Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-03, 19:03   #61
2016050952
Konto usunięte

Dot.: Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej

Tutli, orędzie prezydenta to jest dopiero hipokryzja. Szczęka mi opadła, to jest po prostu jak splunięcie w twarz, prezydent Polski ma obywateli za idiotów. Tępych idiotów.
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 19:05   #62
zakonna
Naczelna Nastolatka

Cytat:
Napisane przez GoyaLi Pokaż wiadomość
Tutli, orędzie prezydenta to jest dopiero hipokryzja. Szczęka mi opadła, to jest po prostu jak splunięcie w twarz, prezydent Polski ma obywateli za idiotów. Tępych idiotów.
Możesz w telegraficznym skrócie napisać, co powiedział? Ja nie oglądam i nie czytam już wcale żadnych wiadomości żeby mnie przedwcześnie szlag nie trafił.
Stary 2015-12-03, 19:11   #63
2016050952
Konto usunięte

Stwierdził, że apelował o zgodę i jako prezydent stoi na straży prawa i konstytucji. Platforma chciała zawłaszczyć państwo, ale on stojąc na jego straży zaprzysiężył w nocy 5 sędziów.

Czyli: jaś ukradł dwa jabłka, Tomek ukradł 3, winny jest jaś, bo on zaczął.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Prezydent ma w dupie orzeczenie TK, to dużo mówi o tej władzy i o poziomie jej kultury politycznej. Albo Duda ma już kupiony bilet do Meksyku za 4 lata, albo nie wie, że skończy przed Trybunałem Stanu.
Stary 2015-12-03, 19:11   #64
zakonna
Naczelna Nastolatka

Cytat:
Stwierdził, że apelował o zgodę i jako prezydent stoi na straży prawa i konstytucji. Platforma chciała zawłaszczyć państwo, ale on stojąc na jego straży zaprzysiężył w nocy 5 sędziów.

Czyli: jaś ukradł dwa jabłka, Tomek ukradł 3, winny jest jaś, bo on zaczął.
ja pitolę.... dzięki za skrót. Nie wiem co napisać teraz.

Mnie to trochę przeraża, że on tak sobie bimba na konstytucję i prawo.
Stary 2015-12-03, 19:15   #65
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Tutli Pokaż wiadomość
No ja właśnie też jestem ciekawa, co ma flaga UE do uczuć religijnych Chyba nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi, bo to media cytowały niejakiego specjalistę ds. dyplomacji, który właśnie wyskoczył z tym idiotycznym tekstem. Rozumiem oburzenie, gdyby zabrakło europejskich flag na konferencji Szydło z innym europejskim premierem, ale serio, to są konferencje prasowe polskiego rządu i komu to przeszkadza, że nie ma flag UE? Flag NATO nigdy nie było, to może też trzeba je rozwiesić, bo przecież jesteśmy w NATO i w każdym ujęciu w TV trzeba to przypominać, bo jeszcze ktoś zapomni. To są sprawy nie mające żadnej realnej wagi a rozdmuchiwane do rangi jakiegoś międzynarodowego skandalu korupcyjnego.

I owszem, na wyborach mnie nie było, bo nie mam zwyczaju spędzać całego dnia w podróży tylko po to, żeby oddać nieważny głos (mieszkam w niedużym mieście w Niemczech).
Plis a słyszałaś o czymś takim jak głosy "Poloni " ? Rozumiem, że tego też nie mogłaś zrobić?
Tak bo na arenie międzynarodowej taki akcent to czyn lekceważący.
Flaga UE musi być bo jesteśmy członkiem UE to tak jakby stan w Ameryce flagę Ameryki wyniósł bo to przede wszystkim Stan a nie Ameryka.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
ja pitolę.... dzięki za skrót. Nie wiem co napisać teraz.

Mnie to trochę przeraża, że on tak sobie bimba na konstytucję i prawo.
A ja zrozumiałam tak : popieram trybunał ale zrobię po swojemu.
MalarskiSen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 19:21   #66
201605090949
Konto usunięte

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;53674627]Swoją drogą ci to dopiero mają wejście. Ledwo się kadencja sejmu zaczęła, a już jest afera.[/QUOTE]

I to nie jedna, a kilkanaście. W miesiąc przerobili niewiele mniej, niż PO miało afer przez 8 lat.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 19:34   #67
Tutli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalarskiSen Pokaż wiadomość
2 mln na męża Pani Martusi, sponsprowanie jego noclegów w hotelach, rozkradzenie przez Martusie gabinetu prezydenckiego, sala kinowa za ponad 2 mln zł na terenie pałacu, podobno nigdy nie użyta, załatwianie spraw po nocach i w chorym pośpiechu. Nie. PiS od PO nie jest gorszy, nieee
Nie w Sejmie nie jest wszystko jedno czy są na ścianach jednorożce i po tym wnioskuję, że nie wiesz o czym mówisz.
Konferencje rządu bynajmniej nie odbywają się w Sejmie.

No i to jest właśnie nasza rzeczywistość: aby dorwać się do koryta, nachapać, pozatrudniać pociotki w spółkach skarbu państwa, polatać i pożreć za publiczne pieniądze a jak się zbliża koniec kadencji, to jak najszybciej wydać jak najbardziej bezsensownie tyle tylko, ile się da. Aferami PO i PiS można się przerzucać, nie mam jednak zamiaru tego robić, bo uważam że to jest dokładnie ten sam poziom, zresztą ich uczciwość można poznać po deklaracjach majątkowych, gdzie biedactwa przez kilkadziesiąt lat okradania Polski uciułały ledwie naście tysięcy złotych na rachunkach bankowych. Jacyś tacy niegospodarni Niemniej przy obiektywnie największym zamachu na pieniądze Polaków, tj. podczas nacjonalizacji OFE (łaskawie nie będę wspominać, jak odniósł się do tego TK) jakoś ludzie nie pragnęli wychodzić na ulicę i emigrować a o Budapeszcie wspominał wtedy tylko Balcerowicz, teraz zaś znakomita część osób nie ma realnie zielonego pojęcia o co z tym TK chodzi i jaki to ma w ogóle bezpośredni wpływ na nich (i ma do tego święte prawo, nie każdy musi być ekspertem od wszystkiego), ale wykrzykuje, że to zamach.

Kobiety
-statystyka spojrzenie na makijaż, kuchnię i co-do-głowy-przyjdzie.

Obiecuję, że nie będzie statystyki.
Tutli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 19:35   #68
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Plis a słyszałaś o czymś takim jak głosy "Poloni " ? Rozumiem, że tego też nie mogłaś zrobić?
Tak bo na arenie międzynarodowej taki akcent to czyn lekceważący.
Flaga UE musi być bo jesteśmy członkiem UE to tak jakby stan w Ameryce flagę Ameryki wyniósł bo to przede wszystkim Stan a nie Ameryka.
Unia Europejska to zwykła organizacja międzynarodowa taka sama jak Liga Arabska czy Związek Niepodległych Państw, w związku z czym mam prawo nawet produkować papier toaletowy z płatkami papieru z flagą UE. Na razie jeszcze nie jesteśmy federacją czy konfederacją.

Dlatego nie rozumiem dlaczego porównujesz to do USA, które są federacją i kiedy była secesja to Północ spacyfikowała Południe. Jakby PiS podjął kroki związane z wystąpieniem z UE byłabyś za bratnią pomocą z Zachodu?

Nie musimy mieć flagi UE na każdym urzędzie. Prezydenci i premierzy zachodnich państw nie występuje na tle tej flagi kiedy mówią o sprawach niezwiązanych z UE. Obawiam się, że to jedna z nielicznych dobrych rzeczy w wykonaniu PiS.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 19:42   #69
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Konferencje rządu bynajmniej nie odbywają się w Sejmie.

