|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 24 Faubourg Hermes woda perfumowana a toaletowa...
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dobra - 2 aukcje dodałam do obserwowanych Tym razem jednak, wyjątkowo , poczekam na niucha od Małgosi, który najpewniej dobije mnie jutro koło południa .
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu...nie masz się czym przejmować ... z pewnością będą śmierdzieć
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu - smok już wyczuł w czym rzecz - właśnie wzięłam u niego 2 flaszki - jedną dla mamy, drugą dla Joasi - mam nadzieję, że zajrzy na wizaż, zanim kupi u niego
- wystawia już po 119 + przesyłka, ja wzięłam po 115.Musimy pozwolić temu wątkowi spaść .
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a ceny i tak jeszcze trzymają fason. Gdyby nie to, że mam 2 flaszki w zapasie też bym kupiła...nic tak nie cieszy mojej Mamy jak kolejna butla faubourg...to juz niemal obsesja (no i ja czasami podkradam....co raz cześciej ). Musze przemyśleć sprawę.... bo własciwie...
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co mu odpisałaś ?... przemyślałam sprawę ... muszę sie jednak powstrzymać, mam nadzieję, że jeszcze okazja się kiedyś trafi, zbieram na aniołka ... może nawet na tego wielkiego...
|
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co mi się wydaje, że gość wpisał w allegrową wyszukiwarkę z błędem w nazwie i dlatego nie bardzo się orientuje po ile toto chodzi. ![]() Ale w ciągu wieczora ze 105 do 119 + 1zł na cenie przesyłki to i tak refleks - szachisty.Co do wielgachnych aniołków to poluj na używki ( od wizażanek najlepiej ) z niewielkim ubytkiem - chodzą po 200 -240 zł. U Andzi widziałam dziś nowy pewniak po 270zł. Ja za swojego jakiś czas temu dałam 300 .
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, może w lutym koniunktura się poprawi...![]() A i jeszcze jedno....widzę, że faubourg też i Twojej Mamie przypadło do gustu...zgadza się ? No cos w sobie mają squbane perfumy
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np Czarną Palomę P nosi z przyjemnością, a mnie po niej mdliło (rzadko mnie po perfumach mdli jeśli nie są słodkie) - za mocny szypr jak dla mnie, na niej nie robi wrażenia. Pod choinkę dostała od nas kolejną wielką flaszkę słonia - używa go od lat oraz aniołka właśnie. Wkrótce ma urodziny, więc prezentem sprawię jej dużo radości.
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Pamietam jak pierwszy raz pokazałam jej hermesa... zaczęła zachowywać sie skrajnie ... z jednej strony zachwycona, dojrzała kobieta, która nie mogła do końca upoić się zapachem, bo go jeszcze nie miała, a który ją totalnie zniewolił a z drugiej strony widziałam rozkapryszone dziecko, które NATYCHMIAST chciało je mieć, najlepiej w 300 ml butli. Teraz dochodzi do tego, że jak zostane przyłapana na wąchaniu korka jej perfum, na tym że trzymam je w dłoni....zaraz widze krzywa minę i komentarze... "zostaw bo stłuczesz"!!! Te perfumy, to chyba jedyna rzecz na świecie, której moja ukochana Mama mi żałuje
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Testowałam kiedyś Eau du Soir w perfumerii przy okazji poszukiwania prezentu, pamiętam,że zwróciły moją uwagę wtedy jako jedyne z wielu
Muszę je sobie koniecznie przypomnieć W temacie : niestety nie załapałam się już dziś te rarytasy
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Dotarła dziś do mnie 24F eau delicate i powiem wam -
Ogromnie się cieszę - najpiękniejszy z całej trójcy.Szkoda, że tak trudno je upolować. Test był narazie pobieżny, ze względu na mnogość pachnących przesyłek dostarczonych jednocześnie , więc więcej wrażeń jutro.Narazie, jeśli pozwolicie wrzucę fotkę rodzeństwa ![]() Eau du Soir - dzięki Małgosi Póki co jednak nie zapragnęłam go tu i teraz natychmiast - więc jest nadzieja dla portfela .Pachnę sobie za uszami Poeme - Małgosiu wielkie dzięki Czekam na swoją flaszeczkę z wielką niecierpliwością. Edytowane przez Kate30 Czas edycji: 2007-03-18 o 06:46 |
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję nabytku ! |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Kate- gratuluje- rodzinka w komplecie
, pieknie sie prezentuje |
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
A jak pachnie
![]() Dziękuję dziewczyny Mam szczęście - Eau du Soir nie dla mnie .Zanadto szyprowy, a na szypry w dużych dawkach źle reaguję. Uf - no to kolejna ulga .Teraz mam nadzieję niczego nowego nie wąchać przez dłuższy czas .W każdym razie napewno warto go poznać - dziękuję Małgosiu. Edytowane przez Kate30 Czas edycji: 2007-01-23 o 06:03 |
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Celem bliższej znajomosci z 24 Faubourg nabyłam wczoraj miniaturę 7,5ml.
http://www.allegro.pl/item160636749_...m_hermes_.html Poprosiłam sprzedającą aby napisała mi co dokładnie jest napisane na kartoniku, bo zdjęcie nie jest wyraźne. Odpisała: 24, Faubourg PARFUM Recharge Vaporisateur bijou de luxe purse spray refill Czy to możliwe, żebym ustrzeliła wkład do perfum za 30 zł ?
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a nie miniaturke wody perfumowanej![]() Gratulacje Koniecznie opisz wrazenia ze stosowania- jak sie maja perfumy, w stos. do EdT i EdP |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
A więc mam ekstrakcik 24F. Nie prezentuje się okazale bo to tylko wkład. Myślę, że jakbym była posiadaczką pięknego biżuteryjnego futerału to nawet sam zapach by robił na mnie większe wrażenie.
Jeden psik (dość spory jak na rozpylacz czystych perfum) wystarczył by mnie przyprawić o ból głowy Kupiłam miniaturę celem zapoznania się z zapachem, myślę, że edt byłoby do przeżycia jednak ekstrakt to zbyt duży kaliber jak na początek. Wklejam fotki mojego nabytku i fotkę opakowania w jakim powinno się znaleść. Może jest jakaś szczęśliwa posiadaczka takiego cacka? |
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Testowałam jakiś czas temu próbkę 24 F, nie wiem nawet czy to była edt czy edp... Dla mnie ekstrakt jest bardziej nasycony, esencjonalny. Wyczuwam dużo kwiatów i może to właśnie mnie drażni, bo nie przepadam za kwiatowymi perfumami. W ekstrakcie na pewno jest więcej ambry co mnie bardzo cieszy
ale ta ambra nie jest na mnie miękka i otulająca ale drapieżna i surowa, może w połączeniu z szyprami robi takie wrażenie, nie wiem. I konsystencja też jest zdecydowanie inna - oleista. Jak psiknęłam na nadgarstek to został ślad jak po olejku.
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Tymeno - pozazdrościłam ci i wypachniłam się dziś moim 24F edt - to oczywiście najpiękniejszy zapach świata
, ale trudno mi sobie wyobrazić jak mocny musi być twój ekstrakt, skoro edt to już naprawdę mocna rzecz.Przeszłam dziś się po sephorze i douglasie i wiecie co, na półkach nie ma nic, absolutnie nic, co choć na milę mogłoby zbliżyć się do 24F - to zupełnie inna bajka niż to co obecnie serwują nam kreatorzy zapchów. |
|
|
|
|
#88 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje gratulacje,Tymeno...!Dołączam sie do grona zazdraszczających. P.S.Pani sprzedajaca chyba byla wybitnie nieswiadoma tego, co oferuje...
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
24 znów z A wywiało
![]() Coraz więcej miłośniczek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

- najpiękniejszy z całej trójcy.

za 30 zł ?