NIE chcę tej ciąży - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-29, 02:23   #61
solll01
Raczkowanie

Dot.: NIE chcę tej ciąży

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Pokaż wiadomość
Prosze cie
Wskaznik pearla dla prawidlowo branych tabsow wynosi 0.1 dziewczyna napisala, ze oprocz pigulek stosowala kondomy. Wierzysz w az takie CUDA? Bo ja nie.
Poza tym widzialas kogos kto przez kilka miesiecy w trakcie ciazy mial okres(krwawienie) bo ja nie
To jest albo feryjny troll albo posta napisal jakis prolajfowiec by wywolac kolejna gofnoburze na Wizazu
Cytat:
Napisane przez _Miyu Pokaż wiadomość
Ciężko mi trochę uwiezyc ze do 6 mc autorka się nie zorientowała. Powinna już czuć ruchy i mieć choć trochę zaokrąglony brzuch.
Cytat:
Napisane przez pfffh Pokaż wiadomość
Skoro i tak planujecie z mężem dzieci to co stoi na przeszkodzie zeby urodziło się teraz a nie za 8-10 lat? A poza tym też mnie zadziwia, ze przy tylu zabezpieczeniach jakos zaszlas. Cud normalnie. A teraz przecież powinnaś odczuwać ruchy dziecka, a także obrzmienie piersi i rosnący brzuch. Byłam dwa razy w ciąży i nie wiem jak można "przeoczyć" jej symptomy.
Matka mojej znajomej do 5 miesiąca swojej trzeciej (!!) ciąży nie wiedziała o niej. Miała krwawienie, brzucha nie miała, czuła się dobrze. Na szczęście dziecko urodziło się zdrowe, mimo że ona do tego 5 miesiąca dźwigała zakupy i jeździła na rowerze ;-)

Wysłane z tapatalk
solll01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 03:04   #62
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez solll01 Pokaż wiadomość
Matka mojej znajomej do 5 miesiąca swojej trzeciej (!!) ciąży nie wiedziała o niej. Miała krwawienie, brzucha nie miała, czuła się dobrze. Na szczęście dziecko urodziło się zdrowe, mimo że ona do tego 5 miesiąca dźwigała zakupy i jeździła na rowerze ;-)

Wysłane z tapatalk
Nie wydaje mi się żeby jazda na rowerze powodowała że dziecko rodzi się chore

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 03:49   #63
jamming
Raczkowanie

Najpierw piszesz ze od lutego nie bierzesz tabletek anty a potem ze żadnej nie pominęłaś? To jak to w końcu jest- bierzesz czy nie bierzesz?

Druga sprawa- masz 26 lat, męża- nie liczyłaś się z tym że po ślubie możesz zajść w ciążę? Przeciez to chyba normalne. Póki sprawa z pracą sie nie rozwiąże spróbuj ubiegać się o jakis zasiłek, zarejestruj się w urzędzie na bezrobocie, próbuj. A męża przyciśnij trochę żeby szedł do jakiejś dodatkowej pracy (jezeli oczywiście ma taką możliwość i jakiś dodatkowy czas). Nie będzie lekko ale musicie dać sobie rade. Tak wygląda dorosle życie.
jamming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 04:05   #64
favianna
Zakorzenienie

Jak dla mnie to prowokacja. Było ostatnio sporo takich tematów ale ciąże były wcześniejsze, tu mamy 21 tydz czyli tak przypadkiem późny termin brytyjski. Teraz zaczynam się zastanawiać czy to nie jest przypadkiem tak że cały wysyp "ciaz" w ostatnim czasie to może ta sama osoba.
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 06:37   #65
niechcejej
Przyczajenie

Cytat:
Nie zaproponował terminacji w krajowej placówce po uprzednich konsultacjach? Nie wiesz jakie testy Ci robili? Pappa itp?
Terminacja jest do 21 tygodnia jeżeli stwierdzi się wszystkimi dostępnymi badaniami, że płód jest na tyle uszkodzony, że prawnie można tak zrobić. Ja tego czasu już teoretycznie nie mam.

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
Porozmawiaj z mężem. Widać, że u Ciebie zaczyna brać górę rozsądek. Powinnaś przedyskutować z nim to, co zamierzasz zrobić, co planujesz oraz swoje pobudki.
Decyzję podjęłam i poinformowałam Męża.

Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
Lekarz sam zadzwonił do prywatnej przychodni i od razu wysłał do Czech?
Lekarz w szpitalu powiedział mi, że nie przyjmie mnie bo według polskiego prawa musiałabym tą ciąże dociągnąć do końca. Dlatego zaproponował wizytę w prywatnej przychodni na którą się zgodziłam. Lekarz w przychodni powiedział, że on w Polsce takiego zabiegu nie wykona bo nie może, dlatego podał mi dwa miejsca w Czechach, które wykonują takie zabiegi też dla Polek (można pogadać po polsku).

Cytat:
Tzn no z mojej wiedzy wynika ze szczegółowe testy a konkretnie ich wyniki, których celem jest wykrycie choroby genetycznej, nie są znane na drugi dzień ani w ten sam dzień. Czeka się nawet do paru tygodni.

Poza tym no 21 tydz to usg połowkowe gdzie mierzy się kość udowa, nosowa.

Nie chce myśleć ze to troll ...
Tak, masz rację. Testy nie są od razu, od razu jest wynik z USG. Dlatego na jego podstawie mam główne informacje. Zaraz jadę na wymagane badania i czekam na wyniki najszybsze wyniki. Nie wydaję pieniędzy na testy na które trzeba czekać bo to bez sensu skoro podjęłam decyzję. Chce mieć tylko pewność, że to coś we mnie nie jest w 100% zdrowe i podejmuję dobrą decyzję.

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
20tc ciąży i dopiero wymioty? Taaa.

Ruchow nie musi czuć, wystarczy że ma łożysko na przedniej ścianie, wtedy czuć o wiele później.

Brzucha też nie musi mieć. Mi wyskoczył w 7 miesiacu, a tak to rano nawet wzdecia nie przypominał. Mam dwie koleżani w 5,6 miesiacu, jedna szczupła i spory brzuch, druga z nadwagą i zero brzucha. To wszystko kwestia indywidualna.

Jeśli dziecko jest chore i ma wskazania to usuną. Od tego jest np.:usg polowkowe, żeby stwierdzić czy dziecko się prawidlowo rozwija.

Ale dla mnie to i tak troll i to słaby, 2/10
Opisałam dokładnie. Źle się poczułam na wyższej wysokości. Teraz nie mam żadnych wymiotów i czuję się dobrze. Usg połówkowe to zwykłe usg i jeżeli jesteś w 20 tygodniu bo w tym najczęściej się je robi (18-20) to trochę późno na usuwanie ciąży. Trzeba szukać lekarza, który się tego podejmie bo większość się boi.

Cytat:
Napisane przez jamming Pokaż wiadomość
Najpierw piszesz ze od lutego nie bierzesz tabletek anty a potem ze żadnej nie pominęłaś? To jak to w końcu jest- bierzesz czy nie bierzesz?

Druga sprawa- masz 26 lat, męża- nie liczyłaś się z tym że po ślubie możesz zajść w ciążę? Przeciez to chyba normalne. Póki sprawa z pracą sie nie rozwiąże spróbuj ubiegać się o jakis zasiłek, zarejestruj się w urzędzie na bezrobocie, próbuj. A męża przyciśnij trochę żeby szedł do jakiejś dodatkowej pracy (jezeli oczywiście ma taką możliwość i jakiś dodatkowy czas). Nie będzie lekko ale musicie dać sobie rade. Tak wygląda dorosle życie.
W 1 poście chodziło mi o to, że w lutym mijały by dwa lata. Od wczoraj nie biorę tabletek.
Nie liczyłam się z tym, że mogę wpaść przy tabletkach a nie że po ślubie trzeba mieć dziecko. Jedyne co to przez 6 msc dostanę coś z urzędu dla bezrobotnych. Mąż nie musi iść do pracy bo dziecko usuwam. Na to pieniądze mamy bo odkładaliśmy na własne mieszkanie.

Te które nie wierzą nie muszą, nie oczekiwałam tutaj słów o trollingu a słów wsparcia. Najwięcej pomogła mi osoba, która podała nazwę strony internetowej. W nocy podjęłam pewną decyzję, Mąż będzie miał więcej wyników bo tak chce ale decyzja zapadła. Nie jestem gotowa na dziecko a tym bardziej na chore dziecko, które wymaga całkowitego poświęcenia.
Co do zabezpieczenia raz jeszcze piszę, gumkę używaliśmy jak brałam antybiotyk - tak jak piszę na recepcie, dodatkowe zabezpieczenie. Co było nie tak? Nie wiem. Lekarz powiedział, że miesiąc po usunięciu trzeba zrobić dokładne badania hormonalne, potem po 3 miesiącach i wtedy sprawdzić jak dalej się zabezpieczać żeby wszystko było tak jak tego chcę.
niechcejej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 07:09   #66
201704210903
Konto usunięte

W polsce terminacja jest dozwoloną do końca 24 tyg- powinnas zrobić aminopunkcje i jeśli wynik będzie zły zdecydować czy chcesz zakończyć ciążę legalnie w kraju

Stary 2015-12-29, 07:28   #67
niechcejej
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
W polsce terminacja jest dozwoloną do końca 24 tyg- powinnas zrobić aminopunkcje i jeśli wynik będzie zły zdecydować czy chcesz zakończyć ciążę legalnie w kraju

A jeśli będzie wystarczająco dobry to będę musiała urodzić. Nie chce tego. Im szybciej usunę tym mniejsze konsekwencję cielesne dla mnie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-29, 07:34   #68
Ingrid80
BAN stały

Mam nadzieję że to troll :-/
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 07:36   #69
_Supernova_
Zadomowienie

Ja tez bym usuneła w takim wypadku.Mam kolezanke,ktora jest w 6 mscu i wyglada jakby sie troche najadla.Jakby mi palcem nie pokazała,w zyciu bym nie przypuszczala ze jest w ciazy.Jesli ktos nie robił nigdy usg plodu,bo po niektorych postach mozna die zorientowac,ze ludzie pojecia o tym nie maja,to lekarz mierzy płod i na tej podstawie widac,czy sie prawidlowo rozwija,czy nie.
_Supernova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 08:26   #70
Osenai
Raczkowanie

Co do pracy to poczytaj sobie prawo pracy. Nie wiem, na jaką jesteś umowę i co to za zatrudnienie, ale przy umowach terminowych są one z automatu przedłużane do końca ciąży. Nie wiem, jak jest ze śmieciówkami, ale bardzo możliwe, że tak samo.

A jeśli chodzi o to, że lekarz mówi, że dziecko ma za dużą głowę - mojej koleżance mówił dokładnie to samo - a potem urodziła zdrową dziewczynkę z całkowicie normalnym ciałem. Dzieci w życiu płodowym rozwijają się różnie i nie zawsze zgodnie ze standardami.
Osenai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 08:38   #71
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 09:02   #72
solll01
Raczkowanie

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Nie wydaje mi się żeby jazda na rowerze powodowała że dziecko rodzi się chore

Być może, natomiast wiem, że w ciąży jazda na rowerze nie jest zalecana, dlatego o tym napisałam.

Wysłane z tapatalk

Edytowane przez solll01
Czas edycji: 2015-12-29 o 09:03 Powód: Dub
Stary 2015-12-29, 09:28   #73
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Osenai Pokaż wiadomość
Co do pracy to poczytaj sobie prawo pracy. Nie wiem, na jaką jesteś umowę i co to za zatrudnienie, ale przy umowach terminowych są one z automatu przedłużane do końca ciąży. Nie wiem, jak jest ze śmieciówkami, ale bardzo możliwe, że tak samo.

A jeśli chodzi o to, że lekarz mówi, że dziecko ma za dużą głowę - mojej koleżance mówił dokładnie to samo - a potem urodziła zdrową dziewczynkę z całkowicie normalnym ciałem. Dzieci w życiu płodowym rozwijają się różnie i nie zawsze zgodnie ze standardami.
No to jak nie wiesz to przynajmniej nie wprowadzaj w błąd. Jak jest na śmieciówce, to nic się nie przedłuża, a jak się dowiedzą o ciąży, to na 100% ją pożegnają.

a drugiej części, to nawet szkoda komentować - skoro lekarz mówi, że dziecko nie jest zdrowe to dziewczyna ma liczyć na cud, że jednak jest, bo twoja koleżanka tak miała.

A do tych co jej piszą, że może legalnie usunąć w Polsce - serio, wy w to wierzycie, zwłaszcza teraz??? Nie osłabiajcie mnie, plis

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d 386552d742cc4ca Pokaż wiadomość
Treść usunięta
a czy właśnie we nie wspomnianych Czechach można ją wykonać legalnie przez lekarza do 24 tygodnia?
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 09:45   #74
LadyChatterbox
Zakorzenienie

A ja nie rozumiem czemu autorka nie może oddać dziecka do adopcji. Nie jestem przeciwnikiem aborcji, absolutnie, ale ludzie kochani ją się robi do pewnego etapu, a nie w połowie ciąży, gdy to już wykształcone dziecko. Dlatego uważam, że te trzy miesiące dłużej by autorke nie zabiły, a jeśli dziecka nie chce to niech je po prostu odda do adopcji i po problemie.
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 09:50   #75
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
A ja nie rozumiem czemu autorka nie może oddać dziecka do adopcji. Nie jestem przeciwnikiem aborcji, absolutnie, ale ludzie kochani ją się robi do pewnego etapu, a nie w połowie ciąży, gdy to już wykształcone dziecko. Dlatego uważam, że te trzy miesiące dłużej by autorke nie zabiły, a jeśli dziecka nie chce to niech je po prostu odda do adopcji i po problemie.
Oczywiście, że może oddać do adopcji. Widocznie nie chcę.
Myślę, że watek założył troll w nadziei na zadymę.
Stary 2015-12-29, 10:04   #76
solll01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Oby.

Wysłane z tapatalk
Stary 2015-12-29, 10:28   #77
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość
No to jak nie wiesz to przynajmniej nie wprowadzaj w błąd. Jak jest na śmieciówce, to nic się nie przedłuża, a jak się dowiedzą o ciąży, to na 100% ją pożegnają.

a drugiej części, to nawet szkoda komentować - skoro lekarz mówi, że dziecko nie jest zdrowe to dziewczyna ma liczyć na cud, że jednak jest, bo twoja koleżanka tak miała.

A do tych co jej piszą, że może legalnie usunąć w Polsce - serio, wy w to wierzycie, zwłaszcza teraz??? Nie osłabiajcie mnie, plis

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

a czy właśnie we nie wspomnianych Czechach można ją wykonać legalnie przez lekarza do 24 tygodnia?
W Czechach można legalnie do 24tyg. Na pierwszym badaniu lekarz stwierdził, że to 21 tydz, na drugim ze jednak wcześniej - więc się łapie.

Też uważam, że próby legalnej aborcji w pl to naiwny pomysł.

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się - autorka odpowiada tylko na konkretne komentarze, ignorując te, które mogłyby wywołać większą dyskusję akademicką.

Autorko, jakbyś chciała pogadać na priv, to pisz
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 11:19   #78
moooniaaaa
Zakorzenienie

Boże weźcie poczytajcie choćby na wizażu watek o terminacji ciąży. Jeśli płod ma wady, które kwalifikują się do przerwania ciaży to każdy uprawniony lekarz wypisze papiery. Czy to będzie 10 czy 21tc.

U autorki po prostu tych wad nie ma (nie da się ich stwierdzić tylko po jednym zwyklym usg), ona chce usunać zdrowy płod i stąd Czechy, a nie Polska.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 11:40   #79
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Boże weźcie poczytajcie choćby na wizażu watek o terminacji ciąży. Jeśli płod ma wady, które kwalifikują się do przerwania ciaży to każdy uprawniony lekarz wypisze papiery. Czy to będzie 10 czy 21tc.

U autorki po prostu tych wad nie ma (nie da się ich stwierdzić tylko po jednym zwyklym usg), ona chce usunać zdrowy płod i stąd Czechy, a nie Polska.
Jasne. Jej główną motywacją jest: nie chcę być w ciąży/ nie chcę mieć dziecka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-29, 11:52   #80
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
aha, w Polsce
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 12:00   #81
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
aha, w Polsce
Tak w Polsce.

Stary 2015-12-29, 12:05   #82
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
aha, w Polsce
Tak,w Polsce. Co w tym dziwnego? Poczytaj watek o terminacji, tego jest na pęczki. Poczytaj fora ludzi po stracie.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 12:06   #83
niechcejej
Przyczajenie

Cytat:

Nie rozumiesz, że wyniki nie są od razu? Zapytaj swojego ginekologa czy wypisze Ci papiery albo przeprowadzi zabieg. Gościu w szpitalu powiedział mi, że będą problemy z usunięciem. Każdy zabieg musi być dokładnie udokumentowany.
Ja nie chce tej ciąży. Nie chce dziecka. Brałam tabletki przez te pewne 18 tyg, myślisz że to nie ma wpływu na dziecko? Nie chce dziecka, tym bardziej chorego. Chcesz dziecko które prawdopodobnie jest chore? Tak? To idź do domu dziecka i je adoptuj a potem rozmawiaj, że tak łatwo jest ze wszystkim.
Stąd Czechy bo tak zabieg jest legalny i lekarze są doświadczeni w różnych przypadkach.
Stary 2015-12-29, 12:11   #84
dobrarada
Zadomowienie

GG do dobrarada

A teraz poczekajmy ze dwa tygodnie i w wątku pojawi się wpis, jak to super profesjonalnie i tanio było w tej czeskiej klinice i jeśli któraś z nas jest zainteresowana, Autorka służy namiarami na PW.

