![]() |
#61 |
.
|
Dot.: Facet unika spotkań rodzinnych
serio raz na 2 miechy to często? :P
![]() |
#62 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
No właśnie? Bo wizyta na kawie raz na 2 miesiące to, mam wrażenie, nie jest AŻ TAKIE poświęcenie. I to nie jest często.
Jeszcze bym zrozumiała, gdyby tu była mowa o wyjazdach do rodziny, o poświęcaniu na to całych weekendów czy świąt. Ale tu mowa o krótkich wizytach i nawet dla mnie, osoby niespecjalnie się garnącej do takich rodzinnych posiadówek, ta jedna godzinna czy 3-godzinna wizyta na miesiąc-dwa to nie jest wiele. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, jak wam, ale mnie się wydaje, że on po prostu nie lubi rodziny Autorki i tyle- skoro wyjścia ze znajomymi jakoś mu nie przeszkadzają, podobnie jak wizyty własnych rodziców. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Można nie lubić, można się męczyć, ale kilka godzin do roku i kilka minut rozmowy czy nawet tylko posiedzenia raz na jakiś czas to nie jest nie wiadomo co. Nie wymaga jakichś poświęceń. Co innego cotygodniowe obiadki. Ale urodziny dwa razy do roku i święta? Bez przesady.
Mój TŻ też nie cierpi spędów, obojętnie, czy znajomi czy rodzina. Nie lubi siedzieć i już. Ale jak są urodziny czy jakaś rocznica to idzie ze mną, posiedzi, pogada, zje coś dobrego ![]() ![]() Edytowane przez Olcia0401 Czas edycji: 2016-05-19 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
BTW- Autorko, nie rozumiem czegoś- piszesz, że macie dobry kontakt, że poza tym jest super. Jest tak super, że chłopak nie powie Ci po 4- letnim związku o co mu chodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
No tak, tylko że autorka twierdzi, ze jej TŻ lubi jej rodzinę. Więc nie rozumiem o co tu chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Dobre pytanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Jak tam Autorko? Żyjesz? Pogadałaś?
Jakby co pamiętaj że czasami bardziej skuteczne bywają stwierdzenia: zależy mi żebyś zrobił/ a... oczekuję tego od Ciebie. Niż: Dlaczego nie chcesz tego zrobić? Wytłumacz mi dlaczego tego nie lubisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny.
Tak, porozmawialiśmy wczoraj, a w sumie głównie to ja mówiłam,wyrzygałam mu wszystko,te chamskie zagrywki,nie dałam się zbyć. Wyrzuciłam mu wszystko o czym tu pisałam, że się za niego wstydzę, że mam dość tłumaczenia jego dzikości, że nie wymagam od niego chodzenia ze mną tam za każdym razem gdy ja tam się wybieram i że nigdy nie wymagałam, że znoszę to tyle i duszę w sobie kilka lat,przymykam oko, ale że koniec, że jeśli nie jest w stanie iść 2-3 razy do roku ze mną na jakąś uroczystość rodzinną to ja nie jestem w stanie dłużej marnować czasu, żeby się zastanowił nad tym i chcę znać jego decyzje. Wyszłam do kuchni, a ten jak pali papierosy tylko podczas picia alkoholu (czyli rzadko) tak poszedł i kupił fajki, zapalił i powiedział, że pojedzie ze mną ![]() Nie wiem co będzie dalej, teraz jest ok i cały czas mam w głowie, że przecież oprócz tego,zawsze jest między nami dobrze, ale wiem też, że po tym co się stało i ile słów padło następnej takiej sytuacji nie będzie bo się wymiksuje. Dziękuje za wsparcie i za wszystkie odpowiedzi, podpowiedzi. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Ellsa ja się odniosę jeszcze do Twojego posta, ja mogę ręczyć wszystkim, że kontakty ich są naprawdę ok i znam swojego ojca, wiem, że on nigdy nie powiedziałby mu nic co mogłoby powodować taką reakcję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Ciężka sytuacja. Na początku związku byłoby łatwiej to zrozumieć (nieśmiałość itp), ale po 4 latach, a on nadal unika spotkań rodzinnych? Jeśli to dla Ciebie ważne, to porozmawiaj z nim i powiedz, że nie chcesz wiązać przyszłości z kimś, kto będzie unikał Twojej rodziny.
![]() |
#74 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
.
|
dokładnie, nie martw się na zapas. może naprawdę dałaś mu do myślenia i w końcu dobitnie podkreśliłaś, na czym ci zależy. i następnym razem mów o oczekiwaniach, a nie pytaj, czy się z tobą wybierze. chyba, że masz propozycję luźnej kawy z rodzicami to niech ma wtedy wybór.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.