![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy ja za dużo wymagam czy też nie?
Eranowa,
te 3 tygodnie rozłąki były też przez to, że byłam kilka dni we Włoszech, potem on leżał na zwolnieniu lekarskim tydzień, a teraz zmienili i wydłużyli mu czas pracy na ten miesiąc (brak wystarczającej liczby pracowników)- to akurat potwierdzone, dostaję codziennie snapy stamtąd + znam jedną osobę, która tam pracuje. jesteśmy razem 5 miesięcy. a co do Twojej rady, żeby zrobić mu niespodziankę- nie zasłużył na to! ![]() i tak, ja miałam identycznie- ciągłe poczucie winy, że zachowuję się jak jakaś czarownica, która non stop czegoś chce, wymaga, marudzi, męczy, psuje humor, przeszkadza i wszystko co najgorsze ![]() ale wiesz jaką superextra radę dostałam w tym tygodniu od mojego byłego? "skoro on się odsuwa, ty odsuń się jeszcze bardziej." spróbuj na próbę wziąć go na dystans, nie pisz pierwsza, nie mów mu komplementów, nie proś o spotkanie, po prostu bądź miła i nic więcej. traktuj go tak jak on Ciebie ![]() bo ja jeszcze w zeszłym tygodniu ciągle latałam, pisałam nie wiadomo co mając nadzieję, że serce mu zmięknie i też napisze coś super, pytałam o spotkanie, przepraszałam za jakieś bzdury czekając aż książę trochę ogarnie. ale widzę, że on po prostu jest strasznie niedojrzały, nie potrafi rozwiązywać problemów do końca, trzeba mu jedną rzecz tłumaczyć kilka razy. teraz mam wywalone, napisze to napisze, nie robi mi już różnicy co zrobi, a czego nie zrobi. iiii teraz zajmuję się sobą, jak mnie już strasznie kusi, by napisać pierwszej to piszę do koleżanki i przestałam płakać czy przeżywać, bo wiem, że to bez sensu. ![]() ![]() ja swojemu daję 2 tygodnie na ogarnięcie tyłka, po tym czasie będzie za późno. bądź proszę konsekwentna i pokaż, że jesteś fajna i silna babka. spróbuj chłodnika i oceń, czy mu zależy i czy jest jakakolwiek szansa na zmianę. ![]() ![]() ![]() mój od razu chodzi zły, gdy widzi, że mam głęboki dekolt, gdy gdzieś wychodzę. więc zaczęłam je nosić przy każdej możliwej okazji, nie zapominając oczywiście o tym, żeby się o tym "przypadkowo" dowiedział ![]() ![]() Edytowane przez Czerwonasukienka00 Czas edycji: 2016-06-15 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
on tired little feet
|
Jezu dziewczyny jesteście młode po co wam takie dziady robiące za kule u nóg? Za parę lat będziecie żałować że zamiast się dobrze bawić z fajnym facetem u boku albo same to tracilyscie czas na takich beznadziejnych dzieciuchów
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
thirky, masz rację jak najbardziej
![]() ![]() Edytowane przez Czerwonasukienka00 Czas edycji: 2016-06-15 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Widać dziewczyny, że z czasem w takich związkach będziecie coraz bardziej przygaszone. No i nieszczęśliwe, co za tym idzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Ja bym tak strasznie nie demonizowała faceta.
Ludzie bywają różni i widziałam małżeństwa, które ledwo się do siebie odzywają. Szczęśliwe małżeństwa. Każde ma swoje hobby, swoje zainteresowania, nie siedzą za sobą, cały czas, a mimo to jakimś cudem są szczęśliwi. Tyle że u was to tylko on jest takim typem, Ty najwyraźniej potrzebujesz całkiem innego związku. Co do zmęczenia, to nie wiem, co twój tż robi, być może nie doczytałam, ale wierzę, że po pracy można być zmęczonym tragicznie. A co do mieszkania z matką, to ja akurat uważam za idiotyzm wydawać ostatnie pieniądze, żeby się wyprowadzić za wszelka cenę. Ale może u mnie jest trochę inny dom, nie ma posiłków na godzinę, nie ma jakiś sztywnych reguł. Dzieci dorosłe są dorosłe i nic mi do tego, co robią ze swoim czasem. Tyle że u niego - z tego co piszesz - to jakoś inaczej wygląda. Facet jest chyba d... wołowa i powinien się związać z kobietą, której to odpowiada. Czy Ty przesadzasz, to żadna z nas nie wie, bo pewnie zaczęło się niewinnie, a teraz Cię denerwuje każda rzecz, którą robi nie tak. Jedyne co Ci poradzę: on się już nie zmieni, albo to zaakceptujesz, albo znajdź sobie kogoś, kto do Ciebie pasuje. Pewne rzeczy można przegadać, trochę można pójść na kompromis, ale ogólnie charakteru i temperamentu nie zmienisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Mala Mary,
ja go nie demonizuję, tylko spadają mi klapki z oczu. bez nich widzę, jakim jest dupkiem. wszystko mu dziś wyrzygałam, tyle ile zdążyłam, zanim napisał: "chamstwo. nara". chamstwem w jego mniemaniu było to, że powiedziałam, że niech zacznie rzeczy nazywać po imieniu, że jestem dziewczyną do seksu albo nudę, może wybrać. i że wcale nie obiecywał, że będzie bardziej czuły, że koledzy w trakcie euro są jak rodzina (to może niech k*rwa najpierw się nauczy, kto gra w reprezentacji i co to jest spalony!!!!), czy ja nie widzę, że ma też swoje życie, że nie dostanę wszystkiego na zawołanie, że przyjedzie w poniedziałek i starczy, że co wymyślam z wtorkiem, skoro jest umówiony już z kolegami ![]() ![]() ![]() ![]() od pół godziny tylko się trzęsę i płaczę na zmianę. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Obie rzuccie tych facetow. Po co tyle gadac, kminic. Widac, ze sa beznadziejni, wiec po co to ciagnac -.-?
Pokazcie, ze potraficie tez dzialac, a nie tylko gadac, jak to jest zle. Facet najprawdopodbniej nic sobie nie zrobi z tego rozstania, ale lepiej dla was. Pojdziecie do przodu. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
tyle, że jestem teraz trochę w "potrzasku". nie odzywa się do mnie obrażony od 12:00, przed kłótnią powiedział, że przyjedzie w poniedziałek. i teraz mam w niedzielę wieczorem (jeżeli się nie odezwie do tego czasu) spytać, czy będzie, bo chcę zerwać?
![]() ![]() najbardziej jestem zażenowana tym, że on KOMPLETNIE nie wyczuwa, że chcę go zostawić, uznał po prostu, że to kolejna kłótnia, a ja potem znowu przeproszę za bycie zbyt napastliwą. no i wyjdzie na jego, skoro napiszę z pytaniem, czy się spotkamy :/ męczy mnie to, że on nigdzie nie widzi problemu i że wszystko jest okej i będziemy sobie dalej razem... :/ ![]() Edytowane przez Czerwonasukienka00 Czas edycji: 2016-06-17 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale macie w sumie ten sam problem z tego, co czytam. Po prostu się nie męczcie. Teraz to są niedługie związki, a wyobraź sobie, co będzie za 10 lat? Będziesz żałowała, że nie zrobiłaś tego kroku teraz. Jeśli chodzi o demonizowanie, to chodziło mi raczej o to, że wszyscy piszą, jacy to oni są beznadziejni. Owszem, dla mnie tez by taki facet był beznadziejny, ale pamiętajcie, że bywają różni ludzie. I z pewnością znajdzie się laska dla której taki facet jest spełnieniem marzeń. A Wy się dziewczyny nie męczcie, jeśli jesteście nieszczęśliwe. To nie są dwudziestoletnie małżeństwa z dziećmi na karku. Na pewno jest to trudne, ale kurcze nie chcecie przecież do końca życia żebrać o uwagę faceta ![]() Ja Wam obydwu naprawdę życzę odwagi i szczęścia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Jesli chcesz zerwac, to zerwiesz i znajdziesz miejsce, czas i nie bedziesz sie obawiac, co on mysli. Nie bedzie chcial sie spotkac, bedziesz zmuszona zrobic to telefonicznie. Tyle.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Bo co ja mam myśleć, jeśli wyjeżdżam na tydzień, dzisiaj wieczorem wracam do jego miejscowości. I co dzisiaj słyszę? Że jutro to on też by sobie poszedł na rower (dzisiaj był kilka godzin). Zacietrzewiłam sie w sobie, no bo myślałam że spędzimy dzień razem (jego rodzice wyjechali na tydzień akurat, ja nie mam roweru tutaj), gdzieś pojedziemy, usłyszę jakiekolwiek plany na nas. A tak jeszcze usłyszałam że o co mi chodzi, że co złego w tym że on sobie wyjedzie na rower. I że nie fajnie że tak myśle (powiedziałam ,ze przykre jest, że wracam po dłuższej rozłące, i nawet nie usłyszę cieszenia sie że np. jutro porobimy coś, pojedźmy, tylko cisza. A jedyne co sie dowiaduje to to co on zrobi sam. No i że nie widzę chęci i czuje się jakby nie było różnicy czy jestem czy nie). Najgorzej jesli wieczorem bedę chciała wrócic do tematu, a on powie ze zrobiłam mu przykrosc takimi słowami, i wtedy ma mnie w garści, bo ja po takim argumencie nie wiem juz kto mówi słusznie. Dziekuje za odpowiedzi. Ale serio dziewczyny, nie radzę sobie. Po słyszeniu takich tekstów jego czuje sie jeszcze gorzej, i mam wyrzuty sumienia ze jestem okropna, bo znowu sie czepiam. I za każdym razem tak mam, nie potrafie wbić sobie do glowy, że to co ja czuję nawet jeśli on sie z tym nie zgadza, nie oznacza ze jestem w błędzie. A tak, jesli on powie ze nie fajnie ze tak myślę, i na tym rozmowa sie kończy, to od razu pojawiaja sie mysli ze co ja robię, że skoro on tak to odbiera to wymyślam, czepiam sie, ze to nie fair.... Zastrzelcie mnie, ale nie potrafie z tego wybrnąć. Nie umiem, jestem jak uzalezniona albo cholera wie co... Zmęczenie zmęczeniem, pracuje od 10 do 18, ale nie jest to praca fizyczna, pracuje w swoim hobby, wiec męcząca umysłowo tez nie. Czerwonasukienka00 jak u ciebie? Edytowane przez eranowa Czas edycji: 2016-06-18 o 13:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Ja też dziękuję za odpowiedzi!
![]() Eranowa, u mnie identyczne teksty leciały, tzn. mój odpowiadał mi tak samo jak Tobie na te zarzuty. "to niefajnie, że tak myślisz :/ tak nie powinno być ![]() ![]() ![]() ![]() napisz mu wprost, że chcesz się spotkać jak najszybciej, bo chcesz porozmawiać. i wtedy powiedz wszystko, co leży Ci na sercu. innego wyjścia już nie ma.. my się nie odzywamy do siebie od wczoraj po kłótni i to wzmaga we mnie jedynie agresję i złość, smutku już nie odczuwam. jestem już gotowa na zerwanie, bo w sumie już teraz czuję się jak singielka, różnicy zbyt wielkiej nie ma ![]() i wcale nie jesteś okropna, mówisz po prostu co Ci nie pasuje. on niby słucha, ale nie zmienia się nic. :/ odsunęłaś się trochę od niego, nabrałaś dystansu czy postępujesz jak wcześniej?? PS jak znajdziesz chwilę to zapraszam do mnie do Gdańska! ![]() Edytowane przez Czerwonasukienka00 Czas edycji: 2016-06-18 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez eranowa Czas edycji: 2016-06-18 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Nic nie pisz, nigdzie nie jedź.
Współczuję Ci, Autorko, strasznie. I o ile dobrze rozumiem, że ludzie nie muszą spędzać ze sobą 24h/dobę, że mają jakieś swoje obowiązki, hobby, chcą pobyć sami ze sobą, to już nie rozumiem, że mając wolny dzień (bez żadnych ważnych rzeczy do zrobienia/załatwienia) partner woli iść na rower/pomajsterkować niż spędzić czas z kimś, kogo rzekomo kocha. Jest różnica między godzeniem swoich obowiazków i spotkaniami z drugą połówką, a olewaniem swojej dziewczyny zawsze i wszędzie, totalna niechęć do spotkań i jak najszybsze ucieczki. Szczególnie, że mieszkacie tak blisko i w zasadzie macie się niemalże w zasięgu ręki. Swoją drogą - czym się zajmuje Twój TŻ? Jaką ma pracę, że jest wiecznie senny i zmęczony? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) Reagują tak bo im nie zależy. Zresztą już wszystko zostało o nich powiedziane. Autorko musisz uwierzyć w siebie i swoje zdolności percepcji bo jak będziesz tak liczyć tylko że TŻ w końcu powie "tak skarbie nie zależy mi na Tobie i wisi mi czy sie spotkamy i spadaj na drzewo", to się możesz nigdy nie doczekać wolności. Masz jakby przekonanie że to on steruje relacją a Ty wokół niego na palcach, że może wymagasz o 25 min. za dużo czasu od niego w tygodniu i jesteś taką zołzą. No nie. Obiektywnie ten gość ma Cię gdzieś i jak odejdziesz zaraz poznasz kogoś kto przyleci do Ciebie na skrzydłach i nawet będzie gotowy zrezygnować na rzecz spotkania z obiadu (!). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zgadzam się z tym podsumowaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
januszpolak: pewnie na 99% masz rację, moje pytanie jest tylko takie: dlaczego nie odejdą? i dlaczego nie znajdą sobie w takim razie takiej dziewczyny, na której będzie im zależało? to jest dla mnie kosmos tutaj akurat, bo mój nie miał żadnego problemu, żeby zerwać ze swoimi byłymi. więc co jeszcze robi ze mną?
![]() dzięki kochana ![]() ja uważam, że dobrze zrobiłaś, że pojechałaś do niego. przynajmniej będzie czas na rozmowę i zobaczysz jak się wobec Ciebie zachowuje. po 2,5 latach bycia z kimś ciężko jest tak nagle powiedzieć sobie "stop" i po prostu odejść, więc ja Ciebie rozumiem, że sobie nie radzisz i potrzebujesz większej ilości negatywnych bodźców, żeby z niego zrezygnować. ![]() wyszłam z założenia, że już mnie nie obchodzi, czy on czuje się atakowany czy napastowany. nie robimy NIC NIC NIC NIC złego mówiąc co sprawia nam przykrość, co chciałybyśmy zmienić i że czujemy się olewane. przecież gdyby któryś z nich miał jakieś żale wobec nas (nawet czasem nieuzasadnione!) to od razu zrobiłybyśmy wszystko, żeby ta sytuacja się nie powtórzyła i nie był smutny/zły. czy możemy oczekiwać od nich tego samego? nie. a na nasze pretensje reagują fochem, bo to najszybciej kończy rozmowę i ma się spokój na jakiś czas i jest szansa, że nie wrócimy do tego tematu lub przyjdziemy z podkulonym ogonem i przeprosimy, że wybuchłyśmy za bardzo, nie tak to miało zabrzmieć, że nie chcemy się kłócić, że niech już będzie dobrze. i temat zakończony, a oni nawet nie musieli kiwnąć palcem. ![]() co do tamtego, to stwierdziłam, że napiszę jutro wieczorem zwykłe "widzimy się jutro?", bo nie zależy mi już na tym, co o mnie pomyśli. kocham go, ale też chcę mieć coś od życia, czuć się adorowana, doceniana, a przede wszystkim kochana. to nie jest normalne, że więcej komplementów słyszę od obcych facetów niż od niego. boli, ale nie dam się. achh, co do Twojego pytania jeszcze: praktycznie tylko on do mnie jeździ, chociaż wiele razy mówiłam, że ja mogę przyjechać. i daj znać jutro jak poszło ![]() Edytowane przez Czerwonasukienka00 Czas edycji: 2016-06-18 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesto jak czytam co dziewczyny pisza w takich watkach to problem polega GLOWNIEna tym ze one same sobie nie wierza. nie sluchaja swojej intuicji, zagluszaja ja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
Z wygody, dlatego ze zawsze ktos tam jest. Byle kto ale jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
kennedy, to nie ma sensu, bo on zawsze zostawiał dziewczyny, gdy przestawało mu coś pasować i nie tkwił w tym dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
.
|
tja. a może zwyczajnie nie chce mu się szukać innej i jak się znajdzie przypadkiem sama to wtedy będzie kop w tyłek?
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
"Przestawało mu coś pasować" to coś innego niż "jest mu wygodnie a resztę ma w dupie". W Twoim przypadku to pewnie to drugie. Nie czepiaj się tego zostawiania byłych jako promyka nadziei, że mu jeszcze zależy, bo tylko sobie utrudniasz.
Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 Czas edycji: 2016-06-19 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no to nie powinno byc wazna dla ciebie ![]() Czemu chcesz zeby ktos decydowal za ciebie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz spiesze z odpowiedziami, dlaczego on moze z Toba byc: 1. W sumie to nawet Cie lubi. Czasem ponarzekasz, ale szybko mozna Cie uspokoic i szybko wybaczasz. 2. Nie trzeba Cie traktowac serio i o Ciebie zabiegac (dlaczego? Patrz punkt 1.) 3. Dajesz mu seks. Tego nie trzeba tlumaczyc. 4. Nie chce mu sie szukac nowej laski, a poki co to jestes spoko. 5. Jak mu sie nudzi, to ma sie z kim spotkac i poprzytulac. Simple as that. Noz mi sie w kieszeni otwiera, jak czytam, co piszecie. Jak mozna byc tak zaslepionym i naiwnym? Niewyobrazalne. Kopna was Ci faceci w pupy i tyle bedzie. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
on tired little feet
|
Adrianna ma 100% racji. Mi się słabo robi od samego czytania opisów tych facetow, nie wyobrażam sobie być na co dzień z takimi męczydoopami i nudziarzami.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.