![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nie wie czy chce ze mną być?
Cytat:
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Jak mu powiedziałam że się nade mną zneca to się wkurzył i nie wyśmiał, że chyba nie wiem co to znęcanie się i żebym nie histeryzowała.
Co mu się stało? Nigdy taki nie był. Zawsze mnie na rękach nosił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Próbuje uciszyć swoje wyrzuty sumienia, ale w wyjątkowo chamski sposób. Teraz już wiesz, że nie kocha, a te smsy z pierwszego posta to pewnie z koleżanką wymieniał, a nie z przyjacielem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Właśnie przeczytałam wątek. Biedna jesteś.
Nie daj sobie wmówić, że to Twoja wina, że to z Tobą jest coś nie tak. To ten palant najwidoczniej nie umiał docenić tego co miał, skoro przedkłada pół nocy z jakąś śmieszką nad 3 lata związku swoją ukochaną... Świadczy to o niedojrzałości. Gość nie poradził sobie z "prozą życia", skoro tak łatwo zwabił go urok nowości... Jedyne co masz zmienić w swoim życiu, to partnera- z aroganckiego Piotrusia Pana na mężczyznę, który będzie dla Ciebie dobry. Wykop go za drzwi, czym prędzej! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przestan teraz myślec jaki on był! On próbuje zrzucić winę na Ciebie za swoje beznadziejne zachowanie. Jeszcze zeby chociaż to on Ci powiedział o tamtej dziewczynie, to w troche lepszym świetle by go to stawiało, ale tak? Ściemniał i jeszcze ma czelność wyjeżdżać z takimi burackimi tekstami.
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie daj mu się wpędzić w poczucie winy. Nikt nie jest kryształowy, on też nie był- nieważne, jak bardzo byś miała go usprawiedliwiać w myślach Dokonał zdrady emocjonalnej. Nie próbuj się zmienić dla niego, proszę. Ja też miałam podobną sytuację. Też czułam się winna, a doradzający mi rodzice (faworyzujący exa) nie pomagali... Spróbuj wyjść z tej sytuacji z twarzą i po prostu to zakończ. Nie odbieraj sobie samej godności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tłumacz go dalej. Jakbyś taka nie była to wtedy miałby piec innych powodów - a to za rzadko nosisz kiecki, za często masz smutna twarz i takie tam. Normalny facet po prostu wtedy mowi o co chodzi i jak dalej jest nieszczęśliwy w związku, to odchodzi, a nie odwala takie akcje.
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
po drugiej stronie szafy
|
I zauważył to dopiero jak mu inna powachlowała powietrze rzęsami?
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
po drugiej stronie szafy
|
No tak, więc postanowił Cię bardziej zmotywować inną kobietą
![]() ![]()
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Je spowodował akurat eks, który mnie od siebie uzależnił i stosował przemoc ekonomiczną i w dodatku był damskim bokserem i mnie regularnie tłukł, dusił i zastraszał...i zdradzał na prawo i lewo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I tylko zastanawiam się czemu. Najpierw eks, teraz on. I w ogóle dlaczego ja i co jest ze mną nie tak... Oprócz tego że jestem pipa i nie umiem się nawet porządnie zdenerwować... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
po drugiej stronie szafy
|
No to akurat nie jest drobiazg - jeżdżą po Tobie walcem, bo mogą.
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Brutalne, ale prawdziwe.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Kobieta z klasą
|
Autorko, a wiesz co to jest zdrada emocjonalna?
Jasne nie spał z nią, dlatego twierdzi, że seks między Wami już nie taki fajny ![]() Jakie to wszystko banalne, sztampowe. Miało nie być innej, teraz miało nie być seksu... I co, jeszcze napisz, że wcale się ze sobą nie kontaktują? Dziewczyno obudź się ze snu i przestań go już bronić, bo to zwyczajny złamas jest. A tak z ciekawości, co rodzice Wam doradzili? Mieliście się z nimi konsultować, bo znają życie, nie to co my, Wizażanki.
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Na moje oko to już jest inna. A poza tym jakie "kryzysy po latach"? Dwa lata jesteście ze sobą.
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Uważam, że powinnaś kopnąć go w dupe. Nie wierze wróżką, ale z czysto logicznego punktu widzenia ma rację. On nie chce być sam. Mam wrazenie, ze jest z Tobą żeby mieć jakieś zabezpieczenie. Jak tylko nadarzy się okazja i znajdzie inną to w 3 sekundy zakończy ten zwiazek. Po co masz cierpiec? Zakoncz to sama. Po co masz być z kimś kto Cię nie kocha, a w dodatku wykorzystuje?
Zastanów się, czy masz sile by dalej się dolowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Tak rozmawialiśmy. Moi powiedzieli ze się zdarza i że jeśli oboje chcemy to można cis z tym zrobić abyś nic na siłę. Jego powiedzieli ze jest głupi i żeby mnie nie męczył sobą.
Nie zrozumcie mnie źle. Nie chcę być jedna z tych co to bronią misiaczka... Po prostu na prawdę nauczyłam się mu ufać, a ten taki numer odwalił... Nie umiem się w tym odnaleźć i najbardziej żałosne że nie umiem być zła, tylko smutna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
sissy that walk
|
Nic dziwnego, że się tak czujesz - zostałaś bardzo zraniona. Boli Cię to i będzie przez jakiś czas bolało, bo się bardzo rozczarowałaś, ale musisz przez to przejść. Wymaż ze swojego życia tego człowieka i po pierwszej żałobie skup się na tym, żeby siebie w swoich oczach dowartościować.
Miałam bardzo podobną sytuację, też w 3-letnim związku. Zawsze kwiatki i motylki, a potem inna i siup - nagle zaczęłam być tak traktowana, że nigdy bym się nie domyśliła że ktoś mnie może tak upokarzać jako że nie mam wrogów. Okazało się, że jak się ma wyrzuty sumienia i próbuje się je jakoś zagłuszyć, to można się posunąć do bezczelności, która aż zapiera dech w piersi - obwiniania o wszystko drugiej strony, wyśmiewania, kpienia z czyjegoś smutku i rozczarowania, spłycania swoich kłamstw. Mniej mnie bolał sam rozpad związku, a bardziej to, że zostałam potraktowana tak paskudnie przez kogoś, kogo miałam za wartościową osobę - to naprawdę bardzo boli. Ale to nie z Tobą nagle jest coś nie tak, tylko z nim. Poboli, niestety, ale potem - za jakiś czas - jak to przetrawisz, to spuścisz go na drzewo choćby stał pod Twoim balkonem. Nie będzie Ci się w głowie mieściło, że miałaś jakikolwiek sentyment po tym wszystkim.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Przeciez ona da mu szanse, widać to jak na dłoni.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I dlatego chcę jakoś w sobie znaleźć siłę bo to zakończyć. Wiem że może to nie tak wygląda. Po prostu cały czas nie dociera do mnie co się dzieje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
po drugiej stronie szafy
|
Danie mu szansy to będzie Twój komunikat "masz rację, rób tak dalej, pokazuj mi więcej kobiecych wzorów, do których będę próbowała się dla ciebie dostosować".
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Zresztą o jakim daniu mu szansy tu w ogóle mowa? W tych rozmowach jest raczej informacja, że to on Ci daje szansę, żebyś się zmieniła w jego ideał. Łaskawca ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Czy do Ciebie to dociera, autorko? Nie udawaj przed samą sobą, że on tego wszystkiego nie powiedział. Koleś jest moim mistrzem - wyjechałem na 10 dni i Cię zdradziłem, przestań być zazdrosna to może nam się ułoży i nie będę Cię więcej zdradzał ![]()
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-04-27 o 13:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Dopiero teraz przeczytalam caly wątek. Juz po pierwszym poscie wiadomym bylo ze jest inna i nie mylilam sie. Teraz wiadomym jest ze dasz mu szanse, o ktora on pewnie az tak bardzo nie zabiega, ale i tak mu ją dasz, moze sama zaproponujesz mu naprawianie zwiazku. A po jakims czasie on znow zacznie miec wątpliwości, Ty znow nie bedziesz chciala wierzyc, ze chodzi o inna kobiete "jak to przeciez widzial jak cierpiałam, jak było mi ciężko, jak bardzo mnie zranił, nie zrobilby mi tego kolejny raz". Ale niestety okaze sie, ze owszem, ze znow jest inna a moze i ta sama co wczesniej i historia bedzie sie powtarzac do poki sama nie zrozumiesz i nie zakonczysz tego definitywnie. Moge Ci tylko doradzic, zebys nie tracila czasu.
![]() |
#90 |
lokalna gwiazda
|
Autorko, weź worki na śmieci, spakuj cały jego dobytek i wystaw na zewnątrz. Pokaż mu, że nie jesteś pokornym cielęciem.
Pozbądź się śmiecia, który ci robi łaskę, że jeszcze z tobą jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.