No i to jest właśnie nasza rzeczywistość: aby dorwać się do koryta, nachapać, pozatrudniać pociotki w spółkach skarbu państwa, polatać i pożreć za publiczne pieniądze a jak się zbliża koniec kadencji, to jak najszybciej wydać jak najbardziej bezsensownie tyle tylko, ile się da. Aferami PO i PiS można się przerzucać, nie mam jednak zamiaru tego robić, bo uważam że to jest dokładnie ten sam poziom, zresztą ich uczciwość można poznać po deklaracjach majątkowych, gdzie biedactwa przez kilkadziesiąt lat okradania Polski uciułały ledwie naście tysięcy złotych na rachunkach bankowych. Jacyś tacy niegospodarni Niemniej przy obiektywnie największym zamachu na pieniądze Polaków, tj. podczas nacjonalizacji OFE (łaskawie nie będę wspominać, jak odniósł się do tego TK) jakoś ludzie nie pragnęli wychodzić na ulicę i emigrować a o Budapeszcie wspominał wtedy tylko Balcerowicz, teraz zaś znakomita część osób nie ma realnie zielonego pojęcia o co z tym TK chodzi i jaki to ma w ogóle bezpośredni wpływ na nich (i ma do tego święte prawo, nie każdy musi być ekspertem od wszystkiego), ale wykrzykuje, że to zamach.
Ja nie widziałam by Bronisław Komorowski zrobił choć połowę złych rzeczy jak Andrzej Duda. Jest to chyba najgorszy prezydent jakiego mieliśmy od upadku komunizmu.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Unia Europejska to zwykła organizacja międzynarodowa taka sama jak Liga Arabska czy Związek Niepodległych Państw, w związku z czym mam prawo nawet produkować papier toaletowy z płatkami papieru z flagą UE. Na razie jeszcze nie jesteśmy federacją czy konfederacją.

Dlatego nie rozumiem dlaczego porównujesz to do USA, które są federacją i kiedy była secesja to Północ spacyfikowała Południe. Jakby PiS podjął kroki związane z wystąpieniem z UE byłabyś za bratnią pomocą z Zachodu?

Nie musimy mieć flagi UE na każdym urzędzie. Prezydenci i premierzy zachodnich państw nie występuje na tle tej flagi kiedy mówią o sprawach niezwiązanych z UE. Obawiam się, że to jedna z nielicznych dobrych rzeczy w wykonaniu PiS.
Gdyby PIS zechciałby wystąpić z UE to byłby już całkowity upadek tego kraju. Mam nadzieję, że w końcu ludzie wywiozą ich na taczkach z gnojem bo jak żyję nie widziałam tak obleśnych ludzi, tak cwanych, wyrachowanych i beznadziejnych zarazem. O Prezesie partii to ja się już nawet nie wypowiadam. Od dziś zaczynam kombinować jak z tego chorego kraju uciec choć byłam niemal pewna, że się tutaj zestarzeję ale jednak nie.
Stary 2015-12-03, 19:44   #70
2016050952
Konto usunięte

To co się w tej chwili dzieje to jest dramat. A odwoływanie się w tym momencie do przewin PO jest zwyczajnie słabe i takie przedszkolne "a bo on". Żenada, tu nie ma porównania.

Edytowane przez 2016050952
Czas edycji: 2015-12-03 o 19:49
Stary 2015-12-03, 19:49   #71
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Ja nie widziałam by Bronisław Komorowski zrobił choć połowę złych rzeczy jak Andrzej Duda. Jest to chyba najgorszy prezydent jakiego mieliśmy od upadku komunizmu.
Wolę Dudę od Komorowskiego - Duda godniej reprezentuje Polskę i ma mniejszą autonomię niż Komorowski. A warto obejrzeć ten filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=A2pVrYSBhWQ

PO robiła dokładnie to samo, tylko miała lepszy pijar w mediach. Zresztą mogli przed wyborami zmienić kodeks wyborczy i zlikwidować próg wyborczy, żeby PiS nie miałby szans samodzielnie rządzić.

Cytat:
Gdyby PIS zechciałby wystąpić z UE to byłby już całkowity upadek tego kraju.
Do 2020 roku możemy w tym burdelu jeszcze być, ale jak będzie wchodzić Turcja lub Ukraina trzeba przygotować się do ewakuacji. Słowacja i Czechy zapowiadają wyjście z UE, jeśli mają przyjąć nielegalnych imigrantów na siłę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 19:50   #72
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
To co się w tej chwili dzieje to jest dramat. A odwoływanie się w tym momencie do przewin PO jest zwyczajnie słabe i takie przedszkolne "a bo on". Żenada, tu nie ma porównania.
Dokładnie, prezydent to czasami słucha co mówi? Myśli nad tym choć odrobinę? On nie miał prawa wymagać od poprzedniego rządu zaprzestania działań. Chyba kpi albo myśli , że ma idiotów przed sobą.
Stary 2015-12-03, 19:53   #73
201605090949
Konto usunięte

Dojdzie do takiej patologii, że sędziowie z PiSu będą orzekali o sobie samych, jeśli obejmą stołki do 9 grudnia. Jeśli ktoś mówi, że to nie jest totalna patologia i łamanie prawa, to jest kompletnym głupcem i fanatykiem wyznającym nieomylność obecnej władzy.

Wg prawników mamy nadkomplet sędziów Trybunału, wg PiSu starzy sędziowie są już zdjęci.

Promotor Dudy z czasów studiów ostro go skrytykował.

Edytowane przez 201605090949
Czas edycji: 2015-12-03 o 19:54
Stary 2015-12-03, 19:53   #74
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Niestety (a może na szczęście) nie zdążyłam na orędzie prezydenta (sic!) Dudy. I nie wiem, czy chce mi się go szukać w sieci. Hm... nie. Jednak nie. Oszczędzę sobie nerwów.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 19:55   #75
Imperialista
BAN stały

Oj, gdyby Duda postawił się PiSowi zapewne miałby zapewnioną reelekcję. Jednak woli być mapetem Kaczyńskiego, tak jak Komorowski mapetem Tuska.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 19:57   #76
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Dojdzie do takiej patologii, że sędziowie z PiSu będą orzekali o sobie samych, jeśli obejmą stołki do 9 grudnia. Jeśli ktoś mówi, że to nie jest totalna patologia i łamanie prawa, to jest kompletnym głupcem i fanatykiem wyznającym nieomylność obecnej władzy.

Wg prawników mamy nadkomplet sędziów Trybunału, wg PiSu starzy sędziowie są już zdjęci.

Promotor Dudy z czasów studiów ostro go skrytykował.
Ja wam powiem tak , jak ludzie teraz z tym nic nie zrobią to potem już nikt sobie z nimi nie poradzi , zrozumiałam to po całym dzisiejszym dniu. Wrócą stare czasy w jeszcze ostrzejszym wydaniu. Słuchajcie ja nie jestem zdrowa psychicznie i jak wam powiem , że Jarek Kaczyński po wypadku w Smoleńsku nie jest normalny to serio wiem co mówię, jego żal i chęć zemsty tak zjadły, że on zrobi nam piekło na ziemi. On chce tylko i wyłącznie zrobić wszystko na przekór PO, pytanie kiedy zacznie z Rosją...
Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Niestety (a może na szczęście) nie zdążyłam na orędzie prezydenta (sic!) Dudy. I nie wiem, czy chce mi się go szukać w sieci. Hm... nie. Jednak nie. Oszczędzę sobie nerwów.
Oj nie rób tego, nie szukaj tego w sieci bo trwa to może z 2 min a ciśnienie skacze...
Stary 2015-12-03, 19:59   #77
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
W ogóle nie odniósł się do orzeczenia TK ani do skandalicznego zachowania PiSu podczas wyboru sędziów i obrad w sejmie.

Myślałem, że takie rzeczy, jakie wyprawia obecnie PiS, mają możliwość dziać się wyłącznie w czasie wojny.
Stary 2015-12-03, 20:00   #78
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
W ogóle nie odniósł się do orzeczenia TK ani do skandalicznego zachowania PiSu podczas wyboru sędziów i obrad w sejmie.

Myślałem, że takie rzeczy, jakie wyprawia obecnie PiS, mają możliwość dziać się wyłącznie w czasie wojny.
Jak to się nie odniósł, odniósł, on się zgodził z trybunałem twierdząc, że nie miał wyjścia bo złe PO...
Stary 2015-12-03, 20:07   #79
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
Oszczędź, oszczędź. To się nie nadaje do oglądania na trzeźwo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 20:08   #80
Imperialista
BAN stały

Co robił Trybunał Konstytucyjny od czerwca do grudnia, kiedy przeszła wątpliwa ustawa PO o wyborze sędziów to TK? Myślał, że to przejdzie?
Stary 2015-12-03, 20:13   #81
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Co robił Trybunał Konstytucyjny od czerwca do grudnia, kiedy przeszła wątpliwa ustawa PO o wyborze sędziów to TK? Myślał, że to przejdzie?
Tak TK liczył na to , że to przejdzie. Weź się człowieku zastanów nad tym co mówisz.
Stary 2015-12-03, 20:16   #82
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Tak TK liczył na to , że to przejdzie. Weź się człowieku zastanów nad tym co mówisz.
Zadałem konkretne pytanie - jest tam 15 sędziów, dlaczego żaden nie zainteresował się sprawą i jej nie nagłośnił?
Stary 2015-12-03, 20:16   #83
MalarskiSen
BAN stały

Zrób o tym wątek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 20:29   #84
StarFighter
BAN stały

Cytat:
Zadałem konkretne pytanie - jest tam 15 sędziów, dlaczego żaden nie zainteresował się sprawą i jej nie nagłośnił?
Na pytania niewygodne tutaj odpowiedzi nie uświadczysz
Te wątki wyborcze przypominają kółka wzajemnej adoracji.
Rzeczywiście to co obecnie się wyrabia jest niedopuszczalne, żongluje się tymi profesorami-sędziami jak piłeczkami jakimiś to upokarzajace musi byc dla nich Inna sprawa że częsc sama jest sobie winna, ponieważ byli wybierani w świetle wątpliwego prawa a nie protestowali
A jeśli chodzi o prezesa Tk to powinien zostać osądzony za konstruowanie niekonstytucyjnej ustawy jak sie dzisiaj okazało o wyborze sędziów do Tk którego jest sam prezesem. Jego działania było aż nadto upolitycznione i w tym momencie juz nie mozna tego kwestionować

Edytowane przez StarFighter
Czas edycji: 2015-12-03 o 20:30
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 20:31   #85
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Na pytania niewygodne tutaj odpowiedzi nie uświadczysz
Te wątki wyborcze przypominają kółka wzajemnej adoracji.
Rzeczywiście to co obecnie się wyrabia jest niedopuszczalne, żongluje się tymi profesorami-sędziami jak piłeczkami jakimiś to upokarzajace musi byc dla nich Inna sprawa że częsc sama jest sobie winna, ponieważ byli wybierani w świetle wątpliwego prawa a nie protestowali
A jeśli chodzi o prezesa Tk to powinien zostać osądzony za konstruowanie niekonstytucyjnej ustawy jak sie dzisiaj okazało o wyborze sędziów do Tk którego jest sam prezesem. Jego działania było aż nadto upolitycznione i w tym momencie juz nie mozna tego kwestionować
Tak nie uświadczysz bo ludzie są wkurzeni, zmęczeni i nie mają ochoty wałkować w kółko tych samych kwestii.
Stary 2015-12-03, 20:39   #86
Tutli
Zadomowienie

Cytat:
I to nie jedna, a kilkanaście. W miesiąc przerobili niewiele mniej, niż PO miało afer przez 8 lat.
Niestety, ale mam inne zdanie. Skalę tego, co się działo może obrazować choćby wspomnienie o 10 czerwca br.:

10 czerwca 2015 premier Ewa Kopacz ogłosiła, że w związku z aferą do dymisji podali się: minister zdrowia Bartosz Arłukowicz, minister sportu i turystyki Andrzej Biernat, minister skarbu państwa Włodzimierz Karpiński, wiceministrowie Tomasz Tomczykiewicz, Rafał Baniak i Stanisław Gawłowski, koordynator służb specjalnych Jacek Cichocki oraz szef Zespołu Doradców Politycznych Prezesa Rady Ministrów Jacek Rostowski. Wszystkie dymisje zostały przyjęte. Tego samego dnia rezygnację z funkcji marszałka Sejmu zapowiedział Radosław Sikorski.

Szczerze, to ja dużo bardziej, niż PiSu w lodówce i łóżku boję się pomyśleć, do jakiej skali przekrętów dochodziło w tamtym rządzie, jeśli jednego dnia pozbyto się 9 kluczowych osób.
No chyba, że ktoś wierzy, że po prostu przypadkiem niewinni niczemu ludzie postanowili, że ot tak podadzą się do dymisji.

Więc, cóż. PiS jest po prostu prymitywny i idzie metodą na chama. Jest to o tyle, hmm... pozytywne?, że każdy widzi, co się święci. O tym, co się działo w PO nie dowiemy się za to nigdy.
Można powiedzieć, że czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal, ale dla mnie ich poziom perfidii jest raczej przerażający.

Kobiety
-statystyka spojrzenie na makijaż, kuchnię i co-do-głowy-przyjdzie.

Obiecuję, że nie będzie statystyki.

Edytowane przez Tutli
Czas edycji: 2015-12-03 o 20:40
Tutli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 20:47   #87
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Niestety, ale mam inne zdanie. Skalę tego, co się działo może obrazować choćby wspomnienie o 10 czerwca br.:

10 czerwca 2015 premier Ewa Kopacz ogłosiła, że w związku z aferą do dymisji podali się: minister zdrowia Bartosz Arłukowicz, minister sportu i turystyki Andrzej Biernat, minister skarbu państwa Włodzimierz Karpiński, wiceministrowie Tomasz Tomczykiewicz, Rafał Baniak i Stanisław Gawłowski, koordynator służb specjalnych Jacek Cichocki oraz szef Zespołu Doradców Politycznych Prezesa Rady Ministrów Jacek Rostowski. Wszystkie dymisje zostały przyjęte. Tego samego dnia rezygnację z funkcji marszałka Sejmu zapowiedział Radosław Sikorski.

Szczerze, to ja dużo bardziej, niż PiSu w lodówce i łóżku boję się pomyśleć, do jakiej skali przekrętów dochodziło w tamtym rządzie, jeśli jednego dnia pozbyto się 9 kluczowych osób.
No chyba, że ktoś wierzy, że po prostu przypadkiem niewinni niczemu ludzie postanowili, że ot tak podadzą się do dymisji.

Więc, cóż. PiS jest po prostu prymitywny i idzie metodą na chama. Jest to o tyle, hmm... pozytywne?, że każdy widzi, co się święci. O tym, co się działo w PO nie dowiemy się za to nigdy.
Można powiedzieć, że czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal, ale dla mnie ich poziom perfidii jest raczej przerażający.
no i co w związku z tym?
Złożyli dymisję bo naród ich nie chciał po aferze taśmowej, na każdego ministra jest wiceminister więc... Nieuzasadniony ból 4 liter.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

I nie chciałabym dostać afer taśmowych z teraz bo pewnie by nam włosy stanęły dęba . Polityka jest brudna i nie tylko u nas ale i na całym świecie, z afery taśmowej pamiętam dobrze wyjaśnienie prezydenta Hiszpanii na jego machlojki "Hiszpania nie da się szantażować" i ich śmiech, że jak można załatwiać tak sprawy to trzeba się od nich uczyć. Wielkie halo, że ch,d i kamieni kupa no i co ? Nowość? Nie jesteśmy niezależnym państwem a nasz komfort zależy od relacji międzynarodowych ale... Tępaki wielkie wooow no afera taśmowa... Radosław Sikorski to bardzo porządny i wykształcony człowiek, jakoś USA przyjęło go z otwartymi ramionami od razu jak złożył dymisję u nas.
Stary 2015-12-03, 20:49   #88
lokilook
Raczkowanie

Cytat:
Tak nie uświadczysz bo ludzie są wkurzeni, zmęczeni i nie mają ochoty wałkować w kółko tych samych kwestii.
Akurat ta kwestia nie była tu wałkowana

Chętnie się dowiem czemu w czerwcu było tak cicho. Sędziowie mieli chwilowe zaćmienie umysłu? Nie wiedzieli, że są powoływani niezgodnie z prawem? Jaką sobie opinie wystawili?
Gdzie są rzetelni dziennikarze? Gdzie był pan Lis w czerwcu? Dziś grozi Majdanem w Warszawie, a w czerwcu jakoś nie histeryzował.
Dziś nie byłoby problemu. Dla mnie ci ludzie nie mają moralnego prawa urządzać tej całej histerii.

Rozsądnym wyjściem byłoby pozostawienie sędziów wybranych zgodnie z prawem i odwołanie 2 listopadowych sędziów.
lokilook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 20:51   #89
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nagrywałam telefonem dla potomności Gdyby nie to, że tu mieszkam, to miałabym niezły ubaw z tej szopki.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 20:59   #90
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lokilook Pokaż wiadomość
Akurat ta kwestia nie była tu wałkowana

Chętnie się dowiem czemu w czerwcu było tak cicho. Sędziowie mieli chwilowe zaćmienie umysłu? Nie wiedzieli, że są powoływani niezgodnie z prawem? Jaką sobie opinie wystawili?
Gdzie są rzetelni dziennikarze? Gdzie był pan Lis w czerwcu? Dziś grozi Majdanem w Warszawie, a w czerwcu jakoś nie histeryzował.
Dziś nie byłoby problemu. Dla mnie ci ludzie nie mają moralnego prawa urządzać tej całej histerii.

Rozsądnym wyjściem byłoby pozostawienie sędziów wybranych zgodnie z prawem i odwołanie 2 listopadowych sędziów.
Widzisz różnicę pomiędzy powołaniem 2 sędziów bezprawnie a zrobieniem bezprawnie wybrania 5 sędziów i przyjęcia ich ślubowania kilka h później pod osłoną nocy mimo , że sam prezydent wie co naród o tym myśli i wie co się działo w sejmie, widział zgromadzenie pod sejmem ale nie... Pan Duda musi zatańczyć jak mu prezes zagra
Jak dla was nie ma różnicy to nie mam więcej pytań.

http://www.tvn24.pl/ Proszę tutaj PIS powołuje się na to jak na sakrament święty więc nie ma problemu.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Ja nagrywałam telefonem dla potomności Gdyby nie to, że tu mieszkam, to miałabym niezły ubaw z tej szopki.
A nie łatwiej było znaleźć dziś lub jutro na yt i skorzystać z tego? http://youtube.omat.pl/

Edytowane przez MalarskiSen
Czas edycji: 2015-12-03 o 20:56
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości