|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowe 2015
Dziękuję bardzo ;-)
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Moja malutka nie toleruje smoczka za nic w świecie, ma wręcz odruch wymiotny, a jak jest u was?
z jednej strony byłoby mi łatwiej z takim "pomocnikiem" z drugiej strony nie chcialam smoczkowego dziecka, eh kobiecie nie dogodzisz mała koza sama zdecydowała. Widzę ze u większości problemy z zatwardzeniemz moja robi ok 10 kupek dziennie w piątek mamy pediatre to wypytam czy to dobrze czy źle, kolki niestety ma codziennie pod wieczór więc sab simplex idzie w ruch. Wczoraj jadłam zupę warzywna z brokulami, brukselkami, groszkiem i fasolka, hardcore ale mała zachowywała się tak jak zawsze więc diete matki karmiacej można o kant i dobrze..
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Hejka eh dziewczyny wspolczuje nocy nieprzespanych,u nas tez nieciekawie za dnia super spimy a w nocy nie chcemy
Lenka to mala terrorystka,najchetniej by chciala na rekach bujana non stopsbyc,teraz jaj maz uspokaja a jak wroci do pracy to chyba oszaleje,w nocy pobudki co 2h,po odlozeniu stekanie,ciezka to noc byla
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kup to moja też robi okolo 10 dziennie, prawie po każdym karmieniu jest kupa. Polozna mnie zawsze pyta o kupy i mówi, że taka ilosc jest normalna.
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Pięknie, kilka dni mnie nie było na wizażu, a tu wątek na odchowalni 😊 to w takim razie się melduję i ja
my właśniebpo wizycie położnej 😉 w przyszłym tygodniu mam iść do lekarza ja, na wizytę kontrolną,czy z matką wszystko ok 😉Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka, tez mi się wydaje ze przy kp jest duzo kupek, dlatego trochę się zdziwiłam ze tyle dziewczyn ma problemy bo maluchy mało robią
|
|
#67 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Przy KP może być kupa co chwila lub 1 kupa na kilkanaście dni - to tzw. trawienie bezresztkowe.
|
|
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
U nas tez Lenka duuuzo kup robi
dziewczyny a jak karmicie piersia to podczas jednego kp podajecie jedna piers czy dwie?
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja na odchowalni
... Wreszcie Tż w domu, hip hip hurra, bo trochę już ciężko mi było samej ale co z tego jak wziął się za wszystkie formalności i jeździ po urzędach...Wizaz gratuluję narodzin Nelci!!! ![]() Ja za to muszę ciągle w staniku chodzić, bo mi przeszkadzają takie wielkie piersi na noc zakładam taki sportowy nawet, nie umiałabym inaczej... Z wagi zostały mi 2 kg, ale sylwestka już doszła do siebie, sama się dziwię, że po trzeciej ciąży tak szybko się udało. Jeszcze trochę i będę skakać z chodakowską bo pasowałoby jednak ujędrnić to i owo ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robie roznie, ale przeważnie jedna pierś
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Moderator
|
U nas jedna wystarcza
|
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
ja tez sie witam. jak zoltaczka nam nie wzrosnie to jutro wychodzimy. narazie jest na poziomie 10,9
. narazie karmie piersia i troche dokarmiam bo maly spadl z wagi a mamy problem z chwytankem brodawki raz zalapie raz nie przez kapturki to samo. no i nie pije jakos aktywnie tylko przysypia. aktualnie mam nawal i piersi jak kamienie. nie mam pojecia czy odciagac laktatorem czy czekac az maly to wyssie?
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas noc spoko, zjadła ok 23, obudziła się po 1 na jedzonko, potem o 5:50 zjadła cyca i spała do 9
|
|
|
|
#75 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do nawału to odciągaj laktatorem, ale tylko trochę - do poczucia ulgi. Moja Julka ma chyba trądzik niemowlęcy. W niedzielę zauważyłam pierwsze krostki, były może 2-3 , a dziś już jest więcej. Są na czole, trochę na policzkach i koło noska. Czytałam w necie, że tego się nie leczy, tylko samo znika. To prawda? Jutro przychodzi do nas położna to z nią to skonsultuję.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Moja lubi smoka i są momenty ze jest pomocny. Byłam u pediatry, mam skierowanie do ortopedy z małą, przybiera w normie wiec się uspokoiłam troszkę. Teraz drzemkujemy, zasnęłam z małą w ramionach po powrocie z przychodni.
Ja karmie jedna piersią na karmienie. |
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
Ależ Ola dziś marudna... :/ ciągle by jeść chciała, nic innego nie pomaga tylko butla w buzi. A przecież nie mogę jej tyle dawać chyba... Zaraz położna przyjdzie to zapytam. Dziś rano zjadła w zasadzie podwójną porcję
A potem płakała i płakała aż się poddałam i zrobiłam następną. Nawet nie 10 ml i śpi...Mam problem z tz. On sie strasznie wkurza jak mała płacze, zwłaszcza w nocy. Rozumiem że musi rano wstawać do pracy,staram się go nie budzić, uciszać Olcie no ale kurde, tak to jest z małym dzieckiem, że czasem płacze, że czasem w nocy nie śpi itp. On by chyba chciał żeby ona non stop spała...
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja karmię raz jedną raz drugą, ale nie zapisuję. wiem że je średnio co 2-3h. czasem jak widzę że jest jeszcze głodna i szuka to dam jej drugą pierś.
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie, bo potówki raczej by były też na ciele, w pachwinach, a ona ma tylko na buzi.
|
|
#81 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Mój miał najpierw potówki a potem trądzik ale ten trądzik zaczął schodzić po kilku dniach.
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
A czym się różni trądzik od potówek? Jak można to odróżnić?
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny muszę się wyżalić bo zwariuję
w sobotę rano mój mąż pojechał do naszego nowego mieszkania kończyć remont i od tamtej pory siedzę praktycznie sama. No z Alą i czasem mama moja do mnie zachodzi. Może jutro już wróci, ale zobaczymy, jeszcze trochę do roboty tam zostało. Bardzo źle tak samej, czuję się strasznie samotna. Niedługo po ścianach będę biegać
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
Agusiek a spacer? Wyjdź może na dwór. Mi to pomogło.
|
|
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
Mój mały tez tak ma i nie wiem czy potowki czy trądzik, tylko na bozi i główce, jutro i dr na szczepienie to zapytam lekarza.
Edytowane przez 201604151126 Czas edycji: 2016-04-14 o 06:40 |
|
|
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie bardzo dam radę sama wózek wyprowadzić i wprowadzić, mimo że tutaj na parterze mieszkamy. Ja po cc i ten mój brzuch jeszcze nie doszedł do siebie
|
|
|
#87 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dziś byłam zalana łzami jak tz wrócił z pracy,a tylko 8h go nie było. Ola tak jak wczoraj miała wspaniały humor tak dziś katastrofa, caly czas płacz, cisza była tylko na spacerze. A kupy robi normalne, brzuszek miękki, nawet położna dziś była to stwierdziła że widocznie ma taki dzień. Kazała wziąć od lekarza skierowanie do kardiologa bo u Oli utrzymuje się marmurkowa skóra z dobrych informacji Ola dalej fajnie przybiera i mam jej nie budzić na jedzenie.
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Fasterka, co to jest marmurkowa skóra?
Dziewczyny doskonale was rozumiem, mój Tz jak wychodzi do pracy ok 8 tak przychodzi o 19/20 :/ ja mam jeszcze teraz synka chorego więc nawet na spacer nie wyjdę z małą:/ i tak cały bozy dzien siedzimy w 4 scianach, ja jeszcze nie wyrabiam bo Klaudia marudna przez brzuszek i prawie nic nie spi, ciągle tylko na ręce chce, tak ze dzisiaj przebrałam się z pizam ok 13 matki mają przes*ane
|
|
#89 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas chociaż jest spokój, w dzień śpi, je i robi kupkę. W nocy trochę gorzej bo spać jej się nie chce i w kółko cycka chce, ledwo żyję wtedy, oczy same lecą... przesypiam bardzo mało, bo w dzień potem zasnąć nie mogę, więc w ciągu doby śpię jakieś 1,5-2 godziny jak mój mąż jest w domu wtedy śpię więcej bo on nocami mi pomaga i też wstaje do małej, przewija, lula, a ja ją praktycznie tylko karmię wtedy. Jestem wykończona i fizycznie i psychicznie...Trzymam kciuki, żeby u Oli z serduszkiem było wszystko ok
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
cynamon wrzucam zdjęcie jak wygląda ta skóra marmurkowa - taka często jest jak dziecko czy nawet dorosły zmarznie, ale Ola ma taką cały czas. Już w szpitalu się o to czepiali, tymbardziej ze względu na słabe tętno przed porodem.
Ja sobie codziennie mówię że jak Ola będzie spała to ja też, a potem zawsze coś do roboty znajdę...A potem wieczorami już rana po cc boli :/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.

I życzę wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 

mała koza sama zdecydowała. Widzę ze u większości problemy z zatwardzeniemz moja robi ok 10 kupek dziennie
w piątek mamy pediatre to wypytam czy to dobrze czy źle, kolki niestety ma codziennie pod wieczór więc sab simplex idzie w ruch. Wczoraj jadłam zupę warzywna z brokulami, brukselkami, groszkiem i fasolka, hardcore
Lenka to mala terrorystka,najchetniej by chciala na rekach bujana non stopsbyc,teraz jaj maz uspokaja a jak wroci do pracy to chyba oszaleje,w nocy pobudki co 2h,po odlozeniu stekanie,ciezka to noc byla
Nasz ślub 16.08.2014
... Wreszcie Tż w domu, hip hip hurra, bo trochę już ciężko mi było samej
ale co z tego jak wziął się za wszystkie formalności i jeździ po urzędach...

w sobotę rano mój mąż pojechał do naszego nowego mieszkania kończyć remont i od tamtej pory siedzę praktycznie sama. No z Alą i czasem mama moja do mnie zachodzi. Może jutro już wróci, ale zobaczymy, jeszcze trochę do roboty tam zostało. Bardzo źle tak samej, czuję się strasznie samotna. Niedługo po ścianach będę biegać
u nas chociaż jest spokój, w dzień śpi, je i robi kupkę. W nocy trochę gorzej bo spać jej się nie chce i w kółko cycka chce, ledwo żyję wtedy, oczy same lecą... przesypiam bardzo mało, bo w dzień potem zasnąć nie mogę, więc w ciągu doby śpię jakieś 1,5-2 godziny