|  2005-10-30, 18:50 | #61 | 
| Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail) Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Dot.: Języki obce

angielski na b dobrym , niemiecki na wystarczającym zeby kupić bułkę    | 
|     |   | 
|  2005-10-30, 18:59 | #62 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-01 Lokalizacja: Ldn 
				 | 

Cytat: 
  Ja je umiem tylko wymówić   | |
|     |   | 
|  2005-10-30, 19:06 | #63 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

angielski, aktualnie intermediate niemiecki-trudno okreslic lubie obydwa zaczelam jeszcze kiedys uczyc sie hiszpanskiego-skonczylo sie na 3 zajeciach   | 
|     |   | 
|  2006-01-15, 14:39 | #64 | 
| Rozeznanie | 

angielski - poziom komunikatywny..pracuje z 23 brytyjczykami więc mam praktykę francuski - poziom podstawowy- komunikatywny (sklep, zapytanie o drogę i takie tam) niemiecki - rozumiem co do mnie mówią A odnośnie nauki języka: Zna ktoś może nauczyciela hiszpańskiego w Toruniu?? 
				__________________ " Blichtr płynie z miasta, mądrość z pustyni" | 
|     |   | 
|  2006-01-15, 16:05 | #65 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Łódź 
				 | 

- angielski - poziom CAE, uczę się od 3 klasy podstawówki (prywatnie) - niemiecki - uczę się od IV klasy SP, nieprzerwanie aż do teraz, II klasy LO, i powiedzmy że umiem dużo gramatyki, słownictwo na bardzo wyszukane tematy też, ale jak dojść na dworzec nie spytam  - łacina - uczę się w liceum, oczywiście prawie sama gramatyka, wiadomo, martwy język - szwedzki - nauka tego języka wynika z moich zainteresowań, uczę się od tego roku szkolnego na kursie, i całkiem sporo już umiemy  A w planach mam jeszcze francuski i hiszpański   
				__________________ Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie. | 
|     |   | 
|  2006-01-15, 16:32 | #66 | 
| Przyczajenie |  Dot.: Języki obce 

ja od 8 lat ucze sie niemieckiego, czylipowiedzmy ze jestem na poziomie zaawansowanym, zdaje z niego maturke wiec trzymac kciuki,  mam nadzieje ze sie uda, probna zdalam wiec moze niebedzie tak źle   aha nmo ucze sie tez angielskiego ale to od 3 lat, uczyłam sie tez 3 lata freancuskiego :p ale to sie nie liczy, pozdrawiam 
				__________________  "Chciałem zmienić świat. Doszedłem jednak do wniosku, że mogę jedynie zmienić samego siebie."Aldous Huxley | 
|     |   | 
|  2006-01-15, 17:17 | #67 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 
				 | 

Angielski-->ojj to już chyba 10 lat juz prawie   Niemiecki --->6 lat Łacina -->3 lata ( nie cierpie)   
				__________________ http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach   | 
|     |   | 
|  2006-01-15, 21:06 | #69 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Pyrlandia :) 
				 | 

Od prawie 10 lat uczę się angielskiego, zaryzykuję stwierdzenie, ze umiem go już naprawdę dooobrze  . Oprócz tego przez 6 lat uczylam się niemieckiego (skończyłam edukację wraz z końcem liceum), mówię raczej średnio, nie przepadam za tym językiem, używam go właściwie na poważnie tylko kiedy widuję mojego wujka z Holandii, czyli raz na ruski rok  Na studiach uczę się francuskiego i po trosze rosyjskiego, ale to dopiero od października   | 
|     |   | 
|  2006-01-15, 21:20 | #70 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: Mars 
				 |  Dot.: Języki obce 

Francuski ---> perfekt (mieszkałam we Francji 5 lat a to robi swoje)    Angielski ---> dogadam się bezproblemowo   Hiszpański ---> dopiero zaczynam , ale łatwiutki... podobny do francuskiego  Niemiecki ---> 3 lata w gimnazjum...siostra i brat mieszkający w Niemczech...a ja??? ZONK!!!! NIE UMIEM heheh   | 
|     |   | 
|  2006-01-15, 21:21 | #71 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Niemieckiego uczyłam się w szkole i nie za wiele już pamiętam,angielski na poziomie zadowalającym;-),choć dawno nie miałam z nim styczności,hiszpański- używam na codzień   | 
|     |   | 
|  2006-01-15, 21:21 | #72 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

u mnie słabo    angielskiego ucze sie 5 rok, ale i tak znam tylko w stopniu podstawowym-niby mam celujacy, ale wiadomo na jakim poziomie jest angielski w szkole. od nastepnego roku obowiazkowo zapisuje sie na dodatkowy angielski. niemieckiego ucze sie 2 rok, prawie nic nie umiem, nie przepadam za tym jezykiem w tamtym roku uczylam sie dodatkowo włoskiego, ale umiem tylko sie przedstawic  wcale sie do tego nie przykladalam, tyle co z lekcji zapamietalam, teraz troszke zaluje, ale nie jest jeszcze za pozno   | 
|     |   | 
|  2006-01-15, 21:38 | #73 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

Angielski- uczylam sie 10 lat, mam CPE, wiec nie jest zle, chociaz zdalam go 2,5 roku temu i czuje ze zaczynam zapominac niestety    Francuski- ucze sie od 4 lat, zdalam z niego mature, ale caly czas mowiac po francusku czuje sie jakbym plywala na wodzie bez gruntu... włoski- uczylam sie 3 lata w gimnazjum, ale juz teraz nic a nic nie pamietam.. Zamierzam do niego wrocic jak bede miala kiedys czas (czyli pewnie na emeryturze..) hiszpanski- ucze sie od pol roku na studiach, w planach mam znac go za 4,5 roku perfekcyjnie, ale zobaczymy jak to bedzie łacina- uczylam sie 3 lata w liceum i umiem kilka sentencji i niewiele wiecej  Nie mam jakos serca do tego jezyka... portugalski- w przyszlym roku bede sie musiala go uczyc na studiach... Mam zle przeczucia, jakos mi sie nie podoba ten jezyk... 
				__________________ I'm not sad. I'm just complicated.  | 
|     |   | 
|  2006-01-15, 22:00 | #74 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: piękne miasto 
				 | 

jejku..przy Was mozna sie nabawic kompleksow.ja znam tylko ang( na poziomie CAE) i niemiecki (wyzszy zaawansowany). I tyle niestety. ale od przyszlego semetru zaczynam szwedzki   | 
|     |   | 
|  2006-01-16, 00:45 | #75 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Bawaria 
				 | 

niemiecki... caly czas szkole ... bo w sumie nie mam innego wyjscia   ale jest juz calkiem dobrze... angielski... dogadam sie i bez problemu zalatwie to co potrzebuje... braki mam ale kiedys je nadrobie... i kiedys zabiore sie za hiszpanski... zawsze mi sie podobal...   | 
|     |   | 
|  2006-01-16, 14:01 | #76 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Nigdziebądź 
				 | 

angielski - od podstawówki, mówię [powiedzmy] biegle, bo na studiach to mój wykładowy język niemiecki i rosyjski - uczyłam się po 4 lata, ale poziom podstawowy szwedzki - uczę się drugi rok, jestem na poziomie średniozzawansowanym no i nie wiem czy wspominać, ale łacina - nazwenictwo medyczno-farmaceutyczne:PPPPP | 
|     |   | 
|  2006-01-16, 14:34 | #77 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Łódź 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  jednak jest trochę osób, którzy podobnie jak ja uczą się (lub planują naukę) szwedzkiego  kocham ten język, jest bardzo prosty w nauce, moja nauczycielka mówi że gramatyka podobna do angielskiego, duż słownictwa pochodzącego od niemieckiego...a niemieckiego nie cierpię   
				__________________ Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie. | ||
|     |   | 
|  2006-01-16, 15:26 | #78 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Nigdziebądź 
				 | 

Cytat: 
  faktycznie gramatyka nie sprawia większych problemów, słówka po prostu trzeba wkuć, ale NAJGORSZA JEST FONETYKA   Vänliga hälsningar   ** | |
|     |   | 
|  2006-01-16, 16:11 | #79 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-03 Lokalizacja: zmienna 
				 | 

Rosyjski, angielski, białoruski - znam. Po francusku się dogadam, mogę czytać - miałam 3,5 roku w szkole, ale to było dawno i nie lubiłam nauczycielki    Niemiecki - moje obecne marzenie. Pochodziłam w zeszłym roku na intensywny dwumiesięczny kurs, po którym czytam i rozumiem sporo z jęz. mówionego, ale sama mówię kiepsko... Trzeba się brać za robotę. Hiszpański - rozumiem, trochę mogę powiedzieć, ale niedużo; uczyłam się kiedyś sama z kaset i podręcznika, ale potem mi przeszło i tak jakoś nie ma czasu... Też by warto wrócić do tego, bo w sumie prosty jest. A, no i z łaciny zdawałam maturę (na 5  ), ale to było 13 lat temu, to chyba mogę już nie pamiętać... Na studiach miałam też 5 ze starocerkiewnosłowiańskie  go (ale się chwalę  ). Poza tym po ukraińsku mogę bez problemu czytać, rozumiem nieskomplikowany język mówiony, trochę też mogę zrozumieć po włosku w chwilach jasności umysłu   | 
|     |   | 
|  2006-01-16, 16:40 | #80 | 
| Raczkowanie | 

Angielskiego uczyłam się 6 lat , ale wieki temu , tzn jak muszę to się dogadam . Teraz mam nadzieję podszlifować ten język , bo mój syn zaczyna się go uczyć . Włoskiego uczyłam się sama , ale za to we Włoszech , tzn mam spory zasób słów a gramatyka leży ... A teraz uczę się migowego , ze zwykłej ciekawości - i idzie mi całkiem nieżle . Greki uczyłam się rok i nic w głowie nie zostało . Z dwuletniej nauki łaciny - pamiętam parę przysłów. | 
|     |   | 
|  2006-01-18, 13:40 | #81 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2004-07 Lokalizacja: Z stąd gdzie mi dobrze;-) 
				 |  Jakimi językami władam:) 

Hej  , podpatrzymałam wątek na MUT i pomyślałam, że fajnie jakby wizażanki się pochwaliły, właśnie jakimi i iloma językami obcymi władacie???????Jakie potraficie super a jakie mniej i jakich chciałybyście się nauczyć w przyszłości?????? Zacznę od siebie, mówię w ojczystym czyli polskim to rzecz jasna, łamaną ba bardzo łamaną angielszczyzną , a chciałabym się kiedyś nauczyć rosyjskiego, którego nie znosiłam w szkole podstawowej, widać jak się człowiek zmienia i jego upodobania. Kochane czekam na Wasze wpisy  . | 
|     |   | 
|  2006-01-18, 13:48 | #83 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2004-07 Lokalizacja: Z stąd gdzie mi dobrze;-) 
				 | 

Dot.: Jakimi językami władam:)

Ups szkoda , widać, że nie jestem często na plotkowym   | 
|     |   | 
|  2006-01-18, 13:49 | #84 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-02 
				 | 

Łacina,włoski i -kiedyś angielski- teraz,sporo zapomniałam i niestety wyszłam z wprawy    | 
|     |   | 
|  2006-01-18, 13:53 | #85 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Tu i tam 
				 | 

angielski, rosyjski i początki łaciny

| 
|     |   | 
|  2006-01-18, 14:00 | #86 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2003-07 Lokalizacja: moje miasto;P 
				 | 

ojczystym władam bardzo dobrze, jako, że jestem filologiem polskim    Poza tym: angielski w stopniu nieokreślonym (kiedyś w stopniu pomiędzy srednim a zaawansowanym), teraz - raczej w stopniu pomiędzy podstawowym a średnim  ze wskazaniem raczej na średni , niemiecki - zero kompletne, w liceum mialam, ale nie wiem ani grama z tego dziwnego języka  , rosyjski - potrafię pisac i czytać, troszkę rozumiem nawet  Zapomnialam o łacinie - troszkę rozumiem, ale raczej zapomnialam już... Aha - i staro-cerkiewno-slowiański - w stopniu podstawowym   
				__________________ DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia.   Edytowane przez czekoladka Czas edycji: 2006-01-18 o 14:04 Powód: skleroza ((-: i zła emotka | 
|     |   | 
|  2006-01-18, 14:01 | #87 | 
| Przyjaciel wizaz.pl Zarejestrowany: 2004-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Polski   Angielski Niemiecki, powoli zapominany... - z tym trzeba coś zrobić  Łacina - powoli zapominana i Hiszpański - coraz lepiej   | 
|     |   | 
|  2006-01-18, 14:02 | #88 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Angielski, francuski i niemiecki. Żałuję, że nie kontynuowałam na studiach nauki francuskiego   | 
|     |   | 
|  2006-01-18, 14:10 | #89 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Miasto smoków 
				 | 

Niemiecki podstawowy - nie możemy się polubić niestety Angielski podstwawowy (pracuję nad nim cały czas  ) Łacina oj łacina trochę zapomniana   Ukraiński średniozaawansowany Rosyjski biegły Chcę nauczyć się włoskiego  Taka mała fanaberia dzisiaj   
				__________________ Kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta mozliwość nie może być pewnością. /Milan Kundera/ | 
|     |   | 
|  2006-01-18, 14:19 | #90 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2004-09 
				 | 

poza ojczystym jeszcze angielski - na poziomie teoretycznie zaawansowanym,ciagle go szkole,a im dluzej sie ucze tym mniej wiem   .Strasznie chcialabym gdzies wyjechac żeby skonfrontowac sie z brutalna rzeczywistoscia  narazie sie to jednak nie zapowiada. Kiedys podstawowy niemiecki, teraz to tylko wspomnienie.W planach mam rosyjski jako że coraz bardziej wplywa na gospodarke i przemysl, a patrzac przez pryznat studiow musze sie z tym liczyc. Dla przyjemnosci moze jakis hiszpanski w przyszlosci   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.