To tak grubymi nićmi szyte, że aż się dziwię, że ktoś się nabrał. Serio.
dobrarada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 12:13   #85
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez niechcejej Pokaż wiadomość
Nie rozumiesz, że wyniki nie są od razu? Zapytaj swojego ginekologa czy wypisze Ci papiery albo przeprowadzi zabieg. Gościu w szpitalu powiedział mi, że będą problemy z usunięciem. Każdy zabieg musi być dokładnie udokumentowany.
Ja nie chce tej ciąży. Nie chce dziecka. Brałam tabletki przez te pewne 18 tyg, myślisz że to nie ma wpływu na dziecko? Nie chce dziecka, tym bardziej chorego. Chcesz dziecko które prawdopodobnie jest chore? Tak? To idź do domu dziecka i je adoptuj a potem rozmawiaj, że tak łatwo jest ze wszystkim.
Stąd Czechy bo tak zabieg jest legalny i lekarze są doświadczeni w różnych przypadkach.
Strasznie dziwna i zimna w twojej postawie jest nie zachwiana pewność.
O wpływie tablet anty na ciążę możesz porozmawiać z lekarzem. Ty nie wiesz jaki jest stan zdrowia tego dziecka.
Oczywiście, że będą problemy z usunięciem. Tu mowa o ciąży zaawansowanej: nikt nie może już mówić o zmroku nic nie znaczących komórek.
Pojawiła się kwestia adopcji. Bralas te opcje pod uwagę ?
Stary 2015-12-29, 12:19   #86
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Nie jest. Jest legalny do końca 12 tygodnia. Ot taki czeski błąd. Później to już tylko dlatego, że bobo chore. I na podstawie wyników badań to stwierdzają, a nie na gębę.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Nie rozumiesz, że wyniki nie są od razu? Zapytaj swojego ginekologa czy wypisze Ci papiery albo przeprowadzi zabieg.
Namiarów na kumpla w Czechach "gościu ze szpitala" też nie da, chyba że to jakiś kręcący biznesy salowy. Przy tak nonszalanckim sugerowaniu aborcji przypadkowym pacjentkom bez wyników badań i to jeszcze na dyżurze w szpitalu będąc to by ten lekarzyna miesiąc praw do wykonywania zawodu nie utrzymał.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 12:20   #87
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Gościu w szpitalu powiedział mi, że będą problemy z usunięciem.
I od razu skierował do konkretnej kliniki w Czechach? Tak zupełnie bezinteresownie? Wydaje mi się, że za takie coś, czyli nakłanianie do aborcji (bo medycznych wskazań jeszcze nie masz) mógłby ponieść poważne konsekwencje. Gdyby istniał.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-29, 12:24   #88
dobrarada
Zadomowienie

GG do dobrarada

Dziewczyny dyskutujecie, a nie widzicie, że to szeptana reklama jakiejś czeskiej kliniki?

Sam dziwne zbiegi okoliczności: od niepokalanego poczęcia w gumie i z tabsami, poprzez brak objawów ciąży, chore dziecko (nie wiadomo na co). Na dodatek nie bardzo widzę sens tego wątku, skoro Autorka w pierwszym poście oczekuje od nas pomocy w odpowiedzi na pytanie, jak to się mogło stać. I niczego innego poza tym, bo przecież decyzja już podjęta... (było stopniowanie napięcia i emocje: płaczący partner). Więc to takie typowe zagranie.

Nie wiemy co dolega dziecku, wszystko tak mętnie wytłumaczone, na info o women on web Autorka szybko ucina temat (że za późno), etc...

To klasyczna reklama. IMHO wątek powinien wylecieć w niebyt.
dobrarada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 12:28   #89
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez dobrarada Pokaż wiadomość
Dziewczyny dyskutujecie, a nie widzicie, że to szeptana reklama jakiejś czeskiej kliniki?
Nazwy póki co nie podała.

Niemniej jednak, bez względu na to czy jest to troll, czy też prawdziwa sytuacja, autorka już decyzję podjęła. Kontynuowanie tego wątku nie ma sensu. Zamykam.
Stary 2015-12-29, 12:37   #90
niechcejej
Przyczajenie

Wyjaśnić

Wyjaśnienie:
1. Lekarz w szpitalu nie dał mi kontaktu do Czech. Zaproponował badanie w prywatnej przychodni i po wynikach sprawdzenie czy da radę usunąć to normalnie w Polsce.
2. Dziecko jest chore ale nie na tyle by je usunąć. Po USG wyszła wada serca oraz nieproporcjonalny rozwój ciała. Ktoś chce znać szczegóły wyjaśnię na prv.
3. Lekarz w prywatnej przychodni zaproponował albo dociągnięcie ciąży albo usunięcie w Czechach ze względu na doświadczenie lekarzy.
4. Nie podam nikomu żadnej kliniki bo nie interesuje mnie jakaś reklama czegoś tam. Sytuacja dzieje się w małopolsce, przy granicy z Czechami więc tu jest najbliżej.
5. Mąż aktualnie nie akceptuje decyzji ale to ja jestem w ciąży i ja podejmuje najważniejszą decyzję. Gdyby było zdrowe też go nie chcę.

5.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości