Projekt Lady - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-20, 10:50   #61
201607211025
Konto usunięte

Dot.: Projekt Lady

Szczerze, to mnie zaciekawił ten program, a zawsze byłam negatywnie nastawiona do takich produkcji. Moją faworytką jest Angelika, widać, że fajna dziewczyna (zna aż 5 języków), tylko bardzo niepewna siebie, ukrywająca pod chłopięcym wyglądem, ale chcąca to zmienić. Wydaje mi się, że Patrycja (ta o krótkich blond włosach) też nie jest złą dziewczyną.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-20, 11:09   #62
malootka
Zakorzenienie

Mnie denerwuje w Patrycji to jej kokietowanie o ktorym wspomnialy mentorki
Jej blizej do ksiezniczki niz damy
malootka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-20, 11:15   #63
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-17 o 22:25
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-20, 13:04   #64
201703310931
Konto usunięte

A ja najbardziej lubię Roksanę. Widać, że jej naprawdę zależy na tym, aby się zmienić.
201703310931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-20, 14:34   #65
201704110957
Konto usunięte

Oglądałam kiedyś wersję brytyjską. Polską oglądam bo niestety moje ulubione seriale mają przerwę wakacyjną :P i co robić
201704110957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-20, 17:03   #66
201607211025
Konto usunięte

Mnie denerwuje Patrycja Wieja.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-20, 17:43   #67
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Właśnie obejrzałam ostatni odcinek i też uważam, że stylista fryzur się nie popisał. Takie pancie urzędniczki z niektórych zrobił... Za każdym razem jak na ekranie pojawia się Rozenkowa mam przed oczami to zdjęcie
a tu Rozenek w opłaconej roli TVN

PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-20, 18:20   #68
Kala713
Zakorzenienie

Pozwolę sobie zabrać głos bo też oglądam program -parę z wizażanek zastanawia się czy program jest bardzo wyreżyserowany -nie wiem na ile ze strony innych uczestniczek ale jedną z nich znam osobiście i mogę szczerze zapewnić ,że z jej strony może i owszem była gdzieś tam chęć zmiany ale bardziej była to forma zaistnienia co jej się chyba udało bo świadczy o tym fakt,że piszecie o niej Wy jak i portale plotkarskie
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna
Kala713 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-20, 21:06   #69
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Moja ulubiona to ta najstarsza, z kolczykiem w nosie i tatuażami, co pracowała jako marynarz - Marta chyba. Jest dojrzała, więc pewnie wie czego chce, widać że rozsądna i stonowana.

Na początku miałam złą opinię o programie - myślałam że skoncentrują się na wmawianiu im jak to strasznie się dziewczyna nie szanuje zakładając mini i jakie to okropne nie umieć jeść 5 widelcami.
Ale podoba mi się że poszli w psychologię, że dają tym dziewczynom wsparcie emocjonalne, że nie chodzi tylko o to żeby się zachowywały jak damulki, ale żeby nauczyły się o sobie myśleć jako o wartościowych, niezależnych kobietach.

Choć wkurzają mnie takie chwyty typowego reality show - np. że bez przerwy pokazują 3-4 dziewczyny, a reszta jest w tle i w ogóle nie wiadomo co robią i co myślą.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-22, 16:29   #70
Italia_
Raczkowanie

Ja lubię właśnie Patrycję i bodajże Andżelikę (ta w krótkich włosach ). Są pełne charyzmy i nawet grzeczne 😉
Italia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-22, 16:54   #71
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Italia_ Pokaż wiadomość
Ja lubię właśnie Patrycję i bodajże Andżelikę (ta w krótkich włosach ). Są pełne charyzmy i nawet grzeczne 😉
Wg mnie Patrycja tylko sie zgrywa a tak naprawde ma duuuzo za uszami i udaje biedaczyne z miną zbitego psa.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 09:19   #72
Italia_
Raczkowanie

Hahaha, to trzeba przyznać 😄
Stary 2016-07-23, 20:06   #73
onomatopejka
Raczkowanie

Patrycja chyba jest tam trochę dla lansu. Już wcześniej próbowała w innym programie o imprezach. Jej profil na fb pokazuje, że nie bardzo się zmieniła. Poza tym na zdjęciach sprzed zaledwie kilku lat wygląda zuuupełnie inaczej - całkiem sympatycznie. Strasznie się zmieniła.
onomatopejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 22:11   #74
FRIDAONE
Przyczajenie

Myślę, że problemem Izy była/jest zazdrość i niemożność pogodzenia się z tym, że ktoś jest od niej ciekawszy i dodatkowo potrafi to sprzedać. W gruncie rzeczy, niczego ciekawego w programie nie zaprezentowała, chociaż początkowo sądziłam, że to będzie osoba kontrowersyjna i barwna, ale ostatecznie była nudna.
FRIDAONE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 22:51   #75
aga024
Zadomowienie

Ja natomiast uważam, że każda jest na swój sposób interesująca, ale to, jak widzimy każdą z nich w programie, zależy tylko od reżyserów/kamer. Nie skupiają się na wszystkich tak samo, przez co mamy takie opinie, a nie inne.
Biorąc pod uwagę to, co nam pokazali dzisiaj, Iza faktycznie przegięła.
Stary 2016-07-26, 09:57   #76
201703310931
Konto usunięte

Może Iza nie zachowała się jak lady i trochę przegięła, ale dobrze Patrycji powiedziała. Ta druga wkurza mnie swoim księżniczkowym zachowaniem, koniecznie chce zwrócić na siebie uwagę, a jak coś jej nie odpowiada to od razu udaje wielce skrzywdzoną
201703310931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-26, 10:03   #77
Italia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez FRIDAONE Pokaż wiadomość
Myślę, że problemem Izy była/jest zazdrość i niemożność pogodzenia się z tym, że ktoś jest od niej ciekawszy i dodatkowo potrafi to sprzedać. W gruncie rzeczy, niczego ciekawego w programie nie zaprezentowała, chociaż początkowo sądziłam, że to będzie osoba kontrowersyjna i barwna, ale ostatecznie była nudna.
Oczywiście. I ta pogarda płynąca z jej osoby... nie moglam na nią patrzec. Jeszcze teksty "moje cycki, jestem w końcu sobą "... ja się pytam- po co przyszła w ogóle do tego programu? Do show ?

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez aga024 Pokaż wiadomość
Ja natomiast uważam, że każda jest na swój sposób interesująca, ale to, jak widzimy każdą z nich w programie, zależy tylko od reżyserów/kamer. Nie skupiają się na wszystkich tak samo, przez co mamy takie opinie, a nie inne.
Biorąc pod uwagę to, co nam pokazali dzisiaj, Iza faktycznie przegięła.
Tak. Zarówno Andżelikę i Pamele bardzo mało pokazują
Stary 2016-07-26, 12:12   #78
theorema
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haruhi_ Pokaż wiadomość
Może Iza nie zachowała się jak lady i trochę przegięła, ale dobrze Patrycji powiedziała. Ta druga wkurza mnie swoim księżniczkowym zachowaniem, koniecznie chce zwrócić na siebie uwagę, a jak coś jej nie odpowiada to od razu udaje wielce skrzywdzoną
Moim zdaniem Iza miała rację, Patrycja głównie przymierzała staniki, potem chciała dodatkowo gorsety. Pewnie to kwestia montażu, ale wyszło że zmierzyła ona i dwie inne dziewczyny. A z drugiej strony Iza i Patrycja są siebie warte, widać że obie miały parcie na szkło.

Ja do ostatniego odcinka nawet nie wiedziałam jak Pamela ma na imię, bo tak rzadko ją pokazują.
theorema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-26, 14:12   #79
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Nie podobała mi sie sukienka dziewczyny z krótki włosami - Andżeliki (?). Dla mnie to był czarny wiszący worek, jaki starsze panie zakładają na wesele. Rozumiem, że dziewczyna okrągła, ale ten bezkształtny czarny strój jeszcze ja poszerzył. W dopasowanym mundurku lepiej wygląda.

Nie za bardzo podoba mi się też wywlekanie tematów związków i relacji z rodzicami, zwłaszcza że widać że to są traumatyczne przeżycia dla dziewczyn.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-26, 16:05   #80
Italia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Nie podobała mi sie sukienka dziewczyny z krótki włosami - Andżeliki (?). Dla mnie to był czarny wiszący worek, jaki starsze panie zakładają na wesele. Rozumiem, że dziewczyna okrągła, ale ten bezkształtny czarny strój jeszcze ja poszerzył. W dopasowanym mundurku lepiej wygląda.
Mi też się żal jej zrobiło. Nie mogliby wybrać dla niej sukienki w innym kolorze? Np. Bordo, granat.
Troszkę ją niefajnie potraktowali
Stary 2016-07-26, 19:10   #81
Vivienne
... choć nie Westwood

Dla mnie zachowanie Izy nie do przyjecia, pokazala swoja najgorsza część siebie. Zazdrość plus ta pogarda,to poczucie "moge byc soba, nie podrobka" baaaardzo slabe.

Właściwie nie powinni dopuścić do sytuacji, ze dana nauka/atrakcja skupia sie tylko na jednej z dziewczyn, ale czy to Patrycji wina? Moze akurat bielizna to jej konik? Jedna kocha buty, inna sukienki, moze ona gorsety? Ogolnie babeczka powinna ja przystopowac, jesli brak bylo czasu dla innych, ale jej to nie przeszkadzalo, wrecz sama podsuwala Patrycji propozycje.

Zeby nie bylo, jakos specjalnie za patrycja nie przepadam, widac duzo gry, ale zachowanie Izy bylo ponizej pasa, sama nie jest lepsza.

Ogladam ten program dla odmozdzenia, nie wiedzialam, ze ma tylu fanow

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2016-07-26 o 19:11
Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-28, 11:18   #82
Triss Merigold
Raczkowanie

Ten program to jest dla mnie komedia, jest niewiarygodny i całkowicie ustawiony. Jestem pewna, że dziewczyny, które 'ukradły' alkohol i zrobiły imprezę były do tego zachęcane przez produkcję, bo przecież coś musi się dziać. Z programu wyrzucają te dziewczyny, które są mało barwne i mało rzucają się w oczy, a nie te, które nie rokują na zmianę.
W ogóle cała idea jest śmieszna - biorą dziewczyny często z patologicznych środowisk, a następnie szacowne mentorki z przerażaniem w oczach mówią, że nie potrafią zachować się przy stole Albo sytuacja, kiedy dziewczyny wróciły pijane 'z czasu wolnego' i zszokowane mentorki mówiły, że takie zachowanie (tzn. bycie pijaną) nie przystoi nie tylko damie, ale w ogóle żadnemu człowiekowi
Może jestem zbyt nowoczesna, ale naprawdę wmawianie 18-19-20 letnim dziewczynom, że pójście na imprezę i upicie się jest takie straszne to jakieś kuriozum. No i do czego te dziewczyny mają aspirować? Program zabija w nich indywidualność zamiast ją podkreślić.
Rozenek nie pasuje absolutnie na prowadzącą. Dla mnie to jest kobieta, która próbuje sobie odbić lata bycia średnio atrakcyjną poprzez zbyt wyraźne podkreślanie swojej seksualności, epatowanie związkiem, odmładzaniem się na siłę i robieniem z siebie lalki Barbie. Jest zbyt ostentacyjna i nie ma w sobie wrodzonej godności, elegancji czy wdzięku. Program powinna prowadzić Mołek. Albo Piotr Kraśko .
Triss Merigold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-28, 14:23   #83
yagmursahin76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Triss Merigold Pokaż wiadomość
Ten program to jest dla mnie komedia, jest niewiarygodny i całkowicie ustawiony. Jestem pewna, że dziewczyny, które 'ukradły' alkohol i zrobiły imprezę były do tego zachęcane przez produkcję, bo przecież coś musi się dziać. Z programu wyrzucają te dziewczyny, które są mało barwne i mało rzucają się w oczy, a nie te, które nie rokują na zmianę.
W ogóle cała idea jest śmieszna - biorą dziewczyny często z patologicznych środowisk, a następnie szacowne mentorki z przerażaniem w oczach mówią, że nie potrafią zachować się przy stole Albo sytuacja, kiedy dziewczyny wróciły pijane 'z czasu wolnego' i zszokowane mentorki mówiły, że takie zachowanie (tzn. bycie pijaną) nie przystoi nie tylko damie, ale w ogóle żadnemu człowiekowi
Może jestem zbyt nowoczesna, ale naprawdę wmawianie 18-19-20 letnim dziewczynom, że pójście na imprezę i upicie się jest takie straszne to jakieś kuriozum. No i do czego te dziewczyny mają aspirować? Program zabija w nich indywidualność zamiast ją podkreślić.
Rozenek nie pasuje absolutnie na prowadzącą. Dla mnie to jest kobieta, która próbuje sobie odbić lata bycia średnio atrakcyjną poprzez zbyt wyraźne podkreślanie swojej seksualności, epatowanie związkiem, odmładzaniem się na siłę i robieniem z siebie lalki Barbie. Jest zbyt ostentacyjna i nie ma w sobie wrodzonej godności, elegancji czy wdzięku. Program powinna prowadzić Mołek. Albo Piotr Kraśko .
Zgadzam się!
yagmursahin76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-28, 16:26   #84
FRIDAONE
Przyczajenie

Trudno nie zgodzić się w wypowiedzią Triss. Indywidualność i niebanalną osobowość ( o ile nie szkodzą one społecznie ) należy szanować, a nie ją zwalczać i próbować sprowadzić takie osoby do poziomu przeciętności. Indywidualizm to sztuka, przeciętność nie jest niczym złym, ale nie jest też szczególna. Tylko, że jak już była zresztą o tym mowa, program ma na celu, wykreowanie - damy w starym stylu. Skoro takie było założenie tego programu, to muszą się tego trzymać.
Stary 2016-07-28, 19:39   #85
_Matilde_
Biała Dama

W brytyjskiej wersji pamiętam że wywalili jedną uczestniczkę argumentując, że straciła swój charakter

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-28, 20:06   #86
FRIDAONE
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
W brytyjskiej wersji pamiętam że wywalili jedną uczestniczkę argumentując, że straciła swój charakter
Nie oglądałam wersji brytyjskiej, więc nie wiem, jakie panowały tam klimaty i założenia. Może w polskiej wersji jest nieco inaczej, bo nie jest tajemnicą, że u nas - tych ponad przeciętnych, indywidualistów, kolorowych i barwnych, próbuje sprowadzić się do parteru...
Stary 2016-07-28, 20:11   #87
cukierkova0
Zadomowienie

Tak w ogóle to ta Patrycja byla we Wczorajszych w Esce Tv. Takze niezła agentka, co ona tam wyprawiała. A jeśli chodzi o Projekt Lady, dno i wodorosty, te mentorki... Masakra.

Nie wiem w jakie dni to prawidłowo leci, czasami przypadkowo jak się trafi to obejrzę.

Ten odcinek z metamorfozami akurat widziałam. Śmiać mi sie chciało z tekstu "pies mnie nie pozna".
cukierkova0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 22:44   #88
Italia_
Raczkowanie

Pati odpadła.... 😞. Choć byłam pewna, że Roxi wyleci
Stary 2016-08-01, 22:46   #89
cukierkova0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Italia_ Pokaż wiadomość
Pati odpadła.... 😞. Choć byłam pewna, że Roxi wyleci

Ja tak samo
cukierkova0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 22:48   #90
aga024
Zadomowienie

Dobrze się stało. W pałacu będą duże zmiany Chłopa to ma takiego w ogóle nie pasującego do niej

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości