![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Ania tyle ile z piersi ubywa, tyle jest produkowane. Jeśli od kilku dni nie odciągasz to np dzisiaj masz tyle mleka ile Maja wczoraj zjadła.
Ale tak ogólnie odpowiadając na Twoje pytanie tam wyżej: nie trzeba odciagac pokarmu aby dalej karmić. Nie trzeba - ja nawet nie mam laktatora, karmię wyłącznie piersią, Krzyś przybrał 2 kg więc odciąganie tak ogolnie rzecz biorąc nie jest niezbędne aby karmić piersią. |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
ZARAZ nadrobie bo.korzystam z tego że jedna spi, druga się bawi i robie obiad, sprzątam, pranie itp
![]() Patrzcie jakie pamiątki dla gości zamówiłam ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Witamy się i my z Idką!
![]() Dzisiaj u nas ładna nocka.Pobudki 23,3,7.Spacerek zaliczony z początkowym rokiem,później cyc na ławce w parku a później dałam jej do trzymania moją rękę i usnęła. Byliśmy 2 godziny i spała grzecznie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To juz wszystko wiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() Gwiazdeczka śpi na balkonie w wózku na brzuszku. Chodze i sprawdzam jak ma główke żeby powietrze do noska docieralo a widzę ze co chwile zmienia strony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-20 o 12:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pospalam ![]() ![]() ![]() ![]() Ja snadanie też często jem z Malą na ręku. Do karmienia niestety potrzebuję obydwu rąk bo moje ogromne piersi zatykają jej nosek ![]()
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Aniu nie trzeba ściągać mleka. Laktacja kieruje twoje dziecko ;-)
Ja piję pokrzywe dwa razy w tygodniu, jak w ciąży. Chudziaszek Przykro że sesja nie wyszła. Niestety jak piszesz, dziecko ma swoje plany. Druga będzie super! A tak z ciekawości, musieliście coś zapłacić fotografowi? My mamy dzisiaj gości. Wreszcie ładna pogoda wiec puściłam dwie pralki i chciałam przebrać łóżka, ale starsza córka przez balkon zauważyła swojego kolegę i chciała iść się bawić. Więc wrzuciłam młodszą do wózka i poszłyśmy ;-) kolega zostaje tu tylko do.końca tygodnia, to niech się pobawia. A Hana spała 3h!!! w wózku! Dla mnie szok ![]() Takie spanie życzę sobie codziennie! ![]() Łóżka przebiora się kiedy indziej, podlogi też się kiedyś umyja ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Cierpliwość fatycznie sąsiedzi mogą mnie nie lubić :P ale cóż z częścią z mojego piętra jestem tylko na "Dzien dobry" :P
Ja przewijam zawsze przed karmieniem, czasem w nocy jest wrzask. Nie to, że wredna matka jestem czy coś. Jednak pare razy jak po karmieniu przewijałam to się ulało. Nie dość, ze zmiana pieluszki to i ubranka. W nocy sie Hanka rozbudzala i zmienilam system na przewijanie, karmienie. Sprawdza się dobrze ![]() Byłam 45 min na spacerze, Hania marudziła i cmokała. Była głodna więc wróclam do mieszkania. Teraz śpi, ogarnę trochę mieszkanie i wyjdę z nią jeszcze raz jak się obudzi po karmieniu ![]() Sterta prasowania na mnie czeka, o jak mi się nie chcę :P
#68 |
Zakorzenienie
|
u mnie również
![]() ![]() Tż wróci z pracy to będziemy naprawiać szufladę ![]() Od koleżanki dostałam wanienkę tylko bez stelaża czyli mam już trzy ![]() ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-20 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę dziś wyprasować ![]() ![]()
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej zadowolone jestem z tych koszy zwłaszcza tego na pampersy. Pojemny ![]() Ja się cieszę ze ogarnelam mieszkanie ![]() Mięsko się gotuje tylko ziemniaczki obrac zrobić sałatę i będzie wyzera ![]() Cieszy mnie również fakt że pogoda się robi i moglam Maje dać na balkon ![]() Wieczorem jeszcze planuje wyjsc na spacer. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-20 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja od godziny próbuję wstać i zrobić obiad, ale coś mi nie idzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze ze nie będę miała gdzie jej trzymać:/ Jedna na pewno będzie trzeba do piwnicy wynieść wraz z hustawka bo jak na razie nie jest używana a stoi na przedpokoju i miejsce zajmuje. Rok temu o tej porze bylam nad Solina na wakacjach a za 3 dni tz mi się oświadczył ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-20 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Pojadla i teraz czas na zabawę i gaworzenie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() Z Ciebie zdecydowanie lepsza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Cholercia lekarz nie kazał kłasc dziecka na boku ze względu na bioderka a przy problemie z bączkami to jedyna pozycja w której Mała śpi spokojnie... Niech się w koncu wyśpi bo od rana wybudza się po 15minutach snu....
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od 13 Hania nie spała, zasypia. Prasuje i wyjdę na spacer chociażby przy bloku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
W 5.10.15 promocje -50% wszystko online gdyby któras Mamusia chciała
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakies 3 tyg.tez już jestem sama z dziećmi i stwierdzam, że naprawdę można ogarnąć. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Polecam aplikacje usypiacz free jest w niej odkurzac, woda, suszarka, pozytywka,kolyska i jeszcze chyba coś
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My ze starszym synkiem robiliśmy jak miał 4 m-ce więc już z kolei był bardziej świadomy i niespiacy na zdjęciach Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |||
Wtajemniczenie
|
My po USG bioderek. Niby wszystko ok, ale ma jakiś przykurcz i nie odwodzi tych nóżek jak trzeba. Teraz się jeszcze nic nie dzieje, ale mam pilnować żeby miał nogi jak żabka i jakoś masować. No nic będziemy b robić co trzeba. Kontrola za 8 tyg.
Cytat:
Zaraz patrzę na tą twoja foto. Dzięki za link Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63234951]ZARAZ nadrobie bo.korzystam z tego że jedna spi, druga się bawi i robie obiad, sprzątam, pranie itp ![]() Patrzcie jakie pamiątki dla gości zamówiłam ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Śliczne pamiątki i super pomysł. Ja to jeszcze nawet o chrzcinach nie myślę, a już niektóre są po ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63236351]Aniu nie trzeba ściągać mleka. Laktacja kieruje twoje dziecko ;-) Ja piję pokrzywe dwa razy w tygodniu, jak w ciąży. Chudziaszek Przykro że sesja nie wyszła. Niestety jak piszesz, dziecko ma swoje plany. Druga będzie super! A tak z ciekawości, musieliście coś zapłacić fotografowi? My mamy dzisiaj gości. Wreszcie ładna pogoda wiec puściłam dwie pralki i chciałam przebrać łóżka, ale starsza córka przez balkon zauważyła swojego kolegę i chciała iść się bawić. Więc wrzuciłam młodszą do wózka i poszłyśmy ;-) kolega zostaje tu tylko do.końca tygodnia, to niech się pobawia. A Hana spała 3h!!! w wózku! Dla mnie szok ![]() Takie spanie życzę sobie codziennie! ![]() Łóżka przebiora się kiedy indziej, podlogi też się kiedyś umyja ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- U nas też tak jest z karmieniem... zazdroszczę mamom które mogą w tym czasie druga ręką cokolwiek robić. Ja dodatkowo (wyrodna matka) czuję podczas ssania niedyskomfort i muszę sobie trzymać i lekko masowac tą pierś z której karmię. Kocham kp ale fuzycznie samo uczucie ssania mnie irytuje. i to nie kwestia złego przystawiania. Jak trzymam pierś to jest ok. ![]() Ja przy karmieniu to książkę czytam lub forum ![]() Cytat:
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Ania230 mam identyczna wanienkę. mały czuje się w niej super.
byłam na bioderkach ahhh co to byl za wypad! Ja jednak genialna jestem! poszlam na czuja bo ja przeciez wiem gdzie jest numer 16 tej ulicy! Jasne, zachodze tam gdzie "myslalam" ze to jest a tu nr 7!! Panika! czasu niewiele zostalo, a ty szukaj! Dotarlam pod 16 po niedlugim czasie a tu ... schodow a schodow zeby wejsc na parter!! i zadnego podjazdu! ja oczywiscie sama i gondola na stelarzu nie nosik(nie lubie z nosikiem jezdzic, a ze pisalo na kartce 'parter' to co sie mialam przejmowac) zezlościlam sie maksymalnie, wozek pod pache i dawaj na góre! słuchajcie, wjeżdzam na "parter" a tam maciupenka poczekalnia i ludzi ze 30 to mało! drzwi obok drzwi i w kazdych inny specjalista ortopeda taki siaki i moje bioderka. zapchana totalnie poczeklania, upał wszyscy dysza, poca sie ciasno. nie moglam przejechac miedzy innymi wozkami tudziez kulami (ci z ortopedii). ulokowalam sie-Beniamin wrzeszczy! pełna syrena. wzielam na rece nic gadam nic. pomyslalam:nakarmie moze pic chce.NIE MA WOLNEGO KRZESŁA. ustawienie takie ze kazdy patrzy na kazdego.cholera jak mam karmic na stojaco...? i cos na ortopedii sie zwolnilo, dawaj bach! siedzę miedzy staruszkami. dziecko krzyczy nadal-i WSZYSCY sie gapia jak jeden. i ja mam tu cyca wyjac?? ogolnie nie mam z tym problemu w parkach skwerach itp ale tu??!! takie zageszczenie? A mam was w d... pomyslalam dziecko trzeba ogarnac. no i oslonilam sie nikt nic nie widzial.babka obok mnie myslala ze ja tak sobie go trzymam,dopiero oczy zrobila jak uslyszala polykanie(mój tak fajnie posapuje rytmicznie ![]() któraś z dziewczyn pisała ze jej dziecko krzyczy na spacerze we wózku- u mnie identycznie. wszystkie mijane wózki cisza błogostan my na syrenie. wiec wracalam z malym na rekach wtedy cisza i kurs jazdy na wozek jedną ręką. jesli nie uda mu sie zasnac na poczatku jakiejs wyprawy to potem tylko na rekach jest cisza.moze z tego wyrosnie co??
Doświadczenie przemawia: Istnieją tylko dwie bezwarunkowe miłości- miłość między matką,a dzieckiem oraz miłość Boga do ludzi. Edytowane przez PikPik09 Czas edycji: 2016-07-20 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać czy cos pomogla ta pielucha My od dwóch godzin staramy się zasnąć to ręce cycek brzuszek itp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PikPik u Ciebie dzień bez przygód to dzien stracony ![]() u nas była dziś położna, Zu waży 4400, w 3 tyg przybrała 1 kg ![]() Już wiem, dlaczego mnie tak kręgosłup boli po noszeniu Księżniczki ![]() naprawdę mnie to fascynuje jak ona tak pzybierała łądnie, jak tyle ulewa ![]() Strach pomyśleć ile by już ważyła, gdyby wszystko z cycusia zostawało w brzuszku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
A podtrzymujesz dalej główke?
![]() ![]() |
![]() |
#89 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
wiecie co? my to powinnismy miec dzial złote mysli: któras z was pisala że na grazynie tak zarosła ze tarzan móglby sie bujać. nie moglam z tego normalnie, jak sobie wyobrazilam to ho ho! ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Tz mnie z irytowal bo miał do koleżanki podjechać po parę rzeczy dla Malej i pisze ze weźmie kolege-wspolna znajoma. Mowie ok. I pytam kolega u Ciebie pod firma? Nie bede po niego jechał. Mnie wcielo mowie jak to jechał tutaj na osiedle gdzie mieszkamy. No tak. Będzie mi raźniej. Mowie mu myślałam ze załatwisz to po pracy będzie szybciej wrocisz wyjdziemy z Mała na spacer itp. W końcu napisałam zrób jak uważasz to właśnie zrobil
![]() Zrobilam obiad myślałam ze zjemy razem.... wielkie g...sama zjem a on niech sobie odgrzewa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() Spróbuj moze z pozytywka czy biciem serca? Może na to lepiej zareaguje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Maja jak na złość nie chce usnac :/ Ręce mi juz opadają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.