![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W jakim wieku zaczęłyście się malować?;)
Moim pierwszym "mazidłem" byl tusz do rzes ktory otrzymalam od cioci. Bylo to kiedy mialam 16 lat
![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Jakies 13-14 lat w ostatnich klasach podstawówki. Najpierw był to tylko tusz i błyszczyk na ustach. W średniej dodałam pokolei fluid, puder, a na końcu cienie do powiek (nie wiem czemu na koncu poniewaz teraz bez cieni czuje sie naga)
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ja też mając jakieś 13 lat. Wszystko szło etapami. Najpier lakier bezbarwny do paznokci i tusz, potem nabrałam szybko ochoty na cienie.
Ale jak tu malować oczy i zapomnieć o ustach?! ![]() Kredki do oczu, róże przyszły jako ostatnie ![]()
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
Ja zaczelam sie malowac w 1 lub 2 klasie gimnazjum czyli 13-14lat. byl to korektor pod oczy(gdyby nie moje wielgachne zasinienia pewnie wcale bym sie nie malowala), tusz i pomadka ochronna bezbarwna...
z podkladu zaczelam korzystac w 2 klasie liceum.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
ja nie pamiętam mojego "pierwszego" razu z malowaniem się ale był to tylko tusz do rzęs. Tak pozostało do dziś, nie używam fluidu, cienie i puder brązujący od czasu do czasu. Na codzień tylko tusz
![]() ![]()
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
ja w 1 kl gimn uzywac zaczelam podkladu i błyszczyka,teraz mi z podkladem przeszlo uzywam blyszczyka tylko
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
tak naprawde malowac zaczelam sie w 3 kl.gimnazjum tzn naprawde...tzn tusz i blyszczyk....
ja zazwyczaj maluje sie malo..ale teraz doszedl podklad, i jakis cien ![]()
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
pierwsze proby makijazu zaczynałam w liceum korektor, pomadka lub błyszczyk, ewentualnie puder. nie malowałam się codziennie,
Dopiero na studiach cześciej się malowałam.i już nie tak minimalistycznie. Ale bez makijażu moge też wyjść na ulicę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Jejku przypomniało mi sie jak się malowałam w II klasie liceum
![]() Otóż: malowałam powiekę cieniem jasno niebieskim i cieniowałam kąciki oczu ciemniejszym błękitem, pod łukiem brwiowym nakładałam wściekły, ciemny roż i do tego jeszcze troche żóltego cienia na powieki od strony nosa ![]() Jak ja wtedy wyglądałam, jakbym miała na oczach taki wzór jak na pawich piórach ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
teraz jestem w 2 gim i zaczelam uzywac tuszu do rzes, ale nie codziennie, rano jak ide do szkoly to zazwyczaj nie zdaze, wiec zazwyczaj jak wychodze popoludniu. teraz dostalam puder antybakteryjny z under twenty, ale uzywalam go dopiero raz. a blyszczyk to w podstawowce zaczelam. teraz mam zamiar kupic obie cien do powiek, na polowinki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
na poczatku niesmialo uzywalam tylko blyszczyku do ust i bezbarwnej mascary da rzes, potem doszla odrobina czarna mascara, mialam juz chyba z 15-16 lat, wiec pozno zaczynalam
![]() teraz, nie chwalac sie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Ja zaczęłam się malować w 8 klasie podstawówki. Pamiętam, że poszłam do kolezanki która pomalowała mi rzęsy czarnym tuszem. Bardzo mi sie spodobały więc poszłam do domu i połozyłam sie spac bez demakijażu i rano miałam wielkie czarne plamy pod oczami.
![]() ![]()
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
od 12 do 14 lat używałam tylko błyszczyku i lekko maziałam rzesy, ale tylko lekko. Od 2 klasy gimnazjum zaczęłam mocniej tuszować rzęsy do tego jakiś puderek, a nieco poźniej (czyli jak dotarłam na wizaż
![]() ![]()
![]() |
#74 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Właściwie to od pierwszej klasy gimnazjum. O ile pamiętam, to był wtedy pomadka ochronna/błyszczyk+tusz do rzęs.
Potem w drugiej klasie przez jakieś 3 miesiące używałam podkładu, ale mi przeszło i nie używam do teraz. Poza podkładem to cień+tusz+pomadka ochronna/błyszczyk. W trzeciej klasie tusz, pomadka ochronna/błyszczyk, czarna kredka przez jakiś czas, czasem cień do powiek i obowiązkowo puder matujący - świeciłam się jak mała latarnia.. A teraz w LO to delikatny cień, tusz, pomadka ochronna i puder matujący. Czyli nie jest źle. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
niech no ja pomysle..... hmmm...... ja chyba tak od dwoch lat uzywam fluidu.... jak sobie pomysle jakiego jasnego ja wtedy uzywalam.... moja twarz wygladala jak maska... teraz juz jest leppiej i dobrze mam dobrany... u nas w szkole zabroniony jest jakikolwiek makijaz...
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Ja zaczęłam się delikatnie malować jak miałam 15 lat, używałam wtedy jakiegoś koszmarnego pudru w kamienu. Tak naprawdę z podkładami i tuszami zaczęłam w wieku 16lat.
![]() |
#78 |
BAN stały
|
w wieku 14-15lat zaczęłam używać tuszu do rzęs. Później stopniowo jakieś podkłady i błyszczyki. Tak w ogólę to maluję się bardzo delikatnie - podkład, tusz do rzęs, pomadka ochronna i baaaaaardzo rzadko cień. Odstrasza mie no i dziwi widok dziewczyn, które w wieku 14-15lat maluja się bardzo ostro, a widzę takie młodziutkie buźki na codzień bo po drugiej stronie ulicy mam podstawówkę i gimnazjum, więc wychodząc gdzieś chcąc nie chcąc natykam sie na takie nastolatki chcące zrobić z siebie kobietę wampa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Pierwsze próby malowania buźki rozpoczęłam w liceum mająć 17, 18 latek i był to puder w kremie i tusz do rzęs. Natomiast malwoać się tak na poważnie zaczęłam w wieku 20 lat i od tamtej pory moja kosmetyczka jest coraz bogatsza w kosmetyki.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Ja dokładnie nie pamiętam, ale to było dość późno, chyba w liceum... Ale i tak nawet teraz maluję się sporadycznie. Rzadko zdarza się żebym nakładała pełny makijaż z podkładem, pudrem itd. Zazwyczaj tylko maluję rzęsy i używam błyszczyków i pomadek ochronnych
![]()
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
ja zaczęłam się malować mając niecałe 13 lat. Na początku był to tylko tusz na rzęsach, później doszedł puder, a skończywszy 13 lat była już tapeta full wypas ( myślałam, ze to tak ladnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Malować zaczęłam się dość pózno, bo dopiero w wieku 16 - 17 lat, tzn zaczęłam używać tuszu do rzęs i sporadycznie cieni oraz pudu matujacego. Dopiero pod koniec 17 roku życia, gdy zaczeła się moja przygoda z tzw. pseudo modelingiem zaczęłam wykonywać na sobie prawdziwy makijaż, co bardzo plubiłam i zaczęłam zgłębiać techniki makijażu.
Dzisiaj w wieku 27 lat maluję się często, aczkolwiek zdarza mi się wyjść bez makijażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Mam 14 lat i ekstrawagancją jest dla mnie tusz do rzęs
![]() Coś cienko widze te moje malowanie w przyszłości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
juz wcześniej pisałam o moich początkach w I klasie LO = 15,5 roku
![]() teraz mam 27 lat i raczej przez te wszystkie lata nie zdarzyło mii się wyjść z domu bez maikjażu:0 to uzależnia ![]() jedynie latem nie używam pudru tylko maluję oczy i usta błyszczykiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez winner Czas edycji: 2007-08-07 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
paznokcie w podstawówce, a mój pierszy cien do powiek kupiłam dopiero w 3 klasie szkoły sredniej
![]() ![]() błyszczyki jakies 2-3 miesiace temu taka dziwna babka ze mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Podkład w wieku 15 lat? A po cholerę?!
![]() ![]() Ja się zaczęłam malować gdzieś w 2-3 klasie liceum - tusz do rzęs, kredki do oczu, beżowy lakier. I tak już zostało, cieni używam sporadycznie (przesuszone kąciki :[), podkład stosuję od miesiąca... Fajne są te miazdełka ![]()
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
A ja przeczytałam na początku tytuł "w jakim wieku zaczełyście malować"
![]() Ja maluje tylko rzęsy i oczy od niedawna (czyli 16 lat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.