![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. V
DziewdczyNki jak zapakuje ciuchy M w worek próżniowy i wyniosę na strych(mozliwa wilgoć) to ciuchom nic się nie stanie nie??
#62 |
Wtajemniczenie
|
Ewka1368 - nigdy nie miałam do czynienia z takim workiem, ale tak na chłopski rozum to możesz śmiało na stryszek z tym lecieć
![]() namarelle - ale zbiór! masz z głowy zakupy ubranek na długo ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- dziewczęta, jakbyście kiedyś wzięły się za robienie naleśników, a okazałoby się że nie macie mąki zwykłej a ziemniaczaną, to spokojnie można jej użyć ![]() naleśniki wychodzą troszkę inne w smaku, nie wiem czy czasem nie będę teraz robić tortilli w takich naleśnikach, bo nigdy nie chce mi się wałkować ciasta na zwykłą tortile ![]()
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-03-17 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Naamarelle jak zobaczyłam twoje ciuszki, to od razu w głowie miałam moją córę, która wpada w środek stosu i rozwala wszystko. Na 10000% by tak zrobiła.
Ewka1368 tez się zastanawiam, czy wystarczy worek próżniowy, bo chętnie wyniosłabym trochę rzeczy na strych, tylko się boję, że jednak coś się z nimi stanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zakupilam dzis w biedronce worki suuuper sprawa i pisze ze chroni przed wilgocią!
Kosztowały dychę albo 3mniejsze albo 2 wieksze albo jeden duży ja mam 3 male i 2wieksze 😁
#65 |
Zakorzenienie
|
ja mam chyba z 8 worow prozniowych zapelnionych
![]() leza u tesciow w kawalerskim pokoju meza ![]() taka piekna pogoda dzisiaj, a ja jakos osłabiona .. |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Ewka1368 zawsze możesz sobie te worki owinąć czymś jeszcze.. W kartonach bezpośrednio sie ciuszki trzyma wiec jak Ci jakiś zwierz nie podgryzie dziurki to spokojnie można trzymać
![]() jelonku.. Przeciez gdyby Werka nie spala to w zyciu bym tego nie wylozyla tak.. Ona wszystko chce ubrać.. Ale jestem zadowolona bo mam dużo sukienek dla Wery. Kilka dresów, na lato mam spokój z krótkimi spodenkami, jedynie podkoszulki w Pepco kupię. No i mam w sumie na okres wiosny i jesieni 5 kurtek i 2 kamizelki ![]() ![]()
#67 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj zrobilam zajaczkowe zakupy - ksiazke 'jesien na ulicy czeresniowej', kubek 360stopni lovi z wąsem
![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- mam nadzieje, ze tez czeka mnie kupno butow wiosennych dla Jaska, ze w koncu zacznie chodzic ![]() niedlugo niechodkow w jego rozmiarze juz nie znajde :p |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam taka rozkmine ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
na bonito.pl
ewka, ale Zuza juz probuje sama smigac, a Jas nic a nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
A my wrocilysmy dopiero ze spotkania chustomam.
Btw. Chyba przechwalilam dziecko. Przeszla kuchnie ale zeby juz sie puszczac i isc to nie |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
U nas nie ma tradycji prezentów na zająca, więc całą kasę wydam na siebie
![]() Jak u was wygląda sprawa z książkami, bo u nas tylko Księga Dźwięków na tapecie, nic więcej ją nie interesuje. Nie skupia się gdy jej czytam. Bardzo lubi też albumy podróżnicze i podkrada ojcu. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
ja jupilam w moim outlecie sliczne biale trampki za 32 zl
![]() jesli chodzi o ksiazki, to u nas ksiazki bez tekstu - im wiecej szczegolow tym lepiej. mamy 2 czesci ulicy czeresniowej, na wsi, mam oko na litery, rok w lesie. ostatnio wyszperalam gdzies ksiazke, ktora dostalam w szpitalu z krotkimi wierszykami rymowankami i o dziwo jest zainteresowany. bo ogolnie to nie skupia sie kiedy mu czytam. |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
"Szpitalną" książkę też chętnie przegląda. Pozostałe są dobre do rzucania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Werka tez nie lui jak czytam, woli jak opowiadam i pokazuje poszczególne rzeczy w książkach. Potrafi upodobać sobie jedna książę i chce żebym opowiadala o jednej stronie 15 razy z rzędu.. Dlatego by nie osiwieć co 2 tyg zmieniam książki
![]() ![]()
#75 |
Zadomowienie
|
Ewa - zdrówka dla Ciebie !!
![]() Namarele - ale teraz Werka będzie wystrojona chodzić ![]() ![]() Wik ma bardzo dużą ilość książek ( dużą cześć dostał od dziadków), najbardziej lubi te które wydają dźwięki i sensoryczne . Nie jest zainteresowany gdy mama czyta ![]() Dobrze, że jutro piątek ! bo padnięta jestem. I jeszcze tż mnie denerwuje.. |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Mamy sporo ksiazeczek, Natalka czasem jakas oglada sama. Lubi Ksiege Dzwiekow, kontrastowe ksiazeczki, takie z jednym obrazkiem na stronie, im mniej szczegolow tym lepiej, na Czeresniowa w ogole nie chce patrzec! Czasem czytamy szpitalna ksizeczke,czesem takie z dwoma linijkami na stronie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Ja kocham czytać na głos i nie mogę się doczekać kiedy ta moja w końcu polubi słuchanie i będziemy mogły pół dnia w łóżku z książką spędzić. Na razie się nie zanosi.
Dziś rozwieszałam pranie, a ona wyrzuciła wszystkie ubrania z miednicy i weszła do niej zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Paulineczka tz maja to do siebie ze denerwuja
![]() Upralam firany q specjalnym programie,wyciągnęłam przed wirowaniem i są takie pomięte ze szkoda gadać! Teraz pół nocy będę siedzieć i prasować! M tez najbardziej lubi księgę dźwięków ![]()
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza? Wszystkie na spacerach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
My dzis w sumie malo w domu
![]() U nas było słonecznie ale wiatr zimny
#82 |
Zadomowienie
|
U nas jak zwykle pogoda taka jak u Ewki i duzo spacerowalysmy, dzien szybko minal 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Wystawilam pare swoich szmatek na sprzedaż może ktos chociaż jedna kupi😁 a mam kilka o roz 32 co mi koleżanka z uk przywiozła a ja nosze 38😁
#84 |
Zakorzenienie
|
Mała dziś miała lekko podwyższoną temperaturę, taka niewyraźna była. Trochę się przestraszyłam, ale powiedziałam jej, że ma mi nie chorować i jej spadła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Młody jednak w domu, doszedł katar
![]() Ulubione jego słowo NE ![]() ![]() Jelonek - przy ząbkach może pojawić się temperatura. A ja nadal nie gadam z tż - czekam sam wyciągnie ręke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Paulineczka jak ja bym chciała czekać na tz to bym się nie doczekała 😁
#87 |
Rozeznanie
|
Paulineczka, słowo "NiE" to bardzo długo gości w dziecięcym słowniku
![]() Koty rządzą!!! Od kiedy zaczepił nas bardzo przyjacielski kot sąsiadów Młoda oszalała na punkcie "Kitika". Miauuu mówi nawet pies. Do tego wszystko pokazuje paluchem i mówi: "Tia!". Jak widzi zwierzaki czy dzieci (na żywo lub w TV) to wybucha niekontrolowanym śmiechem. U nas w domu lazaret - syn z temperaturą, nie puściłam go do szkoły nawet. Osłabiony jest biedak, ledwo się z łóżka podnosi, apetytu brak. W dodatku siedzi na piętrze i ma zakaz poruszania się aby nas nie pozarażać. |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
ewka1368 - jak dobrze że napisałaś o tych workach próżniowych. nie pomyślałam nigdy o tym, wydawało mi się że to jest strasznie drogie taki worek, a tak to sobie zamówiłam na all, i teraz nie w zwykłych worach a w tym będę trzymać.
![]() laseczki, wrzućcie w wolnej chwili przepisy na ciasta świąteczne ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- biedro - pisałaś niedawno o promocji na ulicę czereśniową, możesz przypomnieć gdzie ta promocja? szukam po twoich postach, ale ciężko znaleźć.....
#89 |
Zakorzenienie
|
lindzia, bonito.pl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Ewka1368 dzieki za cynk, tata mi wczoraj kupił w biedrze worki, miałam kiedys ale zrobil sie nieszczelny.. Chowalam w nim moje zimowe ciuchy albo letnie i w szafie bylo dużo miejsca a teraz nie mam gdzie firanek trzymać to jeden bedzie akurat na nie
![]() Paulineczka my tak z mężem potrafimy i tydzień wegetować.. Ma taki charakter zawzięty ale on z zodiaku Baran i dokladnie tak się zachowuje.. Jak baran ![]() ![]() w dodatku wczoraj mnie tak wkurzył.... Za kare powinien stać pod sciana a ja powinnam miec możliwość rzucania nożami w niego. Babo nasz kot to najlepszy przyjaciel Werki ;D ostatnio myślałam żeby przygarnąć jeszcze jednego ![]() jelonku u Wery przy czwórkach byl wodnisty katar oraz goraczka 38 stopni..
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.