|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotarłyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe 2016, cz. 10
Spokojnej nocy ![]() ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotarłyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe 2016, cz. 10
My tez najedzeni, mlody mi sprzedaje usmiechy na spiocha
![]() Lece pod prysznic i do lozka, kolejna pobudka za 1,5h zapewne. |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję! Cytat:
![]() Dotka-co do pytania z poprzedniego watku-supermarkety maja dowoz do domu ale rzeczy ktore samemu sie w sklepie wybralo -idziesz do sklepu,pakujesz do wózka,placisz,zostawiasz w wozku i ci dowoza pod drzwi. Tyle ze i tak musialabym to wniesc po schodach :-/ maz nie je sniadan (hiszpanskie sniadanie to kawa i czasem szklanka soku pomaranczowego),kolacje je na zimno albo w ogole cos w stylu paczka czipsow,a obiady u matki...nawet jak mi zrobi zakupy to w tej kuchni i tak raczej ciezko gotowac bo poki co nie mamy gazu ani ciepłej wody (oddzielne rury w kuchni i łazience) :-D a ja nie czuje sie na silach za tydzien-dwa,jak jiz byc moze ogarna kilka szafek kuchennych, organizowac tam przestrzen-to bedzie musialo poczekać kilka tygodni po porodzie niestety. I cale szczescie ze woda butelkowana jest z dowozem do domu i to juz wnosza po schodach,gdyhy nie to to pewnie tez musialabym z baniakami 8 litrow latac po porodzie bo maz zawsze ma cos wazniejszego do zrobienia i mówi "pozniej",z pozniej robi sie jutro,a ja bez butelki wody w domu byc nie moge. Pierwsza rzecz jaka zrobie jak juz zaczne tam mieszkac to zamówienie na cotygodniowe dostawy wody :-D Pewnie jakbym odpuscila i czekala az do skutku to w koncu by sie zorientowal ze cos jest nie tak,ale ja jak mam ochote zjesc banana dzisiaj to jem go dzisiaj a nie za Tydzien. Lubie malo rzeczy i ciezko mi jeść,on z kolei zje cokolwiek-wiec wystarczy ze w lodówce nie ma echa i juz nie rozumie o co mi chodzi jak sie wkurzam :-/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2016-01-11 o 23:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to nie za wczesnie żeby diagnozować wzmożone napięcie mięśniowe? Z doświadczeń po Kindze wiem że teraz napięcie i asymetria to bardzo popularne terminy i lekarze lubią na wyrost ładować rehabilitację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Witek tez podnosi glowe a wzmozonego napiecia nie zdiagnozowano.
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
dziękujemy za wszystkie kciuki i gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Baby, sorry, że to napisze ale przeraza mnie postawa twojego męża, że interesuje go, to że on ma co zjeść a ty i wasze dziecko ma w poważaniu??? Serio tak jest? Ja nie czaję trochę jak można być takim bucem.
#68 |
Rozeznanie
|
Melduję się w nowym wątku z nocnego karmienia
![]() Kasiulenkowo gratulacje ![]() The Fall kciuki za cc ![]() Mały przy piersi a ja przysypiam... standard :P
#69 |
Zakorzenienie
|
ja nie potrafię juz zasnąć :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też przeraża,jak nie byłam w ciazy to tego nie zauwazalam,bo i tak wolalam sama robic zakupy-on jest cenowo oderwany od rzeczywistości,poza tym sam mowi ze oszczedzac mozna na wielu rzeczach tylko nie na jedzeniu. No ok,oszczedzac nie,ale jesli mam obok siebie dwa sklepy i w jednym zaplace za takie same zakupy 10e mniej to logiczne,że wybiore ten tanszy -on nie,bo "zle sie czuje od swiatel tam". Wiec wczesniej sama robiłam zakupy i nie miałam z tym problemu. W ciazy z kolei...dalej je robie sama,mimo ze bardzo mnie boli brzuch i plecy jak dzwigam powyzej 10kg. Ba,jak jeszcze mieszkalismy razem to zdarzało sie ze mówił ze zrobi zakupy,po czym przez pol dnia tego nie robil. W końcu wsiadalam w auto,jechałam do sklepu,wychodzilam z wielkimi siatami,dojezdzalam pod dom,wchodzilam i mowilam zeby wyniosl zakupy z auta to potrzebowal jeszcze czasu zeby to zrobic. On,tak jak pisalam,wlasciwie nie je-z zapasem coli,kawy i czipsow moglby spokojnie zyc przez miesiac,a obiadki u mamy. Moze ja jestem dziwna ze nie podoba mi sie sposob gotowania mojej tesciowej,ale wszystko plywa w tluszczu (i wisi mi to ze to ekologiczna oliwa z oliwek),a wczoraj jedli zeberka wieprzowe ZE SKORA Z SIERSCIA SWINI. jak to zobaczyłam to malo nie ucieklam z krzykiem. No niewazne,daze do tego, że on raczej nie mysli o tym ze ja też chcialabym co zjesc,bo przecież "tam jest dużo jedzenia" itd... Jakbym byla przykuta do łóżka w ciazy to bym ze 30kg schudla Po porodzie pewnie bedzie tak samo jak teraz,że przejmuje sie córka a nie mna,ale bardzo sie zdziwi jak nie bede kp bo nie bede miala siły. Ja jeszcze nie mam dziecka a nie potrafie,od ponad tygodnia nie moge usnac przed 4 rano :-/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Magda urodziła się o 2.14 2840g i 51cm na porodowce spędziłam 20 minut, tyle jeśli chodzi o czekanie na regularne skurcze
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- Chodzę! Ale czuje się jak paralityk. Najgorsze są zmiany pozycji. Kasia podziwiam Cię że tak smigalas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Iola gratulacje!
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z dnia na dzień będzie coraz lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarna, za dwa dni i ty będziesz śmigać. To się szybko poprawia. Tylko zmiany pozycji są właśnie najgorsze.
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Iola gratulacje
![]() TheFall ![]()
#79 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a czym to się różni? bede wiedziec na co zwracac uwage w piatek bo wkurza mnie ze mi tego nie pokazują, nic nie mówią a wiadomo jak to jest z lekarzami..... ciezko miec czasem zaufanie po niektorych historiach marzenia się spełniają ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się z rana ![]() tyle miałam planów na dziś a obudziłam się z okropnym bólem gardła, jak przy anginie ![]() dziewczyny ratujcie co na ból gardła??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowym wątku!
Widze ze Kasiulenkowo urodzila - gratulacje! Hariett trzymam kciuki za Ciebie powodzenia! Lune to się nacierpisz przez ta rwe :/ wybierasz sie do lekarza? The fall powodzenia na cc i szybkiego powrotu do sil ![]() Baby bardzi Ci wspolczuje Twój tz o prostu pomimo ze jest starszy nie dojrzał chyba do roli glowy rodziny... Iola ale szybko poszlo! Wielkie gratulacje dla mamy i małej Kruszynki ![]() U nas dzisiaj czwarta doba i bardzo licze ba wypis! Ze mną jest całkiem ok poruszam sie i nawet noc bez paracetamolu zaliczyłam ![]() Pokoik czeka skończony podobno jest przesliczny moja mama nie moze sie nadziwić jaki to tz zdolny i ogarniety ![]() Dzis mamy dostać szumisia ![]() w ogole wszyscy nas bardzo rozpieszczaja mama przynosi mi takie smakolyki ![]() a ja mam taki mega apetyt ze wszystko pochłaniam! I jak tu schudnąć ![]() Wy tez macie takie apetyty? A no i oczywiście WODA! Pije hektolitrami, tz ledwo nadąża mi dowozic Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym smiganiem, to zalezy od osoby. Ja jestem tydzien po cc i sa bardzo male postepy. Nie moge sie wyprostowac, wstawanie z lozka, to jest droga przez meke. Jest jeszcze kilka rzeczy, ktore niestety w moim przypadku potrwaja dluzej, dlatego tez nie nastawialabym sie, ze bedzie tak super, bo zalezy to od czlowieka.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Wiola, gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() Ahnessy, tetno jednostajne jak dziecko spi czyli waha sie w pewnym wąskim zakresie np 127-135ud/min, spadki sa np gdy sie dziecko poruszy i tetno spada np 70 i chwile jest w niskich wartosciach, pozniej wraca do np130. Przy ruchu powinny byc akceleracje (przyspieszenia) i tu wartosci 160 sa ok bo dziecko ma ciasno i wykonuje jakis wysilek to tetno musi rosnac. Natomiast deceleracje (spadki) nie powinny wystepowac w ruchu. Taka jest moja wiedza ale wiedz, ze to lekarz ocenia i on ma znacznie szersza wiedze i rozpatruje zapis pod roznym katem ![]() Karen ![]() ![]() ![]() Baby ja rozumiem roznice kulturowe ale kurna no troche empatii u Twojego meza mogloby sie pojawic....moj maly rozumek nie ogarnia jak on moze Cie tak olewac i w niczym nie pomagac, a juz nie dbac o to zebys normalnie zjadla... To jest jakas abstrakcja :| Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mogę jeść i jeść... Po porodzie też będę jeść, bo w końcu musze mieć siły na karmienie ![]() ![]()
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Malwi, mam nadzieje, ze Tobie juz zacznie sie poprawiac
![]() Zapomnialam napisac: Dzien dobry ![]() ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Z tym jedzeniem, to tez u mnie jest meksyk. Ostatnio stwierdzilam, ze jakby mi ktos dal watrobke, ktorej szczrze nienawidze, to tez bym ja wchlonela jednym machnieciem. Noo i woda, czuje sie na ciaglym kacu
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laktacja potrzebuje wody ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie do mam, jakie raczki maja Wasze dzieciaczki? Boo nie wiem czy to normalne Wojtus zawsze ma zimne mimo ze caly w beciku jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.