|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Czyli zostaje mi czekanie
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wczesna ciąża
Ach tu tez na forum pusto
...U mnie tez wczesna ciaza - ostatnia miesiaczka 11 kwietnia, 26 kwietnia zazyte escapelle po 43h - nie zadzialalo. Teraz 3 testy pozytywne (ciagle wyrazniejsze), co mnie cieszy, ale bol brzucha jak na okres i 3 dni juz plamienie . bylam w szpitalu, ale lekarka nic nie widziala. Prawdopodobny pecherzyk 3mm, macica cofnieta i plyn w zatoce Douglasa - to wszystko. Lekow nie dostalam, wiec nie wiem co daalej. Ide w poniedzialek do mojej lekarki i do tego czasu leze w lozku, bo martwie sie ze to brunatne plamienie moze byc niebezpieczne albo ze przez pigulke doszlo do ciazy pozamacicznej . Powiedzcie, czy na badaniu w 4tyg i 5 dniu powinno byc juz cos widoczne? Potwierdzenia ciazy nie mam. postaram sie w poniedzialek bete zrobic, to bedzie 5tydz i 1 dzien, bedzie cos widac? ehh martwie sie
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro piszesz ze ciebie ciąża cieszy to poco wzięłaś pigułkę?/
tylko zaszkodzilaś ciąży.. tak ja bynajmniej muśle. a niewiem kiedy bedzie widoczne ale myśle że w 5 tyg juz powinno
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Wzielam gdyz do konca studiow zostalo 5 miesiecy i niestety magisterka jest przy chemikaliach i promieniowaniach rentgenowskich, wiec pomyslalam, ze ciaze lepiej na po studiach zostawic. Poza tym czytalam, ze escapelle jak juz dojdzie do zaplodnienia to pomaga ciazy a tylko jak jajniki chore byly to grozi pozamaciczna, wiec pomyslalam ze ryzyka nie ma... no, ale teraz sie martwie
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam robione usg dokładnie w 4ti 5dniu ciazy i bylo bardzo wyraznie widac pecherzyk, ale nie byl to 4t5d od daty miesiaczki, licząc od daty miesiączki był by to mój 5t5d wiec widocznie doszlo pozniej u mnie do zaplodnienia. wiec nic sie nie martw, mozliwe że u ciebie bedzie ta sama sytuacja co u mnie trzymam kciuki, a tyle testow ciazowych sie napewno nie myli ja tez zrobiłam z 4
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
No ide teraz w 5t1d od miesiaczki liczac, no i chcialam jeszcze w 5t5d. Tak wiec jutro beta a w piatek pojde z nadzieja zobaczenia wielkiego pecherzyka
![]() Dzieki Wam za odpowiedzi! Ach nie plamie dzis, tylko brzuch boli jak na okres, ale temperatura pieknie trzyma sie na wysokim poziomie. Powoli szykuje sie do zmian w moim zyciu. |
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
U mnie lekarz potwierdził ciąże w połowie 4tygodnia wiec jak najbardziej u Ciebie powinien lekarz potwierdzic ciąże
A jak u pozostałych forumowiczek ciąża mija?? Bo u mnie tak potworne mdłości dzien w dzien... I który tydzien wam mija??
|
|
|
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
Mdłości to ciężki okres ale ok 12 tyg powinny minąć. Ja zaczęłam 19 tydzień i niestety doszły inne dolegliwości - jak bóle w okolicach lędźwiowych. Jak nie urok to..
Ale wszystko wynagradza mi zdjęcie z usg mojej ślicznotki. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
No to mnie pocieszylas bo myslalam ze mdlosci juz nigdy nie miną, ale trzeba wytrzymac wszystko dla naszych kruszynek
Ale masz racje, wszystko wynagradza USG które z wizyty na wizyte coraz wyrazniej widać dzidzię
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Bylam u lekarki w 5t1d, mialam robione badanie krwi i moczu oraz usg dopochwowe. Mam nadal plyn w zatoce Douglasa (w 4t5d byl widoczny), pecherzyk w macicy urosl, nie widac zarodka jeszcze. Kolejna wizyta w piatek. Bedzie to 5t5d... strasznie sie martwie, ze to pozamaciczna. Musze wyczekac do piatku, ale chyba umre. Wtedy sie okaze, czy cos nowego widac i jakie sa wyniki krwi.... Przez ten plyn umieram ze strachu skad on moze tak dlugo tam byc... straszne
![]() ![]() czuje sie okropnie z tymi myslami...Czy ktoras z Was miala ten plyn i sie dobrze skonczylo???? |
|
|
|
|
#71 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W pionowej pozycji ciała jest to najniżej położone miejsce jamy brzusznej. Ma prawo znajdować się tam nieco płynu. Większa ilość może występować w przypadku ciąży pozamacicznej, stanu zapalnego przydatków, pęknięcia torbieli jajnika." tak wypowiedział się pewien dr na tym forum w innym wątku, także jak widać nie koniecznie musi to oznaczać ciążę pozamaciczną. Wiem, ze to wielki stres dla Ciebie, rozumiem Cię bo również mam być matką. Ale musisz się uzbroić w cierpliwość i pójść na to badanie pozytywnie nastawiona. Grunt to pozytywne myślenie. Pomyśl, że wszystko będzie dobrze - MUSI być dobrze! Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Dzieki jeszcze raz! Napisze jutro, co powiedzial lekarz....ach oby bylo dobrze
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No to trzymam kciuki i czekam na wieści |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
Mam straszny dylemat, może Wy mnie uspokoicie. Ostatnio okres notuje w aplikacji na telefonie wynikło z niego, że okres spóźnia mi się 23 dni, przed świętami test ciążowy nic nie wykazał, nie martwiłam się bo okres mam z reguły nieregularny i zdarzyło mi się z miesiąc nie mieć okresu. Poszłam do lekarza wykrył że możliwe wczesna ciąża, zrobiłam test na teście nic, za tydzień ma być widać. Czy to możliwe? Pomóżcie
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
Nieobecna88 zrobilas zwyklu test sikany? Polecam zrobic bete jest pewna i bedzie wiadomo co i jak
|
|
|
|
|
#76 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was!
Od tygodnia spóźnia mi się okres, robiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. Ostatnią miesiączkę miałam 23.03- czy jeśli pójdę do ginekologa,coś będzie w stanie już potwierdzić? Proszę o pomoc |
|
|
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
Marteczka94, przede wszystkim zrób beta hCG z krwi. Ja miałam ostatnią miesiączkę 19.03 i na USG dopochwowym w poniedziałek było już widać dzidzię i słychać serduszko.
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-05-05 o 12:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

...

Ale masz racje, wszystko wynagradza USG które z wizyty na wizyte coraz wyrazniej widać dzidzię