![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maseczka Aspirynowa
Na około 20 minut, albo aż jogurt wyschnie. Jak się posiedzi dłużej niż 20 min to nic się nie dzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
![]()
troche to dziwne, jak dla mnie. Toz to musi strasznie wysuszac skore!!!
![]() To prawie tak samo jakby sobie spirytusem salicylowym twarz przemywac, no moze troche lepiej bo bez alkoholu. No i niezbyt tania ta maseczka jak przeliczyc stosujac 2 razy w tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Nie przesusza absolutnie! Jest rewelacyjna i tania, tania w porównaniu do innych kupnych specyfików.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
stosując taka maseczkę trzeba używać filtrów,czy niekoniecznie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Jak się trochę poczyta forum to się człowiek dowie, że filtry i to te najwyższe stosujemy cały rok na okrągło bez względu na okoliczności. I na tym wygrywa się ładną cerę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
jeśli stosuje się retinoidy lub kwasy to wysokie filtry są konieczne.
Kwas=>złuszczanie martwego naskórka=>odsłonięcie młodszych warstw=>głębsza penetracja promieniowania UV=>starzenie skóry, przebarwienia, proces nowotworzenia etc... A przecież maseczka aspirynowa to nic innego jak pochodna kwasu salicylowego, który należy do kwasów BHA. Zakres działania mieści się w zakresie pH 3-4 , więc jeśli dodamy jogurtu naturalnego to obniży nam pH i kwas będzie mógł efektywniej działać. Maseczka aspirynowa niczym nie różni się od kremów, toników z kwasami, więc reguralnie stosowaną na twarz, należy traktować jak kurację kwasami. Do skóry tłustej są także lekkie emulsje: http://www.wizaz.pl/basia_opalanie_cz13_uzup2.php ja mam cerę mieszaną i polecam emulsję Avene 50+ pozdrawiam
Rodzina: "Nie wyrażamy zgody na sekcję zwłok XY" Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii) "Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.." ------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
ja nie, jeszcze sie nie przekonalam. Mam mieszana cere i smarowanie sie jakimkolwiek
kremem w strefie T konczy sie tragicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
mogę wiedzieć, co oznacza w Twoim przypadku słowo "tragicznie"?
![]() Czy chodzi o świecenie - można wyeliminować skrobią. Powstawanie zaskórników - emulsja Avene takowych nie powoduje, a wręcz niektóre forumowiczki piasały, że jak użyją podkład bez filtra to zaraz ich wysypie, a jeśli nałożą go na wspomniany filtr Avene, to żadnego wysypu nie ma. To tak z grubsza chciałam zobrazować, a recenzje to potwierdzają. p.s. Nie wiem, czy narażając "gołą" skórę na promieniowanie UV nie pracujesz na jakąś gorszą "tragedię" w przyszłości. Ale zrobisz jak uważasz.
Rodzina: "Nie wyrażamy zgody na sekcję zwłok XY" Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii) "Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.." ------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Tragicznie oznacza zaskorniki, pryszcze, grudki podskorne
![]() Ale pewnie sprobuje tej emulsji Avene o ktorej pisalas, zobaczymy so sie bedzie dzialo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie trzeba trochę czasu, żeby przyzwyczaić się do filtrów - u mnie blisko miesiąc ![]() ![]() pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Ja bardzo lubię tonik aspirynowy (a raczej z polopiryny, bo ta lepiej się rozpuszcza)i nie przeszkadzaja mi komplikacje w jego używaniu
![]() ![]() ![]() Zastanawiam się tylko, czy można by go używać przez cały rok, bez żadnej przerwy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
a czy do maseczki mozna dodac zamiast jogurtu smietany ukw. 18%?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
śmietana jest tłusta- ja tak kiedyś spróbowałam, bo nie chciało mi się biec do sklepu
![]() Na pewno ci jakoś bardzo nie zaszkodzi, możesz wypróbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
ja bym ze śmietaną nie robiłajednak, jogurt naturalny chyba najlepiej sie spisuje, pamiętam że raz przez moją głupote i że byłam w desperacji dodałam hmmm lekko starawy jogurt, wydawało mi się że nie śmierdzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
dzieki kobitki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
dochodzę do wniosku, że jednak maseczka aspirynowa niezbyt mi służy
![]() Być może jest to wina drobinek, które się nie rozpuszczają - za bardzo mi "zdzierają" naskórek, wręcz ranią, mimo że nie pocieram przy zmywaniu i rozpuszczam aspirynę w letniej wodzie (2 kropelki) - więc powinna się rozpuścić.. O wiele bardziej podpasowuje mi tonik SVR, który nabyłam przypadkiem zresztą - jest dosyć mocny, ale stosowany co parę dni, nie podrażnia i super "odnawia" ![]() p.s. dziś serwuję na twarz maseczkę ziołowo-wapniową od Fitomedu, przedwczoraj był peeling z mikronizowanego liścia mięty - oj boski i jaki delikatny! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Crumb, co to za peeling i maseczka fitomedu o ktorych piszesz? bardzo lubie ta firme ale tych produktow zupelnie nie znam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na stronie Kosmetyka Naturalna (poleca ją Fitomed) są takie różne cudeńka ziołowe sproszkowane (i nie tylko)które można zamówić i sobie coś ubełtać. Jak zamawiałam kosmetyki z Fitomedu to dodali mi saszetkę zmikronizowanego liścia mięty i przepisów parę co można z tym zrobić. Peeling ziołowy banalnie prosty- jak masz jakieś zioło w proszku to nasypujesz na dłoń, kilka kropelek wody i pocierasz. Maseczka ziołowo-wapniowa podobnie:ziółko zmikronizowane zalać łyżeczką gorącego mleka, "zaparzyć" ![]() Jeśli zamówi się coś ze składników proszkowanych na Kosmetyce Naturalnej to na pewno dodadzą przepisy, lub można poprosić w mailu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
właśnie mam na buzi maseczkę
![]()
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
dzieki Crumb
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
maseczka supeer
![]() ![]()
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny co to sa filtry jakies kremy??uzywac je po maseczce a moge jakis krem zwykły dac? i jescze jedno ...i napisąłyscie ze pod podkła mozna je dawa i nieopsypuje twarzy??odp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
apropo maseczki aspirynowej - zrobiłam ja juz drugi raz wg przepisu ale z 4 tabsami i zaraz po sciagnieciu (ok 10 min) byłam hm ..moze nie czerwona a mocno rózowa ale nic mnie nie piekło - to normalny taki odczyn skóry po aspirynowej
![]() ![]() takze nie wiem jak to z tym wysuszaniem jest . Złuszcza? a nie wysusza? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Kochane, a czy na wrażliwej ciut odwodnionej cerze można poeksperymentować z maseczką aspirynową, czy lepiej sobie podarować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
witajcie, mam pytanko czy do tej maseczki moze byc uzywana aspirin PROTECT? taka http://www.777ebuy.com/product_info.php?products_id=517
albo coś innego. wychodzi w tedy taniej, a ja chciałabym robić ją częsciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko sprawdź, czy Cię nie uczuli. Ja używałam zwykłej aspiryny Bayerowskiej i było ok., ale pech chciał, że moja mama złapała w tym czasie jakieś grypsko i zwinęła mi całą aspirynkę ![]() ![]() Teraz używam maseczki co drugi dzień, na zmianę z glinką i efekty są bardzo zadowalające. Krosty się goją, cera się rozjaśnia, pory ładnie domknięte. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.