Czy jest ktoś jeszcze kto nie lubi WIGILII? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-25, 01:21   #61
emememsik
po prostu Em :)

Dot.: Czy jest ktoś jeszcze kto nie lubi WIGILII?

Cytat:
Napisane przez aleksandra999
Nie lubię Świąt więc...
Z TŻ -i tylko z Nim- urządziliśmy wielka ucztę zaśmiewając sie przy tym jak dwie średnio zrównoważone norki,objedliśmy jak prosięta i siedzimy z laptopami na kolanach przy herbatce
Żadnej bieganiny,nielubianych ciotek,denerwującego ojca,po prostu błogi spokój( i tak zamierzamy trwonić czas do wtorku).czego i Wam sedecznie życzę
ale Ci zazdroszczę.. nie masz pojęcia
Stary 2005-12-25, 01:36   #62
emememsik

Cytat:
Napisane przez Ines1985
No i po wigilii... Jest mi strasznie smutno i przykro.
Mialo byc pieknie... I byloby gdyby nie to ze moj ojciec jest wyjatkowo podlym czlowiekiem i robienie mi ogromnych przykrosci chyba jest jego hobby. Nie oszczedzil mnie nawet dzisiaj a nawet "dowalil" mi wyjatkowo mocno.
W efekcie nie zlozylam mu zyczen podczas lamania sie oplatkiem, mimo ze musialam zebrac w sobie naprawde ogromne sily aby tak po prostu go zignorowac.
przecież u mnie było dokładnie to samo! wszystko, łącznie z tym, że nie złożyłam mu życzeń.
eh, nie, wogóle szkoda gadać.. ja już nie mogę, niech to wszystko się wreszcie skończy
Stary 2005-12-25, 02:02   #63
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez _cleooo_
jak czytam te wszystkie wypowiedzi to mi sie smutno robi. ja kocham swieta i nawet przygotowania do nich, odkad pamietam w domu zawsze bylo pieknie i milo w swieta. wtedy jest taki cudowny nastroj. mysle ze to zalezy od ludzi. kazdy widzi swieta takimi jakie sam sobie czyni. dla mnie to wspanialy okres i mam nadzieje ze zawsze tak bedzie.
Mnie tak samo.

Bardzo się cieszę, że u nas nie ma udawania, że się kochamy i że jesteśmy dla siebie mili... Bo tak po prostu jest. W wigilię i przez resztę roku
Nawet życzenia, których nie lubię, były w tym roku znośne Połowa osób życzyła mi zdania egzaminów No i innych rzeczy oczywiście też. I wiem, że to było szczere. Dostałam całusa od brata, który zwykle nie zniża się do takich rzeczy

Ines - Nie zadręczaj się tym. Wspominaj te miłe rzeczy

Dziewczyny, życzę Wam, żebyście przeżyły takie święta, które Was zachwycą
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 02:04   #64
aleksandra999
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie

Bardzo się cieszę, że u nas nie ma udawania, że się kochamy i że jesteśmy dla siebie mili... Bo tak po prostu jest. W wigilię i przez resztę roku

Zazdroszczę
aleksandra999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 02:16   #65
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez aleksandra999
Zazdroszczę
Może to dlatego, ze spędzamy święta z najbliższą rodziną? (tzn z dziadkami ze strony obojga rodziców, bratem mamy, jego żoną i dziećmi i bratem ojca)
Mamy też dalsza rodzinę, ale z nimi swiąt nie spedzamy.
A skłócony z nami odłam spoza Warszawy ignorujemy - źle reagują na jakiekolwiek próby nawiązania kontaktu, więc nie ma co sobie krwi psuć

Jak widać, nie jest aż tak różowo Nie myślcie przypadkiem, ze moja rodzina taka idealna
Stary 2005-12-25, 09:43   #66
Marilyn
Wtajemniczenie

