![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: staroświeckie podejście do pielęgnacji?
Moja matula ma kilka razy mniej kosmetykow odemnie ale za to wysokiej klasy. Wykonuje podobne zabiegi kosmetyczne co ja, tyle ze z mniejsza czestotliwoscia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Moj tata nie znosi jak mam na twarzy puder czy podklad ktory jest widoczny... chocby troszeczke ... odrazu po mnie krzyczy ... tak samo sie zachowuje jak mam jakies imprezowe cienie ktore nie maja naturalnego koloru ... Mam nieraz go przekonywala ze nie wygladam zbyt wyzywajaco i potrafie sie malowac ale on nie da sie przekonac ... I mimo, ze krece lub prostuje wlosy baaardzo rzadko to tata zawsze powtarza , ze sie doigram i bede łysa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2005-12
|
![]()
Właśnie mam pytanie odnośnie odrzywek do włosów czy ktoś mi może jakąś dobrą polecic, stosowałam już calą kupe i kicha nic dalej siano (wspomnę że mam kręcone włosy). A co do smarowideł to moja mama jest anty nastawiona do wszelkiego rodzaju mleczek, żelów do kąpieli oraz płynów (jedyne co stosuje to sól) ciągle gada że "...najlepsze jest sama woda z mydłem...", to nic ze moja skóra tego nie trawi blee... Ale chociaż tyle gada ma także fobie co do kremów, tony ich używa nonstop więc nie ma co gadac chociaż w tej sprawie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
crazzy przeglądnij KWC jest tam mnstwo odzywek, napewno cos znajdziesz... osobiescie polecam Ci Balsam z aloesem Mrs. Poterrs - butla 500ml a kosztuje ok 7zł -nparawde warto :d
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ortby=avgscore http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=567977 ![]() Witam nową Wizażanke.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Mrs Mrau
|
O to u mnie chyba jakiś ewenwnemt będzie
![]() Moja mama zawsze była bardzo zadowolona,ze używam tony kosmetyków,że kupuje często tusze podkłady itp.To ja zawsze jak cos kupie podchodze do niej pokazując zakupy i mówię "Wiem wiem,za dużo tego kupuję" a ona na to "Jejku nie przesadzaj,myślisz,ze ja Ciebie nie rozumiem,a pewnie,ze ja wiem doskonale jak jest w tych czasach".Moja mama nie maluje sie w ogole,ale uzywa full service jesli chodzi o kremy.Zawsze jest zadowolona jak widzi,ze dbam o cerę (maseczki itp) czy farbuję włosy (bo farby w tych czasach są zdrowsze niż kiedyś ![]() ![]() Apropo zdań taty i długości włosów.To jak zwykle na opak,u niektórych z was tata mówi,żeby włosów nie obcinać bo dziewczyna powinna mieć długie,hehe a moj tata zawsze mnie namawiał do obcięcia włosów,teraz mu przeszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przez całe dzieciństwo rodzice ZAWSZE obcinali mnie na chłopaka, zawsze miałam krótkie włoski (tłumaczyli to tym, że były - i dalej są - bardzo delikatne), potem, będąc już nastolatką, zaczęłam zapuszczać włosy (od długości 0,4 cm ![]() ![]() Mama z kolei prawie płacze, gdy proszę ją o podcięcie włosów o więcej niż 1 cm ![]() Co do pielęgnacji i makijażu - moja mama jest wyjątkowo zadbaną kobietą, lubi maseczki, codziennie się maluje. Nigdy nie słyszałam w domu złego słowa na temat dbanbia o urodę, czasem mama narzeka, że mogłabym się pomalować, gdy przez parę dni mi się nie chce i wychodzę z domu "saute" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Mrs Mrau
|
podobnie było u mnie.jako dziecko-krótkie,potem super długie,potem jednak krótkie,a teraz again długie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
U mnie jest tak, że mam 16 lat i wszelkie eksperymenty jeszcze przede mną
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Love that cannot harm and love that never abandons and love that cannot imagine betrayal. And then there is love that corrupts and love that destroys, and love that works in blood like poison. And they are not so far apart as you might think." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
U mnie mama kiedyś się czepiała że mam tyle kosmetyków(chociaż pewnie nawet nie wiedziała że pudruję się minimum od 1 gim, wcześniej nie pamiętam
![]() ![]() ![]() A tata? Jak mnie zobaczył w mini i ogólnie nieźle wyglądałam to aż zagwizdał ![]() Więc chociaż z nim mam spokój.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie skoro jestesmy w temacie ingerowania rodzicow w dlugosc naszych wlosow to mnie mama ciagle namawia zebym sobie zafundowala jakas krociutka fryzurke bo tak wygodniej
![]() Za kazdym razem kiedy szepne coś na temat moich wlosow: ze sie elektryzuja, ze dlugo schna albo cos w tym stylu to ona od razu wtrąca to swoje "a bo powinnas je obciac to bedzie ci najwygodniej!!" ![]()
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Moja mama kolorowki prawie nie uzywa, jedynie tusz do rzes i kredka czarna do oczu (robi kreske tylko na dolnej powiece
![]() Kremy z filtrami na wakacje jak najbardziej, balsamy po opalaniu tez. Pamietam jak leciala z kolezanka do Turcji i kazala mi isc kupic sobie balsam do opalania, kupilam jej z filtrem 30 to malo mnie nie przechrzcila, ze sie nie opali w ogole! Wrocila i prawie mnie po rekach calowala, ze miala taki filtr, widziala ludzi "spieczonych", a ona sie i tak jak Mulatka opaliła na tej 30. Zwyklych balsamow tez uzywa, zawsze jest jakis jeden chociaz w domu, osobiscie nie jestem maniaczka balsamow. Zawsze mi mowi, ze do twarzy wystarczy mydlo i krem Nivea ![]() ![]() Co do mojego malowania to raczej sie nie wtraca, mama duzo pracuje i widze sie z nia krotko w ciagu dnia, jak przychodzi wieczorem to ja juz jestem bez makijazu ![]() ![]() Ostatnio za to mnie zaskoczyla... Szla do kolezanki na urodziny i pozyczyla sobie ode mnie jakis lakier do paznokci (nigdy nie uzywa). Powiedzialam jej, ze musi kupic zmywac, bo mam juz resztke i jak potem bedzie chciala zmyc to nie wiem czy jej starczy. Nastepnego dnia pojechalam z siorka na zakupy, dzwoni telefon mama mowi, zeby kupic jej jakis lakier do paznokci niekrzykliwy kolor ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba przez jakis rok staralam sie naklonic mame, zeby uzywala odzywki do wlosow, jakiejkolwiek. Robila jasne blond pasemka u fryzjera regularnie i nie uzywala ani kropli odzywki ![]() Po jakims czasie opamietala sie i sama teraz pilnuje czy jest w domu jakas odzywka, ale co sie nagadalam to moje ![]()
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Ja zawsze jestem pytana jak mama idzie do fryzjera, czy idę z nią - ale nie muszę. Ostatnio 4 razy zmieniałam zdanie - ścinam, nie ścinam, ścinam i skończyło się na nie ścinam - słyszałam sugestię od mojej rodzicielki że w dłuższych mogę sobie chociaż kucyka robić ale się nie sugeruję bo to moje włosy i robię z nimi co chcę.
Jak miałam 14 lat to w wakacje dostałam pozwolenie na pofarbowanie włosów szamponetką, kolor - rubin. Wyszło fajnie a złego słowa od rodziców nie usłyszałam ani jednego ![]()
Love that cannot harm and love that never abandons and love that cannot imagine betrayal. And then there is love that corrupts and love that destroys, and love that works in blood like poison. And they are not so far apart as you might think." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
ja raczej nie mam tego problemu, z tego co piszecie to NA SZCZESCIE nie mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Moja mama jest pod tym względem zupełnie bezproblemowa. No, może gdybym miała kilka dobrych tuszów do rzęs albo balsamów, kręciłaby nosem. A tak często to ona zachęca mnie do kupna następnego kosmetyku. Np. ostatnio mam pecha do maskar. Kupiłam jedną- bubel. Sama mnie namówiła i nawet dała pieniądze, żebym kupiła inną. Kupiłam- i znów bubel. Ja się wściekam na swoją głupotę- chciałam zaoszczędzić, a w efekcie wydałam dużo więcej niż kosztuje mój ulubiony tusz. A moja mama: "kup kolejny a ten wyrzuć. I następnym razem nie oszczędzaj na czymś na czym nie warto." W szoku byłam.
Zresztą ona sama ma sporo kosmetyków, chociaż z każdego po jednym. Więcej ma tylko pudrów i pomadek (różne odcienie). Kiedyś, jak miałam chyba 12 lat, porobiły mi się rozstępy. Mama stanowczo odmówiła kupienia mi jakiegoś kremu na rozstępy. Tego nie mogę jej darować. ![]() ![]() Golenie nóg sama mi podsunęła w odpowiednim momencie. Zresztą inne kosmetyki też mi w miarę upływu czasu podsuwała. I nauczyła mnie robić zapasy tego, co się szybko zużywa- żeby poźniej nie zostać z niczym. Jak to dobrze mieć taką mamę. ![]() Za to mój ojciec zupełnie nie akceptuje kosmetyków. Ciągle nam wyrzuca, że mamy ich mnóstwo, że marnujemy pieniądze, itp. Sam używa tylko szamponu do włosów, pasty do zebów, pianki do golenia i mydła. Do dezodorantu przekonał się dopiero niedawno (!!!), a raczej został siłą przekonany przez moją mamę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja jeszcze sprostuję: nie mam robionych awantur, tylko mam zwraca mi uwagę, że za dużo kosmetyków mam. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
Moja mama jest bbardzo tolerancyjna pod tym względem.
Nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy nie mogłabym siedzieć w łazience dłużej niż np. 20 minut, bo chyba od zawsze uwielbiałam wylegiwać się w wannie i nikt mi tego nie zabraniał ![]() Podobnie było z goleniem nóg, mama przeszła nad tym do porządku dziennego, normalna sprawa. Jeśli chodzi o ilość kosmetyków to nigdy złego słowa nie usłyszałam, co najwyżej żarty, że ona przez całe życie nie zużyła takiej ilości jaką ja mam teraz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.