![]() |
#61 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Jestem o ja w nowym wątku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Łoo matko, dziewuchy! V część
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wreszcie idzie od mnie paczka z ubrankami od siostry koleżanki z Anglii ![]() ![]() ![]() ![]() Choć zastanawiam się też nad Lovelą, skoro taka tania. Przy moim uczuleniu się sprawdza, choć włączam co prawda zawsze podwójne płukanie. Jeszcze co do Gemini - ostatecznie zamówię chyba jedną butelkę i jeden smoczek - nie wiem, czy będę używać, ale awaryjnie lepiej chyba mieć. Nie szaleję z żadnymi Aventami czy Dr Brownami, na razie biorę Canpola (butelki mają bdb opinie w necie). Jak będę musiałam zacząć używać regularnie, to wtedy zainwestuję w lepsze. Pozdrowionka dla Was ![]()
![]() |
#63 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() sama to mam ochote na placki ziemniaczane ![]()
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jeszcze nic nie prałam więc nawet nie zastanawiałam się nad tym. Swiniaczek ja też wczoraj na komunie założyłam buty na obcasie i dziś ledwo chodzę ![]() Melduję się na nowym wątku i zmykam szykować się na kursy, dziś piszemy egzamin pisemny ![]() ![]()
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Coraz głosniej robi się nie tylko o dziwnych pomysłach związanych z opieką połoznych środowiskowych, ale i o działaniach ZUSu, który obniża rzekomo zawyżane świadczenia dla kobiet w ciąży i matek niemowlaków:
https://mamotoja.pl/zus-obniza-zasil...,19949,r1.html |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Można już komentować
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...na,202615.html |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a porównywanie z inną ciężarną nie ma sensu..każda z nas ma swoje mocne i słabe strony, jedna cieszy się bujnego biustu i lśniącego włosa ale nadmiaru kg a druga ma na odwrót.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
to czekamy na zdjęcie przesyłki ja butlę też wziełam jedną, jakąkolwiek,żeby tylko mieć.. Cytat:
ahh z tymi chłopami.. a propos kurczaka to mój wczoraj zgłosił się na ochotnika,że upiecze ciastka.. więc leżąc mówiłam mu co ma robić i pierwszym krokiem było zmiksowanie masła z cukrem, pokroił sobie masło w kostkę, wrzucił do miski, wsypał brązowy cukier,włączył mikser, po minucie pyta jak to ma wyglądać, ja pytam "a jak wygląda?", a on odpowiada,że chyba nic z tego nie będzie bo przypomina mu nuggetsy ![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Ziuta
U nas też rozdawali, ale nie usłyszałam gdzie więc nie pojechałam. Możesz zrobić sok jak masz sokowirówkę, albo jakiś koktajl z np. bananem . Florence Wow jaki zestaw ciuszków, to już teraz parę rzeczy dokupić i masz wszystko ![]() Piernik Torunski Jeszcze mąż musi dziś pomalować małego pokój, żeby nie spał z nami w sypialni. Jak skończy to my przenosimy się do sypialni, a mały do swojego pokoiku. Coś czuję że będzie wtedy ciężko z jego spaniem. Agnszp Gratulacje, ślicznie wyglądałaś, gdzie ta ciąża?;p Tak w ogóle to dziś zaczynam 28tydzień ![]() ![]() Odebrałam syna ze żłobka i zasnął mi w foteliku, przełożyłam go do łóżeczka i tak sobie śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.biedronka.pl/pl/dla-mamy-...maluszka-16-05 Coś ma być, ale chyba tylko pielęgnacja i spożywka.. Z tego co widzę to proszek i mleczko Lovela w dobrej cenie, ale to od 1. r.ż,? Jutro dotrze do mnie zamówienie z Gemini ![]() Do prania brałam płatki mydlane Dzidziuś, mam nadzieję, że się sprawdzą. Póki co piorę wszystko w kapsułkach, a drugi raz wypiorę w dzidziusiu za jakiś czas. ![]() Agnszp przepiękna z Ciebie istota ![]() Florencee super te ubranka dla Arturka, podobają mi się. Obawiam się trochę jutrzejszego wyniku glukozy, bo moja "norma" była ostatnio na granicy... choć pozostałe wartości krzywej cukrowej w normie. Slo_nk_o, a Ty już powtórzyłaś glukozę na czczo?
Nasze maleństwo ![]() Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-05-16 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Świeży sok, najlepiej pomarańczowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja tam bym się może i nawet nie porównywała, z tym że cała familia uroczo nie omieszkała przemilczeć faktu, że ona jest taka drobna, bo zawsze była szczupła, więc dlatego ja się przy niej taka wielka wydaje i takie tam ![]() ![]() ![]() Kondycji nie mam. Umiera na bieżąco, czekam aż pójście do łazienki będzie ogromnym wysiłkiem ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to mam szczęscie, byłam w sobote u mamy, pochwaliła , ze ładnie wyglądam i tylko brzuch mi urósł. Jak miło ![]() Siostra nic nie skomentowała, nawet sie pytała czy robię baby shower i ze mozna byłoby zrobic za miesiac i moglibysmy przyjechać. Bardzo pozytywna wizyta. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale żabcia śliczna..ciekawe co robili,że taki umęczony wrócił... Cytat:
w opisie jest ,że bezpieczne od 1r.ż... trzymam kciuki,żeby było ok z wynikami.. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogólnie to po mojej rodzinie spodziewałam się zupełnie innej reakcji na moją ciążę i ogólnie różne inne sprawy, a powiem szczerze, że już TŻowi powiedziałam, że ciąża póki co to jeden z gorszych okresów w moim życiu i że jeśli za dwa lata powiem mu, że chce drugie, to ma mnie najpierw zabrać na terapię, czy jestem pewna. A gwarantuję, że nie oczekiwałam, że będą mnie wszyscy jak księżniczkę traktować i na rękach nosić, ale na jakiekolwiek pozytywne reakcje liczyłam, a tak naprawdę poza tym, że się zrobiłam wielorybem, że co sobie wymyślam z pachwiną, skoro żadnej nigdy nic takiego nie bolało, że mamy się psa pozbyć i że szkoda, że chłopak, to nie dowiaduję się nic sensownego. Żyć, nie umierać po prostu ![]() ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-05-16 o 14:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze nie powtarzałam. A ty drugi raz robiłaś glukozę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |||||||
Zadomowienie
|
Dzięki za pochwalenie Arturowych ubranek i odpowiedzi dotyczące proszku, chyba też pojadę najpierw tym co mam, a potem bliżej terminu porodu znowu wypiorę ciuszki jak sobie kupię taki proszek dla dzieci, wtedy odbędzie się również prasowanie.
![]() Strasznie padnięta jestem, właśnie ucięłam sobie drzemkę i teraz czuję się jeszcze gorzej. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może w dzień Waszego ślubu będą akurat bardziej przyjazne warunki atmosferyczne i uda się bez takiego puchnięcia... Powodzenia na krzywej. ![]() Cytat:
Z hemoglobiną może obejdzie się bez żelaza, a jak to to nie problem je brać. ![]() U mnie też hemoglobina spadła, nawet zapomniałam o tym, bo się skupiłam na cukrach - ale biorę żelazo cały czas, więc pewnie tak zostanie. ![]() Cytat:
![]() Białego Jelenia też chcę zamówić z Gemini, to za jakiś czas, jak już się zdecyduję co tam biorę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
jakoś się w nowym wątku wbić nie mogę
![]() jadłospis zrobiłam, porozmawiałam z teściową i jakoś nie mogę zabrać się za listę ![]() Przerażacie mnie swoimi zaawansowanymi wyprawkami co mi całkowicie odbiera siły na jej stworzenie ![]() jak tam dzisiejsze badania i wizyty? |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Krzywą miałam robioną już pod koniec stycznia, bo właśnie ta glukoza na czczo wychodziła mi wysoka... Trzymasz dietę czy czekasz na powtórzenie badań i konsultację?
Nasze maleństwo ![]() Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-05-16 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
O mamusiu, znowu mam atak na żebra ![]() Kurczę, tak sobie myślę, że chyba powoli w aptekach, drogeriach będę prosić o jakieś próbki - mam na myśli jakiś krem do twarzy, może szampon, czasem żel pod prysznic dają. Będę miała jednorazówki do szpitala. I chyba sobie kupię te minipojemniki podróżne, żeby przelać płyn micelarny, czy właśnie np. żel po prysznic ... Tak patrzę na tę gazetkę z Biedronki - te podkłady do przewijania chyba w dobrej cenie. Przynajmniej w konfrontacji z Gemini.
100 % nie istnieje Edytowane przez shybuya Czas edycji: 2016-05-16 o 14:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
właśnie przeczytałam cos kontrowersyjnego.. wkleję tylko nagłówek:
101-YEAR-OLD WOMAN GIVES BIRTH AFTER SUCCESSFUL OVARY TRANSPLANT. jak dla mnie straszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#82 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry w nowym wątku
![]() Melduję się po wizycie - ze mną i synkiem wszystko w porządku, kopał w gałkę od usg ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Staram się trzymać, łatwo mi nie jest bo pokusy mam spore. Chociaż dzień przed badaniem postaram się jeść normalniej co by wynik na czczo nie był zaniżony przez dietę. A jaki cukier miałaś na czczo i po obciążeniu glukozą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Poza tym lubię to, że jestem zaradna ![]() Cytat:
![]() ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#85 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dawaj-pomożemy Ci z wyprawką..co tam masz? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Porażka co się dzieje ![]() Cytat:
![]() Powiem Wam, że mam jakiegoś lenia do gotowania ostatnimi dniami.... ![]() Przyszła paczka ze Smyka, jak tylko odbiorę córę to wstawię ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na czczo 91, Po 1h 142 Po 2h 124 Ale bywało że cukier na czczo miałam nawet ponad 100. Dlatego obawian się jutrzejszego badania i wyniku. A Ty kiedy będziesz badać glukozę?
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Chciałam w środę. A sama badałaś na czczo czy miałaś takie zalecenia od gin?
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale wiaodmo ze jak wiekszosc kobiet sie stresuje większa wagą :/ a ona urośnie jescZze czy chcę czy nie..... Cytat:
Ja zdjęłam buty na obcasie od razu jak przyjechaliśmy na wesele ![]() ![]() Cytat:
Dziekuje serdecznie ![]() Cytat:
Ale miły komplement, dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Super ze wszystko jest ok ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że wszystko w porządku na wizycie. ![]() Cytat:
![]() ![]() Trochę się łudzę, że może mi też każe coś powtarzać, okaże się że to błąd albo coś. ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.