|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Kaasi moja Lila próbuje chyba się zsynchronizować z Twoim Matim, bo coraz szybciej mi zasypia 😊 ostatnio zmieniałam czas kąpieli/suchej kąpieli z 21.30 na 21.00... później na 20.30... a teraz chyba będę musiała na 19.00 przesunąć, bo ona po 20 zaczyna przysypiać na cycu i później się budzi i jest marudna jak chcę ją chociaż przebrać do spania już nawet bez kąpieli ☺ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Mija właśnie jest po jedzeniu. Niech sobie pospi do 8 ![]() Wczoraj robiłam polowanie na komara - ale go zabilam w końcu ![]() Ja to się mam - jak nie gołębie to komary ![]() Aninis To miałaś dzien ![]() Lilka kiedyś dorośnie i skończy się akcja cyc w każdym możliwym miejscu ![]()
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Dzień przywitał nas wielką kupką aż się wylalo o 5.30 - szczyt szczęścia 😂 teraz leży i się żali kij wie czego😁 jakiś katarek delikatny się przyplątał 😡ehh...zobaczymy co dalej. A młoda już od 5 nie śpi bo do zoo jedzie z klasą i z tej ekscytacji spać nie może 😄 dzisiaj rzesami będę się podpierać 😧 Paula ja też mam w planach owalic się na krótko, irokeza miałam sobie znowu strzelić tylko mój mąż coś tak jakoś cmoka średnio zadowolony😆 już mam dość peruki na podłodze 😠 są wszeeeedzie😢 gdybym już tego nie przechodziła to ryczalabym jak bóbr teraz. A tak wyplakalam się ostatnim razem i jestem już mądra, łysa raczej nie zostanę 😊 połowy już chyba nie ma a tu końca nie widać 😡a jak obetne to chociaż tak nie będzie ich widać na podłodze, bo wyciągam normalnie garściami takie pukle włosów 😢
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
lamia, oby było już lepiej
![]() aninis, no cycowa księżniczka ![]() hej. U nas noc tak okropna, że słów mi brak. Przemek budził się co godzinę, nawet co pół czasami. A jak już zasnął, to ja z tego wszystkiego nie mogłam spać. Padnę chyba dzisiaj, naprawdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
U nas nocka w miarę. Jesteśmy po śniadaniu i niedługo Patryś pójdzie na drzemkę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Jezu ciekawe czemu u nas co 2h i pół h jęków i rzucania się😞
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
ja sie swoich tez boje
![]() ![]() Cytat:
biedna.... ach to Przemysł pokazał pazurki ![]() moja dospala i wstala po 7 ![]() ale dzisiaj upal sie zapowiada bo juz jest masakra.
![]() |
![]() |
#69 | |||
Zadomowienie
|
Masakra! Dopiero nadrobiłam a tu już nowy wątek 😊
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Włosy też mi lecą masakrycznie. Na szczęście myję teraz tylko 2x/tydz bo przy kazdym myciu jest tragedia, tak samo przy czesaniu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny przykro mi bardzo, bo ja już prawie zapomniałam co to wstawanie co 1-2h
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Hej!
ale wczoraj miałam dzień, nawet do Was nie zaglądałam moja K. przyszła ze szkoły jakaś niewyraźna, oczywiscie upierała sie, ze dobrze sie czuje, ale instynkt matki mnie nie zawiódł, bo jak zaczęła sie w dzień przykładac, wziełam ją na spytki. Mwiła, ze ja mdli, bedzie wymiotowac ale nic konkrtenie ją nie boli. ja w strachu, ze złapała wirusa i małego zarazi ![]() Potem po 16ej zaczęła plakać , ze ucho ja bardzo boli i robi sie jej słabo. Dzwonie do przychodni, nie wiadomo, czy dr ją przyjmie, bo oczywiscie ma komplet pacjentów( a jeszcze 2 dr są na urlopie), wiec dzwonie do tej dr na komórkę prywatna i mówi, ze jeśli zdążymy dojechac w ciagu 10 min to ja przyjmie , bo potem jedzie na wizyty domowe. Mąż zdążył i okazało sie, ze ucho zaczerwienione, o mały włos od zapalenia. Dostała jakieś syropki i krople do ucha i do końca tyg. ma zostac w domu. A te mdłosci to od ucha na szczęście (w nieszczęściu), a nie od wirusa. Jakimś cudem po przyjeździe do domu corka jak nowo narodzona ![]() Dziś mówi, ze nic ja nie boli ![]() Mały wczoraj zasnłą późno- po 19ej, ale spal do 3, kolejna pobudka o 6:30, teraz jeszcze nie spi. Wariuje, biegnie w powietrzu i ulewa co chwile ![]() Lamia ![]() Marcia, ja mam mała kuchnię i to krzesełko trochę zajmowało miejsca, ale nie więcej, niz inne, takie plastikowe( szawgierka takie ma i mam porównanie), tak wiec nie wiem, na pewno to zalezy od metrażu. Tylko wydaje mi sie, ze jest na pewno cieższe od plastikowego, bo to lite drewno. ale ja nie lubie plastiku, chciałam koniecznie drewniane. Tak wiec kwestia gustu. Ide dalej Was nadrabiać. ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jak zwiążę, to w miarę jeszcze, nie widac, zeby sie sypały. Muszę kupić dobry szampon i jakieś tabletki na włosy, sąsiadka jakieś ma, są drogie ale to lek, a nie suplement diety. musze spytac o nazwę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Zuza wstała jak skowronek, ale obrażona na cyca znowu
![]() ![]() Nocy może komentować nie będę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oj tak, na dodatek ja pedantka jestem ,wiec u mnie wszystko w swietnym stanie, bo bardzo dbałam, nie poniszczone, nie chwaląc sie ![]() odpukac, u nas nigdy wypadku kupowego nie było, ja bylam tylko obsikana 2 razy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze szybko przejdzie ![]() Moje tez strasznie się przetluszczaja dlatego je obcinam ![]() Moja leży na macie I wyje do księżyca ![]() Serio ! A uuu uuu ! Zw sąsiedzi słyszą ![]() A ja tosty właśnie robie na śniadanko ![]()
![]() |
![]() |
#75 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój tez jakieś cyrki odwala z cycem, nie ryczy na widok, ale jak próbuję karmić, to potrafi popłakac, nie zawsze, ale jednak. I jak ja mam karmić, jak on ssac nie chce. próbuje i cuduje- tak jak Aninis, na stojaco, lub schylam sie i rzymam małego na kolanach,w ubraniu i bez ( bo czasem kolory i wzory go rozpraszaja),z pieluchą na twarzy i bez, na śpiocha i ciężko to idzie. jak tak dalej pójdzie, to mleka nie bede miała, bo laktator nie pobudzi tak laktacji jak dziecko ![]() I łapię doła przez to ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() Mnie przeraża to przetluszczanie, bo musiałabym myc łepetynę praktycznie co półtora dnia, zeby widac ni było ![]() Aj, zjadłabym takie kanapki z chleba tostowego zapiekane w opiekaczu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Przy Mikołaju nie miałam krzesełka. Dla Lilki dostałam od znajomych takie jak ma Elena. Niewiele go używałam bo Lilka wolała jeść siedząc u mnie na kolanach...ale jak jadła makaron "na sucho" to chętnie w nim siedziała...Mam je u rodziców ale nie wiem czy będę brać do siebie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie martw się przecież moja też odrzucała cycka jakiś czas. Ja po drzemce jej dawałam albo jak zasnęła to próbowałam i łapała często pojadla i dalej szła spać. Z laktacja jest ok 😉 Cytat:
Ja poszłam spać o 23 a Zocha obudziła się o 12😂 a poszła spać koło 22😎
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Ojej Elena, zdrówka dla córci
![]() ![]() ![]() Wykalacka ja myje raz na tydzień bo się publicznie rzadko pokazuje ![]() ![]() My też mamy stare krzesełko po K. bo ja tych większych rzeczy nie sprzedawałam, tylko mata poszła, chusta i łuk do wózka, no i ubranka co ładniejsze. Szkoda mi było żeby myszy dopadły na strychu, choć i tak nosidełko podgryzły ![]() ![]() Ja tak teraz jak narkoman ćpam to macierzyństwo, bo wiem, że to mój ostatni raz ![]() ![]() ![]() Uciekam bo moja menda się wścieka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
To janarazie mam jeden pokój nie wiem ile onma ale ok 15metrow toną pewno nie mam 😀
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- U rodziców mieliśmy jeden pokój. Pod jedną ścianą meble, pod drugą łóżko, 2 łóżeczka, mała ławę, 2 fotele i na środku dywan 2,5*3,5 na którym się dzieci bawiły. Mieliśmy coś 22m chyba |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
My krzesełko do karmienia też mamy po Michale. Takie drewniane, które rozkłada sie na stolik i krzesełko to siedzenia dla starszaka. Nie wiem tylko w jakim jest stanie bo stało ponad 3 lata w piwnicy, a wcześniej Michał z niego korzystam intensywnie, bo nawet w nim rysował jak potrzebowałam go chwilowo unieruchomić
![]() Idę dzisiaj szukać kiecki na chrzest, bo idziemy za 2 tygodnie. Mój tz ma garnitur w którym wygląda jak milion dolarów, wiec i tak będę przy nim jak stara ciotka wyglądać, ale w czymś iść trzeba :| odkąd urodziłam nie cieszą mnie takie zakupy, bo jak coś jest dobre w cyckach to ma rozmiar 44 i wisi na mnie jak na wieszaku, mimo że ciągle mam 3 kg na cholernym plusie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Mo dokładnie mi tez biust zaburza wszystko
![]() ![]() Aga co Ty piszesz przecież my wszystkie młode 😀 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() Ja swoje w świetnym stanie rozkręciłam i schowałam do pudła, tez stoi w piwnicy. ech i weź tu dogódź, ja prawie bezbiusciasta i te narzekam, ze nie ma jak sie ubrać, wy biuściaste i tez sie nie dogodzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiedzma nie mów tak,ja tam będe miała pod koniec grudnia tego roku 35 lat i wcale sie nie zarzekam, ze M. to moje ostatnie dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przemo boss śpi tak jak na bossa przystało... koedy chce i jak chce 😉 moja obudziła się o 5 i 2 godziny nie dawała wiary matce, że powinna jeszcze spać. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.