![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Cytat:
Gdy po 7 latach związku wzięliśmy wiecznie przekładany ślub, to śmialiśmy sie ze po wypowiedzeniu sakramentalnego 'tak' otrzymamy owacje na stojąco :P jakos zbędnych pytan za dużo o dziecko nie było. Dość sporo podróżowaliśmy, skupiliśmy sie na pracy, wiec moze ludzie myśleli, ze taki jest nasz wybór, tak nam sie wydawało do póki druga żona mojego dziadka posłała mi gazetę z artykułem o naturalnym leczeniu bezpłodności ![]() Dziewczyny śliczne macie brzuszki ![]() Aanuuulaa super, ze jestes znow z nami ![]() WKasiarr gratuluje porządków i swietnie, ze kryzys łóżeczkowy zażegnany ![]() Mnie tez sie wydaje, ze gdy jest za późno na cesarkę to stosują odkurzacz lub kleszcze... Styska przesyłam moc buziaków ![]() ![]() Wróciłam z zakupów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Erudycja
|
Cytat:
![]() Co do tego obrocenia to mam nadzieję że przy mnie też ta statystyka się nie sprawdzi. Bo ewidentnie mała wciąż ma głowę pod wątroba. Dziś mam problemy z oddychaniem nawet
![]() |
#63 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/klz99vvj5q3ffljn.png Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-07-18 o 18:36 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Cytat:
![]() A to już może jak ogarnę jeszcze kilka rzeczy ![]() ![]() Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-07-18 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
EveryGirl ja też kiedyś zdjęłam pokrowiec z materaca i nigdy się już nie udało go porządnie nałożyć
![]() Miraya dobrze że cię wypuścili szybko z tego szpitala ![]() ![]() Kruszynka ja mam Cebuszkę Multi, kupiłam kilka dni temu i jestem zadowolona, lepiej mi się śpi. Odebrałam wstępne wyniki badań wątroby - wyglądają dobrze, bardzo mi ulżyło. Jeszcze na jedne wyniki muszę czekać tydzień, a jutro konsultacja u jakiejś innej lekarki, bo moja na urlopie. |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
aanuuulaa dzięki
![]() ![]() ![]() EveryGirl nie no, coś Ty nie muszę ich nosić ![]() ![]() słonik ja jestem przekonana na 90%, ale też może zmienię zdanie w ostatniej chwili... albo jak mi porodówkę na Raszei "zamkną" ![]() WKasiarr super, że udało się Wam dogadać ze sprzedawcą i bez problemu wymienił wadliwe części łóżeczka ![]() Dominika6 coś w tym jest, że ludzie nawet jak nie pytają Cię wprost, to swoje teorie tworzą w głowach... Jedna znajoma teraz do mnie wystartowała z tekstem: "No jak fajnie, że jesteś w ciąży, NARESZCIE się Wam UDAŁO! Bo Wy już dawno po ślubie, nie?" Grrrr, i tak wiele osób sobie dopisało, że mieliśmy problemy i 4 lata to my się staraliśmy o dzidzię. A przecież nie będę sie tłumaczyć każdemu z osobna.... pannazwanny dzięki, tylko mnie utwierdzasz w mojej decyzji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Bardziej od odkurzacza przeraża mnie chwyt Kristallera. Zaznaczam w planie porodu, że nie życzę sobie tego procederu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze juz lepiej się czujesz. Ja w końcu niedawno zjadłam normalne jedzonko i póki co jest Oki. .. tzn. Z biegunka ... bo brzuszek się spina co jakiś czas i takie dziwne klucie od dołu brzucha do pipki czuje :/ nie podoba mi się to... Dzwoniłam dzisiaj umówić się do gin ... wraca z urlopu tego samego dnia co ja wracam do Pl. Tj. Za tydzień w środę a tu termin na 5 sierpnia.... nosz kurde :/ jak będzie dalej pobolewa to wciskamy się na chama i juz. A boje się bo z pierwszym właśnie w ok. 27-28 tc miałam przedwczesne skurcze i rozwarcie na 1.5 cm z którym chodziłam juz do porodu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Tak wogole to witam się w nowej części której nie mogłam znaleźć hehe Megilla super prowadzisz nasze wątki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() mnie też dzisiaj kłuje. Nie wiem o co chodzi. Może Młoda kopie mnie po szyjce. Brzuch nisko, więc bardzo możliwe... |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Ja to dzisiaj momentami jak kaczka chodziłam tak mnie pipke boli .... jakbym kopa dostała. ... a ni ma seksu juz ze 3 czy 4 dni bo coś mnie pobolewalo. ...
Anula super ze wróciłas ![]() ![]() ![]() ![]() Reszta dziewczyn tez piękne brzuszki. Zresztą każda z nas ma piękny. .. każdy jest inny ale wszystkie piękne. .. I każdy w środku skrywa cudny skarb albo skarby ![]() ![]() ![]()
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Któraś z Was pisała, że wstawała dzisiaj bladym świtem jeść kanapki z dżemem ![]() ![]() ![]() Śpi się też coraz gorzej, jakoś tak niespokojnie, budzę się z byle powodu, a to mi gorąco, a to zimno, a to drętwieją mi ręce... uff... jeszcze 2 miesiące!
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszelkie info odnośnie vacuum, miałam błędne wyobrażenie
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Erudycja
|
Mam dziś ciężki dzień, jeszcze wczoraj było dobrze a dziś jakby mała dwukrotnie urosła. Ucisk na przepone mam tak duży że bardzo ciężko mi się oddycha i cały dzień się męczę :/ w nocy już rzadko kiedy śpię ciągiem dłużej niż 3-4h. Nawet cebuszka nie jest w stanie tego zmienić, chociaż bez niej byłoby jeszcze gorzej. Boję się dzisiejszej nocy :/
#75 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za mile komentarze odnosnie mojego brzuszka.
Powoli rosnie, to 29 t i tylko 5 kg na plusie. Przy moich 181 cm nie rzuca sie w oczy ![]() Wspolczuje Wam tych wszystkich dolegliwosci, bo dla mnie ciaza to stan idealny. Gdyby nie brzuch to bym nawet nie odczula ze w niej jestem. Tryskam energia, mam sile na wiele rzeczy. Ostatnio tylko dokuczaja mi skurcze lydek, mimo ze biore magnez. W nocy tez juz sie nie wysypiam jak dawniej, ale jutro zamowie poduszke. Jednak wole typ I zamiast J czy C, jak niektore maja. Dzis bylam u poloznej, pokazalam wyniki i tylko mam za malo zelaza. Jutro kupie i tylko po jednej tabletce do konca ciazy mam brac. Caly dzien bylam na nogach. Wyszlam przed 11, wrocilam przed 19. Jutro odpoczywam i wezme sie za kupowanie rzeczy dla dziecka. Na dzien dzisiejszy nie ma nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Erudycja
|
Paryzanka ja do wczoraj też czułam się idealnie
![]()
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Słonik popatrz, tu jest o tym chwycie i naszej Polnej :-( http://www.mjakmama24.pl/porod/porod...,544_7434.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby nie wolno, ale wciąż stosują. U koleżanki kazali dziecko wyciskać...jej mężowi! Mój TŻ tak się urodził. Teściowa nie ma od tamtej pory szyjki macicy. Nie wiem po co to się stosuje. Chyba tylko jak lekarzowi spieszy się do domu albo nie chce dzwonić się po anestezjologa. Jeśli problem pojawi się jak młode jest w macicy to wystarczy cesarka, a w drogach rodnych - kleszcze i odkurzacz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Nie śpię. Boli mnie wszystko
![]()
#80 | |
Erudycja
|
Cytat:
Boże wyspałam się! Tylko dwie pobudki na wc i sen bez kręcenia się ![]()
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, widziałyscie może w jakimś sklepie online albo stacjonarnej sieciówce kombinezony takie przejściowe na jesień właśnie (więc nie strasznie grube) w rozmiarze 62? Jak tak, to dajcie znać bo już tracę cierpliwość - wszędzie są tylko takie grube zimowe ![]()
![]() |
#82 | |
Wtajemniczenie
|
Chyba dzis sie wszyscy zmówili bo pojechałam do krzywa do mojego laboratorium ale była taka mega kolejka a jak sie wbiłam przed nią to myślałam ze mnie zjedzą wzrokiem :/ teraz czeka mnie siedzenie w przychodni. Martwi m je tylko to ze w przychodni pisało ze badanie ma byc robione po przespanej nocy a ja dzis spałam przerywanie. Mam nadzieje ze to jednak nie zaburzy wyniki bo nie chce go robic drugi raz. Kurczę lekarka jest na urlopie wiec ta czkawkę skonsultuje dopiero w sierpniu. To nie jest takie ciagle czkanie tylko jeden raz i koniec ale za 15 min znowu :/
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
Ja widziałam wczoraj w Tesco taki grubszy za 22 zł były rożne rozmiary. On był taki grubszy niż welur.
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Ale mnie dziewczyny nastraszylyscie z tym porodem.... Ja niby juz mam byc doświadczona.... A dopiero wczoraj wyczytałam, ze od odejścia wód do porodu moze minąć 24h..... Jak mi przy mojej Z odeszły wody (o24 w nocy)....poszłam pod prysznic.... Założyłam gruba podpaske i poszłam spac. O 5 rano obudziłam tz i pojechaliśmy i...... Ochrzan na wstępie dostałam ze za pozno-ze od razy sie przyjeżdża......ze musza dac antybiotyk przeciw zakażeniu......nio i oczywiscie okstocyna-o 12 w południe zrobili mi cc.....a teraz to inaczej bym zrobiła-bym siedziała w domu pierwsze 12 godz...a najbardziej to żałuje ze nie miałam swojej położnej-ona by najbardziej doradziła.....
Zapytajcie moze na szkole rodzenia jak powinno byc jak odejdą wody a nie ma skurczy??? |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pytałam położnej. Jak wody odchodzą mam do niej dzwonić i ona mnie pokieruje i wskaże kiedy jechać do szpitala. Jej celem jest wysłać mnie jak juz bedzie rozwarcie i aby siedzieć jak najdłużej w domu. Ostatnio jej pacjentka przyjechała na porodówkę z rozwarciem 6 cm ![]() ![]()
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i że ważna jest barwa - jeśli wody miały jakiś nieciekawy zielono-żółty odcień to też od razu do szpitala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
No wlasnie-ile szkół tyle opinii-w jednej zeby czekac do skurczy, w drugiej zeby do 6 h.... U nie ze od razu....zła jestem teraz bo moze gdybym poczekała w domu dluzej to by sie obyło bez cc.... Ale kierowałam sie tym, ze siostra w USA tez zaczęła poród od odejścia wód i tez musiała przyjechac szybko....
Teraz jak sie zdecyduje na SN-to pewnie tez mi wody odejdą a skurczy ani garną nie bedzie......eh..... Bądź tu mądry..... Liczyłam na naturę i ze jakos pojdzie a tu zonk😟 |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Erudycja
|
Cytat:
Ewula to idź do rodzinnego. Wontrubka ja jestem w ogóle w szoku, bo dwie ostatnie noce to był koszmar. Śmiać mi się rano chciało bo jak zwykle obudziłam się śpiąca na bananie bez kołdry, a tz za to był owinięty po szyję jak w kolonie ![]()
![]() |
#88 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
Tak wypiłam. Trochę mnie skrzywilo ale do ogarnięcia
![]() ![]()
#90 |
Zakorzenienie
|
witam się z porannym bólem głowy. Znowu się nie wyspałam do tego. Spałam od 2-7 i koniec. Co to kurczejest?
Jak to jest zr skurczami po odejściu wód? Dlaczego tak często się nie pojawiają? Przecież natura powinna jakoś to ogarnąć, a widzę, że z tymi porodami ciągle coś się 'wiesza'. Koty mają łatwiej. Albo kangury. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.