grube łydki.... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-06, 16:02   #61
tornado
Zadomowienie

Dot.: grube łydki....

Cytat:
Napisane przez vilandra
Ojej, wyszło tak jak bym Ci na siłe chorobe wmawiała a tak nie chciałam
Wcale tak nie pomyślałam - no coś Ty Wiem co to znaczy chodzić po lekarzach, walczyć o swoje i tłumaczyć im co ci jest. Przez kilka lat miałam non stop zapalenia krtani i tchawicy. Zapisywano mi kilogramy antybiotyków, które i tak nie pomagały, a ja byłam na skraju zwątpienia. W końcu wywalczyłam swoje i trafiłam do odpowiedniego lekarza, który był na tyle kompetentny, że rozpoznał problem. Od dwóch lat nie wiem co to choroba
Pozdrawiam
tornado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-14, 09:32   #62
ajsola
Raczkowanie

sprawdziłam dokładnie u mnie jest tak ze pod wieczór łydki mi grubna o ok. 2cm i tworza sie 'kulki' tłuszczu moze jednak rajstopy uciskowe mi sa potrzebne?
ajsola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-16, 12:01   #63
ajsola
Raczkowanie

proszę..
Jak biegać by wyszczuplić łydki?
http://www.szgb.bieganie.pl/cgi-bin/ikonboard/topic.pl?forum=9&topic=38 0
Zła czy dobra rada na grube/brzydkie lydki? [Dla mnie zła ale moze komuś pomoże_?_]
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=652&w=2231777 5
Na różny temat o łydce..
http://www.sfd.pl/Search.asp?wczym=tytul&search=%B3ydki

Chociaż.. w googlach duzo ale jest cos tak naprawde skutecznego? Żeby ni ebyło efektów odwrotnych do oczekiwanego?

Pozdrawiam oraz Wesołych Świat życzę!
Stary 2006-04-18, 15:08   #64
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajsola
sprawdziłam dokładnie u mnie jest tak ze pod wieczór łydki mi grubna o ok. 2cm i tworza sie 'kulki' tłuszczu moze jednak rajstopy uciskowe mi sa potrzebne?
no to ja tez tak mam
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-22, 11:47   #65
ajsola
Raczkowanie

no to co zrobimy? musimy sobi erazem poradzic.. jakoś...
Stary 2006-04-26, 19:59   #66
Gosiagp
Przyczajenie

...

Edytowane przez Gosiagp
Czas edycji: 2006-09-17 o 20:40
Gosiagp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 12:45   #67
kleine
Rozeznanie

oto watek dla mnie... Lydki to moje przeklenstwo, po prostu do kazdej spodniczki musze ubrac szpilki (w ktorych nie umie chodzic), zeby czuc sie pewnie. A mi marzy sie ubrac spodniczke i do tego japonki. Mam 35 cm w lydce i nie potrafie sobie z tym poradzic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-15, 21:29   #68
Ania654987
Przyczajenie

.

Edytowane przez Ania654987
Czas edycji: 2011-03-13 o 19:52
Ania654987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-26, 15:45   #69
tillo
Przyczajenie

z tymi łydkami jak widzę sporo osób ma problemy...
ja podobnie. Tańczę (dużo i wysoko na palcach niemal cały czas) i przez to moje łydki baardzo się umięsniły i urosły.
Nie mam pojęcia co z nimi zrobić.. a ta chciałoby sę ubrać spódniczkę
tillo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-27, 09:03   #70
Voila Hexe
Przyczajenie

Hej dziewczyny Dołączam do Waszego grona. Nie mam nadwagi (175cm/66kg, lat 21), a łydki mam nieproporcjonalnie duuże. Uda i kolana również, ale można je zakryć ładną spódnicą i pokazać sarnie łydeczki, natomiast te moje ŁYDY... Mam 40cm w łydce i sporo w kostce, w sumie zawsze miałam ten typ budowy, taka "uroda". Gdy byłam bardzo szczupła (55kg) te nogi też były nieproporcjonalnie słoniowate w stosunku do reszty ciała. Gromadzi mi się tam dużo tłuszczu, a gdy chudnę, to głównie z brzucha, pupy i biustu, a moje kochane "konary" maleją minimalnie. Ćwiczyłam kiedyś step i raczej nic mi to nie dało. Ostatnio próbowałam zaakceptować siebie taką jaką jestem z całym dobrodziejstwem inwentarza, w końcu dzięki nogom mogę biegać, chodzić i poznawać świat, wychodziło całkiem nieźle, raz ubrałam nawet spódnicę i bez kompleksów szłam w szpilkach przez miasto Szkoda że ostatnio TŻ stwierdził że powinnam trochę schudnąć, bo znów obsesja na punkcie grubych nóg i łydek mi wraca

Ponoć dobrze robi długie rozciąganie łydek, np. w pozycji leżącej unieść do góry nogi i na przemian robić flex i point 100 razy a potem 10 minut rozciągania - i taką serię kilka razy, trochę testowałam to na sobie, ale raz w tygodniu to stanowczo za mało by widzieć jakiś efekt...

Co do masażu to czy możliwe jest by "rozbić" tłuszcz z łydek i nóg mocnym masażem i równocześnie ten tłuszczyk jakoś spalić stosując dietę? Czasem takie rzeczy wypisują w kolorowych magazynach dla pań i brzmi to jak bajka trochę, ale jak wspaniale byłoby wreszcie zacząć tracić centymetry z nóg a nie z biustu
Voila Hexe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-27, 10:56   #71
*Vivi*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tillo Pokaż wiadomość
z tymi łydkami jak widzę sporo osób ma problemy...
ja podobnie. Tańczę (dużo i wysoko na palcach niemal cały czas) i przez to moje łydki baardzo się umięsniły i urosły.
Nie mam pojęcia co z nimi zrobić.. a ta chciałoby sę ubrać spódniczkę
OO tak ja równiez mam wielkie łydy wraz z udami przypominają małe foki obrośniete w tłuszcz, blee i tak jak Ty tańczę cały czas na palcach, podskakując (taniec irlandzki) i wstydze się załozyć spódnicę do pokazu...
Teraz stoją ranne, nagie, brudne
Lecz nadal doskonałe...
*Vivi* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-27, 16:14   #72
tillo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez *Vivi* Pokaż wiadomość
OO tak ja równiez mam wielkie łydy wraz z udami przypominają małe foki obrośniete w tłuszcz, blee i tak jak Ty tańczę cały czas na palcach, podskakując (taniec irlandzki) i wstydze się załozyć spódnicę do pokazu...
ooo.. a gdzie jeśli można wiedzieć? bo ja też irlandzki tańczę

i po prostu to uwielbiam - tylko te łydki rosną :| uda na szczęście się wymodelowały ładnie od wszystkich jumpów i innych.
znalazłam tu na forum linki do ćwiczeń na łydki http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.htm#l1
i będę kombinować ze spalaniem mięśni (czyli trening wieczorem i bez podjadania po)
Stary 2007-01-27, 18:54   #73
*Vivi*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tillo Pokaż wiadomość
ooo.. a gdzie jeśli można wiedzieć? bo ja też irlandzki tańczę

i po prostu to uwielbiam - tylko te łydki rosną :| uda na szczęście się wymodelowały ładnie od wszystkich jumpów i innych.
znalazłam tu na forum linki do ćwiczeń na łydki http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.htm#l1
i będę kombinować ze spalaniem mięśni (czyli trening wieczorem i bez podjadania po)
Super! ja tańczę w bractwie rycerskim i na jakich uroczystościach w szkole (okolice Wrocławia) Czasami takie wielkie łydki przeszkadzają mi np. w przeskakiwaniu i w kroku podstawowym, ale jest oki, kocham ten taniec a od ilu lat juz tańczysz? Ja na początku myślałam, że obwód sie zmniejszy, ale się nieco powiększył heh
Teraz stoją ranne, nagie, brudne
Lecz nadal doskonałe...
*Vivi* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-28, 06:34   #74
zea
Raczkowanie

A cóż to jest flex i point??
Stary 2007-01-28, 13:01   #75
tillo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Voila Hexe Pokaż wiadomość
Ponoć dobrze robi długie rozciąganie łydek, np. w pozycji leżącej unieść do góry nogi i na przemian robić flex i point 100 razy a potem 10 minut rozciągania - i taką serię kilka razy, trochę testowałam to na sobie, ale raz w tygodniu to stanowczo za mało by widzieć jakiś efekt...
na mnie to nie działa... za dużo pointów na treningach i za dużo jednak biegania na palcach. Dla równowagi zaczęłam różne ćwiczenia tylko z flexami robić zobaczymy jakie efekty będą.
A z tym chudnięciem z nóg zamiast z biustu - święte słowa ))) też bym tak chciała

Cytat:
Napisane przez *Vivi* Pokaż wiadomość
a od ilu lat juz tańczysz? Ja na początku myślałam, że obwód sie zmniejszy, ale się nieco powiększył heh
od jakiś trzech mniej więcej.. i nie pocieszę Cię - łydki nadal rosną ;P
Stary 2007-01-28, 13:02   #76
tillo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Zea
A cóż to jest flex i point??

hmmm.. point jest wtedy kiedy masz palce obciągnięte
a flex to sytuacja "przeciwna", czyli palce zadarte jak najbardziej do góry (hmmm... ciężko to wyjaśnić bez pokazywania )
Stary 2007-01-29, 13:25   #77
Fajny Duży Misiek
Przyczajenie

A czy ktos cos wie o liposukcji łydek ?

Kto to robi najlepiej w Warszawie ?

Proszę o odpowiedź.

Dzięki.
Stary 2007-01-29, 14:23   #78
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Cytat:
Napisane przez CMT Pokaż wiadomość
Vivian, zapewniam cie, ze tak niewielkiej roznicy w obwodzie lydek nikt nie zauwazy. A jesli nawet... to ta osoba nie jest warta twojej uwagi...
moze nikt nie zauwazy na pierwszy rzut oka, ale wiesz jak ciezko kupic kozaki jak sie ma za grube łydki a co dopiero jak sie ma taka roznice w obowdzie.
Od lat zima nie nosze kozakow bo mimo tego ze nie mam nadwagi ani nie choruje na jakos problemy z krazeniem to moje lydki sobie powaznie przytyly, a 95% producentow obuwia uwaza ze kobieta ma patyki zamiast nog (mniej wiecej tak jak producentow odziezy, ze kobieta nie ma wciecia w talii i szerokich bioder).
Trendy w modzie (kobieta z patykowatymi nogami, bez bioder, bez talii i prawie bez biustu) doprowdzily do tego ze kobiety o typowej budowie klepsydry maja problemy. Cos ostatnio chyba wszyscy zapomnieli ze figura modelki to nie jest typowa kobieca figura.

Ale milo sie Was czyta Panowie, jak przejmujecie sie naszymi problemami. I chyba sobie pociwcze moje lydeczki. BTW myslalam o kupnie stepera - czy to ma sens? Lydki, uda, brzuch posladki - o te partie mi chodzi

Plis, tylko nie wysylajcie mnie na fitess, probowalam i nic z tego nie wyszlo?
Wisnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-03, 20:34   #79
kizia86
Raczkowanie

GG do kizia86

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/?ac=vid&vid=71030434
kizia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-03, 20:43   #80
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

a jak to sie ma do tematu grubych łydek?
Wisnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-04, 15:33   #81
tillo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wisnia Pokaż wiadomość
a jak to sie ma do tematu grubych łydek?
może tak, że rycerzom nie przeszkadzają grube, umięśnione łydki?
Stary 2007-02-04, 19:38   #82
wiewiora1986
Raczkowanie

GG do wiewiora1986

Przeczytałam kilka wypowiedzi na tym forum i zaczełam się zastanawiac jaka ja bym była szczęśliwa mając w łydce 35 cm Nie żebym miała jakąś kosmicznie dużą tą łydkę, ale mając to 37,5cm kompletnie nie moge sobie kupić ładnych i na wysokim obcasie kozaczków..... Chodze już za nimi ponad 2 miesiące i nadal nic.......
Stary 2007-02-04, 20:18   #83
klajdla
Wtajemniczenie

Niestety ja tez sie zaliczam do osob z grubymi lydkami Na 164cm wzrostu w lydce mam 35/36cm Wyglada to strasznie nieproporcjonalnie do reszty ciala, poniewaz od pasa w gore jestem stosunkowo chuda, jednak od mniej wiecej ud w dol to jak dla mnie tragedia No i niestety tez mam problem w kupnem kozakow na zime, poniewaz wszystkie sa na mnie za male w lydce...
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-05, 08:24   #84
Fajny Duży Misiek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Fajny Duży Misiek Pokaż wiadomość
A czy ktos cos wie o liposukcji łydek ?

Kto to robi najlepiej w Warszawie ?

Proszę o odpowiedź.

Dzięki.
Witam ponownie .
To nikt nic nie wie o tej liposukcji ?

Co , gdzie ? Jak ? Za ile ???
Stary 2007-02-05, 15:02   #85
agunia37
Rozeznanie

WITAM
I ja chcialabym sie dolaczyc do rozmowy
Zawsze mialam zgrabne nogi, tak przynajmniej mowilo mi duzo osob i bylam
najszczesliwsza osoba pod sloncem zwlaszcza, ze lubilam chodzic w mini.
Od paru lat niestety mam problemy , bo lydki sa grubsze. Nie wiem od czego to zalezy, ale sa dni, kiedy sa w miare normalne. Bylam u naczyniowca, mialam robione USG, ktore nic nie wykrylo.
Prosze o pomoc
agunia37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-05, 17:37   #86
ankkka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klajdla Pokaż wiadomość
Niestety ja tez sie zaliczam do osob z grubymi lydkami Na 164cm wzrostu w lydce mam 35/36cm Wyglada to strasznie nieproporcjonalnie do reszty ciala, poniewaz od pasa w gore jestem stosunkowo chuda, jednak od mniej wiecej ud w dol to jak dla mnie tragedia No i niestety tez mam problem w kupnem kozakow na zime, poniewaz wszystkie sa na mnie za male w lydce...
no to witaj w klubie ja mam podobne wymiary, ale nie narzekam. kozaki zawsze staram kupową csię ze skóry, to wtedy wiadomo, ze skóra się rozejdzie... niestety w moim przypadku nie da się nic zrobić, bo to raczej mięsnie, nie tłuszcz
ankkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-05, 19:45   #87
Maybebaby
Raczkowanie

Ja do tej pory nie przejmowałam sie tak łydkami, pomimo że mam duże(uda też, a reszta ciała szczupła...)

ale teraz tak sie zastanawiam....może mi doradzicie?
w obwodzie łydki ok 38 cm. z przodu nie wyglądają tak grubo, ale z tyłu wisi takie coś...baleron-mięsień....nie wiem....
no to akurat pół biedy
ale...zazwyczaj mam problem z szybkim chodzeniem...po minucie szybkiego chodu zaczynają mnie boleć stopy(drobne, z płaskostopiem) dosyć mocno, no i chyba łydki, bo to jest taki ból ogólny.Chociaż ostatnio nie zwracałam na to uwagi, bo chyba już nie jest tak dokuczliwe...(w lecie miałam pracę w której dużo chodziłam i przez to moje nogi lepiej wyglądały i już tak nie bolały).
No ale jestem młoda i mam już widoczne żyły z przodu łydek...(może to dziedziczne?).

No i pozostaja takie pojedyńcze incydenty typu taniec towarzyski...załozyłam buty do profesjonalnego tańca.Tam radzą aby obuwie było bardzo dopasowane, jak mam "zimne nogi" to są małe ,ale po 15 minutach tańca w tych butach mialam opuchnięte całe nogi(buty które wiecej odkrywają niż zakrywają, w niewielu miejscach uciskały).A po godzinie jak zdjęłam, nie mogłam chodzić, kostka była spuchnięta, łydka, stopa.Odtąd tańcze w "luznych butach", potem i tak się dopasowuja

Co jeszcze zwróciło moja uwage to po całodziennej jeżdzie na nartach w nocy myslałam że mi łydki wyrwie(nikogo z mojej kompani tak nogi nie bolały).

Węc nie wiem, może to normalne, albo dziedziczne, może coś doradzicie?
No i mam wzrost 160 przy wadze 53 kilo no i skolioze, kiedys leczoną, teraz zaniedbaną(byłam u lekarza i stwierdził pomimo to że jest lepiej wiec nie wiem).
No i już jako mała dziewczynka zakładałam nogę na nogę, uwielbiam je krzyżować nawet jak leże
Więc?
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-05, 21:51   #88
ankkka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maybebaby Pokaż wiadomość
Ja do tej pory nie przejmowałam sie tak łydkami, pomimo że mam duże(uda też, a reszta ciała szczupła...)

ale teraz tak sie zastanawiam....może mi doradzicie?
w obwodzie łydki ok 38 cm. z przodu nie wyglądają tak grubo, ale z tyłu wisi takie coś...baleron-mięsień....nie wiem....
no to akurat pół biedy
ale...zazwyczaj mam problem z szybkim chodzeniem...po minucie szybkiego chodu zaczynają mnie boleć stopy(drobne, z płaskostopiem) dosyć mocno, no i chyba łydki, bo to jest taki ból ogólny.Chociaż ostatnio nie zwracałam na to uwagi, bo chyba już nie jest tak dokuczliwe...(w lecie miałam pracę w której dużo chodziłam i przez to moje nogi lepiej wyglądały i już tak nie bolały).
No ale jestem młoda i mam już widoczne żyły z przodu łydek...(może to dziedziczne?).

No i pozostaja takie pojedyńcze incydenty typu taniec towarzyski...załozyłam buty do profesjonalnego tańca.Tam radzą aby obuwie było bardzo dopasowane, jak mam "zimne nogi" to są małe ,ale po 15 minutach tańca w tych butach mialam opuchnięte całe nogi(buty które wiecej odkrywają niż zakrywają, w niewielu miejscach uciskały).A po godzinie jak zdjęłam, nie mogłam chodzić, kostka była spuchnięta, łydka, stopa.Odtąd tańcze w "luznych butach", potem i tak się dopasowuja

Co jeszcze zwróciło moja uwage to po całodziennej jeżdzie na nartach w nocy myslałam że mi łydki wyrwie(nikogo z mojej kompani tak nogi nie bolały).

Węc nie wiem, może to normalne, albo dziedziczne, może coś doradzicie?
No i mam wzrost 160 przy wadze 53 kilo no i skolioze, kiedys leczoną, teraz zaniedbaną(byłam u lekarza i stwierdził pomimo to że jest lepiej wiec nie wiem).
No i już jako mała dziewczynka zakładałam nogę na nogę, uwielbiam je krzyżować nawet jak leże
Więc?
wiesz, tez mnie czasem tak stopa i łydka boli, ale to rwie dołsownie... ja tam zwalam to na nierozgrzane mięśnie... jak biegam to tez tak mam bardzo często... ? kurcze, może coś w tym jest...
Stary 2007-02-05, 23:31   #89
Maybebaby
Raczkowanie

a ja czasami wolę biegać niż szybko chodzić
mniej boli
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-05, 23:49   #90
ankkka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maybebaby Pokaż wiadomość
a ja czasami wolę biegać niż szybko chodzić
mniej boli
a wiesz, ze tak faktycznie jest..boli po bieganiu, ale w trakcie nie, a przy chodzeniu to i wtrakcie i po, nawet ja sobie tera zpomyśle to już mnie boli
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości