![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drogie, tandetne sklepy z ciuchami
Hmmm to ja napisze o swoich ulubionych i znienawidzonych
![]() Reserved Ciuchy wygladaja fajnie i przyjemnie dla oka ![]() ![]() ![]() ![]() TROLL Kurcze kiedys ulubiony sklep , dalej wiele rzeczy mi siet am podoba maja takie mlodziezowy styl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HOUSE Mam płaszcz zimowy stad i jestem bardzo zadowolona ![]() ![]() ![]() ![]() REPORTER Uwazam go za spoko sklep kupilam tam dzinsy nosze je juz prawie 2 lata i moze odrobinke sie wytarły ![]() ![]() DiVERSE Fajny sklep ale nie dla mnie ![]() ![]() ![]() ORSAYOjej.... ciuchy rewelka ale tylko na jeden raz... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PROMOD Uwazam ze to dobra i trwała marka, niestety nie robie tam czesto zakupow poniewaz mam daleko do niego ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ostatnio pani w Orsayu powiedziała, że już nie będą szyć spodni w rozmiarze 32 (i 34 chyba ale tego już nie jestem teraz na 100% pewna). Jestem zrozpaczona. W czym ja będę chodzić ??
![]() Dziewczyny, czy gdzieś jeszcze poza Katowicami jest ten sklep Angels Eyes? Bo tam też kupiłam małe spodnie, a do Katowic trochę mam daleko... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | ||||
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy gdzieś jeszcze poza Katowicami jest ten sklep Angels Eyes? Bo tam też kupiłam małe spodnie, a do Katowic trochę mam daleko...[/QUOTE]
Jest w Gliwicach w GCH
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Albo macie pecha, albo jesteście nad wyraz wybredne
![]() ![]() Ja kupuję w różnych miejscach, ale tylko to, co mi się naprawdę podoba (wtedy jest mi obojętne czy kupuję w renomowanym butiku, na bazarze czy w lokalnym osiedlowym sklepiku) ![]() ![]() Poza tym ja chyba nie jestem typową kobietą - nie wydaję na ciuchy majątku i wcale ich dużo nie kupuję. Kosmetyki to już inna historia ![]()
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
buty damskie/meskie kupuje w Gino Rossi, w Aldo, w Geoxiei w ulubionej Venezi. Uwazam, ze te sklepy sa najlepsze, kupuje tam po pare par butow rocznie i nigdy mi sie nie zdarzylo, zebym cos reklamowala. Szpilki kupuje w Aldo i Venezi, w szpilach z venezi moge beigac po ulicach, bo sa tak dobrze wywazone. Meskie ciekawe mozna znalezc w Venezii, a jak sie szuka klasycznych, dobrch jakosciowo to w Gino Rossi. Jak bylam mlodsza to oszczedzalam na ubraniach, teraz jak juz troche doroslam i podroslam to nie oszczedzam na dobrej jakosci ubraniach. Wole sobie kupic jedna rzecz, a dobrej jakosci niz 10 a badziewie. Jezeli chodzi o sklepy z ubraniami, to wszystko oczywiscie zalezy od stylu, duzo ladnych i ciekawych rzeczy mozna znalezc w Peek & Cllopenburg. Ostatnio sa tam szalone wyprzedaze i nawet udalo nam sie znalezc mojemu P sliczny plaszczyk brazowy, kaszmirowy Bossa za niecale 1tys zl. Przy czym plaszczyl byl przeceniony z ponad 2tys. Pozostale plaszcze tez sa przeceniane z 1tys zl do 400 zl, wiec mozna znalezc cos dla siebie a i widzialam tam plaszczyki damskie nawet za 200 zl. Wiec naprawde polecam, jka ktos nie ma kasy, zeby w sezonie sobie cos kupic, to mozna naprawde oblowic sie tam w dobrej jakosci rzeczy na wyprzedazy. Lubie Esprit i bardzo lubie Zare, bez wzgledu na to, czyw Polsce, czy w innych krajach, zawsze jestem w stanie cos tam wybrac dla siebie. Lubie tez Mexxa, ale nie za czesto, bo co spojrze na jakas rzecz, to czesto cena mnie zniecheca. Bardzo lubie spodnie z Montona, generalnie tam kupuje tylko spotnie, bo ich kroj mi bardzo odpowiada. Niektore sweterki, szczegolnie kardigany kupuje w Olsen, ale najczesciej na wyprzedazy, bo tez bardzo czesto maja mocno zaprorowe ceny, ale rzeczy maja ladne i dobre jakosciowo moim zdaniem. O, lubie jeszcze sukienki w Tatuum i Szflerze, ale to takie bardziej juz rzeczy do pracy. A i jeszcze jeansy. Ja nie nosze, ale moj P bardzo lubi i tylko Levis, inne odpadaja ![]() Jakby mi cos przyszlo jeszcze do glowy to sie podziele ![]() Cheetah |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja niemal wszystko kupuję na wyprzedaży, przecenie, okazyjnie na Allegro czy w Second Handzie (istne perełki), w sklepach Click, a moje najdroższe ubrania to chyba spodnie, bo to mi akurat ciężko kupić okazyjnie. I masz rację, czasem ciekawa rzecz może się zdarzyć nawet w sklepiku przy osiedlu ![]() Pozdrawiam! Myślę, że większość producentów nie skupia się obcenie na jakości, produkuje szybko, jednosezonowo, pewnie takie jest zapotrzebowanie. Dlatego jeśli juz kupuję taką jednosezonową rzecz to wolę ją kupić tanio. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Ej no sorry dziewczyny wymieniłyście wszystkie sklepy w miare z możliwymi cenami to w takim razie według was gdzie kupować ciuchy? Może na bazarach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Jak dotąd nie przydarzyło mi się kupić niczego co mogłabym nazwać "badziewiem". Nic mi się nie rozciągnęło, nie wyblakło, nie sprało, nie podarło itp. itd.
Ubieram się w niemalże wszystkich sklepach, które zostały tu negatywnie ocenione (głównie Orsay, Reserved). Może Wy nie umiecie prać? ![]() ![]() ...żartowałam! Ja kupując ubrania zawsze namiętnie je "macam". Słabą jakość materiału naprawdę da się wyczuć. Przynajmniej mi to się zawsze udaje.
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Mam 2 kurtki zimowe z Terranovej(tak się to odmienia?) i dobrze się trzymają
![]() Co do Orsay`a to zgadzam się, że strasznie badziewie tam sprzedają i na dodatek drogo ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sklepach bez nazwy gdzie maja wszytsko i nic, trzeba umiec szukac ![]() nie zdarza mi sie kupowac ciuchów powyżej 100 no wyjatkiem sa plaszcze i kurtki, na buty wiecej niz 200 zł nie wydam a musze sie przyznac iz wsrod znajomych mam opinie zawsze dobrze i fajnie ubranej,majacej swoj styl. nie trzeba wydawac fortuny zeby fajnie sie ubrac bo to nie sztuka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bardzo często kupuję w second-handach, zwłaszcza bluzki. Kiedy jestem w Warszawie zawsze zaglądam do H&M (podoba mi się ich wzornictwo, choć jakość niestety jest poniżej przeciętnej ![]() Dżinsy zwykle kupuję markowe(ostatnio Big Star, za małą namową koleżanki ![]() ![]() Buty kupuję "u Ryłki" od paru lat i jestem z nich bardzo zadwolona. A sportowe w Adidasie, też służą mi przez lata. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Ja jakoś mam uraz do ciuchów "H&M".Kiedyś mieli fajne ubrania,a teraz to takie typowe bazarowe szmatki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Cheetah, dzięki za info
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dokładnie o to mi chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
czasami uda sie jednak cos spotkac w wymienianych przez was sklepach
![]() ![]() w Orseyu wiele razy kupowalam spodnie (przewaznie czarne ![]() ![]() bardzo lubie Esprit ale tam czes zdaza sie spotkac ciuchy, ktore falatnie sie prezentuja i mimo bujnej wyobrazni nie wiem kto moglby to nosic... lubie Street One, S.Olivier, Tom Tailor ale wszedzie mozna trafic na bubel... zawiodlam sie na Terranova i Troll... kiedys mialy faktycznie fajne rzeczy i poniewaz u mnie tych sklepow nie ma i odwiedzam je sporadycznie... ale ostatnio jak tam trafilam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko lumpeksow nie odwiedzam bo zawsze wychodzilam z nich zniechecona - trafialam na nieodpowiednie i ubrania byly do kitu. To prawda ze trzeba umiec szukac. Ja chyba nie umiem. Dla mnie metki nie maja najmniejszego znaczenia. Na bardzo drogie i wysokiej jakosci ubrania narazie mnie nie stac wiec czesc sklepow omijam szerokim łukiem. Ale powiem szczerze ze jak sie teraz naczytalam o waszych przygodach z firmowymi ciuchami to mocno sie zdziwilam ![]() Mi sie takie rzeczy nie zdarzaly a w mojej szafie są ubrania z przeróżnych miejsc - zarowno z firmowych sklepow jak i z bazarków. I tez nie uwazam abym sie ubierala tandetnie ![]() P.S. Paula, mi tez sie spodobal twoj styl, mimo ze widzialam Cie raz ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Mam zupełnie inne odczucia co do ciuchów H&M niż Wy. Mam mnóstwo ubrań z tej firmy i jestem bardzo zadowolona. Z tym że moje ubrania pochodzą głównie z second handów. Powiem wam szczerze że porównując jakoś ubrań w tzw. normalnych sklepach które oferuja ceny w przedziale do 200 zł a te ze szmateksów to 100 razy wole kupić sweterek za 10 zł niż np. bluzke w Trollu za 100 która po paru praniach wygląda tragicznie. Na super markowe ciuchy mnie nie stać. Dobre gatunkowo rzeczy ma np. Solar ale z cenami jest różnie. Podobnie Zara.
Jedno w co inwestuje sporą kase to buty. Wole mieć jedną pare ale dobrych gatunkowo. Ze względu na mały wybór u mnie w mieście kupuje praktycznie tylko w Gino Rossi. Popieram teorie że nie ważna metka, trzeba patrzeć na wykonanie, jakość materiału. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem najgorsze są:
orsay terranova - a kiedyś, parę lat temu były tam naprawdę super ubrania diverse house of colours crop town deichmann ccc Ale... nie zarzekam się, że nic już nigdy w nich nie kupię, bo może mnie jeszcze kiedyś miło zaskoczą? Po prostu rzadko znajduję w tych sklepach coś co mi się podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
ciekawe ile z nas zachwyciłby ciuch ktores z firm wymienianych jako badziewia gdyby nie bylo metki
![]() podobnie z butami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Ja też mam sporo ciuchów z H&M zakupionych w ciuchlandach. Może po prostu starsze kolekcje były lepsze? Albo są to ubrania z zagranicy.
Ale tak w ogóle to mam chyba szczęście, bo nie zdarza mi się niszczyć ciuszków, nawet jeśli są to niedrogie bluzeczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
wyglada na to, że w większości sklepów tu wymienionych jakość drastycznie się obniżyła, a ceny poszły w górę. Wchodząc teraz do Reserved widzę na wieszakach mnóstwo szmaciaków, a kiedyś to był mój ulubiony sklep, podobnie jak Troll.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Dorzucam Ravel( chyba dobrze napisałam). TŻ chciał kupić kurtke na zimę i juz w pzrymierzalni urwało sie to do zapinania zamka.
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam,że w każdej firmie znajdą sie jakieś "bazarowe szmatki" i inne przypały bez względu na to czy w Chanel czy w Trollu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Ja osobiście kupiłam w zeszłym roku kilka sweterków w Orsay'u (ach te wyprzedaże
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Ceny w Deichmanie są adekwatne nie tylko do jakości ale i do wzornictwa. Czasem tam wchodzę i nadziwić się nie mogę jakież to buty na tym świecie są!!
Za to wiem , że gdybym miała się przebrać na bal za ananasa niechybnie znajdę w deichmannie pasujące obuwie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A zawiodłam się pewnie dlatego, że miałam porównanie właśnie do tych z second handów, moim zdaniem to zupełnie inne kolekcje, inna jakość. Ale wiem też, że niemieckie sporo się różnią od naszych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem totalny bazar jest w reporterze. Szczególnie bluzki. Byle jakie materiały, jakaś chyba bawełna która szybko się rozciąga, poza tym rozmiary wielkie jak namioty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.