![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Ja też "karmię"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 04:08 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Zasnela po karmieniu - na pół godziny. Standard ostatnio. Ale najwyżej ja jeszcze dokarmie, a koło 6 tatuś zabierze do drugiego pokoju, to jeszcze ze 2 godzinki pospie
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sto lat, sto lat niechaj żyje nam! Wszystkiego najlepszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Kaylla wszystkiego dobrego!
My po drugim jedzonku, idziemy jeszcze w kime. Wczoraj metody Karpa i mnie uratowaly ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
No i kiszka bo miała spać do 8 a wstała juz teraz wiec znów się karmimy
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Nam do 5 kociak smęcił a teraz znowu zgłodniał. Oby jeszcze zasnął i dał pospać do 9
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie idę spać. Dyżur przejmuje tatuś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego kaylla!!!
Maly tak mi ladnie w nocy spal, ze zasluzyl na jakis medal! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Kaylla sto lat!
---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Moje dziecko nie potrafi ssać prawej piersi. O ile do lewej się super sam dostawca o tyle z prawej robi masakre. Łapie bardzo płytko do tego rzuca się, szarpie naciaga tego sutka do tego stopnia ze mam dosc... chyba będę go tylko z lewej karmić a z prawej będę odciągnąć... |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Dzisiajsza noc sponsorował karp z modyfikacjami (czyli bez bujania). Burrito, szum, czasem smoczek, do dostawki i dziecko zasypialo samo! Wow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko chyba coś opętalo...nie chce spać...uspokaja się tylko przy cycu.. o ssaniu smoka mogę tylko pomarzyć...
#75 |
Moderatorka z pazurem
|
Zabcia, Lourose meldunek!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Mialabym w nocy zlote dziecko gdyby nie to ze czasem pobudka o 2 konczy sie snem o 4 w tym czasie kilka razy wola jesc na szczescie zasypia sama w lozeczku przy szumisiu
![]() Dzis pobudka o 2 i 5( z tym ze przed 4 zasnela) i 6.30 i do tej pory czuwamy sobie :brzydal) Gdyby te czuwania trwaly 15 minut to ok. A ona nie spi 2 godz a potem spi 1.5h o taki los ![]() Cytat:
Kaylla sto lat !!! Oby twoje macierzynstwo przynosilo wiele radosci ![]() Moja szwagierka dzis urodziła jeszcze wieczorem mowila ze nic sie nie dzieje a tu o 3 nad ranem dzidzius takze Zabcia i Lou nie znacie dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | ||
Zakorzenienie
|
Melduje się w dwupaku.
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego bliźniaku! Ja 29l - 11 czerwca. Liczylam na cud, nawet bóle mi się śniły,co godzine pobudka.Padam na pysk. Teraz musialam mężowi się wyryczeć, że to nie tak miało wyglądać. Jak zwykle rano muszę się pozbierać. Poprawić korone. Został dziś w domu. Wczoraj mieliśmy fajną rozmowe, przepraszał ze tyle sie uczy a nie poświeca mi tyle czasu i ze po porodzie bedzie sie bardzo strał, ale uczyć tez sie musi. I, że robi to dla nas. Przecież ja wiem, dlatego hormony trzymałam na wodzy ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
Nie wiem o ktorej jechać..
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sama do prawej piersi nie jestem w stanie malej dostawic musi mi pomagac maz.Bo prawa reka mi niewygodnie a lewa nie mam takiej kontroli jak prawa bo jestem praworeczna. Tez mnie boli karmienie ta piersia bo jak wiesz nabawilam sie stanu zapalnego ale powoli przechodzi. Brodawka dalej opuchnieta i boli ale juz mniej. Wszystko dzieki temu malemu ssakowi i przez nia nabawilam sie stanu zapalnego i ona mnie z niego prawie juz wyleczyla. Zagryz zeby i dawaj dalej tylko nie przystawiaj malego na gloda do tej piersi zacznij od tej co mu dobrze idzie zeby tamta na spokojnie chwycil a nie jak jakas hiena ;-) nie mow ze ta piersia nie bedziesz karmic bo bedziesz tylko naprawde cierpliwosci Kochana wszystko powoli nawet gdyby to mialo trwac tydzien czy miesiac.Skoro ja walcze to i Ty musisz ;-) jeszcze 2 dni temu chcialan sobie uciac ta piers...i co...bylabym bez piersi a jednak nia karmie i dziecko zyje nie umarlo z glodu a ja mam nadal obie piersi ;-) 3mam za Ciebie kciuki mocno ;-) dawa znac jak postepy.Wiem ze chcesz zeby wszystko bylo juz teraz OK ale naprawde musisz wszystko na spokojnie i powoli chocbyc musiala 10x go przystawiac to przystawiaj poki nie zlapie dobrze w sensie do bolu jaki jest dla Ciebie akceptowalny. ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- jeszcze sie tylko pochwale ze dzisiaj kolejna czyli 2 noc z rzedu kiedy Emi spala ponad 7g ;-) po prostu wow ;-) ale na dobranoc musial isc Karp. Wszystko po kolei wszystkie 5s i tak.przez ok.pol.godziny ale bylo warto dla tych godzin snu ;-)
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczynam wymyslac bo tak strasznie w nocy przy karmieniu piekly brodawki nie bolaly tylko swedzialy tak ze mialam ochote je zdrapac i po karmieniu to samo nie moglam spac ![]() Czytalam ze towarzysza temu plesniawki a Iga ma taki bialy nalot na jezyku ale nie wiem czy to mleko czy plesniawki... Przemywamzawsze wieczorem jezyk woda przegotowana. A jak Wy pielegnujecie jame ustna Waszych dzieci robicie cos??? Jakby bylo malo moja Iga ma znow katar albo nie wiem co to z rana ledwo dycha tym noskiem z daleka slychac gluta - juz dwa razy czyscilam nos a i tak pociaga ![]() Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-06-05 o 08:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
w ogole w srodku nie myje buzki, polozna mowila ze nie trzeba...tylko jak sie uleje i przy codziennej toalecie woda przegotowana na wacik wycieramy z wierzchu po prostu
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do jakiej przychodni zapisalas Emilke? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Nosidełko ergonomiczne Bondolino? Niby piszą, że od 0 do 36 miesięcy, ale jak dla mnie to dziecko już powinno umieć siedzieć, żeby się w to bawić? Producent wprowadza w błąd, czy faktycznie można już takiego miesięcznego malucha w tym nosić?
![]() |
#85 |
Moderatorka z pazurem
|
Przy pierwszej probie byl ryk, przy drugiej mloda spi. Chusta za grosze z womaru (40zl uzywka), co prawda skosno krzyzowa ale uszyta tak, ze nie da sie rozlozyc ciezaru na ramie i plecy. Na ramieniu jest zszyta w harmonijke. Jutro odbieram kolkowa z lenny lamb i skoncza sie zarty
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Z tego co wyczytalam na grupie fb, to zadne nosidlo nie jest zalecane dla dzieci, ktore same nie siedza |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() itp jest to taki pulsujacy przeszywajacy ból ale nie jednostajny. . Czasami boli nawet jak się ruszam ja. Nie mówiąc o tym że dotyk też sprawia ból.. to musi fachowiec zobaczyć innej opcji nie ma Cytat:
Jamy ustnej w sumie nie pielęgnuje w ogóle.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Boje się, że z chusta sobie nie poradzę :P Takie nosidełko wydaje mi się bezpieczniejsze i prostsze w obsłudze. Bezpieczniejsze, bo sztywne i podtrzymuje dziecko, chociaż wiem, że to nie jest dobre dla takiego malucha, bo zmusza do określonej pozycji. Spróbuję jakąś używana chustę kupić
![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Rose a co to za grupa? Co do pampkow bella happy z makro, mąż nie pamięta ceny, powyżej 30 zł na pewno, a kupuje tam, bo lubi, nie kieruje się cena.
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym ulozeniem tez moze byc problem i u mnie bo wczoraj karmilam tylko na lezaco i dziecko jadlo normalnie. Tylko musze ja nauczyc jesc na siedzaco bez krzyku bo jak ja wyjde do ludzi ![]() Ja szukalam na poczatku mej drogi doradcy ale u nas w miescie to nie takie proste... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Moderatorka z pazurem
|
M.in. Chusty Polska, wrzuce na fb screena z appki do jakich grup chustowych naleze, to sobie poszperaj. Na prawde warto poczytac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.