![]() |
#61 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: NIE chcę tej ciąży
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Najpierw piszesz ze od lutego nie bierzesz tabletek anty a potem ze żadnej nie pominęłaś? To jak to w końcu jest- bierzesz czy nie bierzesz?
Druga sprawa- masz 26 lat, męża- nie liczyłaś się z tym że po ślubie możesz zajść w ciążę? Przeciez to chyba normalne. Póki sprawa z pracą sie nie rozwiąże spróbuj ubiegać się o jakis zasiłek, zarejestruj się w urzędzie na bezrobocie, próbuj. A męża przyciśnij trochę żeby szedł do jakiejś dodatkowej pracy (jezeli oczywiście ma taką możliwość i jakiś dodatkowy czas). Nie będzie lekko ale musicie dać sobie rade. Tak wygląda dorosle życie. |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to prowokacja. Było ostatnio sporo takich tematów ale ciąże były wcześniejsze, tu mamy 21 tydz czyli tak przypadkiem późny termin brytyjski. Teraz zaczynam się zastanawiać czy to nie jest przypadkiem tak że cały wysyp "ciaz" w ostatnim czasie to może ta sama osoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | ||||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie liczyłam się z tym, że mogę wpaść przy tabletkach a nie że po ślubie trzeba mieć dziecko. Jedyne co to przez 6 msc dostanę coś z urzędu dla bezrobotnych. Mąż nie musi iść do pracy bo dziecko usuwam. Na to pieniądze mamy bo odkładaliśmy na własne mieszkanie. Te które nie wierzą nie muszą, nie oczekiwałam tutaj słów o trollingu a słów wsparcia. Najwięcej pomogła mi osoba, która podała nazwę strony internetowej. W nocy podjęłam pewną decyzję, Mąż będzie miał więcej wyników bo tak chce ale decyzja zapadła. Nie jestem gotowa na dziecko a tym bardziej na chore dziecko, które wymaga całkowitego poświęcenia. Co do zabezpieczenia raz jeszcze piszę, gumkę używaliśmy jak brałam antybiotyk - tak jak piszę na recepcie, dodatkowe zabezpieczenie. Co było nie tak? Nie wiem. Lekarz powiedział, że miesiąc po usunięciu trzeba zrobić dokładne badania hormonalne, potem po 3 miesiącach i wtedy sprawdzić jak dalej się zabezpieczać żeby wszystko było tak jak tego chcę. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
W polsce terminacja jest dozwoloną do końca 24 tyg- powinnas zrobić aminopunkcje i jeśli wynik będzie zły zdecydować czy chcesz zakończyć ciążę legalnie w kraju
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
A jeśli będzie wystarczająco dobry to będę musiała urodzić. Nie chce tego. Im szybciej usunę tym mniejsze konsekwencję cielesne dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
BAN stały
|
Mam nadzieję że to troll :-/
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Ja tez bym usuneła w takim wypadku.Mam kolezanke,ktora jest w 6 mscu i wyglada jakby sie troche najadla.Jakby mi palcem nie pokazała,w zyciu bym nie przypuszczala ze jest w ciazy.Jesli ktos nie robił nigdy usg plodu,bo po niektorych postach mozna die zorientowac,ze ludzie pojecia o tym nie maja,to lekarz mierzy płod i na tej podstawie widac,czy sie prawidlowo rozwija,czy nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Co do pracy to poczytaj sobie prawo pracy. Nie wiem, na jaką jesteś umowę i co to za zatrudnienie, ale przy umowach terminowych są one z automatu przedłużane do końca ciąży. Nie wiem, jak jest ze śmieciówkami, ale bardzo możliwe, że tak samo.
A jeśli chodzi o to, że lekarz mówi, że dziecko ma za dużą głowę - mojej koleżance mówił dokładnie to samo - a potem urodziła zdrową dziewczynkę z całkowicie normalnym ciałem. Dzieci w życiu płodowym rozwijają się różnie i nie zawsze zgodnie ze standardami. |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
[/COLOR]
Cytat:
Wysłane z tapatalk Edytowane przez solll01 Czas edycji: 2015-12-29 o 09:03 Powód: Dub |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a drugiej części, to nawet szkoda komentować - skoro lekarz mówi, że dziecko nie jest zdrowe to dziewczyna ma liczyć na cud, że jednak jest, bo twoja koleżanka tak miała. A do tych co jej piszą, że może legalnie usunąć w Polsce - serio, wy w to wierzycie, zwłaszcza teraz??? Nie osłabiajcie mnie, plis ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- a czy właśnie we nie wspomnianych Czechach można ją wykonać legalnie przez lekarza do 24 tygodnia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
A ja nie rozumiem czemu autorka nie może oddać dziecka do adopcji. Nie jestem przeciwnikiem aborcji, absolutnie, ale ludzie kochani ją się robi do pewnego etapu, a nie w połowie ciąży, gdy to już wykształcone dziecko. Dlatego uważam, że te trzy miesiące dłużej by autorke nie zabiły, a jeśli dziecka nie chce to niech je po prostu odda do adopcji i po problemie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Myślę, że watek założył troll w nadziei na zadymę.
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też uważam, że próby legalnej aborcji w pl to naiwny pomysł. Cytat:
Autorko, jakbyś chciała pogadać na priv, to pisz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Boże weźcie poczytajcie choćby na wizażu watek o terminacji ciąży. Jeśli płod ma wady, które kwalifikują się do przerwania ciaży to każdy uprawniony lekarz wypisze papiery. Czy to będzie 10 czy 21tc.
U autorki po prostu tych wad nie ma (nie da się ich stwierdzić tylko po jednym zwyklym usg), ona chce usunać zdrowy płod i stąd Czechy, a nie Polska. |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja nie chce tej ciąży. Nie chce dziecka. Brałam tabletki przez te pewne 18 tyg, myślisz że to nie ma wpływu na dziecko? Nie chce dziecka, tym bardziej chorego. Chcesz dziecko które prawdopodobnie jest chore? Tak? To idź do domu dziecka i je adoptuj a potem rozmawiaj, że tak łatwo jest ze wszystkim. Stąd Czechy bo tak zabieg jest legalny i lekarze są doświadczeni w różnych przypadkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
A teraz poczekajmy ze dwa tygodnie i w wątku pojawi się wpis, jak to super profesjonalnie i tanio było w tej czeskiej klinice i jeśli któraś z nas jest zainteresowana, Autorka służy namiarami na PW.
![]() To tak grubymi nićmi szyte, że aż się dziwię, że ktoś się nabrał. Serio. |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
O wpływie tablet anty na ciążę możesz porozmawiać z lekarzem. Ty nie wiesz jaki jest stan zdrowia tego dziecka. Oczywiście, że będą problemy z usunięciem. Tu mowa o ciąży zaawansowanej: nikt nie może już mówić o zmroku nic nie znaczących komórek. Pojawiła się kwestia adopcji. Bralas te opcje pod uwagę ?
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Namiarów na kumpla w Czechach "gościu ze szpitala" też nie da, chyba że to jakiś kręcący biznesy salowy. Przy tak nonszalanckim sugerowaniu aborcji przypadkowym pacjentkom bez wyników badań i to jeszcze na dyżurze w szpitalu będąc to by ten lekarzyna miesiąc praw do wykonywania zawodu nie utrzymał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
I od razu skierował do konkretnej kliniki w Czechach?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dyskutujecie, a nie widzicie, że to szeptana reklama jakiejś czeskiej kliniki?
Sam dziwne zbiegi okoliczności: od niepokalanego poczęcia w gumie i z tabsami, poprzez brak objawów ciąży, chore dziecko (nie wiadomo na co). Na dodatek nie bardzo widzę sens tego wątku, skoro Autorka w pierwszym poście oczekuje od nas pomocy w odpowiedzi na pytanie, jak to się mogło stać. I niczego innego poza tym, bo przecież decyzja już podjęta... (było stopniowanie napięcia i emocje: płaczący partner). Więc to takie typowe zagranie. Nie wiemy co dolega dziecku, wszystko tak mętnie wytłumaczone, na info o women on web Autorka szybko ucina temat (że za późno), etc... To klasyczna reklama. IMHO wątek powinien wylecieć w niebyt. |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Niemniej jednak, bez względu na to czy jest to troll, czy też prawdziwa sytuacja, autorka już decyzję podjęła. Kontynuowanie tego wątku nie ma sensu. Zamykam.
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Wyjaśnić
Wyjaśnienie:
1. Lekarz w szpitalu nie dał mi kontaktu do Czech. Zaproponował badanie w prywatnej przychodni i po wynikach sprawdzenie czy da radę usunąć to normalnie w Polsce. 2. Dziecko jest chore ale nie na tyle by je usunąć. Po USG wyszła wada serca oraz nieproporcjonalny rozwój ciała. Ktoś chce znać szczegóły wyjaśnię na prv. 3. Lekarz w prywatnej przychodni zaproponował albo dociągnięcie ciąży albo usunięcie w Czechach ze względu na doświadczenie lekarzy. 4. Nie podam nikomu żadnej kliniki bo nie interesuje mnie jakaś reklama czegoś tam. Sytuacja dzieje się w małopolsce, przy granicy z Czechami więc tu jest najbliżej. 5. Mąż aktualnie nie akceptuje decyzji ale to ja jestem w ciąży i ja podejmuje najważniejszą decyzję. Gdyby było zdrowe też go nie chcę. 5. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.