![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Maybe Baby - poroniłam, ale się nie poddałam
Witam
![]() Wierzcie, że wszystko będzie dobrze i nie poddawajcie się ![]() Ja straciłam długo wyczekiwana ciążę w 6/7 tygodniu. Dla mnie wtedy to była tragedia, bo po takich staraniach wątpilam, że znowu się uda. Miałam to szczęście, że wszystko oczyscilo się samo, ale mieliśmy odczekać 3 cykle z kolejnymi staraniami. W 2 cyklu zaszłam w kolejną ciążę, na początku było dużo strachu i częste sprawdzanie czy wszystko ok, ale udało się i teraz moje 6,5 kilo szczęścia leży na mnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Fanta, dzięki za opis
![]() ali_ma - gratulacje maleństwa ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
tut tuut
|
Ali, ucaluk swoje szczescie
![]() Tak wlasnie myslalam, ze jak bede w ciazy to co i rusz bede latala prywatnie na usg sprawdzac czy wszystko ok. Na pewno spokojnie nie bede czekala do 12. tygodnia. Mnie rozlozylo konkretnie, katar i bol gardla, lece na dol szukac czegos chociaz na bol. Pffffffffffff. Ja nie urok to.... ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Czizas krajst, i jeszcze krew z nosa, jakbym jednego krwawienia miala malo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
A czegoś aspirynopodobnego nie bierzesz czasem?
Ja często smarkam krwią,szczególnie jak jestem chora - ale taki mój urok,mam kruche naczynia krwionośne. Wiecie, arystokratyczne korzenie ![]() A z tym chodzeniem do gina w kolejnej ciąży... To ja myślę,że pierwszą wizytę zrobię około 8 tygodnia. Teraz latałam jak wściekła - byłam w 6, 8 i 9 tc. I nic to i tak nie zmieniło. Tyle tylko, że jak miałam gorszy humor to wyobrażałam sobie najgorsze. Gin mi od razu mówił, że wczesną ciążę można tylko obserwować. Tzn. w moim wypadku, czyli wady. Bo wiadomo, że czasem można podać leki na podtrzymanie,czy inne rzeczy,ale to chyba nie w tym wypadku... Bo oczywiście mówię tylko o sobie. Moja ciąża miała wadę serca najprawdopodobniej :-(
![]() Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2015-11-27 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
tut tuut
|
Aspirynowych nie, biore od lat, krwawilam po nich. Teraz chyba wlasnie z przeziebienia, wysmarkalam i nie ma wiecej.
Z tym lataniem mialam na mysli zeby znowu na prenatalnych sie nie dowiedziec ze rozwoj zatrzymal sie w szostym tygodniu. Juz teraz wszystko biore pod uwage, po ciazy z Julem bylam optymistycznie nastawiona, teraz podejde do sprawy bardziej realistycznie. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Kiedy robicie sobie ten romantic break? W sensie juz dzis jedziecie czy jutro? ![]() My dzis jedziemy do domu aukcyjnego ogladac jakies rzeczy, a jutro na sama aukcje. Malzonek sie napalil zeby wziac udzial w prawdziwej aukcji z mloteczkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Jutro jedziemy
![]() Wiem,wiem... Też realizm mi wrócił. A co będziecie licytować? Czad, też bym chciała wziąć w takim czymś udział ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
tut tuut
|
Powiem Ci wieczorem czy w ogole cokolwiek bedziemy, jedziemy dzis te rzeczy obejrzec. Masa staroci, generalnie lubimy takie klimaty. A jutro dziadki przyjada posiedziec z wnusiem i mamy pol dnia wolnego iha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Starocie, fajnie. Mam znajomą, która odnawia takie rzeczy - stoliki, krzesła, lampy - cuda robi. Ale nawet taka stara maszyna do pisania postawiona w kącie robi wrażenie
![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
A zapomniałam dopisać jeszcze, bo widziałam że pisałyście o zwierzakach - my mamy sunię - kundelka i 3 koty
![]() A co do wizyty do ja byłam w 5 tygodniu na pierwszej bo poszłam po L4, a na USG w 6 tygodniu ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2015-11-27 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Ja to się w sumie swojego może zapytam kiedy przy kolejnej ciąży się pojawić...
3 koty! Szaleństwo ![]() ![]() A wiecie, że ja całe życie z kotami mieszkałam, spały ze mną w łóżku, a jak się wyprowadziłam to nagle dostałam alergii... I teraz tylko u rodziców sobie pogłaskam i muszę mieć w pogotowiu tabletki na alergię, bo zaraz mi z nosa leci i oczy swędzą. I kochać je muszę na odległość.
![]() |
![]() |
#71 |
tut tuut
|
Jolu, a masz zdjecia zwierzyny?
![]() Znaczy mozna miec alergie na kocia siersc, a na psia juz nie? Zawsze myslalam ze siersc to siersc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
No na to wychodzi
![]() ![]() A to chyba nie tyle na związek z sierścią co śliną? ???
![]() |
![]() |
#73 |
tut tuut
|
Mowi sie o uczuleniu na siersc, wiec myslalam ze o te kudly chodzi. Ale w sumie to nie wiem, nikogo z uczuleniem na zywo nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Sprawdziłam - alergia na kota, to alergia na jego naskórek i wydzielinę zawartą w ślinie.
Ale na psa też można mieć, poza psami z włosami. No i pech chciał,że mam na kota. Jak byłam w ciąży to od rodziców nie raz musiałam się szybko ewakuować :-( Ale uwielbiam koty. To moje ulubione zwierzęta, zresztą sama mam "koci" charakter ;-) ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Byliście już obejrzeć co tam na aukcji będzie?
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Ej.... Macie specjalną szafkę na koty?
![]() Pies przeuroczy ![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Haha tak jakby
![]() ![]() ![]() Psinka ma już 13 i pół roku, wzięłam ją z rodzicami ze schroniska jak była szczeniaczkiem, jest z nami od zawsze i nie wyobrażam sobie że mogłoby je zabraknąć a wiem że może to nastąpić, nie jest już młoda ![]()
![]() |
#78 |
tut tuut
|
Szafka na koty wymiata
![]() ![]() Widac ze psiur to suczka, tylko kobiety potrafia z takim wdziekiem odpoczywac ![]() Na aukcji masa uroczych staroci. Pare rzeczy mi wpadlo w oko, jutro albo maz podjedzie popolowac albo pojedziemy razem bo babcia tez sie pochorowala :P ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- No i zamowilismy hotel dla zwierzyny na przyszly weekend, pierwszy raz nie mamy ich z kim zostawic :/ kocica to raptus, poradzi sobie, ale serce mi sie sciska ze Bezoslawa tam zostanie w tym halasie, wsrod innych psow. Psuje mi to troche humor przed wyjazdem :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Ona prawie zawsze tak śpi, jej ulubiona pozycja do spania to wywalenie się na plecy, wygięcie i oczywiście na poduszkach
![]() A co do półek to zarówno starszeństwo jak i hierarchia ![]() na górze najstarszy kocur, ma ponad 3 lata, a waży ponad 5 kg ![]() ![]() Wszystkie to takie bidy wzięte z TOZu, są kochane ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2015-11-27 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
tut tuut
|
Psinka rozczulajaca
![]() ![]() Koty jak prawdziwe stado, fantastycznie musi sie je obserwowac ![]() Ech, gdyby moj malzonek nie byl takim realista, to tez bym miala wiecej lap w domu. Na pewno jeszcze jedengo psiura. I szczura ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Ja tak samo, zwłaszcza jak oglądam zdjęcia jakiś biedaczków bezdomnych... ale TŻ mnie uświadamia że zwierzaki jedzą i brudzą więc ograniczenia ilości muszą być
![]()
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Fanta, Hihihi, koty zawsze takie rzeczy wybierają - torby, pudła...
![]() U moich rodziców jest nasza Sonia - w styczniu będzie miała 16 lat ![]() ![]() ![]() Ola, O raju, angielski szpital! ;-) Zdrowia dla wszystkich! A czekaj... Ty jesteś chora! W łóżku powinnaś sama siedzieć ;-) Szkoda,ze Bezy nie możecie zabrać... Też by mi ciężko było pupila zostawić... Ale na pewno da radę, może jeszcze jakąś psią przyjaźń nawiąże ;-)
![]() Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2015-11-27 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Oby naszej suni też było dane tyle pożyć
![]() ![]() Kurczę niedługo owu. Działamy codziennie... Oby się udało ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Ola! Szczur to chyba jedyny popularny zwierzak jakiego nie miałam
![]() ![]()
![]() Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2015-11-27 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Fanta, trzymam kciuki! A ja kiedyś czytałam, że co dwa dni powinno się starać - ale czy to prawda... ;-)
W załączniku pulapka na koty ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Też tak czytałam że co 2 dni bo jakość nasienia lepsza ale... jakoś boimy się że przegapimy TEN moment
![]() ![]() hahaha pułapka genialna ![]() ![]()
![]() |
#87 | |
tut tuut
|
Cytat:
![]() Fanta, zaciskam palce rak i nog na szczescie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Fanta, też tak mamy...
![]() ![]() Wiecie, w tym wszystkim cieszy nas to, bo możemy zajść w ciążę. A ile jest takich par, które się starają i nic... :-(
![]() |
![]() |
#89 |
tut tuut
|
No tak, tylko zajscie w ciaze to dopiero polowa sukcesu :/
Oraz sie zastanawiam, bo tak podczytuje watki i dziewczyny po poronieniu chca byc w kolejnej ciazy, w miare szybko. Wy tez. A ja nie wiem. Jakos mnie paralizuje sama o tym mysl, nie jestem pewna. A to chyba powinno byc naturalne, nie udalo sie, to trzeba probowac. Powinnam schudnac, to tez czynnik poronien. Poki myslalam ze jestem w ciazy jadlam bardzo zdrowo. Teraz staram sie nie szalec ale z tym tak roznie. A przeciez ta mysl o ewentualnej ciazy powinna mnie wystarczajaco motywowac. Ych. Jakos dzis mam humor jak stary wor. Zreszta, stara w tym momencie tez sie czuje. Za miesiac z haczykiem stuknie mi 37 lat, czy to wiek na dziecko? Zeby potem stara matke mialo? No niby Julo tez stara miec bedzie, ale jakos cztery lata temu inaczej do tego podchodzilam. I chudsza bylam. Pffffffffff. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Połowa, ale niektórzy nawet tej połowy nie mają. Dla mnie szklanka jest do polowy pełna, a nie pusta ;-)
Hej, Olka, weź się w garść! Mnie się do tej pory wydawało,ze to ja się nienormalnie zachowuję, że jednej ciąży nie poroniłam i już u ginekologa marudziłam, że 3 miesiące czekać trzeba i kiedy to się wreszcie poroni,bo każdy dzień to kolejny dzień zwłoki. I gin mówił, że zazwyczaj jest tak, że kobiety odchorowują bardzo i czasem odkładają decyzję,czy nawet mówią, że nigdy więcej. Ze mną i Fantą jest inaczej na pewno z tego powodu, że my nie mamy dzieci. A chcemy. A gdybym miała dziecko, to pewnie też bym miała obawy. Myślę, że to całkiem normalne. I myślę też, że nie musisz się spieszyć z podejmowaniem decyzji. Jeszcze nie poroniłaś,później musisz i tak odczekać. Daj sobie czas. A jak zdecydujecie się, że nie to będziesz wspaniałą matką dla Julka ![]() A w ogóle co na to Twój mąż?
![]() Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2015-11-27 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.