![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Zazdrosnik do naprawy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
Odswieze troszeczke. Otoz znalazlam pania terapeutke, ktora moze mnie przyjac najszybciej w czwartek. Moze niepotrzebne, ale powiedzialam o tym mezowi. Oczywiscie sie oburzyl i stwierdzil, ze na pewno do niej nie pojdzie po tym jak ja u niej bylam, bog wie co jej naopowiadam i w ogole to bedzie spisek przeciwko niemu. Okej, powiedzialam zeby wiec sobie sam kogos znalazl, bo cos z tym zrobic musi. Dalam mu limit czasowy do konca miesiaca. Wywiazala sie regularna awantura, ze co ja niby zrobie, wyprowadze sie do drugiego pokoju? Szkoda gadac.
Zachowuje sie, jakbym mu krzywde chciala zrobic, ale mam nadzieje ze ta pierwsza reakcja to taki troche bunt i w koncu dotrze do niego, ze mowie calkiem serio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
O RLY?
|
Cytat:
i nie. nie znajdzie zadnego terapuety do konca miesiaca.
![]() |
![]() |
#66 |
Naczelna Nastolatka
|
A nawet jak znajdzie i pójdzie, to po pierwszej sesji powie, że jego noga więcej tam nie postanie, bo nikt nie będzie z niego wariata robił.
![]() |
#67 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
inna sprawa, że terapia małżeńska z terapeutą, który prowadził indywidualny tok z jednym z partnerów jest wbrew wszelkim zasadom i żaden terapeuta na to nie pójdzie. także szukajcie dalej, mam nadzieję, że mąż się ogarnie. ale Ty mu też wytłumacz, o co Ci chodzi, bo on nagle po tylu latach oświecenia nie zazna sam z siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
BAN stały
|
Cytat:
Powiedzialam mu na spokojnie, ze w obecnej sytuacji, kiedy planujemy kolejne dziecko, byc moze dziewczynke, uwazam ze powinien z kims przepracowac swoj instynkt terytorialny i potrzebe kontroli. Na ten moment on nie robi duzo, po prostu rzuca teksty od czasu do czasu - a to ten o makijazu, a to zabrzeczal mi telefon i odpisujac na wiadomosc slysze zza plecow "mi tak szybko nie odpisujesz" itp. takie niby nic, glupi tekst, nie oczekuje nawet mojej odpowiedzi. Nie wiem jak to nazwac, tak jakby ciagle ktos na mnie patrzyl. Powiedzialam mu, ze nie czuje sie z tym komfortowo. Jezeli bedzie zero reakcji z jego strony, po prostu wroce do antykoncepcji, jedna rzecz jakiej nie moze kontrolowac, poszukam sobie pracy, nawiasem mowiac napisalam sobie calkiem nowe CV dzisiaj, zobaczymy jak to wszystko sie potoczy. Z jednej strony czuje, ze ma troche racji, bo rzeczywiscie nie mielismy wiekszej akcji na tle zazdrosci od jakiegos czasu. Z drugiej strony siedze na tykajacej bombie, bo wystarczy ze gdzies pojdziemy raz czy dwa i sie dowiem, ze obczajam facetow. Czasami idziemy razem na impreze i jest fajnie, zadnych zgrzytow, ale raz bedzie mial zly humor i do czegos sie przywali. Zrobilo mi sie zwyczajnie przykro. Przeciez nie jest tak, ze z nudy sobie wymyslam problemy. Jezeli cos sprawia, ze nie czuje sie w 100% szczesliwa w tym zwiazku, a tak mnie podobno kocha, powinien to przyjac do wiadomosci albo przynajmniej sie zastanowic, tymczasem on zareagowal zloscia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Po co szukasz pracy jeśli masz zamiar zaraz zajść w ciążę?
Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2016-02-02 o 07:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
BAN stały
|
Skoro mysle o powrocie do stosowania antykoncepcji, to chyba tak zaraz w ciaze nie zajde, hm? Inna rzecz, ze moge isc do pracy i zwolnic sie za pare miesiecy. Przeciez to wszystko nie oznaczaloby ze musze w tej pracy kisic sie przez nastepne 20 lat. Jesli w tym momencie pojscie do pracy wydaje mi sie wlasciwe, dlaczego by nie? Czy ktos mnie przyjmie, to juz inna kwestia. Sadzicie, ze roczne dziecko mozna juz zostawic komus pod opieka? Niestety nie orientuje sie ile trwa urlop macierzynski w tym kraju, a nie chce pytac meza, bo pewnie dowiem sie, ze 5 lat. Chodzi mi o to czy maly w tej sytuacji nie ucierpi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
.
|
jak trzeba to ludzie zostawiają półroczne dzieci w żłobkach. roczniak powinien sobie poradzić, w PL zazwyczaj po tym czasie matka wraca do pracy.
![]() |
#74 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i co on dosłownie na to? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
BAN stały
|
W sumie nic. Tak to zawsze jakos obroci, ze wychodzi na to, ze ja jestem wariatka. Powiedzial, ze chyba mu patrzec na siebie nie zabronie.
Opowiedzialam mu o jednej sytuacji sprzed moze 2-3 tyg temu. Siedzielismy w restauracji kolo siebie, moj telefon lezal przede mna na stoliku. Nagle dostalam smsa od kolegi z pytaniem o jakas polska marke, o ktorej mu kiedys mowilam. Na moim telefonie, mimo blokady klawiatury, wyswietla sie nadawca i wiadomosc, o ile jest krotka. Wiec patrze na ten telefon, meskie imie plus wiadomosc, maz siedzi obok i tez patrzy na telefon, mysle sobie o boze, o boze i lup telefon do torebki. Jakbym w ogole cos zlego zrobila. Jakas panika. Skad w ogole taka reakcja. Cytat:
Druga sprawa, ze raczej konsultujemy sie w waznych kwestiach. I prawde mowiac dostal oferte pracy jakis czas temu, bardzo nie chcialam, zeby ja przyjmowal bo to wiazaloby sie z wyprowadzka do innego miasta. Zrezygnowal wtedy, wiec teraz tez chce miec prawo glosu. Cytat:
Dzieki za link, ogarne sobie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to dno a nie facet. Koniec koncow bedzie fifa pod okiem co jakis czas ... Nie rozumiem jak mozna trwac w takim zwiazku....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Aż się wypowiem.
To co Autorko, piszesz na temat swojego męża, to bardzo niepokojąca rzecz(y). Manipuluje Tobą, nazwijmy rzecz po imieniu. Zabierał Ci kluczyki do samochodu? Przez niego spoznilas się na samolot ? Wyciąga łapy do obcych osób, bo ktoś na ciebię spojrzał? Pewnie wiele takich akcji było. On doskonale wie co robi, ma w tym swój cel. Terapia może by coś dała, problem w tym, że on problemu nie widzi I nie chce iść na terapię. A i z ta terapia. Nie możesz Ty chodzić do terapeuty tego samego co on i na odwrót. Jest to skrajnie nieprofesjonalne. Na indywidualna powinnaś mieć innego terapeutę niż on. Do małżeńskiej terapii powinniście chodzić razem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ok, wydaje mi sie, ze juz sie naczytalam wystarczajaco, nie ma sensu produkowac nastepnych stron - mam mniej wiecej rozplanowane co robic. Wyslalam swoje CV, dostalam zaproszenie do nagrania video interview, moze akurat cos z tego wyjdzie. Do terapeuty pojde jutro, chociazby z ciekawosci jak to wyglada. Meza dalej bede namawiac do tego samego. Ogolnie przyplyw energii do dzialania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
To dawaj znać jak u Ciebię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
BAN stały
|
Moj malzonek widzac, ze siegam po bron ostateczna - osobna koldre i bocze się od kilku dni, sam przyszedl na powazna rozmowe. Ogolnie wszystko toczylo się wokół tego, ze on sobie nie zdawal sprawy, ze te jego drobne dzialania wywoluja u mnie taki dyskomfort, ze tak sobie gdera a ja się przejmuje. Ze wg niego obiektywnie jestem super pod kazdym względem, wiec naturalne, ze ktos inny chcialby mnie sobie "ukrasc". Niby wie, ze czasem przegina, ale z drugiej strony przeciez tez powinnam wiedziec, ze on calkiem serio tego nie mowi. Przed terapeuta broni się rekami i nogami, poprosil o ostatnia szanse. Jeżeli sam się nie ogarnie i pocisnie jakas dziwna akcje, obiecal, ze znajdzie sobie tego specjaliste i pojdzie bez marudzenia. Co prawda sam to on nawet dwoch jednakowych skarpet sobie w szufladzie znalezc nie potrafi, ale ok, pomoge mu jak będzie trzeba. Oczywiście sadze, ze to kwestia czasu zanim cos odwali, przynajmniej mam obietnice. Wydrukowac i na sciane.
Do pracy się wybieram, ale o tym za chwilke. Uzgodnilismy razem, ze pol etatu, powiedzmy 20 godzin byloby najlepiej, niestety musialam zawezyc pole manewru do pon-pt, bo w weekendy maz ma wolne, wiec oczywiście chcemy ten czas spedzac wspolnie. Może takich ofert jest mniej, jednakze sa, cos dla siebie znajde. Kwestia antykoncepcji stanela pod znakiem zapytania, glownie za sprawa moich problemow zdrowotnych i tutaj musze mu przyznac racje. Ciaza w moim przypadku nie jest jest hop siup i gotowe, może potrwac zanim się uda. Dodatkowo nie mlodnieję niestety, a chcielismy wiecej niż dwojke dzieci. Maz twierdzi, ze od tego momentu będzie już tylko lepiej, czy to za sprawa pracy nad samym soba czy ostatecznie terapeuty, mam mu zaufac. Hmm... Ogolnie jestem zadowolona z tego, co udalo mi się ugrac. Co prawda probowal zachowywac się jak swiniak z tekstami typu "no, jak teraz będziesz pracowac to chyba nie będziesz zadnych pieniedzy ode mnie ciagnac", niemniej porozumienie w tej sprawie osiagniete. Patrzac na to wszystko z boku stwierdzam, ze stanowimy dysfuncyjny zwiazek. Maz zapytal mnie co bym ostatecznie zrobila, jakby jego zachowanie nie uleglo zmianie albo wrecz ataki zazdrosci nasililyby się, odpowiedzialam zgodnie z prawda, ze pewnie nic. I odwrotnie, jakbym ja zaczela robic absolutnie co mi się podoba, bez liczenia się z jego zdaniem, jakby się mialy spelnic wszystkie jego najgorsze scenariusze tez stwierdzil, ze nie zrobilby nic. Wiec skaczemy sobie do oczu zupelnie po nic, bo ten caly strach, ze jak tylko popuscimy smycze to stanie się cos zlego, jest zupelnie bezzasadny. Ah, i mysle, ze schowal mi klucz od domu. Albo mam paranoje. Wzielam udzial w video interview, super firma, naprawde chcialam te prace dostac. Pieknie się ufryzowalam, full makeup, przygotowana, gotowa. I odwalilam taka masakre, ze powinnam do tej pory już na youtubie być. Ludzie zloci... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Mówisz mu, że ZGODNIE Z PRAWDĄ nie zrobisz NIC nawet jeśli on nie tylko nie opanuje swojego aktualnego zachowania, ale i zwiększy kontrolę i terror, a mimo to spodziewasz się jakichś widoków na pojawienie się jego chęci pracy nad sobą? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Ja bym z takim czlowiekiem bala spotykac, a co dopiero pakowac w malzenstwo....
![]() |
#86 | ||||||||||||||||||
Konto usunięte
|
Ja generalnie wyrozumiała jestem. Ludzie mają różne skłonności. Jeden lubi znaczki zbierać, drugi wychodzi za mąż za psychopatę.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przyznał się do drobnego błędu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie martw się. Potrafi. Ale nie musi, bo ma od tego służącą. Cytat:
Chyba w kiblu. Awaryjna kartka papieru na wypadek, gdyby się papier skończył. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo pochowasz sobie po torebkach... ( ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Oby tylko miały siłę uciec od was jak najszybciej zanim je kompletnie zniszczycie. Cytat:
![]() On Ci wytłumaczył, że sama jesteś sobie winna i że będziesz mu rodzić kolejne dzieci. Coś Ty w tym niby ugrała? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() "Wy" nie macie smyczy. On ma dyby. I Ciebie w środku. Zadowoloną z braku chłosty. ![]() Misio nigdy by czegoś takiego nie zrobił i dobrze o tym wiesz. Misio chce Twojego szczęścia. Misio wie lepiej co dla Ciebie dobre. Misio. |
||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Naczelna Nastolatka
|
Bosze. Autorko. Śmiech przez łzy. Adeera dobrze podsumowała.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
Duch patologii w narodzie nie ginie. Autorka myśli, że Boga za nogi chwyciła, a chyba tak naprawdę nie ma pojęcia jak wygląda zdrowy związek.
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#89 |
Regulator reniferów
|
Dzieci, tych przyszłych narzędzi do utrzymania żony w domu, szkoda.
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
O żesz kur*a, co ja paczę
![]() No, teraz to już się nie dziwię, czemu sobie z "ciekawości" przeglądacie telefony i Ty uważasz, że to normalne-pan mąż Ci to wmówił. Najbardziej mnie bawi Twoja naiwność, Autorko: "my ustaliliśmy" (co do pracy, antykoncepcji). Jakie "my"?! ![]() ![]() I ten tekst, że coś ugrałaś-a niby co? Że Cię puści do pracy na 20h? Przecież i tak to nie potrwa długo, bo jednak dalej będziecie starać się o dziecko, więc za chwilę będziesz w ciąży. On głupi nie jest i dobrze wie, co robi, a Ty się cieszysz jak dziecko, że razem coś ustaliliście. Bosssshhee, nie wiadomo, czy się śmiać czy płakać ![]() Zrobisz, co chcesz, możesz się oszukiwać dalej. Prędzej czy później obudzisz się z ręką w nocniku-bez pracy i udupiona dziećmi, przy mężu-despocie. Tylko dzieci szkoda, bo Ty akurat masz to co sama wybrałaś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.