![]() |
#61 | |
DOMator
|
Dot.: Zapytajcie swoich mężczyzn proszę
Cytat:
Nie neguję natomiast tego, że wiele kobiet potrafi kokietować w sposób zupełnie naturalny. To tak samo, jak podobają mi się kobiety w sukienkach, Sama je lubię, ale ich praktycznie nie noszę, bo nie bawi mnie marznięcie na przystanku w kiecce. W spodniach dalej jestem kobietą i czuję się kobietą. Widocznie inni tego nie widzą i w spodniach zawsze będę kumplem, a nie kobietą.
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
Nie twoja bajka, ale jak zechciałaś mieć faceta, to bezradnie rozłożyłaś ręce i czekasz aż "się trafi".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
on tired little feet
|
Cytat:
To że utozsamiasz zagadanie do kogoś lub zaproszenie na randkę z desperacją to jest jakaś komedia. Strasznie seksistowskie i niemądre to co piszesz.
I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it. Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet. Edytowane przez thirky Czas edycji: 2016-04-17 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
DOMator
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;59094546]Padłam. Jesteś taka silna i wyzwolona, ale wewnątrz jesteś jednak straszną seksistką.
Dla ciebie zapytanie faceta czy się z tobą umówi jest desperackie? ![]() ![]() Seksistką? Nie sądzę. Tylko dlatego, że nie mam w zwyczaju proponować facetom bezpośrednio spotkania? Nie robię tego i już. Uznaję, że jeśli facet chce się umówić, to to robi i tyle. Jeśli nie, to nie. W kwestii randek to zapytanie ze strony kobiety w moim odczuciu jest bardziej desperackie. Tak czuję i już. Może dla kogoś, to żaden problem. Ja bym pewnie tak nie postąpiła. Wolałabym pozostać na relacjach koleżeńskich, niż sama inicjować zmianę relacji. O to życie pełnią życia i kochanie siebie zapytaj raczej tych wszystkich ludzi, którzy uważają, że to podstawa wszystkiego i jak nie kochasz siebie, to ktoś inny też ciebie nie pokocha. Miliony artykułów i książek o tym napisano. Ja po prostu żyję tak, jak w danej chwili mogę najlepiej. Ot cała filozofia. Wychodzę z założenia, że gdzieś tam ktoś się trafi, ale jak widać jest to błędne założenie. Wskazujecie, że bez szukania samo nic się nie trafi, dlatego wspomniałam o tym, że powinnam pewnie zacząć szukać, wbrew temu co do tej pory słyszałam i czytałam wiele razy.
![]() |
#65 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak gardzisz bezradnymi trzpiotkami, a sama robisz dokładnie to samo, tylko w innym zakresie. Cytat:
Cóż, bez szukania też może ci się trafić. Podobnie może ci się trafić facet śpieszący z pomocą jak będziesz udawała, że nie umiesz wbić gwoździa. Teraz tylko udajesz, że nie potrafisz zainicjować spotkania. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
on tired little feet
|
Bo jak siebie nie kochasz to nikt Cię nie pokocha, a jak pokocha to długo w tym nie wytrwa. Taka prawda. Przez Twoje posty przebijają kompleksy które starasz się leczyć poniżając innych- to nie wywołuje sympatii.
![]() |
#67 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
Skoro jesteś taka "męska", to nie przeszło Ci przez głowę, że faceci zwyczajnie spodziewają się ruchu z Twojej strony? Dajesz odczuć/podkreślasz, że zachowania typowo kobiece wg Ciebie, są be, więc ja na miejscu potencjalnych adoratorów miałabym podejrzenie, że i te kwestie bierzesz żwawo w swoje ręce, jak ten śrubokręt, czy też młotek.
![]() |
![]() |
#68 | |
DOMator
|
Cytat:
Nie traktuję ludzi z góry i z pogardą. Gdyby tak było dotyczyłoby to problemów z kontaktami z innymi ludźmi, a nie tylko braku faceta. Nie miałabym masy znajomych, gdybym traktowała nowo poznane osoby z góry.
![]() |
![]() |
#69 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak. Seksistką. Dzielisz ludzi na słodkie idiotki trzepoczące rzęsami oraz mężczyzn i Ciebie. Cytat:
To dlaczego nie masz faceta? Tak, to jest właśnie pogarda. Gardzisz wszystkimi naokoło. Dla nas przyczyna Twojej samotności jest oczywista. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() owszem, traktujesz. gardzisz kobietami, który mają inny styl. gardzisz komplementami, gardzisz wszystkimi dokoła, mniej lub bardziej wprost, bo gardzisz samą sobą. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
DOMator
|
To sobie poużywałyście
![]() Same domorosłe psycholożki ![]() Wyszło na to, że jestem beznadziejna, nie kocham siebie, nie lubię siebie, nie szanuję, boję się porażki, facetów i życia. Nie potrafię przyjmować komplementów, pewnie mam problem z kobiecością, nie kocham siebie i nie akceptuję. Jestem seksistką, gardzę ludźmi i sobą. A i tak pewnie wszystkiego nie zapamiętałam... Generalnie aż cud, że ktoś kto ma w sobie tyle złych cech chodzi po ziemi, żyje normalnie i na dodatek ma masę znajomych. A wszystko dlatego, że napisałam, że uważam, że to facet powinien wykazać inicjatywę. Dalej tak uważam.
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wytłumacz jeszcze jak się ma twoja zaradność do oczekiwania, że facet coś tam "powinien", bo jest facetem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Masa "znajomych", ale jednak duże problemy w relacjach z ludźmi, skoro faceta nie ma mimo chęci. Nie, nie dlatego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
DOMator
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;59134906]Jak się opisałaś, takie wnioski wyciągnęłyśmy. Albo rzeczywiście taka jesteś albo źle się przedstawiłaś.
Wytłumacz jeszcze jak się ma twoja zaradność do oczekiwania, że facet coś tam "powinien", bo jest facetem?[/QUOTE] Niech się facet wykazuje chociaż na tym polu. Nie muszę sobie sama radzić ze wszystkim od a do z. Cytat:
Problemy z relacjach z ludźmi? Nie sądzę. Co najwyżej nie mam dużego doświadczenia w innych, niż koleżeńskie relacjach z facetami. Nieposiadanie faceta to wynik przede wszystkim tego, że przez lata nie szukałam, a jak się jakiś napatoczył, to jeśli nie był w moim typie, przestawałam się z nim spotykać. Szkoda mojego czasu i energii na mamisynków szukających niani.
![]() |
![]() |
#75 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
DOMator
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;59137376]Teraz brzmisz tak, jakbyś w innych sprawach musiała radzić sobie sama za karę. [/QUOTE]
Nie w nagrodę ![]() [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;59137376]To chyba twoja czwarta hipoteza na temat własnej samotności. Była już niezależność, był niedostatek "kobiecości", byli faceci lgnący do idiotek, a teraz to ![]() Widocznie przeoczyłaś, bo już o tym pisałam ![]() Boszzz, już nigdy nie wspomnę o trzepotaniu rzęsami, uwodzeniu i flirtowaniu, bo stwierdzenie faktu sprowadzicie do facetów lgnących do idiotek. Zupełnie jakby wszyscy do takich lgnęli.
![]() |
#77 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |||||||||||||||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak miałby się trafić? Z nieba by miał spaść? Cytat:
Mnóstwo zainteresowań, ale jak się kumplować to tylko z kimś, z kim da się pogadać o pracy? Cytat:
Nie wiem, jaka jest Twoja definicja "życia pełnią życia", ale PEŁNIA oznacza, że coś jest całe, spełnione, w pełni zaspokojone. Jeśli doskwiera Ci brak chłopa, który wbrew oczekiwaniom nie spadł z nieba, to to nie jest "życie pełnią życia". Cytat:
Ja też nie znam żadnej fajnej, wykształconej, towarzyskiej, pełnej pasji kobiety, która byłaby samotna, ubolewała nad tym i nie mogła zrozumieć, czemu nie ma chłopa. Ba, nie słyszałam o takiej z żadnego wiarygodnego dla mnie źródła. Cytat:
Ale skoro one mają facetów, a Twoim zdaniem mężczyzn interesują wyłącznie ograniczone umysłowo i kulturalnie mimozy, nieporadne, niedouczone i trzepoczące rzęsami, to jak to godzisz z wcześniejszą deklaracją braku gotowości do utrzymywania znajomości, w których byłabyś nieszczera? Mówisz im otwarcie, że tak o nich myślisz? Bo alternatywą jest to, że wcale ich nie znasz, nie wiesz jakie są i nie potrafisz stwierdzić, co w nich było i jest atrakcyjne dla mężczyzn. Cytat:
Cytat:
NIE gdybyś oczekiwała, to nie miałabyś problemów z przejęciem inicjatywy i rozłożeniem wszystkiego po równo, zamiast oczekiwania na pojawienie się księcia, który najpierw będzie wokół Ciebie skakał, potem zabiegał, a na koniec zaproponuje partnerstwo.OCZEKUJESZ PARTNERSTWA Nawet jeśli książę się pojawi i będzie wokół Ciebie skakał, zabiegał i wpasuje się w Twoje rytuały godowe, to 0% szans, że on będzie chciał partnerstwa. Cytat:
Cytat:
Albo Cię podrywał, szukając-dziewczyny-wśród-koleżanek, ale że nie zrozumiałaś aluzji i nie zareagowałaś, to się przerzucił gdzie indziej. Cytat:
Cytat:
Zdecyduj się, czy chcesz partnerstwa, czy mimozowatości, bo nie da się tak, że dostaniesz korzyści partnerstwa bez wysiłku i będziesz się zachowywać jak mimoza, za to w spodniach i trampkach i wielbiciele mimoz za Tobą pobiegną. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Źle Ci się wydaje i odnosisz mylne wrażenie. Co to męskie tematy? Pielęgnacja włosów na piersiach i problemy z prostatą? |
|||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |||||||||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Latem temperatura 35 stopni też całkiem nieźle daje sobie radę z problemem przemarznięcia. Wszystkie znane Ci kobiety w związkach nie noszą spodni, że czujesz potrzebę manifestacji, że nadal jesteś kobietą ![]() Cytat:
Idź do tego starszego kolegi jeszcze raz, niech powtórzy, że to z całą resztą świata coś jest nie ok. Cytat:
Cytat:
Nie potrafisz określić, co to znaczy, że coś jest niebieskie i do jest niebieskie, ale jak Ci ktoś pokaże rzeczy w różnych kolorach, to powiesz mu, czy są niebieskie, czy nie? Trochę za mało, żeby na to zwalać winę. Na coś, czego nawet nie umiesz określić. Cytat:
Więc nie w tym przyczyna. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale one SĄ Twoją bajką. Cytat:
Brak bliskich przyjaciół - już tak. Cytat:
![]() Cytat:
"Na polityce"?! ![]() Może jakbyś o tych związkach jednak trochę pogadała, a przynajmniej posłuchała, to by Twojej wiedzy o świecie na dobre wyszło. Cytat:
![]() Zatem on zna te dziewczyny tylko z Twoich opowieści. Więc jego uwaga to tylko luźna myśl. Która miała Cię pokrzepić. I tyle. Cytat:
Cytat:
Nic w tym złego, że uważasz, że to facet powinien wykazać inicjatywę. A uważaj sobie. Są kobiety, które tak uważają, są takie, które uważają inaczej. Póki są w tym konsekwentne, nie ma problemu. One nie mają problemu, bo wiedzą, czego chcą, wiedzą (choćby mniej więcej) jak to zdobyć. Twoje pragnienia dotyczące chłopa są nielogiczne, niejasne i nierealizowalne. Masa znajomych to brak przyjaciół, brak głębszych rozmów, brak okazji do poznania ich lepiej. "Masę znajomych" się bardzo szybko zapomina. Jedni przychodzą, drudzy odchodzą, jak i w kolejce do dentysty też zawsze jest z kim pogadać. Ilość < jakość. & tak, poczułam się osobiście urażona, bo mam 10 asan w machaniu rzęsami. |
|||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Jak myślisz, dlaczego przyciągasz maminsynków? Cytat:
Gdyby to był fakt, to też byśmy to widziały. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
DOMator
|
Jeszcze w pakiecie podajcie namiary na psychiatrę, bo diagnozę już postawiłyście
![]()
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
psychiatra to nie wiem, ale psychoterapeuta na pewno by Ci się przydał. masa tu jest dziewczyn korzystających, polecają sobie specjalistów z różnych województw i większych miast. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
on tired little feet
|
Cytat:
Cóż, smutne.
![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
DOMator
|
Cytat:
Te wszystkie prace trzeba wykonać, więc je robię, nie wzywam specjalistów do byle drobiazgu, ale to nie znaczy, że z wielką pasją wykonuję prace budowlane czy naprawy. Fakt, po wszystkim jest frajda, że się udało, ale dalej jest to radzenie sobie, bo trzeba, a nie dlatego, że to takie fajne i wolę to niż popołudniową kawę i gazetę.
![]() |
![]() |
#87 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
Naprawdę, to co piszesz stawia Cię w zupełnie innym świetle, niż to początkowo próbowałaś opisać.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
DOMator
|
Cytat:
Nie potrzebuję do każdej dupereli faceta i nie rozkładam bezradnie rąk nad byle pierdołą czy pracą do wykonania. Gdybym nie musiała nie wykonywałabym również innych prac. Wolałabym mieć kogoś od sprzątania, prania, gotowania i całej reszty, ale nie mam, więc zajmuję się wszystkim sama. Gdybym zarabiała więcej, to w pierwszej kolejności zatrudniłabym sprzątaczkę, a sama leżałabym, pachniała i miała w tyłku śmiganie na mopie ![]() To chyba logiczne, że w dwie osoby łatwiej jest wykonać większość prac domowych, a w dziesięć tym bardziej. Nie rozumiem tylko czemu na siłę udowadniacie mi, że wkręcanie śrubek powinnam robić w wielką pasją, bo jeśli nie, to pupa? Gdyby to była moja wielka pasja, to zostałabym zawodowym monterem śrubek. A tak po prostu znam temat, ogarniam w praktyce, a czasem jeśli czegoś nie wiem, to pytam kolegów. Zawodowo realizuję się na innym froncie.
![]() |
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.