Jak zacząć organizację wesela? Z czego korzystać? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-24, 10:01   #61
OlaGit
Przyczajenie

Dot.: Jak zacząć organizację wesela? Z czego korzystać?

U nas, na Kujawach, flaki są zawsze. Ale nie jako pierwsza zupa, tylko jakoś w trakcie imprezy się je podaje, tak jak barszcz czerwony np. Pierwszy jest tradycyjnie zawsze rosół
OlaGit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-24, 10:55   #62
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez OlaGit Pokaż wiadomość
U nas, na Kujawach, flaki są zawsze. Ale nie jako pierwsza zupa, tylko jakoś w trakcie imprezy się je podaje, tak jak barszcz czerwony np. Pierwszy jest tradycyjnie zawsze rosół
Dobra, już rozumiem o co chodziło
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 14:34   #63
PatrykKR
BAN stały

Widzę, że pani poszły w kulinarną drogę, a ja z kolei chce zwrócić uwagę na transport. Warto jest wynająć samochód z kierowcą dla siebie i dla gości. Od razu człowiek mniej się stresuje, jak wie, że go zawiozą xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-07-14 o 15:27 Powód: reklama
PatrykKR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-10, 11:34   #64
RadekKarb
Przyczajenie

Im wcześniej zaczniesz tym lepiej. Najpierw zajmij się sprawami, na które czeka się najdłużej - sala weselna, zespół i kamerzysta/fotograf. Na dobrych fachowców z tej kategorii czeka się bardzo długo. Jeśli interesuje Cię spis rzeczy, które musisz załatwić, to zapraszam Cię na mojego bloga, gdzie spisałem to wszystko.

xxx

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-09-10 o 19:57 Powód: Link.
RadekKarb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-10, 15:40   #65
weseleslub
Przyczajenie

Droga "kingaaaaaaaaaaaa" organizaja wesela to jedna z trudniejszych spraw, nie ma co się oszukiwać. Masa załatwiania i biegania po firmach, ale odpowiadając na twoje pytanie od czego zacząć. Po pierwsze musisz się zastanowić czy chcesz organizować wszystko sama od A-Z czy wynająć konsultanta, bądź organizatora. W pierwszym wypadku dostaniesz całą listę co należy wykonać porady itp, w drugim wypadku firmy zajmujące się organizowaniem ślubu wykonają całą pracę za Ciebie, więc po kłopocie. Niestety to dodatkowe koszty, jeśli więc zdecydujesz się na planowanie ślubu bez pomocy innych, polecam serwisy internetowe, które opisują wszystko krok po kroku.
xxx Szukając oszczędności możesz skorzystać z działu DIY zrób to sam gdzie są świetne przykłady jak udekorować sale weselną. Skorzystaj też z pomocy innych stron internetowych. Każdy portal wnosi coś nowego i ciekawego.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-09-13 o 09:00 Powód: link poraz kolejny do tej samej strony - autoreklama
weseleslub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-14, 19:46   #66
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weseleslub Pokaż wiadomość
Droga "kingaaaaaaaaaaaa" organizaja wesela to jedna z trudniejszych spraw, nie ma co się oszukiwać. Masa załatwiania i biegania po firmach, ale odpowiadając na twoje pytanie od czego zacząć. Po pierwsze musisz się zastanowić czy chcesz organizować wszystko sama od A-Z czy wynająć konsultanta, bądź organizatora. W pierwszym wypadku dostaniesz całą listę co należy wykonać porady itp, w drugim wypadku firmy zajmujące się organizowaniem ślubu wykonają całą pracę za Ciebie, więc po kłopocie. Niestety to dodatkowe koszty, jeśli więc zdecydujesz się na planowanie ślubu bez pomocy innych, polecam serwisy internetowe, które opisują wszystko krok po kroku.
xxx Szukając oszczędności możesz skorzystać z działu DIY zrób to sam gdzie są świetne przykłady jak udekorować sale weselną. Skorzystaj też z pomocy innych stron internetowych. Każdy portal wnosi coś nowego i ciekawego.

Naprawdę to aż cała masa załatwiania? Ślub mam w lipcu, mamy juz sale, zespół i fotografa. Możesz podpowiedzieć z czym jeszcze trzeba latać? Bo wg mnie najważniejsze załatwiłam a zamawianie tortu, fryzjera i kupowanie sukni jakoś nie wydaje mi sie strasznie ciężką praca żebym miała kogoś do tego wynająć.
Stary 2016-09-15, 09:14   #67
OlaGit
Przyczajenie

Też mam ślub w lipcu i też uważam, że zatrudnianie kogoś do organizacji wesela to zbędny wydatek. Salę, orkiestrę, fotografa/kamerzystę rzeczywiście trzeba zarezerwować wcześniej (my ponad rok temu, a już były małe problemy), ale potem w sumie jest dużo czasu na "nic nie robienie" lub szukanie inspiracji. Dopiero od października wracam znowu do przygotowywania wielkiego dnia. Uważam, że spokojnie wszystko można zrobić samemu, angażując narzeczonego, rodzinę, czy przyjaciółki. Dla mnie, całe to przygotowywanie to świetna zabawa
Stary 2016-09-15, 12:50   #68
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlaGit Pokaż wiadomość
Też mam ślub w lipcu i też uważam, że zatrudnianie kogoś do organizacji wesela to zbędny wydatek. Salę, orkiestrę, fotografa/kamerzystę rzeczywiście trzeba zarezerwować wcześniej (my ponad rok temu, a już były małe problemy), ale potem w sumie jest dużo czasu na "nic nie robienie" lub szukanie inspiracji. Dopiero od października wracam znowu do przygotowywania wielkiego dnia. Uważam, że spokojnie wszystko można zrobić samemu, angażując narzeczonego, rodzinę, czy przyjaciółki. Dla mnie, całe to przygotowywanie to świetna zabawa

Co konkretnie zaczynasz przygotowywać w październiku?
Stary 2016-09-16, 15:07   #69
OlaGit
Przyczajenie

Kupuję buty i umawiam się na pierwszą wizytę u pani, u której zamierzam szyć suknię. Powoli będę też kupowała "pierdołki", które sama chce zrobić typu skrzynka na koperty, żeby potem nie kumulować kosztów .
Stary 2016-09-23, 12:25   #70
kokardi
Przyczajenie

Jeśli chcesz sobie wszystko poukładać w głowie to polecam Ci przeczytać fajny i bezpłatny poradnik na portalu PlanujemyWesele - masz tam opisane krok po kroku wszystkie tematy które musisz ogarnąć razem z przydatnymi poradami. Sama z niego korzystałam i dużo rzeczy mi się dzięki niemu rozjaśniło. Co do samej organizacji to można sporo obniżyć koszty jeśli ktoś ma smykałkę do "robótek ręcznych" - na przykład zaproszenia można spokojnie przygotować samodzielnie, zamiast zamawiać je odpłatnie.

Edytowane przez kokardi
Czas edycji: 2016-10-10 o 11:57
kokardi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-20, 14:41   #71
kasieel
BAN stały

Mam znajomą która zaczęła od zakupu wódki weselnej ze strachu że podrożeje wszystko trzeba jakoś z głową planować i zdecydowanie najpierw obliczyć ile kasy chce się przeznaczyć i wybrać termin, a potem to już samo pójdzie
kasieel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-23, 21:37   #72
Katarynka55
BAN stały

Na pewno termin i chyba orkiestra. Polecam wybrać się na targi ślubne, najbliższe będą w Lublinie 26-27 listopada, potem chyba w Bydgoszczy 29go, Potem już w nowym roku koło 15 stycznia z tego co pamiętam w Poznaniu... Warto, bo tam dużo można się dowiedzieć, na co zwrócić uwagę. Dla nas zaskoczeniem była kwestia alkoholu, ale znaleźliśmy na samym środku targów stoisko xxx i dużo nam doradzili. Polecam do nich zerknąć, bo wódka to wbrew pozorom bardzo ważna sprawa...

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-11-29 o 21:44 Powód: Reklama.
Katarynka55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości