![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: STARACZKI z In Vitro/ IUI 2016
Cytat:
![]() Aaaa no bo w Polsce wycofali się z propozycji zmiany ustawy; wciąż obowiązuje ta http://orka.sejm.gov.pl/proc7.nsf/ustawy/608_u.htm Nawet nie widzę w niej zapisu o ilości transferowanych zarodków, jest tylko że wolno zapłodnić max 6 jajeczek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
STARACZKI z In Vitro/ IUI 2016
Juz jestem po punkcji! Pobrano mi 8 jajeczek, a dzisiaj rano dostałam maila z podsumowaniem tego co udało sie wychodować.
1/Stadium pęcherzyka zarodkowego (germinal vesicle, GV): 0 2/Stadium metafazy I (metaphase I, MI): 1 3/Komórki zdegenerowane (degenerate, deg):0 4/ Stadium metafazy II (metaphase II, MII)/ komórki dojrzałe do ICSI: 7 Po sprawdzeniu zapłodnień wśród zaplemnionych wczoraj komórek uzyskano: 1/prawidłowo zapłodnionych (2PN) 3 2/nieprawidłowo zapłodnionych (1PN,3PN)1 3/nie wykazujących oznak zapłodnienia 3 4/zdegenerowanych 0 Rozumiem ze mamy 3 zarodki zapłodnione we właściwy sposób. Ciekawe czy z tych 3 nie wykazujących oznak zapłodnienia cos jeszcze może wyjsć. Transfer wstępnie ma być w czwartek popołudniu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Milagros a jak się czujesz po punkcji?
może jeszcze rusza te które się nie zapłodniły, tak tez bywa ze niektóre z opóźnieniem ruszają. Najważniejsze dwie pierwsze doby, pózniej juz chyba nie czekają. Jak czwartek transfer to znaczy ze bedą chodować zarodki do blastocysty, ja miałam właśnie późne blastki podane. Współczuje z tym pęcherzem. Wiem jakie to nieprzyjemne, chorowałam często jako dziecko i nastolatka, pózniej się uspokoiło odpukać. Najgorsze to to ze to dziadostwo lubi kobiety ciężarne, musisz dbać o siebie. Co do naturalnych metod to pewnie żurawinę łykasz? Na mnie tez nie działało. Ja za to przeziębiona okropnie, cały dzień spędziłam dziś w łożku. Mam nadzieje ze przejdzie szybko, no i niestety tez musze sobie radzić domowymi sposobami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po punkcji czułam przez cały dzień dół brzucha ale dość umiarkowanie i do przeżycia. Według tamtego miała z niedzieli jutro ma być kolejna informacja od nich z info o postępach. A wy ile mieliście jajeczek i co z tego wyszło pózniej? Tak, z naturalnych metod zażywam suplementy z żurawiny, robię kompot z żurawiny, pije herbaty na drogi moczowe. Po punkcji zapytałam czy mogę sobie teraz zrobić kurs leków na pęcherz i dr pozwolił mi wziąć Monural raz a pózniej za 5 dni jeszcze raz. Oprócz tego mam Luteinę i od jutra dołączam Metypred. Czy juz możesz prowadzić w miarę aktywny tryb życia pomijając przeziębienie? Juz nie musisz cały czas spędzać w łóżku? Życzę duuuuzo zdrowia :-* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Trzymam zatem mocno kciuki za piękne zarodki
![]() Ja miałam pobranych 14 pęcherzyków, z czego tylko 6 było MII ( dojrzałych) wszystkie się od razu zapłodniły i o dziwo wszystkie zarodki dzieliły się równo. Embriolodzy podjęli decyzje ze cztery hodują do blastki a dwa zamrożą w trzeciej dobie. I tak finalnie mieliśmy 4 x blastocysta exp. ( czyli taka, która juz wychodzi z otoczki) klasy AA i 2 zarodki 8A. Transfer był dwóch balastek z czego zagnieździł się jeden maluszek i teraz mamy 13 tydzien a wg. USG 14. Z dodatkowychvrzeczy wzięłam tylko embrio glue. Nie było potrzeby nacinać otoczki bo blastki juz z niej wychodziły, no i nie miałam tez scretchingu endometrium. Teraz juz nie musze leżeć plackiem w łożku, ale mam się oszczędzać. Chciałabym trochę poćwiczyć, bo przed ciążą byłam bardzo aktywna fizycznie, ale chyba jeszcze za wczesne. Mam wizytę w piątek wiec zapytam. Widzę ze masz całkiem inne leki niż ja. Nie znam ich w ogóle. A któreś z nich są antyzakrzepowe? Ja biorę do tej pory fragmin i juz mam dość tych zastrzyków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dostalam dzisiaj kolejne wiadomosci z kliniki i chyba nie jest za dobrze. Mamy takie 4 zarodki: 1 - 3/4 fr 30% 2 - 3/8c 3 - 3/8 4 - 3\6 1/ Pierwsza cyfra to ocena jakościowa zarodka. Skala 1-4 gdzie zarodek z oceną 1 jest najlepszy, 2 dobrej jakości, 3 średniej jakości, 4 zarodek zatrzymany w rozwoju. 2/Druga cyfra to liczba komórek w zarodku. 3/Litera "c" oznacza że zarodek kompaktuje (usiłuje przejść do następnego etapu rozwoju,moruli). Zjawisko to podnosi jakość zarodka. 4/ "fr x %" jest to określenie stopnia fragmentacji zarodka, zjawiska niekorzystnego, obniżającego jakość zarodka. Im wyższy odsetek fragmentacji tym jakość słabsza. Tak ze nie mamy zadnego zarodka o dobrej jakosci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Milagros spokojnie, masz juz ośmiokomórkowe zarodki. To nie jest źle. Wiesz czasem zarodki są niższej klasy a są z nich ładne dzieci, a czasem z ładnych zarodków nic nie wychodzi. Trzeba w nie wierzyć. Fragmentacja tez nie jest jakaś bardzo duża, choć wiadomo lepiej żeby jej nie było.
Widzę ze co klinika to inne oznaczenie zarodków. U nas klasy są oznaczane literami od A chyba do D. Gdzie A jest najwyższa klasa. Luteinę znam ![]() W Gyncentrum po transferach bierze się lutinus (cholernie drogi), dopiero chyba w 7 czy 8 tygodniu ciąży pozwalają przejść na luteinę ewentualnie utrogestan. Ten lek antyalergiczny, to dziwne dość. Hmmmm choć teraz patrzę ze ma tez działanie przeciwzapalne, może wiec u Was podają go po punkcji żeby nie doszło do infekcji i stanów zapalnych. U nas podawany był antybiotyk, po punkcji, ale nie pamietam nazwy. Myśl pozytywnie to bardzo ważne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
zielony stworek
|
Cześć kobitki
![]() Nie witałam się jeszcze na tym wątku, a staramy się z mężem o dziecko od ponad 4 lat. Ja ponad 10lat temu dowiedziałam się o PCO i wiedziałam, że nie będzie łatwo zajść w ciążę. Od dziecka brałam też tabletki na niedoczynność tarczycy, ale od ponad 3 nie biorę, bo podobno mi się unormowało (tylko, że czytam i tsh 3 to za wysoko na ciążę). Mieszkamy w Norwegii, a tutaj prawo jest takie, że ze względu na stan męża nie możemy tutaj startować do in vitro (dowiedzieliśmy się o tym po roku czekania w kolejce do kliniki ![]() Szansą są kliniki np. w Polsce, tylko które ![]() Jestem z Łodzi, ale mieszkałam też w 3mieście i zastanawiam się nad tymi 2 rejonami. Cytat:
![]() Kolejne badanie nasienia w Łodzi potwierdziło niestety tą diagnozę. Na mojego męża ani cynk ani żadne witaminki z kwasem foliowym włącznie nie działają. Bierze to ponad 6 miesięcy i żadnej poprawy. Skoro nie mogliśmy do in vitro, a mąż miał "nie najgorsze wyniki" i to tylko moja wina to ginekolog rozpoczął leczenie hormonami. Dostałam Glucophage, Parlodel i jestem po 2 cyklach z Pergotime. Cały czas gin mi wmawiał, że jest ok i szybko zajdę w ciążę. Moim tsh ponad 3 też się nie przejmował. Możecie napisać w których klinikach się leczycie ? A może macie opinie o Gamecie w Łodzi czy In victa w Gdańsku ? ![]() Nie jestem pewna czy którakolwiek klinika w Łodzi stosuje IMSI. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Cześć Kaledonia,
Ja leczę sie w Gyncentrum w Katowicach. Starania ponad 4 lata. Mieliśmy IMSI udało sie za pierwszym razem. Raczej wszystkie kliniki teraz maja IMSI ale o metodzie i tak decyduje lekarz nie Wy. Moj maz ma teratoazoospermie i żylaki powrózka nasiennego nieoperacyjne. Ja PCOS i Hashimoto. TSH dla starających sie kobiet powinno być ok 1,5. Ja miałam 2,5 plus AntyTpo 124 dostałam najpierw pabidexsmethason a pózniej juz jak udało sie IVF przeszłam na euthyrox i biorę do tej pory, a mam 14 tydzien ciazy. Mam kontrolować TSH co trzy tygodnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Kaledonia myśle ze powinnaś zgłosić sie do endokrynologa na początek i powiedzieć o staraniach. Moze on obniży TSH. Moja koleżanka po obniżeniu zaszła naturalnie. Każdy jest inny ale może u Ciebie tez ruszy, zawsze to jakaś szansa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za pocieszenie! :-* Wczoraj kiedy przyszliśmy do kliniki na zaplanowany transfer okazało sie ze sytuacja trochę poprawiła sie przynajmniej w przypadku 2 zarodków. Jeden zatrzymał sie w rozwoju, a drugi tez raczej nie przeżyje; natomiast trzeci i czwarty wyglądały dość obiecująco. Zapytano nas czy chcemy mieć podany jeden czy 2 zarodki. I tutaj byliśmy trochę w szoku bo przecież tydzień czy trochę ponad temu jedna z położnych skutecznie nas odwróciła od tej myśli mówić ze według ustawy mi mogą podać tylko jeden, a poza tym ciąża mnoga to dość spore ryzyko, chociaż przed tym byliśmy zdecydowani na 100% ze chcemy bliźniaki. No wiec byliśmy zdezorientowani, natomiast mąż juz był tylko za tym być zrobić transfer jednego zarodka, a ja za tym by mieć 2. Trochę pokłóciliśmy sie przy Pani embriolog, ale ustapilam i uzgodniliśmy ze podajemy jeden mocniejszy 5BB, a drugi ewentualnie zamrozimy. Nadal jestem trochę rozdarta z tego powodu ;( No ale najważniejsze ze transfer odbył sie i w przyszła sobotę po 9 dniach mam zrobić betę. Żadnych leków dodatkowych nie zlecono - nadal Luteina i tamten przeciwzapalny. Wczoraj oprócz jeszcze tej sytuacji z zarodkami byłam strasznie zestresowana bo akurat w tym tyg rozpoczynam w pracy bardzo wymagający projekt, najgorszy od kilku lat, wiec stresu bedzie o wiele wiecej niż normalnie - akurat musiała być taka zbieżność czasowa ![]() A przed tym rok siedziałam w pracy i zastanawiałam sie co mam ze sobą zrobić, bo pracy po prostu za bardzo nie było! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Pewnie wybiorę się do endo jak będę w Polsce, bo tutaj nie ma szans się dostać, nie mogę dostać skierowania ![]() Na razie tsh lekko obniża mi glucophage ![]() 3maj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Milagros nie myśl juz o transferze, teraz trzeba wierzyć w kropka.
