|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakup w ciemno - strzał w 10:) czy porażka????
A do mnie własnie doszedł mój pierwszy nabytek zakupiony w ciemno
![]() Byłam na siebie potwornie zła, że się złamałam i postanowiłam sobie, że od razu wystawię je na wymianę na to, czego faktycznie szukam, ale teraz to już sama nie wiem...Jakoś mi się nie chce rozstawać z tym zakupem ![]() Ech... Tak to jest z tymi zakupami w ciemno - pierwszy zakup się uda, a potem się człowiek rozbestwia i myśli, że zawsze uda mu się trafić. A moje postanowienie szlag trafił, o! |
|
|
|
|
#62 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Skoro postanowienie wystawienia go na straganiku słabnie...może warto dać mu szansę
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety , albo na nojej skórze są słabo wyczuwalne albo mają nienajlepszą trwałosć trwałość. ale to ostatecznie będzie można ocenic po jakimś czasie. Uzywam z zapachow versace jeszcze Woman i pamietam jak pierwszy raz kupuiłam to przez pierwszy tydzień ich na sobie nie czułam, chciałam je nawet sprzedać. A potem ni stąd ni zowąd zapach okazał się trwały, na dodatek ma "nerwa" na mojej skórze , na znajomej pachnie np. banalnie kwiatkowo.
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
A ja po przebraniu sie cała sie wypachniłam Byzance - mmmmmmm, jest cudny, teraz dopiero czuję ten kardamon, a później taka pudrowość różana się pojaawia..... mniammmm
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nigdy nie kupowałam perfum w ciemno, ale... niewykluczone, że zrobię to po raz pierwszy
. "Chodzi" za mną od jakiegoś już czasu AA Winter Delice, zapach, którego nigdy nie poznałam, a który szalenie mnie intryguje. Strasznie ciekawią mnie te "wytrawne pierniczki, sosnowe igiełki", imbir, kadzidło - jak na fankę Bożego Narodzenia przystało . Fakt, że zapach nie jest duszący i słodki dodatkowo przemawia na jego korzyść . Lubię słodziaki (ale nie monotonne ulepki) teraz jednak nie mam na nie ochoty...Nie wiem, co robić, czasu zostało niewiele, a Beliczek, która dobrze zna Winter Delice i bardzo lubi tę wodę, odradzała mi jej zakup w ciemno .
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
No a mój ostatni zakup, i zarazem pierwszy w ciemno z wyższej półki
, to Angel Innocent Zapach... hmmm... nie do opisania Bardzo go polubiłam i chyba na zawsze zagości na mojej toaletce Chodziaż podejrzewam, że jeszcze poeksperymentuję
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli się skusisz, to daj znać, z jakim rezulatem - na Allegro jest sporo mini po 7,5 ml, może dobre na zakup w ciemno...? |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...Za to bardzo mnie zawiódł, Red Jeans, myślałem, że też będzie mieć te apetyczne owocowe nutki, są w nim jakieś, ale nie podoba mi się.....coś mnie w nim odpycha chyba lilia wodna, przekroczył ten zapach wg mnie granicę świeżości, należy już do tych zapachów, po których mnie mdli ....
|
|
|
#70 |
|
KWC
|
O mały włos nie kupiłam w ciemno amor amor cacharel'a. Jak powąchałam to cudo to aż mnie zemdliło..
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Escada Magnetism Lolita Lempicka
|
|
|
#72 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na szczęscie juz ich nie mam
|
|
|
|
#73 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Rozsądek przywracała ta pojemność 125 ml... Faktycznie miniaturka wydaje się być lepszym rozwiązaniem. Tego zapachu nie da sie porównać z żadnym innym. Mnie na początku olśnił właśnie tymi nutami sosny i..dymu ...po kilku użyciach zaczął drażnić...z tegoż powodu. Wiem ,że to może głupio brzmieć, ale tak właśnie było. A mój TŻ skrytykował go niemiłosiernie... |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam, Joasiu i Szajo
. Ale może będzie mi dane powąchać Winter Delice przed ewentualnym kupnem w przyszłości .A dla zainteresowanych link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80361586 . Zostały 2 godziny .
|
|
#75 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z przyjemnością zrobiłabym Tobie próbkę. Teraz odkąd poznałam Wizaż już niczego się nie pozbywam ( tzn. żadnych zapachów), może któraś z Wizażanek będzie kiedyś chciała powąchać taki, który akurat mam. Choć z resztką Winter pożegnałam sie bez żalu
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem właśnie po moim pierwszym zakupie w ciemno
. Nabyłam na Allegro Boudoir Vivienne WestwoodI jestem zachwycona, oczarowana; moja intuicja zapachowa najwyraźniej mnie nie zawiodła . Czytałam wcześniej o składzie perfum na osmoz i recenzje na MUA- to dzięki nim i to zarówno pozytywnym, jak i negatywnym (!) zdecydowałam się na ten zakup.Poza tym miałam okazje odkupić Boudoir od świetnej dziewczyny-miłosniczki i znawczyni perfum, która chetnie odpowiadała na wszystkie moje wątpliwości i pytania odnośnie perfum. |
|
|
|
|
#77 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
Jak dla mnie Burberry TOUCH kupiony w ciemno okazał się strzałem w dziesiątkę. W ogóle Burberry poniósł mnie na swojej fali po "Brit" i "London", te dwa sprawdziłam, a dalej kupowałam już w ciemno. Jedynie "weekend" trochę mnie rozczarował - okazał się zbyt kwiatowy. "Brit gold" też mnie nie powalił. Ciekawi mnie też "Tender touch" i "Baby touch" Burberry, ale chyba już dam sobie z nimi spokój. Teraz oczekuję zakupu w ciemno -"Mauboussin"- opisy czytałam smakowite, może nie pożałuję!Zakupy nie trafione czasem zdobią...wnętrze mojej szafy z ubraniami, czasem oddaję mamie.Aha, "le feu light" I.Miyake okazał się fantastycznym zakupem po omacku, jestem zachwycona.Właśnie czytałam opis którejś z Was ,opis "Winter delice" i już mi się "zamarzyło"...ale sprawdziłam zaraz na Allegro i trwa walka o jedną "flaszkę" więc może sobie odpuszczę, a może nie.Zobaczymy!
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) otrzymałam płyn do mycia naczyń o nazwie "Ludwik" ( na szczęscie nie ma go w moim zbiorze...ufff) ...dlatego wole zapomniec o Tender Touch (i o mięcie w in. perfumach )...choc ten wydaje sie najbezpieczniejszy z całej 3 że też sie musialam nabrac na inną wersje Touch skoro pierwowzoru nie znosze ech...łapczywość...
|
|
|
|
#80 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
Dlatego dobrze jest upolowac próbke danego zapachu...niestety próbka Baby Touch na Allegro pojawia sie sporadycznie
a Tender Touch w ogóle nie widzialam
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Mój pierwszy zapach w ciemno - Belle de Minuit - okazał się prawdziwym oczarowaniem i niesamowicie podkręcił mnie na tego typu eksperymenty. Pierwszy zachwyt zamienił się w prawdziwe przywiązanie, używam nieomiennie z przyjemnością, choć weszłam w fazę oszczędzania, gdyż wcale pokaźny zapas 3 flakonów, który od miesięcy kurzył się w Sephorze na Sadybie, nieoczekiwanie zniknął w ciągu jednego dnia
![]() Drugie perfumy były zakupem dokonanym "o mało co w ciemno". Miałam decydować się na hazard i kupić od Geoni Winter Delice bez uprzedniego sprawdzania, ale wydębiłam od niej próbeczkę Kolejne zakupy również należały do kategorii "w pół ciemno", bowiem miałam okazję je kiedyś poznać, lecz pamiętałam tylko ogólne wrażenie (perfumy wycofane, więc nie było okazji zweryfikować wspomnień z aktualnym gusem). Safari - rzadko przeze mnie noszone, aczkolwiek cały czas doceniam ich klasę. Czekają na cieplejsze dni, kiedy zamiast metalicznego zgrzytu grają symfonię zapachowych nut, ktore kojarzą mi się (chyba tylko mnie jedynej na forum) z sawanną, ale i dusznym klubem, w którym angielscy gentlemani popijają whisky przechwalając się skórą upolowanego lwa. Czarna Mania - leży w szufladzie, jak wyrzut sumienia. Pamiętałam ją jako zapach mglisty, mroczny, tajemniczy. Albo to nie jest ich pora, albo coś jest z nimi nie tak. Nie mogę ich nosić. Zastanawiam się nad wystawieniem na straganik, choć chciałabym wiosną dać im jeszcze jedną szansę. OI - zapach niegdyś mi znany z perfumerii jako piękny i dość dziwaczny, zmysłowy. Teraz bezpieczny, w mojej kolekcji ulubiony. Sun Moon Stars - tak tanie, że nie czułam ryzyka związanego z zakupem. Wieki temu używała ich moja koleżanka - były na niej w pewien sposób demoniczne. Na mnie kwiatkowato-zwyczajne, ale nie żałuję zakupu. Taki sobie codzienny zapach. Zamiłowanie do hazardu odrobinę mi mija, ale w zasadzie nie żałuję dokonanych zakupów. Choć jeśli można - lepiej skorzystać wcześniej z forumowej wymianki
|
|
|
|
|
#83 |
|
po prostu Em :)
|
ja kupiłam niedawno Cantate YR i czekam na przesyłkę. no cóż, zobaczymy..
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
.Osobiście nie marzę o WD więc na bieżąco nie śledzę jego aukcji, ale w okolicach Świąt pojawiło sie parę sztuk i po Świętach też były.Może teraz czeka nas posucha na Winter...a może tylko chwilowy nieurodzaj
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
ja w ciemno kupiłam be kissable avonu i nie jestem zadowolona wcale... już polecial na Targowisku
zaryzykować mogę tylko na perfumy do 50 zł bo powyzej to już moim zdaniem głupota... |
|
|
|
|
#87 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
|
#88 |
|
Przyczajenie
|
czasami kupuję w "ciemno" gdy w Avonie pojawiają się produkty Demo ( które na szczęśćie nie kosztują fortuny ), a tak to nigdy, bo dobre perfumy to jest przecież wydatek, a ja w moim zapachu chce się dobrze czuć. Wcześniej przytaczano porównanie że to tak jak kupować ciuch bez przymiarki .. i w pełni się z tym zgadzam.
|
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Miałam kilka strzałów w ciemno, m.in. Aubusson Fleur de Desirade(o święci pańscy, nigdy więcej), GW Red Edition(piękny zapach) i Anna Sui(nawet niezła).
|
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Ja pod tym wzgledem jestem kompletnie niepoprawna - zawsze zawziecie wszystkim takie zakupy odradzam, za to sama, prosze bardzo:
Desnuda Casmir Byzance Lilia Bella Gentiana Krizia i Magie Noire by bylo, gdyby sie nie okazalo zepsute (kase odzyskalam a w miedzyczasie dotarla do mnie probka, ktora potwierdzila moja decyzje w kwestii zakupu). Z tego Casmir i Byzance wachalam jakies wieki temu, ale sie zapomnialo i jeden z drugim jakos sie chyba nalozyly we wspomnieniach na siebie, bo pamietam jakis piekny orientalny zapach i jakis paskudnie sztucznie slodki. Byzance dosc dobrze jak sie okazuje kojarzylam z taka lekko melancholijna nuta opuszczonych palacow, sztucznie slodkim okazal sie Casmir, gdzie wiec moj zapamietany piekny zmyslowy i pelen slodyczy orient? Jak na razie nie moge sobie przypomniec zadnego wiecej zapachu w tym typie z poczatku lat 90-tych Krizia to raczej nie jest zapach w moim typie, aczkolwiek dosc mnie fascynuje, a moje doswiadczenia ze Spazio Krizia (nienawisc, ktora po kilku latach przerodzila sie w namietne uwielbienie) pozwalaja miec nadzieje, ze "cos z tego bedzie" Reasumujac: 7 strzalow w ciemno, jeden calkowita porazka (Casmir), jeden nie do konca utrafiony, ale "z widokami na przyszlosc" (Krizia). Reszta prosto w 10. Oj, chyba sie nie wylecze z tych "dreszczykowych" zakupow. I juz mam na oku nastepnych kandydatow |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.

. "Chodzi" za mną od jakiegoś już czasu AA Winter Delice, zapach, którego nigdy nie poznałam, a który szalenie mnie intryguje. Strasznie ciekawią mnie te "wytrawne pierniczki, sosnowe igiełki", imbir, kadzidło - jak na fankę Bożego Narodzenia przystało
.
Bardzo go polubiłam i chyba na zawsze zagości na mojej toaletce

....
. Ale może będzie mi dane powąchać Winter Delice przed ewentualnym kupnem w przyszłości
ech...łapczywość...