|
|
#61 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak znaleźć faceta, nie mając powodzenia?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Wam za nie dziewczyny! Myślałam, że jestem jakimś odosobnionym przypadkiem ^^ Na własną rękę muszę na pewno znaleźć sposób, żeby wyjść z motka negatywnego myślenia, a z Waszych rad chętnie sobie skorzystam :P Cytat:
Ale rozumiem Twój punkt widzenia i sens dostosowywania się do odbioru większości, bo to ona w końcu decyduje o powodzeniu.
|
|||||
|
|
|
|
#62 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Plus, starałam się być dobra dla siebie Troszczyć się o siebie. Traktować się dobrze, tak jak bym traktowała przyjaciółkę. Czyli życzliwie, zamiast dołowania się Starałam się wyglądać tak, żebym się dobrze czuła. Do fryzjera sobie poszłam, przejrzałam garderobę. Stylu nie zmieniłam, bo latanie na szpileczkach to zdecydowanie nie dla mnie, ale okazało się, że w tenisówkach i jeansach też mogę się czuć fajnie. Prowadziłam też wtedy pamiętnik i starałam się sama sobie tam przetłumaczyć pewne rzeczy, na przykład przestać się tak bardzo przejmować co kto pomyśli, że powinnam być dla samej siebie ważna, że najważniejsze żebym była w zgodzie ze sobą i tak dalej. Plus, starałam się rozwijać hobby, robić rzeczy sprawiające mi przyjemność. Rozwijać się. To mi dawało poczucie satysfakcji i ogólnie podnosiło nastrój. |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie działanie pomaga w każdej dziedzinie życia.Myślę, że większość problemów wynika z tego, że człowiek nie traktuje siebie tak jak powinien, jak to się mówi człowiek sam sobie jest największym wrogiem niestety. ![]() Jak mamy przekonać innych do siebie jak same nie jesteśmy do siebie przekonane?
Edytowane przez baranekzielony Czas edycji: 2016-05-02 o 21:56 |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
BAN stały
|
No cóż trudno uwierzyć w te historię mając z tyłu głowy mnogość możliwych rozwiązań w możliwych światach. Ja nie do końca może jestem rozgarnięty, ale jeśli ty nie masz przerwy czy szpary między nogami czy jak to tam nazywasz to może ty w ogóle nie jesteś np. "Ania" tylko np. "Stefan"?
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Noc jest jeszcze młoda, kolego, a autorka ciekawa tych wielowymiarowych rozwiązań ^^ Tylko, ze wiesz.. na trzepanie czegoś co średnio trąci próbą pomocy, szkoda Twoich na pewno bardzo ślicznych paluszków
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
BAN stały
|
No cóż... autor to nie Salwatorianin, który krzyczy na każdym kroku 'Pan nasz zbawiciel, niech świat zbawi'. Gołębi ma dość, bo zasrać chciały mu rower, więc wolałby sucharami bezdomnych nakarmić, a do gołębi z wiatrówki postrzelać.
Co do trzepania, to nie wiem, ale myślę, że ty masz problem z 'trzepotaniem' jak sama to nazwałaś, a podobieństwo między trzepaniem ślicznymi paluszkami, a trzepotaniem kto wie czy nie istnieje. Na koniec muszę ci powiedzieć, że nie lubię katastrof. Intelektualnych katastrof... Katastrofy intelektualne są wtedy, gdy założenia są błędne, a jeśli one są błędne to wyciągnięte wnioski z konfrontacji ze światem mogą także zdarzyć się błędne... Jeśli tak... to skąd pewność, że ja chcę Ci pomóc. Na razie to ja ci nie wierzę. |
|
|
|
|
#69 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i naśladować w odpowiedni dla siebie sposób to jak się zachowują ogólnie rzecz biorąc. Słuchać siebie, a nawet wsłuchać się. ![]() Łatwo sobie przypomnieć sytuacje, które pokazują, że bardziej pałamy sympatią do ludzi, którzy są do siebie przekonani i mówią o rzeczach, o których dużo wiedzą, lubią je i coś ich fascynuje. Na jakimś blogu, prawdopodobnie to był jeden z tekstów autorstwa Volanta, przeczytałam (nie będzie to dokładny cytat), że między ludźmi iskrzy wtedy, kiedy rozmawiają o marzeniach, uczuciach, a nie o problemach w pracy Myślę, że to też ważna kwestia w sprawach damsko-męskich, sama to wypróbowałam i działa, przynajmniej na tej konkretnej osobie, moim króliczku doświadczalnym ![]() .Jeszcze w szkole średniej poznałam faceta, który nie był kompletnie w moim guście ale raz się z nim spotkałam i ...przepadłam. Sposób w jaki mówił, o czym mówił, pewność siebie, a nawet władczość w spojrzeniu tak na mnie zadziałała, że do dziś o nim wspominam haha
Edytowane przez baranekzielony Czas edycji: 2016-05-03 o 13:34 |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak tego wyszedł związek, to fajnie. Jak nie, to nie.Na pewno nie ma w tym nic z flirtowania ani z trzepotania rzęsami. Jestem do bólu bezpośrednia i mam obrzydliwe poczucie humoru. Ani chwili uwagi nie poświęcam temu, co ludzie pomyślą, czy jestem wystarczająco "kobieca", czy jestem za wysoka czy za niska, czy ktoś na mnie krzywo nie spojrzał. Moja pewność siebie nijak nie zależy od tego, czy wpasowałam się w jakiś obowiązujący kanon atrakcyjności. A wierz mi, nie wpasowuję się
|
|||
|
|
|
|
#72 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to o czym rozmawiać.
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I m.in. dlatego, gdy słyszę słynne pytanie: "gdzie pracujesz", "co robisz" to w miarę możliwości jak najszybciej zmieniam temat. Lubię moją pracę, ale ... to moja praca. Pracuję by żyć. Gdybym nie musiał to bym nie siedział tam każdego dnia tygodnia od 9 do 17 albo 18, bo mam w głowie dziesiątki innych pomysłów na zagospodarowanie takiego czasu ![]() Więc 100x bardziej wolę rozmawiać o tym co robię po pracy, co chcę robić "w wakacje", "na urlopie", na jakim ekscytującym wydarzeniu ostatnio byłem, jaki film widziałem ostatnio bla bla bla... Takie ☠☠☠☠☠☠☠ololo o pracy sprawia, że mam ochotę wyjść. No a że jeszcze 90 % ludzi ma błędne pojęcie o mojej pracy (więc musiałbym znowu 20-30 minut o tym mówić, aby wyjaśnić ) no to ... Poza tym, jeśli masz pracę z klientem to jeszcze możesz jakieś tam anegdotki fajne opowiedzieć, powiedzieć co przydarzyło Ci się w pracy, a jeśli masz pracę specjalistyczną, inżynieryjną no to ... jak to mówi kumpla żona: "pytam, aby mi opowiedział co w pracy, gdy chcę zasnąć"
|
|
|
|
|
|
#74 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, naczytałam się trochę blogów i poradników dotyczących relacji między ludźmi. Ale i tak trudno mi to stosować w praktyce :p. Zazdroszczę mojej przyjaciółce pod tym względem, ona zawsze nawet banalną rozmowę pokieruje jakoś tak, że od razu nawiąże z kimś nić sympatii. Cytat:
Edytowane przez 201712242137 Czas edycji: 2016-05-03 o 14:27 |
||
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;59833031]Jak nie widzisz nic z zaciekawienia, to zmień obiekt. Albo zacznij podrywać kumpli, bo oni już są zaciekawieni. [/QUOTE]
Po takim czasie znajomości, to tak jakbym rodzinę próbowała poderwać, chyba za bardzo dałam się sfriendzonować na to i pozostaje nie popełnić takiego błędu w przyszłości ![]() [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;59833031]Z tego posta i kolejnych biją po oczach twoje kompleksy. Podejrzewam, że 90% ludzi ma w nosie czy założyłaś szpilki czy nie, a ty tylko wkręcasz sobie, że to sprawa najwyższej wagi.[/QUOTE] Mam tego świadomość, ale mimo to nie potrafię przeskoczyć tych uczuć, które automatycznie pojawiają się w mojej głowie. Mogę tylko kwestionować, co i tak jest jakimś postępem. Każdy ma jakieś wytłumaczenia, które przywołuje impulsywnie - u mnie jest to "acha. To pewnie ten mój ryjek". Nie poświrowało mnie do poziomiu w którym nie widziałabym absurdu tego, że w życiu nie zawsze chodzi o wygląd, ale to nie zmienia tego że to pozytywny odbiór mnie traktuje jak przypadek, nie negatywny. [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;59833031] Nie mam żadnego sposobu, po prostu rozmawiam z facetami jak z normalnymi, równymi ludźmi[/QUOTE] U mnie to niestety nie działa, choć przyjacielsko faceci raczej lgną do mnie. Dziwi mnie, że tak się nie zdarzyło się choćby raz, bo gdy intymność jest pogłębiona to w sumie nietrudno poczuć miętę
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Praktyka i jeszcze raz praktyka i prawdopodobnie będą efekty Co do pogrubionego miałam te same odczucia co do tego "mojego". Dzięki niemu w sumie zaczęłam czytać tego typu książki i artykuły. ![]() Autorko, a może masz jakieś lęki związane z relacjami damsko-męskimi i tak naprawdę zamiast przyciągać takie możliwości to je eliminujesz już od samego początku?
Edytowane przez baranekzielony Czas edycji: 2016-05-03 o 15:28 |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
To włączę się a'propos tych szpilek. Jestem od Ciebie autorko niewiele niższa (174) i nigdy nie uważałam się za wysoką osobę. Szpilki uwielbiam pasjami i 8-10 cm to dla mnie standard, wreszcie się czuję wtedy dobrze z samą sobą- biust sam "idzie" do przodu, pupa lepiej wygląda no i mam jakieś +100 do samopoczucia
Dlatego jeśli lubisz to noś! Jak ktoś już tu napisał zdecydowana większość będzie miała w nosie czy masz płaskie buty czy wręcz przeciwnie ![]() Aha, i żeby nie było to jak ubieram szpilki to jestem odrobinę wyższa od mojego TŻ- jego to kręci a mi się podoba że jego to kręci A powodzenie to coś kompletnie ulotnego i trudnego do zdefiniowania, choć zgadzam się w 100% z faktem, że większa pewność siebie przyciąga. I z mojego doświadczenia wynika, że im bardziej doceniam to że jestem kobietą, że celebruję bycie kobietą- dobra bielizna, zadbane włosy, paznokcie, ale też lekki flirt czy odegranie "słabej kobietki" od czasu do czasu tym bardziej to przyciąga płeć przeciwną Wiem co mówię, gdyż mówię z perspektywy prawie czterdziestoletniej kobitki i też zdażyło mi się przejść w życiu etap bycia kompletnie niezauważaną. Wszystko to dla mnie siedzi w naszej głowie i warto popracować nad swoim nastawieniem. Dlatego trzymam kciuki i powodzenia!
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

Tak samo jakieś przypadkowe dotknięcia, które krytykowałaś w jednym z postów, są ważne, bo budują napięcie seksualne.
), to jednak zauważyłam, że sukienka+obcas też pomaga. Ale to pewnie może być kwestia tego jak się czuję. Bo jednak w sukience i szpilkach czuję się seksowniej niż w odzieży turystycznej. I jeszcze jedna rzecz - brzmi głupio, ale noszenie seksownej bielizny też mi pomaga poczuć się seksowniej
A wtedy też mi się nastrój flirtujący bardziej załącza. 
Nie chodzi o to, żeby być słodkopierdzącą dziamdzią, ale żeby być zadziorną, nie urażając rozmówcy. Faceci są często wrażliwi na tym punkcie i jak już się odważą zagadać, to takie dokuczanie potrafi ich schłodzić w trybie natychmiastowym. Za to mało który się oprze zadziornemu flirtowi, w którym jednak przemycisz informację, że Ci się podoba. 

), to od razu wzbudzam większe zainteresowanie, a nawet jeśli nikogo nie "wyrwe", to przynajmniej pogadam sobie z fajnymi ludźmi i milo spędzę czas.

Jak tego wyszedł związek, to fajnie. Jak nie, to nie.