|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Partner zapowiada testy DNA dziecku, które mu kiedyś urodzisz i żąda intercyzy. | |||
akceptujesz wszystko |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 11,96% |
tylko intercyzę |
31 | 33,70% |
tylko testy |
5 | 5,43% |
nic z tych rzeczy |
45 | 48,91% |
Głosujący: 92. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Intercyza i testy na ojcostwo.
Intercyza ok.
Ale samo pytanie, żeby po ciąży robić testy spowodowałoby posłanie na drzewo. Więc ostatecznie i tak E. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;58283111]Co masz na myśli pisząc "tam"? Mam wrażenie, że ty mówisz o jednym konkretnym rodzaju testu. Ja mówię o wszystkich możliwościach jednocześnie. Jak kogoś stać, to może sobie nawet sekwencjonować całe genomy i je porównywać.[/QUOTE]
tam = w standardowym teście na ojcostwo. chodzi o równowagę między ceną (im więcej genów porównujemy, tym większe koszty, bo trzeba enzymy, pcry ustawiać itp), a nieomylnością testów (im mniej genówbranych pod uwagę, tym mniejsza wiarygodność testu). kiedyś to liczyliśmy na zajęciach i jeśli dobrze pamiętam, to to jest 16 miejsc, które się najczęściej porównuje. do każdego jest po kilka różnych alleli, więc akurat wychodzi tak, że jak wychodzi ojcostwo, to statystycznie prawdopodobieństwo, że na ziemi jest inny człowiek dający taki sam wynik jest poniżej setnej promila. mogę się trochę mylić jeśli chodzi o dokładne obliczenia, bo robiłam to wieki temu, ale ogólny zamysł przekazałam. Ty byłeś kiedyś na lotnisku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Za te testowe poglądy nie interesowałaby mnie reszta pytań, więc e.
![]() |
#64 |
BAN stały
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;58285526]Intercyza ok.
Ale samo pytanie, żeby po ciąży robić testy spowodowałoby posłanie na drzewo. Więc ostatecznie i tak E.[/QUOTE] No cóż, pozostaje mi liczyć na to, że ludzie co innego mówią, a co innego robią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
BAN stały
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;58286166]W sensie że jednak wyszłabym za takiego kolesia?
Nie ma szans ![]() To może i szczepionek nie będziemy używać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
serio nie widzisz różnicy między prewencją i zapobieganiu rozprzestrzenianiu się chorób, a żądaniu (bo to nie jest wspólny pomysł z gatunku 'nie mamy na co kasy wydać') dowodu, że kobieta nosi dziecko Twoje (w domyśle- wieloletniego partnera), a nie cudze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
Ale testy podobnie jak szczepionki nie robi się by chronić tylko siebie, ale i innych. Jeśli nawet jestem pewien, że partnerka jest mi wierna, to i tak go zrobię, by był to normalny zwyczaj jak pójście po bułki lub aborcja dla niektórych feministek. Gdy będzie to normalny zwyczaj to i Heniek co go żona zdradza przestanie być jeleniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ile to kolesi rękę dałoby se obciąć. I już bez ręki chodzili (niedokładny cytat więc i bez ""). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli cię zdradza, ale nie jest w ciąży to spoko? Jesteś bardzo, bardzo głupi, jeśli porównując testy na ojcostwo ze szczepionkami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
BAN stały
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;58287401]Jeśli nie jesteś pewny jej wierności to po co z nią jesteś?
Jeśli cię zdradza, ale nie jest w ciąży to spoko? Jesteś bardzo, bardzo głupi, jeśli porównując testy na ojcostwo ze szczepionkami.[/QUOTE] No cóż, je i tak je zrobie, odwaga jest ważniejsza od miłości. A później przybiegnę na Wizaż pytać jak przekonać dziewczynę by nie odchodziła. Samotne matki to mają branie... Edytowane przez using namespace std Czas edycji: 2016-04-01 o 23:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- Cytat:
Mówimy oczywiście o hipotetycznej sytuacji w której oboje (lub tylko ja) uprawiam regularnie seks z kilkoma partnerami? Wypadałoby też ustalić, jaki jest jego stosunek do mówienia ojcu o dziecku jeśli okaże się, że on nim nie jest i takie tam. W związku monogamicznym nie. Jak to, że 10% dzieci ma innego ojca jest dla niego dobrym argumentem na testowanie żony, to podziękuję za paranoidalnego kiepa, który nie dość, że zaufania do mnie za grosz nie ma, to jeszcze jawnie mnie podejrzewa o nieumiejętność ogarnięcia metod aplikacji i stosowania kondomów. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Paulina z w-wskiej Pragi
|
Z racji, że nie mam faceta, ciezko mi sie wypowiedziec, ale mysle ze kazala bym mu zjezdzac na drzewo.