Kliniki nie robią raczej problemów i transferują dwa zarodki jeśli chcesz, ja tez miałam dwa. Bez sensu ze tak Wam namieszali, niepotrzebny stres. Rożnie bywa, jednym się bliźniaki udają a u drugich jest tylko jedno tak jak u nas. A może ci się zarodek jeszcze podzieli w brzuszku ![]() My bardzo chcieliśmy bliźniaki, tez nas lekarz w szpitalu straszył ze to jest patologia sama w sobie itp. Położne tez marudziły ze z bliźniakami problem. A ja sobie myśle ze po prostu ze oni się wszyscy boja i tyle, bo jest to komplikacja, ale jakimś cudem kobiety rodzą zdrowe bliźniaki. A nie chciałaś wziąć w pracy urlopu albo pójść na zwolnienie? Nam zalecono pierwsze trzy doby leżeć plackiem żeby się zarodki dobrze zagnieździły. Z drugiej strony jedne dziewczyny pracują i się udaje inne lezą i d...pa z tego. Może spróbuj trochę wyluzować w pracy. Będzie dobrze ![]() Kaledonia straszne są obostrzenia u Was, no i widzę ze z dostępnością lekarzy tez cieżko. Kurczę to tylko w PL Wam leczenie pozostaje. A powiedz, jeśli w ogóle mogę spytać, czemu męża Twojego odrzucili? Ze względu na wyniki? W ogóle IMSI uważam to jest najsensowniejsze, bo to zwykle IVF to jakoś tak chyba dużo mniejsze szanse. Kiedy zaczynacie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Dla mnie to się nie wydawało problemem, bo moje 2 kuzynki zostały zarażone jako dzieci i z tym da się żyć (jakoś ). Jednak norweskie prawo zabrania in vitro w takim przypadku (ale i też tego nie leczą, bo jego stan tego nie wymaga). Moglibyśmy próbować naturalnie, od prawie 2 lat biorę glucophage, parlodel na zbicie prolaktyny i 2 razy clo, ale mąż ma kiepskie wyniki nasienia. Robiliśmy 2 miesiące temu badanie nasienia męża (ogólne) i się tylko to potwierdziło. Musimy po Nowym Roku pojechać na wizytę do jakieś kliniki i się dowiedzieć czy w Polsce w ogóle będziemy mogli do in vitro startować. Jeśli nie to nam chyba tylko Dania w Europie pozostanie... Gdzieś czytałam o metodzie gdzie nie ma tej całej stymulacji ze strzykawkami, słyszał ktoś o tym ? Wydawało mi się, że to IMSI, a może się mylę ![]() Panicznie boję się strzykawek i nikt z mojego otoczenia mi w tej codziennej męczarni nie pomoże. Nie mamy wsparcia w rodzinie, oni są przeciwni takim metodom i wszyscy uważają, że to jest moja wina! A jak teściowej wykrzyczałam , że jej syna to ona nie wierzy, bo to nie możliwe, bo mąż miał 3 synów to i oni mogą mieć dzieci! Tępe babsko! ![]() Nie wierzę w żadne ziółka i inne wynalazki, witaminy mąż bierze, ale to nic nie pomaga, a podobno już po 3 do 6 miesięcy ma działać. U nas ponad rok i nic. Mam prawie 34 lata skończone, mąż 42 i nie mamy czasu na zabawę w chowanego. 4 lata prób za nami. Dlatego IMSI, wcześniej słyszeliśmy o skuteczności ICSI, ale to podobno jeszcze bardziej skuteczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Życzę Ci żeby ten transfer był owocny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
No wlasnie pamietam Twój post i trochę zdziwiłam sie ze są tak sprzeczne informacje, ale tez nie chciałam podważać wiedzy pracowników kliniki, a tu takie cos ![]() W każdym bardz razie mieliśmy pare minut na zastanowienie sie w obecności Pani embriolog i maz jednak bal sie komplikacji. No cóż, widocznie tak miało być i może na lepsze wyjdzie jak pózniej po roku wrócimy po nasz drugi zarodek i będziemy mieć dzieci z mniejszym ryzykiem w podobnym wieku a jednak z jakaś przerwa ![]() Dzięki wielkie za życzenia :-* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Urlopu to mi juz nie zostało w tym roku - na święta będę musiała wziąć pare dni bezpłatnego :/ A zwolnienia tez tak na pustym miejscu nie chce brać szczególnie w związku z tym nowym projektem w który zaangażowałam sie bo przysporzyłabym dużo problemów w zespole. Zapytałam w klinice jak to jest z praca i aktywnością po transferze i jak powiedziałam ze mam prace biurowa przed komputerem, to powiedziano mi ze bez żadnego problemu mogę kontynuować. Na dodatek większość czasu i tak pracuje z domu, wiec mam dość komfortowe warunki. Stwierdziłam ze przed beta w ogóle nie bede jeździć do biura - nawet ten raz-dwa w tyg jak zazwyczaj. A pózniej zobaczymy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
Kaledonia chciałabym Cie jakoś pocieszyć ale wiem ze to i tak na nic, bo znam to z autopsji.
Nie wiem co z wzw w Polsce, kurczę trzeba to sprawdzić, ale w sumie to nigdzie nie wyczytałam w przeciwwskazaniach do invitro o wzw wiec powinno być dobrze. Powiem Ci ze ja tez panicznie bałam się igieł, to była fobia, mdlałam przy zastrzykach, nie mówiąc juz o pobieraniu krwi. Zaczęłam w końcu sama ze sobą rozmawiać ze musze się wziąć w garść, ze robię to bo pragnę dziecka... Przy invitro dużo jest kłucia bo to nie tylko zastrzyki w brzuch ale mnóstwo badań krwi. Dla mnie to był największy stres, pierwszy zastrzyk zrobiłam z koleżanka która to przechodziła nie raz... Igły są cieniusieńkie i naprawdę tego nie czuć. Choć nasza psychika wariuje przy nich. Niektóre zastrzyki troszkę mogą zaszczycać ale to są malutkie dawki. Teraz antyzakrzepowe po invitro robi mi mąż i w sumie mógł robić cała stymulację, ale jakoś wolałam sama. Przy tych nie dałam rady, odpłynęłam przy pierwszym i do ten pory tego nie lubię ale zamykam oczy i mąż działa. Myśle ze jak zaczniesz to będzie Ci lżej z każdym zastrzykiem, najgorzej o tym myślec jeszcze przed pierwszym zastrzykiem. Rozumiem Cie w pełni. Niestety ja nie słyszałam o metodzie bez podawania zastrzyków. Byłoby super gdyby taka istniała. Co do ziół... Hmmm my w akcie desperacji byliśmy u Ojców Bonifratrów w Krakowie, piliśmy specjalne mieszanki przygotowane tylko dla nas przez pół roku... No nic to nie dało. Ja myśle ze można sobie pomoc ziołami, ale nie przy takich problemach z nasieniem. Teściowa się nie przejmuj, wiem wiem łatwo się mówi. Moja wogóle nie wie, gdyby wiedziała chyba zlinczowalaby nas za invitro, bo jest strasznie "kościółkowa" wiedzą tylko moi rodzice. Nikt inny z rodziny no i znajomi którzy tez to przechodzą. To jest ciężki temat a ludzie są bezlitośni tak ze łzy cisną Ci się same do oczu. Jesteśmy w podobnym wieku, ja mam 33 lata a mąż 44. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Milagros to z praca masz luz Kiedy betujesz? Trzymam mocno kciuki z kropeczka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki! :-* W zaleceniach mam w sobotę za tydzień, ale w takim układzie wynik by był dopiero na poniedziałek, wiec juz obmyślam co by skombinować - betowac w piątek czy może w sobotę jednak plus jednocześnie zrobić test :-P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Bo Ty miałaś blastocyste podana, tak? To w piątek juz powinno Ci wyjść.
Ja tez robiłam dzień wcześniej bo nie wytrzymałam. Sikańca bym nie robiła chyba, no ja z tego zrezygnowałam, bo one nieraz nie wychodzą na tak wczesnym etapie i to jest niepotrzebny stres. No ale zrobisz co będziesz czuła za słuszne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, blastocyste która juz wychodziła z otoczki. To chyba tak zrobię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Miałam ciągnięcia w pachwinie, czasem cis tam zakłuło raz mocniej raz słabiej, ale jedno co pamietam dokładnie to chyba 6dpt złapał mnie okropny ból jak na okres. Poryczałam się wtedy i powiedziałam mężowi ze nic z tego bo zaraz bede mieć okres. Ból minął a ha potem czułam ze się udało, jakieś takie przeczycie miałam.
Beta w 9dpt wynosiła 289 a w 11 już 986, pózniej nie badałam , nie było takich zaleceń, tylko w 20 dpt byłam na USG. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Milagros Pisałaś ostatnio o infekcjach dróg moczowych... Mnie wyszedł właśnie bakteriomocz a nie mam żadnych objawów. No ale podejrzewam winę pojemnika, ostatnio jak zaniosłam próbkę w sterylnym pojemniku z apteki to pielęgniarka kazała mi przelać do plastikowej probówki. Lezą na poczekalni w pudle i na pewno nie sa sterylne. Żadna nie jest w opakowaniu. Ostatnia próbka była ok ale z wczoraj wynik jest ponad 12 000 przy normie 383 ![]() Dziś mam wizytę ciekawe co mi lekarz powie, pewnie bede powtarzać badanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To raz kiedy miałam ciąże biochemiczna tez 7 dpo i pózniej miałam takie ciągniecie a 10dpo juz była słaba kreska na teście, a na następny dzień beta było ponad 50. Pózniej wyrosła, ale na trzeci i czwarty raz juz zmalała ![]() Ten wynik 12000 to co to dokładnie? Bo ja mam zawsze podwyższona ilość leukocytów. Skoro nie masz żadnych objawów to faktycznie warto powtórzyć używając sterylnego pojemnika Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
To ilośc bakerii, dziś rano zrobiłam ponownie badanie razem z posiewem. Mam dzwonić do lekarza swojego z wynikiem, zadecyduje czy trzeba to leczyć.
Właśnie jak miałam zapalenie pęcherza kiedyś to miałam i bakterie i leukocyty, do tego był ból, czasem nawet miałam gorączkę i wymioty. A teraz nic. No zobaczymy, obstawiam ten pojemnik, lekarzowi i położnej tez się to nie podobało ze nie mogłam użyć sterylnego pojemnika z apteki. Zrobiłam badanie w innym lab. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
No i fałszywy alarm, bakterie pojedyncze w polu widzenia....
Następnym razem powiem pani w laboratorium żeby sobie probówki oddały do sterylizacji, a najlepiej wyrzuciły. Przez to zamieszanie zainwestowałam dodatkowe 42zł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to faktycznie nastraszyli Cię niepotrzebnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
No super, bo nie chciałabym łykać leków.
A jak Ty się czujesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Nic szczególnego w sumie - na razie żadnych symptomów nie jestem w stanie doszukać sie, ale pocieszam sie bo jeszcze niecałe 4 dni i w piątek beta
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
Rany jak mnie katar meczy, juz mam dość. Trzyma od zeszłej niedzieli.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez niedawno katar przechodziłam ale na szczęście do tygodnia przeszedł i na tym przeziębienie skończyło sie. Życzę zdrowia!! Dzisiaj miałam jednorazowo cos przypominające delikatne plamienie brązowe i czułam podbrzusze - czyżby implantacja? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Może być implantacja
![]() O której jutro na betę jedziesz? Daj Znać koniecznie, ja trzymam kciuki zaciśnięte. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki :-* Dzwoniłam dzisiaj do laboratorium i jednak powiedzieli mi ze jak o 8 w sobotę zrobię badanie to wynik będzie w ten sam dzień wiec stwierdziłam ze jednak nie pójdę dzień wcześniej, tylko w sobotę - dam rady wytrzymać ![]() Szczególnie ze teraz tyle sie dzieje w pracy ze pomaga to nie mieć jakiejś strasznej obsesji na tym punkcie ![]() Jak sie czujesz? Jak w ogóle spędzasz czas? :-P Ja to juz marże o wolnym i planuje co bym takiego dla siebie robiła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.