![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: NOWE KWC - wątek do zgłaszania błędów
Czy ktoś w ogóle ogarnia działania wyszukiwarki? Chciałam odszukac odzywkę do włosów glisskur ultimate resist ( na bank musi być po sama dodawałam do KWC)- wpisywałam różne konfiguracje w wyszukiwarkę i nic. W koncu wpisałam " odzywka glisskur" i system również wypluł 0 produktów, hahaha.
Czcionka nadal nie do rozczytania. To są jaja co się tutaj dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
goniąca własny ogon..
|
Poddaję się.
Próbowałam kilka razy dodać jeden produkt i za każdym razem woła o podanie ceny. Podaję cenę, a KWC dalej swoje. Odczekam kilka dni, może kiedyś wreszcie wszystko jakoś podziała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#66 |
goniąca własny ogon..
|
mylengrave bardzo Ci dziękuję, nie wpadłabym na to, bo w ogóle nie widziałam tego napisu z boku...
Teraz już poszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
goniąca własny ogon..
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niewykonczonego bubla z całym bajzlem oddali, bo się gala KWC zblizała i trzeba było się pochwalić. A że wątek od uwag i błędów puchnie w oczach i nikomu się to nie podoba- widać mają gdzieś. I jeszcze się pytają o jaki " chaos" chodzi, Rochelle już bys naprawdę nie robiła z nas idiotek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-03-30 o 23:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to duży problem, przy wcześniejszej wersji KWC udało mi się wynaleźć parę niezbyt popularnych marek, o których wcześniej nie słyszałam. Przy obecnej wersji w życiu się o nich nie dowiem, bo nie jestem w stanie przegrzebać wszystkiego. Lubię wiedzieć "co jest na stanie", poprzednie alfabetyczne sortowanie wg producentów w danej kategorii spełniało swoją rolę. Teraz to jest jak grzebanie po omacku, chyba, że robię coś źle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
goniąca własny ogon..
|
Cytat:
A teraz to jest - dokładnie jak piszesz - błądzenie po omacku, na ślepo. Gdyby można było jakoś powrócić do tych alfabetycznych spisów, to by się nam bardzo przydało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą chyba robi się moda na takie nieintuicyjne bazy danych, mój kochany rossnet.pl jest już rossmannem.pl. Może i nowocześniej wygląda, ale użyteczność na wielki minus. Skakanie po kategoriach i sprawdzanie co tam ciekawego mają jest praktycznie niewykonalne. Błędów masa. Jedynie wirtualna drogeria daje jakieś spojrzenie z dystansu na asortyment. Programiści chyba z litości to robili za pół darmo albo wzięli praktykantów. Wolę brzydkie, starodawne strony-bazy niż bezużyteczne, dizajnerskie twory. Rozumiem, że trzeba iść z duchem czasu i unowocześniać strony, ale można zrobić coś funkcjonalnego i estetycznego. Patrząc na inne portale jest to wykonalne. Wystarczy zainwestować w ludzi znających się na rzeczy. Takie inwestycje się jednak zwracają. Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2016-03-30 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Nie podoba mi się nowe KWC
![]() Nie podoba mi się, a nie wiem czy to nowość, że mi można zaglądać do torebki ![]() ![]() W tej formie KWC jest chyba bardziej dla przypadkowych wpadaczy z google, niż dla stałych użytkowników/recenzentów. ![]() Innym słowem - won starcy, nie wysiadywać mi tu latami ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
W sumie to nie jest takie złe- mniej kasy wyda się na kosmetyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Przeciwnie, teraz wszystko będzie trzeba testować samemu. Zamiast jednego dezodorantu, którego recenzje skusiły, kupujesz po dwa nowe kosmetyki, i testujesz pachami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam już nic nie pisać na temat tej nowej wersji ale znowu się wkurzyłam. Kategoria serum->najlepsze i pokazuje mi jakieś masła, olejki , wazelinę i maść z witaminą A. WTF? Szukam serum do twarzy a KWC sugeruje mi smarowanie gęby wazeliną? Czemu to jest wszystko pomieszane razem? https://wizaz.pl/kosmetyki/pielegnac...we?search_full[sort]=najlepsze Nie ma jednak tego złego, przynajmniej przestanę marnować czas na wizażu Edytowane przez 201604131205 Czas edycji: 2016-03-30 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
KWC nie jest (niestety) nowoczesnym portalem i niech sie tu nikt nie probuje oszukiwac. Niestety w tym przypadku czyjas niekompetencja spowodowala, ze katalog przestal dla mnie istniec, a bardzo na nim polegalam. BTW, wczoraj podjelam ostatnia probe przekonania sie do serwisu i wyszukalam na komorce jeden kosmetyk. Ucieklam w ciagu kilkunastu sekund po niezwykle meczacej probie zrozumienia ktore gwiazdki przynaleza do ktorej recenzji, gdzie sie owe recenzje koncza i kto produkuje ten kosmetyk. Szczerze mowiac mam niesamowita niechec do KWC i calego wizazu przez te mega nieprofesjonalna akcje.
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
A spróbujcie jakis krem znaleźć, to jest dopiero katorga!
Dawniej wchodziłam sobie w kat. 35+ lub 45+, na dzień , na noc, wyszukiwałam alfabetycznie, albo sobie czytałam po kolei, a teraz?? Jeden bajzel, ogólny wór z kremami liczy pierdyliard pozycji i znajdź tu człowieku cokolwiek ![]() Te obie panie co wymysliły nowe kwc powinny dostać po premii. Czcionka nadal nieczytelna, niby miała zostać zmieniona ale o tym teraz cisza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
goniąca własny ogon..
|
Szlag mnie trafia jak widzę 'najlepsze' w danej kategorii i widnieje mi kosmetyk z jedną recenzją na piątkę, no żesz!
Wiem, że to jest chyba ten problem, nad którym 'pracujecie', ale zaklinam - róbcie to szybciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Czy wróci podział na kremy na dzień ,na noc i kategorie wiekowe ?
Szampony,odżywki -rodzaj włosów itp. ? Edytowane przez cytadela Czas edycji: 2016-03-30 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
Jak włączam Moj profil na KWC mam błąd 500 i uprzejme powiadomienie przejdź do strony glównej...
Czy ktoś może mi powiedzieć co to jest i jak długo potrwa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie brak pisania i czytania KWC będzie oznaczał także inną strategię zakupową. Nie mieszkam w Polsce, ale bardzo sobie cenię polskie kosmetyki, mamy o wiele ciekawszy rynek niż takie np Niemcy czy Holandia. Będąc w Polsce, robię zawsze zapasy i KWC było częścią tego procesu. Jak przestanę z niego czynnie i biernie korzystać, to i będę kupować o wiele mniej polskich kosmetyków i przerzucę się na takie z innych części świata.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
O matko. Jak dobrze, że nie tylko ja mam problem z nowym KWC
![]() Spedzilam wlasnie 20min na tablecie, bo chcialam wyszukac dobry peeling do twarzy. Uznalam, ze mnie to przerasta, wiec wlaczylam komputer. Jest jeszcze gorzej. W zyciu nie widzialam tak nieintuicyjnej strony internetowej. NICZEGO nie moge znalezc, nie moge sie polapac w funkcjonowaniu poszczegolnych okienek. Wyskakuje masa kompletnie niepotrzebnych informacji. Juz chyba 10 raz klikam na odnosnik do laureatow KWC, bo strona przeskakuje mi do gory, a odnosnik jest idealnie pod strzalka. Bardzo, bardzo apeluje- przywroccie mozliwosc przelaczenia na stara wersje KWC. Jestem stara uzytkowniczka, nie mialam zastrzezen do poprzedniej wersji, idealnie mi pasowala, nic bym w niej nie zmienila. Co wiecej, po tylu latach zwyczajnie nie chce przestawiac sie na nowa wersje, bo po co? Szukam peelingu do twarzy,a wyskakuja mi w pierwszej kolejnosci balsamy do ust? to jakis zart? Brak marki przy kosmetykach - koszmar. Czesto nie wchodzilam nawet w produkt, bo dana marka mnie i tak nie interesuje. Teraz musze wejsc i sprawdzic jaki to producent. A juz dlonie i stopy w jednej kategorii, to chyba zemsta, za to uzywam oddzielnych produktow.. Czemu nie moge wybrac ilosci kosmetykow na jednej stronie? Nie widze takiej opcji, czy jej nie ma? 133 strony kremow do rak i nog, gdzie potrzebuje tylko do rak, a musze przebrnac przez tone dedykowanych do stop. Masakra! Na stronie glownej odnosniki do artykulow wizazowych. Spoko, dzieki, ze przypominacie. To baaardzo potrzebne na KWC, ktorego uzywamy do wyszukiwania produktow. Zajmuje mi to pol strony i jeszcze bardziej ulatwia polapanie sie w tym balaganie. No i oczywiscie jeden kolor, bez podzialu na okienka. Rewelacja! Juz mam oczoplas. Juz pomijam to, ze w filtrach przy kazdym pokazuje sie zero, a jak klikam na konkretny, to nagle wyskakuja cyfry. No i co? latwiej mi wyszukac przez google, a nie bezposrednio przez KWC. Jesli to chcieliscie uzyskac to serdecznie gratuluje ![]() Szybciej znajde recenzje na prywatnych blogach. I zgadzam sie. MA zajmie pierwsze miejsce moich wyszukiwarek kosmetykowych. Moze niedlugo zaczne tam znajdowac polskie marki. Czasem warto przyznac sie do bledu i wycofac z pewnych decyzji, bo nie znalazlam jeszcze pochlebnej opinii o nowym KWC. Ja pewnie juz nie dodam recenzji, bo nie ogarne, nie wyszukam, bo mi sie nie chce uczyc od nowa. Autentycznie jestem zalamana. Kupno produktu w sklepie zajmie mi zdecydowanie wiecej czasu ![]()
![]() |
#89 |
Naczelna Nastolatka
|
Już myślałam że tylko ja jestem taka tepa, że nie umiem nic znaleźć w kwc bez klikania w odnośnik do laureatów. Chciałam krem sobie wczoraj znaleźć. I to chyba z 10 raz po zmianach podjęłam ta próbę. I zrezygnowałam. Niestety ale kompletnie nie umiem korzystać z nowego kwc
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam, czy moderatorom było trudno dotrzeć do najbardziej aktywnych użytkowniczek KWC i poprosić, żeby przez kilka dni testowały portal
![]() Myślę, że dziewczyny na pewno by się znalazły jako testerki i jakoś by to hulało ![]() A tak to rozpiż....dżaj na całego ![]() PS: ja gdyby nie KWC to w ogóle bym nie słyszała o dziesiątkach kosmetyków. Nie mam czasu na czytanie blogów i bieganie po sklepach. I wkurzyło mnie to zaznaczanie miejsca, w którym kupiło się kosmetyk. I tak się ono chyba potem nigdzie nie wyświetla..? Czy ja nie widzę?
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie . " JP II Edytowane przez Natuś-77 Czas edycji: 2016-03-31 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.