![]() |
![]() |
#76 |
BAN stały
|
Hmmm, skoro większość zgadza się z intercyzą która ją uważam za obowiązkową w tych czasach gdzie rozwodów jest jakieś 50% i będzie pewnie więcej to dlaczego 10%(pewnie wiecej) przy sprawdzaniu ojcostwa by miało być pomijane? Rozumiem jak by to był 1% albo jakiś promil, to szansa na wygranie takiego podrzutka jest mała ale przy 10% jak by mi się partnerka nie zgodziła na testy brał bym jak by miała coś do ukrycia. Wyżej ktoś pisał że kobieta jest zawsze pewna że to ona jest mamą, a żeby facet był pewien to musi wykonać test który przez wiele kobiet widzę nie jest nawet brany pod uwagę, zastanówcie się jak by to było z waszej strony jak byście nie były pewne ze to wasze dziecko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
Akceptuje to, nie mam z tym problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
gdybym była w otwartym związku, to nie miałabym nic przeciwko testom na ojcostwo, a nawet byłabym za.
w obecnym związku, kiedy nie sypiamy z innymi ludźmi, propozycja testu byłaby przeze mnie bardzo źle odebrana. nie obchodzi mnie, że kuzyn szwagierki mojego faceta miał sąsiada, którego brat po kilku latach się dowiedział, że to nie jego dziecko. jeśli mój partner miałby podejrzenia, że dziecko może nie być jego - czyli że mogłam go zdradzić - to nie ma mowy o dalszym związku. a jeśli chodzi o intercyzę, to zależy w jakiej sytuacji i z jakimi warunkami. jeśli czułabym, że facet zabezpiecza się przede mną, żebym go przypadkiem nie wyciućkała z hajsu, albo w formie udowodnienia, że nie lecę na jego kasę, to by oznaczało nie tylko brak małżeństwa, ale również koniec związku. zakładając oczywiście, że takiego podejścia do życia/pieniędzy/wspólnoty nie zauważyłabym dużo wcześniej niż dopiero po zaręczynach. natomiast cała reszta przypadków - spoko, warunki intercyzy nie muszą oznaczać zostawienia kobiety i ewentualnego dziecka z niczym pod mostem, po rozwodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Bo normalne kobiety nie sypiają z kilkoma facetami w jednym czasie i jeszcze do tego bez porządnego zabezpieczenia.
![]() |
#80 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ps. Ciekawe jak jest z bramkami które was urodziły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W związkach poliamorycznych wchodzi się w tym samym czasie z różnymi osobami w relacje seksualne. Również w związkach otwartych uprawia się seks z różnymi osobami w tym samym czasie. No i są kobiety które zdradzają partnerów.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Normalnością jest to, co jest powszechne w społeczeństwie i jest ogólnie przyjętą normą, więc uważam, że związki monogamiczne są normalne.
Sypianie z wieloma osobami nie jest tak powszechne, dlatego bez sensu, aby badania dna były tak dostępne jak testy ciążowe.
![]() |
#83 |
BAN stały
|
Jazda po alkoholu też nie jest normalna, ale występuje, więc nikt o testy się nie obuża. Dlaczego te akurat testy mają być wyjątkiem pojecia nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
badanie DNA są po prostu znacznie droższe niż test ciążowy. Dlatego nie są tak dostępne. I nie ma takiego popytu, gdyby był - można byłoby test kupić w każdej aptece. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie ma popytu nie dlatego, bo są droższe, tylko dlatego, że nie ma takiej potrzeby, jeżeli większość kobiet nie sypia jednocześnie z kilkoma facetami. Jest równie powszechne co związki monogamiczne? Nie wydaje mi się. Bicie żon to patologia i nie ma takiej normy społecznej w naszej kulturze.
![]() |
![]() |
#88 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A jednak. xD http://facet.wp.pl/kat,70996,wid,152...6c2f&_ticrsn=3 Edytowane przez 201607111003 Czas edycji: 2016-04-02 o 14:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myśle, że związku monogamiczne są zdecydowanie bardziej powszechne, niż bicie żon. Chyba, że chodziło Ci o związki poligamiczne?
![]() |
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Elion - skoro zgadzasz się z tymi ludźmi to tylko współczuję.
Cytat:
Co się tak tego uczepiłyście? Serio w waszym otoczeniu jest to normalne? Czy może waszym zdaniem nic nie można nazwać nienormalnym, bo to wielka obraza?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.