stopach - ale nic nie mówili, jeszcze anestezjolog śmiał się ze mnie jaki to kolor. Ale na rękach nie miałam i to chyba najważniejsze.
Lakier zresztą można na szybko zmyć, z hybrydą już większy problem.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 20:22   #65
Casaa
Zakorzenienie

Niepozorna ten klips to pulsoksymetr i mierzy saturacje krwi ale nie wiem na ile lakiery czy hybrydy maja wplyw jesli chodzi o jego prace

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 20:22   #66
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie ma co naskakiwać na Uaoo. Tak jak napisała jest z dzieckiem sama w domu i co ma zrobić? A TŻ nie zawsze ma taką pracę, że może w każdej chwili się urwać i gnać do domu. Nie ma co osądzać.
Niech spróbuje najpierw rozruszać Małego. Przecież każda z nas już chociaż raz miała napędzonego stracha przez lokatora w brzuchu, który za nic się nie chciał ruszyć.
Zresztą tak jak chyba Malwi kiedyś pisała, nie wszystkie ruchy jesteśmy w stanie wyczuć więc nie jest powiedziane, że Mały od południa się ani razu nie ruszył. Uaoo nie leżała bezczynnie cały dzień i nie wczuwała się tylko czy jest jakiś ruch czy nie
Dokładnie!!! Nie ma co na nią się rzucać z pazurami. Przyszła po radę a poszła jeszcze bardziej zdolowana i zmartwiona. Nie ładnie, nie ładnie

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 20:24   #67
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Niepozorna, aa to nie wiedziałam, że są takie, że można mieć manicure. Ja jak miałam to znieczulenie (2010), to właśnie pilnowali żebym nic na paznokciach nie miała

Kiedyś to faktycznie nie można było mieć absolutnie nic, bo oni po paznokciach patrzyli też czy nic złego się nie dzieje, ale pewnie technika mocno poszła do przodu Trzeba dopytać w szpitalu czy u nich wolno czy nie

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-25, 20:26   #68
kasia01987
Wtajemniczenie

Coś mi nie gra ten nowy wątek...wogóle jakiaś inna czcionka, designe itd...nie moge cytować:/ co do paznokci---> zawsze istnieje pilniczek i można spiłować miałam dwie operacje w zeszłym roku - jedna całkowita narkoza, druga głupi jaś na niecałą godzinkę i tylko w stopach miałam naturalną płytkę przy pierwszej startowały do mnie pielęgniarki że rewia mody---makijaże, paznokcie, tatuaże, kolczyki ;d ogólnie ☠☠☠n...te, a ja im tylko na to że anestezjolog jest ważniejszy od nich i tak się składa że on nie widzi w tym żadnego problemu zamknęły papulinki a przy drugiej operacji...1,5 miesiąca później zero komentarza, inne uśmiechnięte pielęgniarki więc chyba to ma dużo do rzeczy na kogo się trafi i z jakim podejściem
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 20:26   #69
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Niepozorna ten klips to pulsoksymetr i mierzy saturacje krwi ale nie wiem na ile lakiery czy hybrydy maja wplyw jesli chodzi o jego prace

Wyslane z Lumia920.

O to już wiem

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-25, 20:33   #70
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Oszalałyście!
Na zajęciach z SR jestem a tu nowy wątek
Nadrobię Was jak się ogarnę i wstawię Wam zdjęcia giftów ze SR

OSZALAŁYŚCIE Z POSTAMI
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 20:35   #71
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Oszalałyście!

OSZALAŁYŚCIE Z POSTAMI
Jesteś na 3 miejscu w top gadulach także nie wiem kto tu szaleje

Serduszko malutkie

Stary 2015-11-25, 20:36   #72
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oszalałyście!

OSZALAŁYŚCIE Z POSTAMI

Oj tam, oj tam :P tu sie wazne rozmowy tocza, nie ma co serwerow oszczedzac :P
Stary 2015-11-25, 20:37   #73
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Kasia, no przy takim płytkim znieczuleniu to chyba nie ma znaczenia. U mnie zwracali uwagę tylko przy narkozie ogólnej, takiej głębokiej. I też przy takiej poważniejszej dłuższej operacji. Ale może jest i tak, że każdy szpital na inne procedury. Można się dowiedzieć albo zmyć na wszelki wypadek i tyle.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 20:37   #74
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Jesteś na 3 miejscu w top gadulach także nie wiem kto tu szaleje

Hahahahhaa i po co Ci to bylo :P:P:P:P
Stary 2015-11-25, 20:37   #75
mojakaren
Zakorzenienie

oo nowy wącisz
witam się po SR
Ale jeszcze sobie poprzedni wątek przelatuję żeby poczytać co tam do końca pisałyście

I wypowiem się w sprawie hybryd bo ja mam od półtora roku i oczywiście całą ciążę
Pytałam moją kosmetyczkę - żadnej klientce do porodu nie ściąga paznokci robią zazwyczaj neutralne kolory i np. dwóch kciuków nie robi hybrydą tylko samym lakierem żeby w razie wu szybko zmyć.
Pytałam babeczkę w SR i nie ma żadnego problemu z hybrydami, kiedyś sprawdzali np. przy znieczuleniu czy paznokcie nie sinieją, ale teraz to już przestarzała metoda - są od tego sprzęty.
W razie gdyby trzeba było założyć klipsa to tak jak wyżej - w razie czego dwa paznokcie pomalować zwykłym lakierem i będzie

Ja do porodu lecę w hybrydach bo je kocham, po ściągnięciu miałabym tylko ból i stres, a tak to nawet łatwiej dzieciem się zajmować bo te paznokcie są delikatne i gładziutkie na końcach bez żadnych zadziorów itp.

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
A wiecie kiedy mój się jeszcze rusza, jak gotuję i stoję przy kuchence, myślicie, że mu od kuchenki ciepło? Bo akurat na wysokości brzucha są palniki, czy może zapachy czuje
hehe mój ma identycznie! ledwo wstanę żeby się za obiad zabrać i gotuję, a Młody skacze

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 20:38   #76
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Hahahahhaa i po co Ci to bylo :P:P:P:P
A Ty lobuziaro na 5

Serduszko malutkie

Stary 2015-11-25, 20:40   #77
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Raz, że mam dosyć daleko. Dwa, tż będzie chciał jechać ze mną. Trzy, on na 5 musi być w pracy.
Tak źle i tak nie dobrze.
Idę się położyć.

uaoo połóż się, wypocznij i na pewno poczujesz ruchy, na pewno się ruszało tylko nie czułaś bo dużo masz na głowie a jutro daj znać co lekarz powiedział
powiem Wam że przeraża mnie wizja drugiej ciąży teraz mogę się położyć kiedy chcę, nie mam siły gotować to nie gotuję a jednak przy dziecku jest o wiele ciężej także no.....trzeba zrozumieć że nie każdy jest taki "wolny" a Uaoo podejmuje decyzje w zgodzie ze swoim samopoczuciem i intuicją choć i wiele z nas już dawno by u lekarza lub na izbie siedziała
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość

Patrzcie co znalazłam KLIK
poryczałam sie, piękny film

Nebula ja swojej sukni nawet nie wystawiałam bo widziałam że ten sam model był wystawiony na allegro za 1/3 ceny i nikt nie kupił wiec wolałam zostawić sobie pamiątkę....
Jej tylko na zakupy poszłam i już nowy wątek gaduły

Edytowane przez ahnessy
Czas edycji: 2015-11-25 o 20:42
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 20:41   #78
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
A Ty lobuziaro na 5

Ciiii

Moj TZ ostatnio pytal czy my az tak duzo posotw piszemy, ze tyle z tel siedze
Stary 2015-11-25, 20:41   #79
kasia01987
Wtajemniczenie

Coś mi nie gra ten nowy wątek...wogóle jakiaś inna czcionka, designe itd...nie moge cytować:/ co do paznokci---> zawsze istnieje pilniczek i można spiłować miałam dwie operacje w zeszłym roku - jedna całkowita narkoza, druga głupi jaś na niecałą godzinkę i tylko w stopach miałam naturalną płytkę przy pierwszej startowały do mnie pielęgniarki że rewia mody---makijaże, paznokcie, tatuaże, kolczyki ;d ogólnie ☠☠☠n...te, a ja im tylko na to że anestezjolog jest ważniejszy od nich i tak się składa że on nie widzi w tym żadnego problemu zamknęły papulinki a przy drugiej operacji...1,5 miesiąca później zero komentarza, inne uśmiechnięte pielęgniarki więc chyba to ma dużo do rzeczy na kogo się trafi i z jakim podejściem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 20:45   #80
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Oszalałyście!
pokaż co dostałaś
My dzisiaj tylko próbki płynu z Vizira Ale wcześniej dwie reklamówy z czego uzbierały się dwie butelki Avent i dwa smoczki

Co do sukni to ja miałam prostą, z koronkową górą i sprzedałam w ciągu dwóch miesięcy

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 20:46   #81
kasia01987
Wtajemniczenie

Ruda drugą operacje miałam kilkugodzinną więc była to głęboka narkoza) pazury można mieć, 14 grudnia tylko skracam żeby dzidzi krzywdy nie robić, bo w mojej klinice przy cc mogę mieć paznokcie jakie chce
Stary 2015-11-25, 20:48   #82
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Co do sukni to ja miałam prostą, z koronkową górą i sprzedałam w ciągu dwóch miesięcy

Ja w styczniu TZta wysle do sklepu zeby moja w komis wstawil bo w tym roku mi sie zeszlo i nie zdazylam :P
Stary 2015-11-25, 20:53   #83
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ja też miałam prostą tylko dół ozdobiony koronką - najwyżej uszyję córce sukienkę do komunii w ramach oszczędności
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 20:57   #84
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Tak patrzę że Joanna nie odzywala się już kilka dni. Ciekawe co u niej???

Serduszko malutkie

Stary 2015-11-25, 20:57   #85
niepozorna
Zakorzenienie

Jerzyczka chwal się co dostałaś

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-25, 21:08   #86
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Butelkę Avent, smoczek Avent, milion próbek, z 5 gazet
ja właśnie też dziś Vizir, z pewnością sobie wypróbuję
A mam już tyle próbek emolium, że nie muszę całego opakowania kupować, bo ostatnio w aptece też dostałam
Coś tam z Johnnsona jest Najbardziej się cieszę z tego aventu

Ogólnie pierwsze spotkanie dotyczyło ciąży, więc hmm wynudziłam się skoro już 35 tydzień mam Ale babka, to przełożona tych położnych, znajoma teściowej, więc do mojego męża ciągle po imieniu i w ogóle była mega miła Spotkanie polegało głównie na naszych pytaniach i jej odpowiedziach Trwało ponad 3h, a były nas 3 parki tylko Żeby nie przedłużać tych spotkań do 6 tygodni mamy mieć dwa razy w tygodniu, żeby do świat i mojego porodu się wyrobić, bo mam termin najwcześniej

Z informacji nowych: mój szpital nie przewiduje znieczulenia zewnątrzoponowego, ale jest bardzo za ochroną krocza i nie jest ono cięte rutynowo. Ta kobitka przechodzi niedługo na emeryturę i po wielu latach doświadczeń i obserwacji wie, że współpraca i dużo ruchu w pierwszej fazie porodu = sukces. Szpital jak najbardziej za kontaktem skóra skóra i karmienie odbywa się jeszcze w sali porodowej.

Spytałam się jej, skoro ona taka doświadczona położna, czy mały ma szansę się obrócić. Powiedziała mi szczerze, że powinnam się nastawić na cesarskie cięcie, bo są przypadki gdzie dziecko się obraca, ale raczej są marne szanse i na tyle kobiet, które widziała to po 34 tygodniu mało dzieci się obracało. Ale nie może powiedzieć, że się nie uda, no bo nie może Nie kazała się denerwować, choć jasno dawała do zrozumienia, że cesarka na życzenie to naprawdę ogromna głupota, bo poród naturalny to jednak matka natura wymyśliła. Ale, że jeśli są wskazania to nie ma dyskusji, że ułożenie pośladkowe to wskazanie do cc.

Także tego dziewczyny.. nie łudzę się już na naturę.. ale może może? Może mały przebije system i się obróci?

A poza tym to wariatki jesteście, co z tego, że ja gaduła też, ale Wy dziś przeszłyście same siebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sr.jpg (84,1 KB, 32 załadowań)
Stary 2015-11-25, 21:11   #87
Jerzyczka
Wtajemniczenie

W ogóle jedna laska spytała się nagle położnej, czy to że ona nie je parówek w ciąży oznacza,że jej dziecko nie będzie lubiło parówek
Z tżtem myśleliśmy, że padniemy ze śmiechu
Stary 2015-11-25, 21:15   #88
niepozorna
Zakorzenienie

Jerzyczka super, ale fantów nazbierałaś I tym sposobem mamy identyko smoczki dla dzidziusiów
Ja też dostałam taki sam zestaw gadżetów
Może Kuba pokaże wszystkim czego to on nie potrafi i się obróci. A jak nie to trudno. Ważne żeby się urodził zdrowy i silny, a to czy to będzie poród SN czy CC to już drugorzędna sprawa.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
W ogóle jedna laska spytała się nagle położnej, czy to że ona nie je parówek w ciąży oznacza,że jej dziecko nie będzie lubiło parówek

Z tżtem myśleliśmy, że padniemy ze śmiechu

Skąd ludzie biorą takie przemyślenia?

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-25, 21:17   #89
kinga1701
Zakorzenienie

Jerzyczka to fajny szpital, że nie tną rutynowo.
Czyli położna widzi marne szanse na obroty od tego tygodnia, ale zawsze jakieś są , a jak nie, to trudno cesarka to nie takie zło.
Super prezenty, a ile ta butelka ma pojemności jakaś strasznie malutka jest?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 21:19   #90
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga, bo pytałaś o wymiary koszuli, więc ja mam XL i tak:

w ramionach: 41cm
pod pachami: 52cm
w biodrach: 62cm
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości