![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kalendarz feministyczny
Nan... ja też tak robiłam... jak mi sie nie chciało czegos robić to mówiłam, że nie umiem i że wogóle głowa mnie boli i to i tamto. Chociaż co prawda wiertarki naprawde sie boje. Aczkolwiek gdyby ktoś pojechał mi po ambicji to bym cos wywierciła w ścianie, ale pewnie z duszą na ramieniu.
![]() To jest stary dobry sposób żeby sie pozbyć uciazliwych obowiazków i facei opanowali go do perfekcji. ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
No to przeciez oczywiste....kiedy kobieta zmywa, facet idzie polowac na mamuty :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
co do kalendarza - logiczne, że ten kto wydaje zbiera na siebie rzadko na innych (a jeśli już to znikomy procent zysków na to idzie)
a co do natury mojej - ja nie jestem słabiutką istotką, ale leniem patentowanym .....też długo łudziłam się, że mi wszystko pójdzie łatwo i nie poszło, skończyłam studio, już dość długo szukam pracy (niestety bez rezultatów) wiem, że sama muszę się o siebie zatroszczyć, bo nikt mnie utrzymywał nie będzie, nie widzę powodu żeby dobrowolnie czynić z siebie ofiarę losu i np. roztaczać przed TŻ wizję, że to on ma nas utrzymać - bo niby czemu mam go tak obciążać psychicznie?? zmywam tak samo szybko jak mój ojciec, więc okazuje się że facet też potrafi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś czuje, że mi sie oberwie dzisiaj... ![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Scenka z życia małżeńskiego: - Kochanie jestem taka zmęczona... Moze byś pozmywał naczynia? - Ja??? No co ty? Caly dzień harowałem jak wół w robocie! I ten obiad był taki nie tego... - I do tego boli nie głowa... Proszę Cię, kochanie... <cmok, cmok, cmok> - Nooo dobra... - Kochany jestes! - (z kuchni) A czym ja mam to pozmywać???!!!!!! - Tam kochanie leży gąbka i płyn do mycia naczyń!!!! - Gdzie???!!! Nie mogę znaleźć...!!! - Czekaj chwilke, zaraz Ci pokażę...! (żona idzie do kochni) - A nie, juz mam, nie przychodź, znalazłem!!! AAAUUUUUU..!!!!! - (żona leci) Kochanie co sie stało??? - Oparzyłem sie, k.., co za goraca wode leci z tego kranu... Masz cos, zeby nie szczypalo?? - Zaraz Ci dam, biedaku <cmok> To może ja juz pozmywam... - Nie, nie, powiedziałem, ze pozmywam, to pozmywam! Ty znajdź coś na to oparzenie... (brzdęk) - Kochanie co sie stało?? Hhhyyyyyyy, pobiłeś mój ulubiony kubek... < ![]() - Ale przecież mialem pozmywać.. - Nie, nie, siądź sobie, zaraz bedzie Teleexpress, a ja juz tutaj zrobię porządek... - Starałem sie, ale ten kubek wymsknał mi sie z reki, był taki sliski od tego płynu... - Kochany jestes... <cmok> A tym kubkiem sie nie przejmuj, nie był wcale taki ladny. No idź idź, zaraz sie zaczna wiadomości... THE END Po czymś takim facet już zmywanie ma z glowy na najbliższe 10 lat... Świetny sposób ![]() ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Jak moglaś sprzedac taką informacje publicznie! Zdrada stanu! Do kotła ją siostry! Do kotła!!!!
![]()
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Wypraszam sobie z tym zmywaniem
![]() Sytuacja sie zmienia kiedy jest zmywarka. -<ona> Tyle przycisków i pokręteł..a ta instrukcja to w ogole jest niezrozumiala. A nie potluka sie te naczynia? (aluzja do pralki) -<on> *pstryk* o widzisz? dziala. ...teraz to dopiero mi sie dostanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Spoko spoko.. ja już właśnie wychodze i będe u ciebie za 20 minut maksymalnie wiec możesz zaczać odliczać ostatnie minuty swojego życia
![]()
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
OK racja!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no cóż, facet potrafi zrobic tylko pstryk, a kto powkladał te naczynia do zmywarki..? Na pewno nie on!!!
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
dubel
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Zapalko, Lolu, dalsza polemika nie ma chyba sensu, bo Nan jak zwykle napisała wszystko, co mam do powiedzenia dziesięć razy lepiej niż ja, poza tym ciężko polemizować z kimś, kto nie przytacza argumentów i nie chce prawidłowo posługiwać się pewnymi pojęciami
![]() ![]() Prawdziwa kobieta - Ola ![]() (Zaręczam, że jestem prawdziwą kobietą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Kochanie, kup mi zmywarke.. - Kobieto, po co ci zmywarka, nie masz na co pieniędzy wydawać??? Zreszta przecież zmywasz w ręku... Źle ci???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
złośnico, przyznałam wam już rację...jednak nadal jestem przeciwko manifom
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Ja tam mam zupełnie inne wzorce z domu wyniesione niż zapalka- zmywarki nigdy nie było, bo po co, jak był facet?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
ale mi wątek ciśnienie podniósł
jak czytam takie zdania o roli-naturze kobiety to mnie krew zalewa, i widze że nie tylko mnie ![]() posprzątać, uprać, pozmywać, ugotować, isc na zakupy, moze jeszcze kłaniac sie, kapcie przyniesc i podac butelke piwa facetowi siedzącemu na kanapie?? A życie przecieka między palcami... NIGDY PRZENIGDY na takie traktowanie (kobieta=kura domowa) sie nie zgodze, choćby mnei wołami ciągnęli! na szczęście od samego początku mojej znajomosci z Tżem przedstawiłam dobitnie swój punkt widzenia ![]() ![]() oczywiscie tak całkiem niedobra nie jestem - chetnie zajmę sie domem (posprzatam itp) ale tylko wtedy kiedy bedę miec na to ochote, a nie że kobieta tak musi i juz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tak samo jak u Złośnicy, tzn. tylko z tą różnica ze nie palę, czasami nosze buty na obacasch, a w domu moge jeszcze poprasować
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
nie mam nic przeciwko feministkom, ale jakos nie mam ochoty zeby taki kalendarz znalazl sie u mnie w domu. Bo ja to wogole nie lubie zadnych pikiet, demonstracji, manifestacji dla mnie to jest chore po co to komu nie lubie pchania sie na sile do spolecznosci
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyobraźcie sobie drogie "antyfeministki", ze Wasz cudowny kochany misio, wokół którego 20 lat skaczecie, rodzicie mu dzieci itd nagle doznaje olśnienia, poznaje bnlondynę o wydatnym biuście i mówi do Was : sorry, zakochałem się...Wypad! I co wtedy? Co wtedy zrobicie? Będziecie błagać zeby Was nie zostawiał? Przymkniecie oczy na boki, w samotnosci znosząc upokorzenie? Wiem, wiem...WASI mężczyźni nigdy tego nie zrobią, bo sa inni, dobrze ich znacie itd.. Oby... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po co komu, to można przeczytać w tym wątku, nie będę pisać tego samego po raz któryś z rzędu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz to ja sobie wypraszam ![]() Instrukcji radzę nie czytać - to bez sensu, najlepiej na czuja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, ale może jestem wyjątkiem. ![]() W każdym razie cieszę się, że mam wybór, a to zdaje się zasługa feministek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
![]() Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2010-09-20 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Elo zgadzam się z tobą w tych kwestiach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Eleo, to o czym piszesz jest dla mnie bardziej poniżajace kobiete niż ją dyskryminujace. Ale dobitnie pokazuje miejsce kobiety w społeczeństwie i podejscie niektórych meżczyzn do kobet właśnie. Po prostu panowie nie zdzierżą, jeżeli nie pokazą swojej "inteligencji" i swojego "dowcipu", "poczucia humoru", a zwłaszcza przy innych panach wypada sie popisać... traktowanie kobiety tylko i wyłącznie jako obiektu seksualnego, kretyńskie zaczepki... smutne to...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.