![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brałam tabletki, a teraz chcę zajść w ciążę - jak się do tego zabrać?
Dzięki Lulum
![]() ![]() Cytat:
Wiesz ja dopiero zaczynam, ale jak kiedyś zrobiłam przerwę w tabletkach, to miesiączka pojawiła mi się jak w zegarku. Jakbym dalej brała tabletki. Moja przyjaciółka też się śmieje, bo przerwała już chyba 3 czy 4 miesiące temu i też jest jak przy braniu tabletek. Nic się nie przejmuj Lulum - na pewno się ureguluje. Trzymam kciuki ![]() Co do tej małej ilości hormonów o której piszesz, Ray - pamiętam, że kiedyś lekarz mi tak mówił, że przez to że tak jest organizm szybko wraca do płodności. Więc może masz rację? ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brałam tabletki, a teraz chcę zajść w ciążę - jak się do tego zabrać?
tak to podbno prawda... mkiedys hormony byly dosc ciezkie dlatego kobietom sie proponowalo dluga przerwe albo kobietom po 30 mlode kobiety do 30 roku zycia sa przystosowane do bycia matka fizycznie dosc dobrze... hormony nowej generacji czyli yasmin jeannine cilest itp maja najmniejsza dawke hormonow nie robia tak ciezkich szkod... trzeba czekac do swojej naturalnej miesiaczki i wtedy juz po niej mozna sie starac
![]() ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
![]()
Biore tabletki antykoncepcyjne od ponad 6 lat mozna powiedziec,ze bez jakiejkolwiek przerwy (na jeden miesiac byly odstawione).Chcialabym sie dowiedziec jaki czas nalezy odczekac by moc zajsc w ciaze aby z dzieckiekm bylo wszystko dobrze oraz czy powinnam zazywac jakich dodtakowych witamin aby wlasciwie przygotowac organizm,ktoremu przez tyle lat byly dostarczane sztuczne hormoony.Chcialbym tez sie dowiedziec po jakim czasie prob nalezy zaczac sie martwic i udac do specjalist gdy sa nie mozna z zajscie w ciaze.Moje obawy pojawiaja sie stad iz dlugo biore tabletki i zaczelam w dosc mlodym wieku (17 lat).I jeszce jedno pytanie czy mozna wykonac jakies badania,ktore moglyby okreslic moja zdolnosc hm..jak to ujac czy po prostu z moja plodnoscia jest wszytsko ok??
![]()
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile trzeba czasu by moc zajsc w ciaze po odstawieniu tabletek anty??
wlasciwie znam dzieci poczeta od razu po odstawieniu pigul i sa zdrowe ,sa tez teorie ze trzeba poczekac pol roku.reguly nie ma zadnej.
witaminy owszem kwas foliowy ale o tym powie ci lekarz. po ok 1 -1,5 roku staran regularnych stosunków mozna mowic o problemie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
po 1-bylo mnostwo takich wątków
po 2-z takimi pytaniami to niestetey moja kochana-do lekarza ![]() i po 3-nawet w mojej ulotce od tabletek anty jest napisane ze jesli chce sie starac o dziecko, najlepiej po zaprzestaniu poczekac na naturalna miesiaczke-chociazby po to zeby mozna bylo okreslic 'wiek' płodu
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Brałam Diane 35 kilka lat. Odstawiłam ją w kwietniu i kupiłam kwas foliowy "FOLIK". W czerwcu zaszłam w ciąże. W marcu urodzę. Czuję się badzo dobrze i moja kruszynka w brzuszku też.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
dotkadotka to podnioslas mnie na duchu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Witam!!!
Po odstawieniu tabletek należy poczekać miesiąc,dwa ![]() ponieważ kiedy organizm przestaje dostawać hormonki (które zatrzmują owulacje) "szaleje" i jest wówczas nadowulacja!!! kilka jajeczek na raz co jest niebezpieczne!! także przeczekać te dwa miesiące aż sie unormuje i ....... ![]()
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Ja tez bralam tabletki 6 lat i odstawilam miesiac temu, tzn wczoraj powinnam dostac okres. Czy to znaczy ze mi sie rozregulowal?? Kiedys jeszcze zanim zaczelam brac pigulki mialam tez nieregularny okres. Kiedy mam sie spodziewac ze dostane okres?? (mialam kiedys miesieczna przerwe to okres spoznil mi sie 2 tygodnie czu teraz moze byc tak samo?)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
zajście w ciąże po odstawieniu tabletek
w tym miesiącu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i chciałabym się dowiedzieć po jakim czasie od odstawienia można bezpiecznie zajść w ciąże.słyszałam że nie odrazu ponieważ mogą być komplikacje i jest to niewskazane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Dot.: zajście w ciąże po odstawieniu tabletek
Kilka postów niżej masz wątek dokładnie na ten temat, pozatym istnieje wyszukiwarka. Po co bez sensu zaśmiecać forum??
W ramach ułatwienia podaje Ci link do wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=149078
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Dot.: zajście w ciąże po odstawieniu tabletek
wiadomo ze cykl musi powrócic do tzw"normalnosci".Jest sznasa ze po odstawienu tabletek zaraz wsółzyjac mozna soebie"zgotowac"bliźniaki .nIE MA ZADNYCH PRZECIWSKAZAN ABYS NIE mogła probowac poczac dziecka po odstawienu tabletek.Ja osobiscie to praktykuje.I mam nadzije ze mi wyjdzie.
pzdr asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pytanie do P.Doktora
Kasiu dajny "zywy"przyklad na to iz dlugoletnie stosowanie antykoncepcji hormonalnej u zdrowej kobiety nie powoduje problemow z plodnoscia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
ciąża
witam serdecznie,
mam pytanie: po jakim czasie od odstawienia tabletek antykoncepcyjnych powraca naturalny cykl miesiączkowy? czyli po jakim czasie od odstawienia pigułek mogę zajść w ciążę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża
nie bede pisac zebys spojrzała w archiwum bo milion razy o tym bylo .
zajsc mozesz i w dwa di po odstawienu,na okres trzeba czekac roznie ,czasami po 30 dniach czasami po pol roku wraca sztucznie wywolywany. nie ma reguly. polecam sie zabezpieczac za kazdym razem ,chyba ze chcesz dziecka to wtedy isc na zywioł.chociaz lekarze niektorzy radza poczekac od naturalnego cyklu a niekotrzy zalecaja od razu probowac. znam dzieci poczete od razu bez czekania na pierwszy okres ,sa zdrowe . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Ja odstawiłam w grudniu. Okres wrócił normalnie ale czekałam 3 msc żeby się starać o dziecko. Narazie bez ofektu widać na wszystko potrzeba czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
to zalęzy od organizmu.Niektórzy mówią ze ok 3 m-ce a le sa kobiety ktore zachodza zaraz
asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
ciąza
Witam
własnie przestałam brac tabletki antykoncepcyjne i chciałam się dowiedziec jak długo musze czekac aby zajsc w ciąze i w jakim czasie bedzie to najbezpieczniejsze pozdrawiam attyla |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Dot.: ciąza
Myślę, że tutaj znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=149078
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Dot.: ciąza
dziekuje za pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Pytanie do ginekologa
Chciałabym zajsc w ciaze i w zwiazku z tym mam pytanie czy gdy 2 dni przed stosunkiem przestane brak tabletki koncepcyjne to czy zajde w ciaze??? w jakim czasie dochodzi do zapłodnienia??? i czy wazne tutaj jest by bylo to w okreslonym czasie??? Panie Doktorze bardzo prosze o odpowiedz i o szczegoly, chcemy miec dziecko tylko teraz w sobote bedziemy sie widziec a dopiero za niedlugo, bardzo mnie interesuje czy to jest mozliwe!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pyatnie do ginekologa
Nic nie rozumiem.
Chcesz odstawić tabletki i dwa dni później współżyć oczekując zapłodnienia? Jeśłi odstawisz tabletki to 2 dni później nie będziesz płodna. Najpierw pojawi się okres. Gdy po przerwie 7-dniowej nie zaczniesz nowej paczki tabletek, to możesz próbować zajść w ciążę, ale przeważnie jest tak, że płodność wraca znacznie później. Ja czekałam na ciążę 3 m-ce od odstawienia pigułek, a moja przyjaciółka czekała 7 m-cy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Ja też.
Poza tym to są tabletki ANTYkoncepcyjne ![]() i skoro chcecie mieć dziecko - po co je bierzesz? Bo po 2 dniach przerwy w braniu w ciążę się nie zachodzi...
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
bansik Weronika ma rację. przecież skoro bierzesz tabletki to powinnaś wiedzieć że po ich odstawieniu dostaniesz @, nie pmylała o tym??
może przestań barć tabl, a jak wróci twój TZ to wtedy zaczniecie staranka, twoj orgaizm powróci do normy pzez ten czas ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
wiedza bliska zeru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Raczej ujemna..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
może i wiedza bliska zeru albo ujemna ale jak sie chce to o niewiadomo czym sie mysli, i tak to juz jest panienki, a poza tym to niby dlaczego jeśli nie weżmie sie tabletki przez ok 36 h to trzeba stosować dodatkowe środki zabezpieczające przeciw ciązy??? wiec chyba jest mozliwe zeby zajsc w ciaze:P
Edytowane przez bansik Czas edycji: 2006-11-30 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
sprawdzilam twoje problemy poprzednie i mysle ze masz bardzo malo lat i nie zalecalabym dziecka bo malo mu mozesz przekazac wiedzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
ja również spawdziłam. wnioskuję, że masz jeszcze fuul czasu na dziecko, sama nim jeszcz jesteś
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.