U mnie nawet nie było tak źle...tzn myslałam, że bedzie dużo, dużo gorzej, ale jakos poszło. Zadnych rewelacji, wszystkie prezenty dostałam wczesniej, więc dla mnie zwykła kolacja poza domem
Z nikim się nie pokłóciłam, moje prezenty się podobały, więc ok
Szkoda tylko, że bez mojego Warzywka ]
Aleksandro - zazroszczę, naprawdę
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 11:14   #67
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik
przecież u mnie było dokładnie to samo! wszystko, łącznie z tym, że nie złożyłam mu życzeń.
eh, nie, wogóle szkoda gadać.. ja już nie mogę, niech to wszystko się wreszcie skończy

Dziewczyny dzieki za slowa wsparcia .
U mnie tez byloby pieknie gdyby nie ta sytuacja z ojcem...
Nie chce tego pamietac, ale wigilia ma to do siebie, ze jest wyjatkowym dniem i pamieta sie ją przez caly rok. To jest najgorsze.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 11:53   #68
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Ja też nie lubię Wigilii . Na szczęście mamy to już za sobą :P. To dzielenie się opłatkiem i składanie życzeń itd. Następna Wigilia za rok

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 13:57   #69
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Nie lubię Wigilii, nawet jako dziecko nie przepadałam - owszem cieszyłam się z prezentów ale zawsze wpadałam w olbrzymią depresję w tym okresie. Może dlatego, że w naszej rodzinie nie było nigdy tak jak powinno być. I nie jest lepiej, jest coraz gorzej, od niektórych bliskich spotkało mnie tyle złego, że nie potrafię już tego wybaczyć, zapomnieć. Irytuje mnie fałsz części z nich kiedy dzwonią do mojego ojca z zyczeniami, demonstracyjnie ignorując moją matkę, gdy ta podniesie słuchawkę. Staram się tym już nie przejmować, nie myśleć o wielu rzeczach, ale czasem mi przykro, że tyle miłych rzeczy spotyka mnie od obcych a moja własna rodzina czeka tylko aż powinie mi się noga. Właściwie z bliskich osób to mam tylko mamę i siostrę oraz TŻ, i dla nich zostaję na Wigilię w domu - spędziłyśmy taki trochę dzień jak Sylwiasta, znaczy w szlafroczkach, łożeczku, z niespecjalnie wielką ilością jedzenia - ja upiekłam sernik, sisotra zrobiła grzybową, mama przygotowała ryby, wspólnie skroiłyśmy warzywa na sałatkę, pierogi mama z siostrą ulepiły wcześniej (bo ja do końca maniakalnie dużo pracy miałam). Od kilku lat chciałabym na święta gdzieś wyjechać - tak na modłę brytyjską - ale mój TŻ jest tradycjonalistą i na razie nie chce o tym słyszeć, poza tym nie zostawi mamy w święta (ona ma tylko jego).
W tym roku te święta są dla mnie jeszcze boleśniejsze, bo straciłam ukochanego psa - komuś może się to wydać błahą stratą, ja się czuję jakbym własne dziecko pochowała...

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 14:00   #70
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Smoczyco
Dla mnie taka strata wcale nie jest błaha...
Stary 2005-12-25, 14:07   #71
satine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
W tym roku te święta są dla mnie jeszcze boleśniejsze, bo straciłam ukochanego psa - komuś może się to wydać błahą stratą, ja się czuję jakbym własne dziecko pochowała...
Smoczyco kochana :glaszcze: współczuje i ściskam mocno

satine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 14:12   #72
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Nie lubię Wigilii, nawet jako dziecko nie przepadałam - owszem cieszyłam się z prezentów ale zawsze wpadałam w olbrzymią depresję w tym okresie. Może dlatego, że w naszej rodzinie nie było nigdy tak jak powinno być. I nie jest lepiej, jest coraz gorzej, od niektórych bliskich spotkało mnie tyle złego, że nie potrafię już tego wybaczyć, zapomnieć. Irytuje mnie fałsz części z nich kiedy dzwonią do mojego ojca z zyczeniami, demonstracyjnie ignorując moją matkę, gdy ta podniesie słuchawkę. Staram się tym już nie przejmować, nie myśleć o wielu rzeczach, ale czasem mi przykro, że tyle miłych rzeczy spotyka mnie od obcych a moja własna rodzina czeka tylko aż powinie mi się noga. Właściwie z bliskich osób to mam tylko mamę i siostrę oraz TŻ, i dla nich zostaję na Wigilię w domu - spędziłyśmy taki trochę dzień jak Sylwiasta, znaczy w szlafroczkach, łożeczku, z niespecjalnie wielką ilością jedzenia - ja upiekłam sernik, sisotra zrobiła grzybową, mama przygotowała ryby, wspólnie skroiłyśmy warzywa na sałatkę, pierogi mama z siostrą ulepiły wcześniej (bo ja do końca maniakalnie dużo pracy miałam). Od kilku lat chciałabym na święta gdzieś wyjechać - tak na modłę brytyjską - ale mój TŻ jest tradycjonalistą i na razie nie chce o tym słyszeć, poza tym nie zostawi mamy w święta (ona ma tylko jego).
Kiedys w samą Wigilię zdechła moja ukochana świnka ( pisłam juz o tym) Od tego czasu lubię ten dzień jeszcze mniej...
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 14:13   #73
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Łzy mi się w oczach pojawiły... bardzo ci współczuję Smoczyco. Ja straciłam dwa szczurki jakiś czas temu. I ludzie się dziwili jak ja wogóle mogę płakać po szczurze i tak to przeżywać. Ale zwierzęta kocha sie tak samo jak ludzi.

U mnie Wigilia była dość krótka, ot taka wspólna kolacja, a na końcu małe podarki. Posiedziałąm godzinę, wróciłąm do domu i zaraz przyjechał do mnie tato z winkiem i czekoladkami. Też posiedział godzinkę, pogadaliśmy sobie i zostałam sama. A potem gadałam z koleżanką na gg i ona zaproponowała żebym wpadła do niej i do jej córy na posiadówę. Siedziałam u niej do 2 w nocy, a potem jak usiłowałam wykręcić moją kolubryną z ciasnego parkingu to walnęłam tyłem w dom. HAHAHA Ale na szczęście nic sie nie stało.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 14:42   #74
cosma
Zakorzenienie

Ja też z jednej strony lubię,a z drugiej strony wkurza mnie to wszystko.
Podoba mi się że spędzamy święta w ściśle małym, rodzinnym gronie(rodzice,siostra,ba bcia,ciocia z synami),są ludzie których kocham(nie ma nielubianej ciotki czy coś w tym stylu),nie spiewamy kolend,nie ma typowo religijnego charakteru-rozmawiamy, smiejemy się,jemy,oglądamy tv.
Prezenty dajemy sobie skromne(ale tylko we własnym gronie czyli rodzicom i siostrze),każdy wcześniej składa życzenia do "swietego mikołaja".

Denerwuje mnie w świętach cała ta bieganina(stanie w kolejce za głupim karpiem-obłęd jak dla mnie nie),przygotowania przedświateczne miesiąc a czasem i dwa z wyprzedzeniem-np. choinka w listopadzie przed jednym z centrów,tłumy w sklepach,cały ten konsumpcjonizm przedświąteczny-kupowanie góry niepotrzebych prezentów z których i tak obdarowany nie będzie zadowolony.,wigilia w pracy,a przy okazji ten cały fałsz i udawanie.Niby z zewnątrz wszystko pieknie wygląda...

Powiem wam,że nie lubię sylwestra.Niestety to jeszcze przede mną.Taka wymuszona impreza,trzeba koniecznie gdzieś iść i się bawić.W tym roku spędze je w domu przed telewizorem lub kompem.Dołujące jest to że to czas podsumowań różnego rodzaju,składania noworocznych deklaracji no i jeden roczek więcej.

Smoczyco przykro mi z powodu twojego pieska.Rozumiem twój żal.To są moje pierwsze świeta bez mojej starszej spanielki.Odeszła w wakacje,miała 15 lat.Mam jeszcze drugą sunię,ale tamta jednak była pierwsza.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 15:06   #75
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Dziewczyny dziekuję za słowa otuchy, juz swoje wypłakałam za moją Bubą i nie chcę się żalić, ale wiele osób zupełnie nie rozumie tego, że można tak płakać za zwierzakiem - już kilka razy wzbudziłam powszechną konsternację, mówiąc że np. śmierć mojej kuzynki specjalnie by mnie nie obeszła (to prawda - nie utrzymuje ze mną kontaktu i obchodzi mnie tyle co zeszłoroczny śnieg), a śmierć psiny, którą się miało przez wiele lat i opiekowało - z tym ciężko się mi pogodzić. Wcale mi nie jest w te święta wesoło, pieska zawsze w wigilię karmiliśmy wszystkim co się dało, dawaliśmy jej kawałek opłatka - mój ojciec zawsze zawijał jej ten opłatek w gruby plaster szynki cały czas leciały dowcipy pt - no to o północy im piesku wszystko wygarniesz itd. To pierwsze święta bez psa i coś mi straszliwie nie pasuje...

Cosma, ja nie znoszę Sylwestra. Chyba jeszcze bardziej niż świąt, pisałam już o tym kilka razy, nawet w niedawnym wątku Sylwestrowym. Nienawidzę przymusu dobrej zabawy tej nocy, najczęściej w gronie przypadkowych osób. Nie znoszę bali, klubowych imprez, kiepskich domówek, falbaniastych kreacji, tandentych sylwestrowych dekoracji, szaleństwa jakie ogarnia niektóre osoby już na pół roku wcześniej, rezerwowanie miejsc w górach itd. Wszystko w towarzystwie dośc przypadkowych osób. Zaledwie kilka imprez zaliczam do udanych w tym dniu, z czego jedna to impreza tylko w babskim gronie, z najbliższymi dziewczynami (cudnie było). No ale to już było wiele lat temu, dziś żadna z moich koleżanek nie zostawi przecież męża/narzeczonego, bo spędzanie Sylwestra bez TŻ jest czymś niepojętym w naszej kulturze.

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 15:52   #76
Szczypta Chili
Zadomowienie

GG do Szczypta Chili

Witam wszystkich. Ja też nie lubie świąt i tej całej szopki z nimi związanej. Nie lubie udawać, że wszystko jest dobrze jeśli wcale tak nie jest...Każdy uczestink wigilijnej kolacji ma wiele na sumieniu i nie da się tego poprostu ot tak ukryć w jeden wieczór. O sytuacji mojego wuja pisałam tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...95#post1075795
Ale tak jak pisałam każdy z członków mojej rodziny ma swoje problemy. W tym roku jest znacznie gorzej niżw pozostałych. O ile wcześniej za największe i najpoważniejsze problemy odpwiadali najstarsi o tyle wraz z mijającym czasem my, czyli ich potomkowie wchodzą w ich dorosły świat... Moja siostra cioteczna ma 24 lata, 6letnią córeczkę (która prawdopodobnie niedługo doczeka się braciszka bądź siostrzyczki, o czym właśnie się dowiedzieliśmy) i męża. Od kiedy zmieniła swój stan cywilny zmieniła się nie do poznania... Wcześniej to ona wraz z siostrą stanowiły atrakcję świąt, kogoś z kim dało się porozmawiać, jakoś znieść tą sztuczną, wyuzdaną atmosferę. Obecnie trudno pogadać z nią, jeżeli ma się świadomość, że uważa się za kogoś znacznie lepszego od nas... Po mamusi, a naszej ciotce (siostrze mojej mamy) przejęła tradycję krytykowania wszytskiego, co różni się od niej i jej gustu. Zawsze dało się odczuż nie lada presję jadąc na jakieś rodzinne spotkanie. I zawsze choćby nie wiem jak się strało coś było nie tak. A to ciasto nie takie, a to makijaż nie ten, a to by się przydało zrucić stąd i tamtąd kilka kilo,a to niedokładnie wysprzątane itd,itp. Po slubie siostry ciot. doszły o tego jeszcze sprawy motoryzacyjne. Jej mąż jest podobnie jak mój brat zapaleńcem samochodowym. O ile na początku mogli znaleźć z tego powodu współny język o tyle później stało się to przyczyną ich stałych sprzeczek. A jest to skutkiem ciągłych wypowiedzi typu : "K (mój brat) to się zna wyłącznie na teorii, a w praktyce to słaby mechanik" lub " K to żaden mechanik". W żyłach mojego brata płynie benzyna zamiast krwi, nie znam nikogo, kto znałby się na wszelakiej motoryzacji tak dobrze jak on i dla kogo stanowila by ona tak wielką pasję. Poza tym nie sądzę, żeby zatrudniono w warsztacie laika i dawano mu najbardziej odpowiedzialne tam zadania...Ale oczywiście moja rodzina uważa inaczej. Przecież to oni na wszystkim znają się najlepiej i wszystko najlepiej umieją zrobić...Przez tyle lat wysłuchiwania stałych narzekań i słów krytyki mam dosyć świąt.!!! Bradzo cieszę się, że ma je za soba i mam nadzieję, iż następne szybko nie nadejdą...
Wielkiej Depresji.
Naszą wielką wojną jest wojna duchowa.
Naszą wielką depresją jest życie.

Szczypta Chili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 20:35   #77
satine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Cosma, ja nie znoszę Sylwestra. Chyba jeszcze bardziej niż świąt, pisałam już o tym kilka razy, nawet w niedawnym wątku Sylwestrowym. Nienawidzę przymusu dobrej zabawy tej nocy, najczęściej w gronie przypadkowych osób. Nie znoszę bali, klubowych imprez, kiepskich domówek, falbaniastych kreacji, tandentych sylwestrowych dekoracji, szaleństwa jakie ogarnia niektóre osoby już na pół roku wcześniej, rezerwowanie miejsc w górach itd. Wszystko w towarzystwie dośc przypadkowych osób. Zaledwie kilka imprez zaliczam do udanych w tym dniu, z czego jedna to impreza tylko w babskim gronie, z najbliższymi dziewczynami (cudnie było). No ale to już było wiele lat temu, dziś żadna z moich koleżanek nie zostawi przecież męża/narzeczonego, bo spędzanie Sylwestra bez TŻ jest czymś niepojętym w naszej kulturze.
Dlatego też ja w tym roku spedzam Sylwestra z moimi 4 kolezankami w domu przy pogaduchach i lampce dobrego winka To wszystko co kiedys było dla mnie super teraz poprostu przestaje mnie bawić (kiedyś rozpaczałabym,że naSylwestra siedze w domu a nie jestem na jakiejś wypasionej imprezie notabene rok temu właśnie przez takie myślenie byłam w opałach )

satine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 20:45   #78
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosma
Powiem wam,że nie lubię sylwestra.Niestety to jeszcze przede mną.Taka wymuszona impreza,trzeba koniecznie gdzieś iść i się bawić.W tym roku spędze je w domu przed telewizorem lub kompem.Dołujące jest to że to czas podsumowań różnego rodzaju,składania noworocznych deklaracji no i jeden roczek więcej.
Ja Sylwestra wręcz nie znoszę, bo zazwyczaj nie mam po prostu gdzie pójść. Rok temu, do ostatniej chwili czekalam na zaproszenie od pewnej osoby, niestety nie zostałam uświadomiona, że mogę tak sobie czekać do usranej śmierci, bo on już dawno miał zaplanowany ten dzień z kimś innym - whatever, było minęło. W tym roku miało byc inaczej, ale oczywiście nic z tego nie wyszło. Planowalam z koleżanką, że wybierzemy się na jakąś imprezę, bo na pewno ktoś ze znajomych zrobi. Niestety nic z tego, a że mieszkamy daleko od siebie, znowu będę siedzieć w domu, z rodzicami w drugim pokoju. Chyba, ze ona do mnie przyjedzie i będziemy we dwie siedziec Po prostu cudownie.
Stary 2005-12-25, 21:20   #79
spray
KWC

W Sylwestra umarła moja mama. Ludzie świętowali a cała moja rodzina rozpaczała.
Bardzo groteskowe.
Nikt mnie chyba nie przebije niczym gorszym.
Minęło już 7 lat,ale każdy Sylwester jest dla mnie bardzo przygnębiający.
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 21:32   #80
*misia*
Zakorzenienie

Z jednej strony lubie z drugiej nie Lubie kupowanie prezentów i ich dawanie. Ale nie lubie tego całego szykowania, gotowania i krzatania sie od rana w kuchni i pogadania przez mame bo czegos znow nie zdazy zrobic i jej narzekan ze jak ona nie zrobi to nikt nie zrobi Nie lubie tego ze nawet nie mam czasu spokojnie wziasc prysznic czy sie umalowac A w tym roku wogole swieta jakies nie taka wczoraj mialam smutny nastroj z powodu mego zdrowia a dzis poklocilam sie z TŻ i to dosc ostro Buu jak ja nie lubie swiat
Stary 2005-12-25, 21:47   #81
Nati02
Zakorzenienie

Ja! Ja nie lubie swiat tak bardzo jak tylko mozna....

...jednak chciałabym kiedys poczuć "magię" świąt...
Stary 2005-12-25, 23:49   #82
singielka1
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

o jej, wchodząc tu myślałam, że wszyscy będę mówić jakie to świeta są cudowne i wogóle, że uwielbiają je itp, a tymczasem czytam i widzę, że tylko nieliczni je lubią...Ja też nie lubie, ale jeszcze tylko jutro na szczęście i koniec!
singielka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 00:10   #83
Nati02
Zakorzenienie

a ja powiem... juz tylko dzis i koniec
Stary 2005-12-26, 00:42   #84
Asiula1
Raczkowanie

Ja też w sumie nie przepadam za świętami w gronie rodzinnym ... tzn. marzy mi się, ze kiedyś jak juz będziemy mieli własny duży dom zaprosimy na kolację wigilijną kogo tylko sobie wymyślimy + rodzinę oczywiście, i wtedy będzie super , wesoło, duzo osób, wielka choinka, zabawy po kolacji, i taki odpręzający luz.... tak sobie wyobrażam, że będzie . Od kiedy umarł mój tato a to juz z 15 lat temu było, święta nie są takie jak były, choć przyznam szczerze, że i tak teraz jest 100 razy lepiej niz kilka lat temu jak do kolacji siadałam tylko ja, moja mama i moja babcia, od kiedy jestem z męzem jakoś jest znośniej, weselej.
Ja najbardziej podczas łamania się opłatkiem nie znoszę tego ,ze zazwyczaj wtedy bliscy życzą wszystkich rzeczy , spraw o których chcielibysmy zapomnieć.... jak np. "życzymy się zdania w końcu prawka..." lub :" życzymy abys miał wkońcu pracę" lub " życzymy abyś w końcu znalazł sobie dziewczynę" itd...itp... dla każdego takie życzenie brzmi jak wypominienie/przypomnienie mu o sprawach , które są nie załatwione....a przecież chyba nie o to chodzi aby człowieka pognębić.... wiem wiem ,że to wszystko pewnie nie zamierzone ale .... jakoś zawsze mnie to przygnębia , bo wiem ,ze będzie przykro mojemy szwagrowi ,że nie ma dziewczyny i mu to zaraz polowa rodziny wypomni, lub, ze siostra nie ma szcześcia w szukaniu pracy lub, że kuzynka stara się o dziecko a nie może zajść w ciążę i wszyscy zaraz będą jej życzyli spełnienia tego największego marzenia ( i tu następuje to głupie puszczenie oczka, bo i tak wszyscywiedzą o co chodzi).....

ehh i to na tyle w sumie
a żeby było optymistycznej na koniec teraz siedzę sobie w naszym mieszkaniu, widzę jak męzul ogląda film w tv i się smieje , choinka w tle i spokój i życzę tego spokoju na resztę tych świąt dla wszystkich kochanych dziewczyn z wizażu i chłopców

pozdrawiam ciepło
Asiula1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 00:47   #85
emememsik

Cytat:
Napisane przez spray
W Sylwestra umarła moja mama. Ludzie świętowali a cała moja rodzina rozpaczała.
Bardzo groteskowe.
Nikt mnie chyba nie przebije niczym gorszym.
Minęło już 7 lat,ale każdy Sylwester jest dla mnie bardzo przygnębiający.
no właśnie, jak czytam takie rzeczy, to moje problemy stają się nagle aż żenująco śmieszne..
bo gdyby mi umarła bliska osoba.. a zresztą nie, nieważne.
trzymaj się cieplutko
Stary 2005-12-26, 11:45   #86
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Za Slwestrem również nie przepadam. Jak byłąm młodsza to jeszcze zależało mi na extra zabawie w super gronie. 4 lata temu spedziłam Sylwestra w domu w swoim pokoju, rodzice byli obok. Poszłam spać przed 23:00 i oczywiście udawałam, że śpię. Tegorocznego spędzę z moim TŻ również w domku - będzie miło, spokojnie i cieplutko przynajmniej mam taką nadzieję...

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 11:54   #87
Jessiczka
Rozeznanie

GG do Jessiczka

owszem przylanczam sie do Waszego grona także nielubie wigilii,przygotowań bieganinki i takiej sztucznej atmosferki bleee wogole Wigilia kojarzy mi sie z rodzinym pobytem i spedzonym wlasnie w gronie rodzinnym a ja niestety nieposiadam takiego grona..... ale moze w przyszlosci jak bede miec męza i rodzine to bedzie fajnie tak przygotowywac swiąteczne dania i tym podobne rzeczy dla ukochanych ale naszczescie Wigilia juz minela i teraz sylwester i zabawa do bialego rana....
Stary 2005-12-26, 12:59   #88
ViViean
BAN stały

na szczęście te święta już się kończą! Wcześniej wypowiedziałam się tak, jakby nie sprawiało mi róznicy czy są czy ich nie ma, ale teraz chcę, żeby jak najszybciej się skończyły. Pokłóciłam się z mężem, w nocy o mało nie wyprowadził się z domu, dzis ze sobą nie rozmawiamy, ja siedzę przed komputerem a on śpi. Od rana patrzymy się na siebie bokiem i nie wiem jakbym przeżyła jeszcze jeden dzień, gdyby te święta miały jeszcze trwać. Mam po prostu dość. Na szczęście jutro juz wszyscy pobiegną do swoich spraw, zajęć, do pracy. I będzie świety spokój!
ViViean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 13:05   #89
Mad'i
Wtajemniczenie

Ja się cieszę tylko z tego, że Wigilia to jest jedyny dzień (i dwa następne) w których mogę trochę przytyć - dla jednych problemem jest odchudzenie się - dla mnie przytycie. No ale to jedyny dla mnie pozytywny aspekt.
and love that cannot imagine betrayal.
And then there is love that corrupts
and love that destroys,
and love that works in blood like poison.
And they are not so far apart as you might think."
Mad'i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 13:56   #90
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray
Pewnie nikt mnie nie zrozumie..wszyscy zawsze tak się tymi świętami podniecają..
Wprost przeciwnie baardzo Cię rozumiem. Ja też nie lubię tych świąt, tego całego zamieszania, presji i przymusu. Bo nie wypada nie zrobić świąt i spędzić je jakoś inaczej niż z rodziną.

Oczywiście znam rodziny, ktore się super dogadują i czekają na wspólne święta. Tylko pozazdrościć. Jednak prawdę powiedziawszy takich rodzin w naszym społeczeństwie jest malutko.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości