Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 część V ! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-11, 10:10   #61
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 częś

Kamilka gdzie widziałaś bazy za ok.300zł? Ja przyglądałam się MaxiCosi i tam ceny jak za drugi fotelik - min.500zł za bazę isofix.
Stary 2016-03-11, 10:17   #62
kattoo
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 częś

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Kamilka gdzie widziałaś bazy za ok.300zł? Ja przyglądałam się MaxiCosi i tam ceny jak za drugi fotelik - min.500zł za bazę isofix.
500zl to i tak tanio. Ceny tej bazy czasem zcinaja z nog doslownie
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 10:18   #63
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Kattoo to smacznego!
I brawa dla dzielnego synka w labie

Wkurzyła mnie przychodnia rodzinna - tym razem chciałam zapisać się 'jak człowiek' z numerkiem do lekarza, tylko po to żeby dr wpisała mi jedno zdanie w książeczkę ciąży, a termin wolny ZA 7 DNI! Kurde, 5 lekarzy rodzinnych a miejsca nie ma. Zatem po raz setny idę na krzywy ryj i proszę, żeby mnie na chwilę przyjęła. Codziennie jest kilka numerków dla nagłych przypadków, ale nie chcę blokować miejsca tylko po to, żeby wejść na chwilę. A wizytę u gin mam w pon i znów dostanę ochrzan, że wpisu nie uzupełniłam :p
Stary 2016-03-11, 10:19   #64
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Kattoo to smacznego!
I brawa dla dzielnego synka w labie

Wkurzyła mnie przychodnia rodzinna - tym razem chciałam zapisać się 'jak człowiek' z numerkiem do lekarza, tylko po to żeby dr wpisała mi jedno zdanie w książeczkę ciąży, a termin wolny ZA 7 DNI! Kurde, 5 lekarzy rodzinnych a miejsca nie ma. Zatem po raz setny idę na krzywy ryj i proszę, żeby mnie na chwilę przyjęła. Codziennie jest kilka numerków dla nagłych przypadków, ale nie chcę blokować miejsca tylko po to, żeby wejść na chwilę. A wizytę u gin mam w pon i znów dostanę ochrzan, że wpisu nie uzupełniłam :p
U mnie w przychodni to samo. Chcialam zapisac synka na kontrole to o 8 rano dzis juz nie bylo miejsc (rejestracja od 7) i mam probowac w poniedzialek. Ciekawe z jakim skutkiem :/
Stary 2016-03-11, 10:23   #65
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

A taka baza isofix musi być wymieniana przy każdej zmianie fotelika, czy jest uniwersalna i pasuje do kolejnych, większych fotelików?
Stary 2016-03-11, 10:25   #66
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
a widzisz, do naszego kosztuje 279 zł http://www.sklep-smile.pl/baza-do-fotelika2.html
Stary 2016-03-11, 10:25   #67
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
A taka baza isofix musi być wymieniana przy każdej zmianie fotelika, czy jest uniwersalna i pasuje do kolejnych, większych fotelików?

Baza jest z tego co wiem ta sama. Ja chcę od razu kupić zestaw -baza i 2 foteliki do jazdy tyłem.

+ 3kg w miesiąc ;/
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 10:26   #68
MartasSul
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
500zl to i tak tanio. Ceny tej bazy czasem zcinaja z nog doslownie
Dokładnie ja bazę w dodatku na pasy do fotelika britaxa daliśmy 400 +500 fotelik wszystko na promocji + zniżka 😊 baza na isofix była za 700 zł😨 tyle ile fotelik bez promocji
MartasSul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 10:27   #69
olutka
Zakorzenienie

A z tymi przychodniami jakiś dramat ;( Staśka od razu dopiszę do mnie do LuxMedu lub do tż-ta do Medicoveru bo ja chyba bym cierpliwości nie miała :/

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Siedzę z listą tematów do ginekologa, taką mam już sklerozę ;(
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 10:37   #70
mezzaluna
Raczkowanie

[QUOTE=KaMilka4891;5716981 1

Brać a za ile? bo same bazy kosztują ok 300 zł
poza tym pierwszy fotelik tylko do 9 kg jest
Ja też się rozglądam za poduszką do spania, póki co nie mam problemów bo uwalam się na małżu, ale jak zrobi się cieplej to będzie problem
[/QUOTE]

Nie wiem jeszcze ile chcą, nowa baza do Aton Q około 500-600 zł, fotelik prawie drugie tyle. Fotelik 0-13 kg
mezzaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 10:43   #71
Arida_
Zadomowienie

Czesc dziewczyny
Wstałam z jakimś podłym humorem, kuurde ostatni dzień wolny a ja będę smęcić :/ Mam nadzieję, że jak wróci tż to pódziemy na długi spacer po bazie i mi przejdzie
Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Melduje się trzecia, tylko nie ma mnie na liście u góry ;(
Ale fotki piękne i tytuł wymyślny
Proszę o pw z danymi, bo nie za bardzo wiem co Ci wpisać
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Hello, Lipcóweczki!

melduję się w nowym wątku!

Kamila, MuniaMusia, ja chrzciłam H w małym mieście i Jaśko też tu będzie chrzczony, becików jak na lekarstwo. H miała roczek, kiedy była chrzczona, wystąpiła w odświętnej sukienusi, była grzeczna, bo zajęta zabawką i torebką chrzestnej

mnie się strasznie nie podoba ta typowa moda do chrztu - wszystkie obślizgłe szatki, garniturki i sukieneczki strojne atłasowe
Mnie również się to nie podoba, dla chłopaków są bajne body z muszką i do tego sweterek i gites majonez.

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Weszłam na wątek i patrzę -nikogo nie było 8 godzin -wszystkie jeszcze śpią, szok dzięki Marcylina za przypomnienie zaspanej sierotce, że jest nowy wątek

Wstałam, zjadłam muffina do kawy (zdrowe śniadanie) i idę do wanny. Dentysta, ginekolog i odwiedziny w pracy czekają. Deszcz pada więc lenistwo mi podpowiada, że nie warto myć włosów bo jak się parę razy przejdę z auta i do auta to i tak szału nie będzie
Piąteczka siostro! Jemy dzisiaj to samo na sniadanie
Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
Serio, boję się
Ostatnio mi powiedziała położna, że tutaj nie chodzi o moje ciało ale zbyt duże obciążenie dla dziecka jak tak tyję powyżej 2kg/miesiąc (wtedy przytyłam prawie 3kg).
Chociaż dzień później jak pytałam się endokrynolog co o tym uważa to mówi żeby się nie przejmować wagą i że w I trym. nic nie tyłam to teraz mogę.
I bądź tu człowieku mądry Każdy lekarz ma inna wizję na ten temat

(nowych słodyczy nie kupuję od tygodnia )
Mnie lekarz tez straszył obciążeniem na stawy i tym, że się skóra może nie wstąpić... O zdrowiu dzieciaczka nic nie mówił
Stary 2016-03-11, 10:50   #72
kamila_509
Zakorzenienie

Czyli jeśli tyjemy powyżej 2 kg na miesiąc to za duzo?

Ja przespalam cały ranek choleraaaaa!
Stary 2016-03-11, 11:00   #73
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Witam piątkowo nowowątkowo!

Pogoda szaro-bura i ponura, jak żyć? Dajcie wioooosnę! Ciemno jak cholera, nawet do sklepu nie chce mi się wychodzić.

Miałam dziś dziwną sytuację o poranku - przed godz.7 dziecko sąsiadów urządziło koncert przeraźliwego płaczu, co mnie obudziło, ale nawet oczu nie otwierałam. Poczułam wewnętrzny niepokój, serce waliło jak szalone, mały się obudził i zaczął mocno kopać, normalnie instynkt macierzyński czy jak? Wcześniej takie akcje mnie tylko wkurzały, że sąsiedzi spać nie dają.

Kattoo Kopiec Kreta z proszku to złooooo! A upiec i tak trzeba, lepiej zmieszać swoje składniki, bez dodatków Mówiłam to ja, która dziś na śniadanie zjadła parówki (cielęce dodam na usprawiedliwienie), ale tak to jest jak się robi zakupy na głodnego i ktoś przed tobą kupuje parówę

Aaaa w temacie butów - na RunColors jest promocja -50% na NIKE

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Ej mnie też boli mięsień pośladkowy - tam gdzie plecy przechodzą w dupkę taki piekący ból, jak masuję to jeszcze gorzej boli, byle nie przeszło to we rwę kulszową

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

MuniaMusia gratuluję ruchów. Wyjątkowe uczucie, co? Mały alien żyje w nas
No dosłownie! Do tej pory taka jakas nieświadoma sobie chodzilam, wiedzac ze ktos tam w srodku jest, ale to jak ze sloncem za chmurami -niby wiesz że istnieje ale nie odczuwasz. . A tu nagle Booom!:-D

Muffiny a raczej miniserniczki z przepisu, ktory ktoras z Was wstawiala gotowe. polecam bo u mnie trzecia tura idzie ich

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Czyli jeśli tyjemy powyżej 2 kg na miesiąc to za duzo?

Ja przespalam cały ranek choleraaaaa!
To chyba norma jeszcze... Ja w tym mscu juz 4 kg

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

Edytowane przez MuniaMusia
Czas edycji: 2016-03-11 o 11:02
MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 11:02   #74
kamila_509
Zakorzenienie

Munia dobrze mi się kojarzy, że Ty z tych chudszych?

Bo ja miałam już przed ciaza trochę nadprogramowych kg ;/
Stary 2016-03-11, 11:04   #75
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Munia dobrze mi się kojarzy, że Ty z tych chudszych?

Bo ja miałam już przed ciaza trochę nadprogramowych kg ;/
Nie, nie ja zdecydowanie z tych bardziej widocznych
Też miałam przed ciążą nadprogramowe kg i to ponad 10

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 11:07   #76
kamila_509
Zakorzenienie

To źle kojarzę. Nigdy nie zapamiętam informacji o Was. Ciągle mi się myli :P

Tak czy inaczej będziemy pieknymi mamusiami

U mnie też 10 kg za duzo... już teraz jakieś 14
Stary 2016-03-11, 11:09   #77
Trusiulandia
Zakorzenienie

Melduje się! Nie mogłam Was znaleźć!!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Jeśli o tyciu mowa to ja już 5kg :-(

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Dziewczyny wiem że niektórych Tz z Was to brodacze proszę polećcie coś do brody! Znalazłam firmę mr bear family tylko nie wiem jak zamawiać bo to nie polska :-(

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 11:21   #78
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Trusiulandia zerknij na stronę ZEW, polska firma.
Z produktów Dear Beard mąż też zadowolony.
Stary 2016-03-11, 11:22   #79
Ananka
Zadomowienie

Mezzaluna- super Tż ci zrobił niespodziankę, dobrze, że tak dba o Ciebie. Ten fotelik to dobry pomysł.
Arida- dzięki za dopisanie do listy
Ja nie lubię kupować butów, ciężko mi znaleźć wygodne, które nie uwierają, lubię tylko przypadkiem jak coś mi wpadnie fajnego, kiedy nie planuję butów, ale tak specjalnie szukać to dla mnie koszmar.
Jeśli chodzi o skrzywienie to u mnie ubrania i kosmetyki. Zwłaszcza ubrania, już mi się w garderobie nie mieszczą. Jak ktoś ogląda dom i trafi na garderobę, to patrzy na mnie jak na ufo
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 11:24   #80
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Trusiulandia zerknij na stronę ZEW, polska firma.
Z produktów Dear Beard mąż też zadowolony.
O dzięki! Ale ten zew nie ma ani wosku ani balsamu ani oliwki? Co Twój Tz używa?

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2016-03-11, 11:29   #81
pszczolinka
Raczkowanie

Cześć, w nowym miejscu. Chwilę się Was naszukałam, bo na 1 stronie części IV, nie było widać linka. Na szczęście google pomógł
Wczoraj spędziłam ponad 3h w kolejce do diabetolożki, wszystko ok, cukry mam w normie jak jem co trzeba. Wieczorem upiekłam drożdżówkę z wisienkami i po kolacji i kawałki miałam cukier 130, a powinno być 12o, ale od czasu do czasu mały grzeszek może być, nie wpisuje do dzienniczka
Jutro jadę przymierzyć sukienkę ciążową HappyMum, dziewczyna wystawia na olx, bo czekają mnie za miesiąc chrzciny, później komunia i 18nastka chrześnicy, normalnie cały przekrój imprez w tym roku, a na wesele w lipcu już się nie załapię.Pojedzie nasza córeczka z dziadkami, a Ja na porodówkę. Mam nadzieję, że kiecka będzie pasować, bo nowa kosztuje 250zł, a ta 100zł, a w nieciążowe jak przeglądałam sklepy to jednak już nie leżą odpowiednio.
pszczolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 11:30   #82
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

No faktycznie, mąż ma z ZEW mydło i szczotę z dzika, a olejki z Dear Beard jakieś bursztynowe czy coś
Stary 2016-03-11, 11:33   #83
mezzaluna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Melduje się! Nie mogłam Was znaleźć!!

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Jeśli o tyciu mowa to ja już 5kg :-(

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Dziewczyny wiem że niektórych Tz z Was to brodacze proszę polećcie coś do brody! Znalazłam firmę mr bear family tylko nie wiem jak zamawiać bo to nie polska :-(

Damn Good Soap Company- uwielbiam zapach ich balsamów.
mezzaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 11:33   #84
kattoo
Zakorzenienie

Moj chlop brodacz ale niczego nie uzywa. A co dopiero jakby mial ja jeszcze czesac. Nie widze tego
Stary 2016-03-11, 11:34   #85
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
No faktycznie, mąż ma z ZEW mydło i szczotę z dzika, a olejki z Dear Beard jakieś bursztynowe czy coś
Dzięki!!

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez mezzaluna Pokaż wiadomość
Damn Good Soap Company- uwielbiam zapach ich balsamów.
Dziękuje!!

A doradzcie jeszcze czym skracaja? Trymer czy co tam?

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2016-03-11, 11:42   #86
kama_pas
Rozeznanie

Witam w nowym wątku. Wczoraj zaczęłam pisać post w starym wątku, ale nie doczytałam i poszłam spać. Dziś już wątek zamknięty.

Cytat:
Napisane przez kulkatm Pokaż wiadomość
Witajcie w nowym wątku i po długiej przerwie kilka dni mnie nie było i ciezko was nadrobić.
Gratuluję slicznych dzieciaczkow i brzuszkow.
KaMilka super wózek my wybraliśmy bardzo podobny tylko z firmy adamex, nie wiem czy któraś z was ma może doświadczenie z tymi wózkami?
Jak tak was czytam to przynajmniej nie mam za dużych wyrzutów sumienia do mojego lenistwa lóżkowego, za to mój lokator nie lubi spać i jak nie kopie co chwilę to ma czkawke i caly brzuch mi podskakuje, a potem się dziwię jak wieczorem boli mnie podbrzusze po tych balangach w brzuchu
Ja zastanawiałam się nad wózkiem adamex. Czytałam sporo kiepskich opinii o serwisie i gwarancji. Podobno jak coś się zepsuje to nic nie chcą naprawić. Nie wiem ile w tym prawdy.
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 11:48   #87
marcylina
Wtajemniczenie

Kamila, google podaja ze 2kg miesięcznie.. ;-)

Ja juz po wizycie w pracy, nasmialam sie po pachy..teraz lece zrobic kruche ciasto i wrzucam do zamrażarki na 2h
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 11:50   #88
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki..

Ja niedawno wstałam Ale prawe do 4 robiliśmy z M dla synka do przedszkola ozdoby z jajek styropianowych i muliny...późno się wzięliśmy bo myśleliśmy że to szybko się robi, ale kilka h nam się zeszło, zwłaszcza że ja mądra kupiłam wielkie jajka hehe..

Ja zaraz się biorę za robienie kopytek a potem zjem odsmażane z cebulką i kiełbaską - moje ostatnie odkrycie, bo zazwyczaj to jadłam z jakimś gulaszem, a z kiełbaską są mega..
A wieczorkiem zrobię karpatkę i pleśniaka..narazie tylko 600 g więcej ważę, więc chyba mogę poszaleć

MamaNiny no lecą trochę Ci wyniki ale hemoglobinka jeszcze się trzyma u mnie już tylko 10

Dreamer udanego wyjazdu

Munia może tak być od kwiatków

Olutka kciuki za wizytę!

Mój Tż na szczęście rzadko brodacz, jakoś nie lubię brody ani wąsów..taki zarost do max tygodnia jest dla mnie akceptowalny hehe

Wczoraj się dowiedziałam, że szykują się w bliskiej rodzinie 2 wesela: w czerwcu i sierpniu..na to czerwcowe pewnie pójdziemy ale sierpniowe odpada z noworodkiem, a nie będzie miał kto zostać nawet trochę bo cała rodzinka będzie na tym weselu..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 11:53   #89
kulkatm
Raczkowanie

Kama_pas ja właśnie też szukałam opinii o tych wózkach, ale w sklepie oglądałam wersję z 2016 roku i bardzo mi sie podobała, a opinii o tych nowych modelach jest niewiele z tego co pytalam sprzedawczynie to mówiła ze oni jak wydają nową wersję to wszystkie usterki z poprzedniego modelu poprawiają a i ze z gwarancją nie ma problemu.. teraz pytanie jak to wygląda w praniu
kulkatm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 11:53   #90
aclerya
Raczkowanie

Hej dziewczyny, wracam do Was po chorobie. 3 tygodnie zapalenia zatok, trochę Was podczytywalam ale nie miałam sił aby cokolwiek pisać. Nocy praktycznie nie przesypialam bo w ogóle oddychać nie mogłam.
Od gina nawet antybiotyk dostałam, ale bałam się go wziąć i w efekcie pomeczylam się jeszcze z tydzień i udało mi się wyleczyć zatoki naturalnymi metodami. Ale w chwilach desperacji sięgnęłam po ibuprom zatoki
Mam nadzieję że już więcej mnie to nie złapie bo się chyba zatrzele.

Co do fotelików to ja miałam cybex Aton 3, wersję przed atonem Q, wyglądają identycznie. Mogę powiedzieć że z bazą ten fotelik jest bardzo pionowy, dziecku opada głową w dół. Ale ogólnie fotelik jest genialny. Teraz jest nowy cybex cloud q który dodatkowo rozkłada się na płasko, i to jest mój wybór. I już bez bazy, bardzo dobrze wypadł w testach bez bazy isofix.

U mnie obecnie 24 tydzień. Młody kopie już coraz częściej i przede mną badanie glukozy :/
aclerya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości