|
|
#61 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: grube łydki....
Cytat:
Wiem co to znaczy chodzić po lekarzach, walczyć o swoje i tłumaczyć im co ci jest. Przez kilka lat miałam non stop zapalenia krtani i tchawicy. Zapisywano mi kilogramy antybiotyków, które i tak nie pomagały, a ja byłam na skraju zwątpienia. W końcu wywalczyłam swoje i trafiłam do odpowiedniego lekarza, który był na tyle kompetentny, że rozpoznał problem. Od dwóch lat nie wiem co to choroba ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
sprawdziłam dokładnie u mnie jest tak ze pod wieczór łydki mi grubna o ok. 2cm i tworza sie 'kulki' tłuszczu
moze jednak rajstopy uciskowe mi sa potrzebne?
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
proszę..
Jak biegać by wyszczuplić łydki? http://www.szgb.bieganie.pl/cgi-bin/ikonboard/topic.pl?forum=9&topic=38 0 Zła czy dobra rada na grube/brzydkie lydki? [Dla mnie zła ale moze komuś pomoże_?_] http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=652&w=2231777 5 Na różny temat o łydce.. http://www.sfd.pl/Search.asp?wczym=tytul&search=%B3ydki Chociaż.. w googlach duzo ale jest cos tak naprawde skutecznego? Żeby ni ebyło efektów odwrotnych do oczekiwanego? Pozdrawiam oraz Wesołych Świat życzę! |
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
no to co zrobimy? musimy sobi erazem poradzic.. jakoś...
|
|
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez Gosiagp Czas edycji: 2006-09-17 o 21:40 |
|
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
oto watek dla mnie... Lydki to moje przeklenstwo, po prostu do kazdej spodniczki musze ubrac szpilki (w ktorych nie umie chodzic), zeby czuc sie pewnie. A mi marzy sie ubrac spodniczke i do tego japonki. Mam 35 cm w lydce i nie potrafie sobie z tym poradzic
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez Ania654987 Czas edycji: 2011-03-13 o 20:52 |
|
|
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
z tymi łydkami jak widzę sporo osób ma problemy...
ja podobnie. Tańczę (dużo i wysoko na palcach niemal cały czas) i przez to moje łydki baardzo się umięsniły i urosły. Nie mam pojęcia co z nimi zrobić.. a ta chciałoby sę ubrać spódniczkę
|
|
|
|
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Dołączam do Waszego grona. Nie mam nadwagi (175cm/66kg, lat 21), a łydki mam nieproporcjonalnie duuże. Uda i kolana również, ale można je zakryć ładną spódnicą i pokazać sarnie łydeczki, natomiast te moje ŁYDY... Mam 40cm w łydce i sporo w kostce, w sumie zawsze miałam ten typ budowy, taka "uroda". Gdy byłam bardzo szczupła (55kg) te nogi też były nieproporcjonalnie słoniowate w stosunku do reszty ciała. Gromadzi mi się tam dużo tłuszczu, a gdy chudnę, to głównie z brzucha, pupy i biustu, a moje kochane "konary" maleją minimalnie. Ćwiczyłam kiedyś step i raczej nic mi to nie dało. Ostatnio próbowałam zaakceptować siebie taką jaką jestem z całym dobrodziejstwem inwentarza, w końcu dzięki nogom mogę biegać, chodzić i poznawać świat, wychodziło całkiem nieźle, raz ubrałam nawet spódnicę i bez kompleksów szłam w szpilkach przez miasto Szkoda że ostatnio TŻ stwierdził że powinnam trochę schudnąć, bo znów obsesja na punkcie grubych nóg i łydek mi wraca ![]() Ponoć dobrze robi długie rozciąganie łydek, np. w pozycji leżącej unieść do góry nogi i na przemian robić flex i point 100 razy a potem 10 minut rozciągania - i taką serię kilka razy, trochę testowałam to na sobie, ale raz w tygodniu to stanowczo za mało by widzieć jakiś efekt... Co do masażu to czy możliwe jest by "rozbić" tłuszcz z łydek i nóg mocnym masażem i równocześnie ten tłuszczyk jakoś spalić stosując dietę? Czasem takie rzeczy wypisują w kolorowych magazynach dla pań i brzmi to jak bajka trochę, ale jak wspaniale byłoby wreszcie zacząć tracić centymetry z nóg a nie z biustu
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i tak jak Ty tańczę cały czas na palcach, podskakując (taniec irlandzki) i wstydze się załozyć spódnicę do pokazu...
|
|
|
#72 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ooo.. a gdzie jeśli można wiedzieć? bo ja też irlandzki tańczę ![]() i po prostu to uwielbiam - tylko te łydki rosną :| uda na szczęście się wymodelowały ładnie od wszystkich jumpów i innych. znalazłam tu na forum linki do ćwiczeń na łydki http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.htm#l1 i będę kombinować ze spalaniem mięśni (czyli trening wieczorem i bez podjadania po) |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tańczę w bractwie rycerskim i na jakich uroczystościach w szkole (okolice Wrocławia) Czasami takie wielkie łydki przeszkadzają mi np. w przeskakiwaniu i w kroku podstawowym, ale jest oki, kocham ten taniec a od ilu lat juz tańczysz? Ja na początku myślałam, że obwód sie zmniejszy, ale się nieco powiększył heh
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
A cóż to jest flex i point??
|
|
#75 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
zobaczymy jakie efekty będą.A z tym chudnięciem z nóg zamiast z biustu - święte słowa ))) też bym tak chciałaod jakiś trzech mniej więcej.. i nie pocieszę Cię - łydki nadal rosną ;P |
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hmmm.. point jest wtedy kiedy masz palce obciągnięte a flex to sytuacja "przeciwna", czyli palce zadarte jak najbardziej do góry (hmmm... ciężko to wyjaśnić bez pokazywania |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
A czy ktos cos wie o liposukcji łydek ?
Kto to robi najlepiej w Warszawie ? Proszę o odpowiedź. Dzięki.
|
|
#78 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od lat zima nie nosze kozakow bo mimo tego ze nie mam nadwagi ani nie choruje na jakos problemy z krazeniem to moje lydki sobie powaznie przytyly, a 95% producentow obuwia uwaza ze kobieta ma patyki zamiast nog (mniej wiecej tak jak producentow odziezy, ze kobieta nie ma wciecia w talii i szerokich bioder). Trendy w modzie (kobieta z patykowatymi nogami, bez bioder, bez talii i prawie bez biustu) doprowdzily do tego ze kobiety o typowej budowie klepsydry maja problemy. Cos ostatnio chyba wszyscy zapomnieli ze figura modelki to nie jest typowa kobieca figura. Ale milo sie Was czyta Panowie, jak przejmujecie sie naszymi problemami. I chyba sobie pociwcze moje lydeczki. BTW myslalam o kupnie stepera - czy to ma sens? Lydki, uda, brzuch posladki - o te partie mi chodzi ![]() Plis, tylko nie wysylajcie mnie na fitess, probowalam i nic z tego nie wyszlo? |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak to sie ma do tematu grubych łydek?
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam kilka wypowiedzi na tym forum i zaczełam się zastanawiac jaka ja bym była szczęśliwa mając w łydce 35 cm
Nie żebym miała jakąś kosmicznie dużą tą łydkę, ale mając to 37,5cm kompletnie nie moge sobie kupić ładnych i na wysokim obcasie kozaczków.....
|
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety ja tez sie zaliczam do osob z grubymi lydkami
Na 164cm wzrostu w lydce mam 35/36cm Wyglada to strasznie nieproporcjonalnie do reszty ciala, poniewaz od pasa w gore jestem stosunkowo chuda, jednak od mniej wiecej ud w dol to jak dla mnie tragedia
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
To nikt nic nie wie o tej liposukcji ? Co , gdzie ? Jak ? Za ile ???
|
|
|
#85 |
|
Rozeznanie
|
WITAM
I ja chcialabym sie dolaczyc do rozmowy Zawsze mialam zgrabne nogi, tak przynajmniej mowilo mi duzo osob i bylam najszczesliwsza osoba pod sloncem zwlaszcza, ze lubilam chodzic w mini. Od paru lat niestety mam problemy , bo lydki sa grubsze. Nie wiem od czego to zalezy, ale sa dni, kiedy sa w miare normalne. Bylam u naczyniowca, mialam robione USG, ktore nic nie wykrylo. Prosze o pomoc |
|
|
|
|
#86 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam podobne wymiary, ale nie narzekam. kozaki zawsze staram kupową csię ze skóry, to wtedy wiadomo, ze skóra się rozejdzie... niestety w moim przypadku nie da się nic zrobić, bo to raczej mięsnie, nie tłuszcz
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
Ja do tej pory nie przejmowałam sie tak łydkami, pomimo że mam duże(uda też, a reszta ciała szczupła...)
ale teraz tak sie zastanawiam....może mi doradzicie? w obwodzie łydki ok 38 cm. z przodu nie wyglądają tak grubo, ale z tyłu wisi takie coś...baleron-mięsień....nie wiem.... no to akurat pół biedy ![]() ale...zazwyczaj mam problem z szybkim chodzeniem...po minucie szybkiego chodu zaczynają mnie boleć stopy(drobne, z płaskostopiem) dosyć mocno, no i chyba łydki, bo to jest taki ból ogólny .Chociaż ostatnio nie zwracałam na to uwagi, bo chyba już nie jest tak dokuczliwe...(w lecie miałam pracę w której dużo chodziłam i przez to moje nogi lepiej wyglądały i już tak nie bolały).No ale jestem młoda i mam już widoczne żyły z przodu łydek...(może to dziedziczne?). No i pozostaja takie pojedyńcze incydenty typu taniec towarzyski...załozyłam buty do profesjonalnego tańca.Tam radzą aby obuwie było bardzo dopasowane, jak mam "zimne nogi" to są małe ,ale po 15 minutach tańca w tych butach mialam opuchnięte całe nogi(buty które wiecej odkrywają niż zakrywają, w niewielu miejscach uciskały).A po godzinie jak zdjęłam, nie mogłam chodzić, kostka była spuchnięta, łydka, stopa.Odtąd tańcze w "luznych butach", potem i tak się dopasowuja Co jeszcze zwróciło moja uwage to po całodziennej jeżdzie na nartach w nocy myslałam że mi łydki wyrwie(nikogo z mojej kompani tak nogi nie bolały). Węc nie wiem, może to normalne, albo dziedziczne, może coś doradzicie? No i mam wzrost 160 przy wadze 53 kilo no i skolioze, kiedys leczoną, teraz zaniedbaną(byłam u lekarza i stwierdził pomimo to że jest lepiej wiec nie wiem).No i już jako mała dziewczynka zakładałam nogę na nogę, uwielbiam je krzyżować nawet jak leże ![]() Więc?
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
a ja czasami wolę biegać niż szybko chodzić
![]() mniej boli
|
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Masaż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

Wiem co to znaczy chodzić po lekarzach, walczyć o swoje i tłumaczyć im co ci jest. Przez kilka lat miałam non stop zapalenia krtani i tchawicy. Zapisywano mi kilogramy antybiotyków, które i tak nie pomagały, a ja byłam na skraju zwątpienia. W końcu wywalczyłam swoje i trafiłam do odpowiedniego lekarza, który był na tyle kompetentny, że rozpoznał problem. Od dwóch lat nie wiem co to choroba 

moze jednak rajstopy uciskowe mi sa potrzebne?

Czasami takie wielkie łydki przeszkadzają mi np. w przeskakiwaniu i w kroku podstawowym, ale jest oki, kocham ten taniec

Nie żebym miała jakąś kosmicznie dużą tą łydkę, ale mając to 37,5cm kompletnie nie moge sobie kupić ładnych i na wysokim obcasie kozaczków.....