![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na co zwrócić szczególną uwagę, kupując mieszkanie?
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;57324656]Ja niestety miałam (nie)przyjemność mieszkać w bloku, w którym dach przeciekał (koleżance lała się woda na łóżko). Użerała się z administracją kilka dobrych tygodni, zanim to naprawili na dobre. Dlatego szukając mieszkania niechętnie patrzyłam na te na najwyższym piętrze
![]() Ja mieszkam na 10 piętrze, nade mną jest jeszcze kondygnacja, ale nie ma mieszkań. Świetna opcja. Mam cudowny widok na całe miasto i rzekę, nikt nade mną nie tupie i nikt mnie nie zaleje.
![]() |
#62 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Innym znajomym razem z sąsiadami obok, udało się wynegocjować kupno od spółdzielni i zrobili sobie mieszkanie dwukondygnacyjne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;57367381]To jest całkiem fajna sprawa - u mnie kiedyś była pralnia, przerobili na jakieś mini schowki.
Innym znajomym razem z sąsiadami obok, udało się wynegocjować kupno od spółdzielni i zrobili sobie mieszkanie dwukondygnacyjne ![]() Mieszkanie, chociaż nie ma wad, nie jest docelowe ze względu na metraż. Nad nami są suszarnie, super sprawa.
![]() |
#64 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak czy inaczej chyba sobie odpuszczę "nachodzenie" sąsiadów ![]() Miła staruszka może w każdej chwili umrzeć i na jej miejscu pojawi się wnuczka z 3 rozwrzeszczanych dzieciaków ![]() Cytat:
![]() W moim mieście jakoś nie ma chyba za dużo bloków ze zsypami, bo jak się teraz zastanawiam, to nigdy takiego nie widziałam, ani mieszkając, ani bywając u znajomych czy rodziny. Wpływ słońca bardzo lubię, ale w tygodniu nie ma czasu się nim rano nacieszyć a w weekendy często wyjeżdżam. Ze stron świata będę chyba w takim razie unikać tylko północy. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
W czasie zeszłorocznych afrykańskich upałów praktycznie nie zapuszczałam się do pokoju z oknem na południe. W północnych względnie dało się przewegetować. Zachód też jest koszmarny pod tym względem. Nie wiem jak wschód.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Wschód jest okej, to znaczy jest tam gorąco mniej więcej koło 10-12, potem słońce stamtąd znika i robi się chłodniej. Miałam okna na wschód i nie narzekałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Ciemno mi i chłodno, jak mam słońce tylko do 10. Potem gdzieś się chowa, a potem ucieka już. Teraz rano czuję, jak wygrzewa mieszkanie, gdybym miała od południa/zachodu, miałabym cieplej, jaśniej. Wiem, że latem grozi patelnia, ale ile my mamy tego lata...
poza tym jak mieszkanie ma część okien z jednej a część z innej strony można zrobić przeciąg, u mnie ciężko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze radzę sprawdzić, czy w pobliżu nie płynie jakaś mała rzeczka. Bo w lato może się okazać, że śmierdzi tak, że okna nie można otworzyć.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.