![]() |
#61 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Języki obce
angielski na b dobrym , niemiecki na wystarczającym zeby kupić bułkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja je umiem tylko wymówić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
angielski, aktualnie intermediate
niemiecki-trudno okreslic lubie obydwa zaczelam jeszcze kiedys uczyc sie hiszpanskiego-skonczylo sie na 3 zajeciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
angielski - poziom komunikatywny..pracuje z 23 brytyjczykami więc mam praktykę
francuski - poziom podstawowy- komunikatywny (sklep, zapytanie o drogę i takie tam) niemiecki - rozumiem co do mnie mówią A odnośnie nauki języka: Zna ktoś może nauczyciela hiszpańskiego w Toruniu??
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
- angielski - poziom CAE, uczę się od 3 klasy podstawówki (prywatnie)
- niemiecki - uczę się od IV klasy SP, nieprzerwanie aż do teraz, II klasy LO, i powiedzmy że umiem dużo gramatyki, słownictwo na bardzo wyszukane tematy też, ale jak dojść na dworzec nie spytam ![]() - łacina - uczę się w liceum, oczywiście prawie sama gramatyka, wiadomo, martwy język - szwedzki - nauka tego języka wynika z moich zainteresowań, uczę się od tego roku szkolnego na kursie, i całkiem sporo już umiemy ![]() A w planach mam jeszcze francuski i hiszpański ![]()
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
![]()
ja od 8 lat ucze sie niemieckiego, czylipowiedzmy ze jestem na poziomie zaawansowanym, zdaje z niego maturke wiec trzymac kciuki, mam nadzieje ze sie uda, probna zdalam wiec moze niebedzie tak źle
![]()
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Angielski-->ojj to już chyba 10 lat juz prawie
![]() Niemiecki --->6 lat Łacina -->3 lata ( nie cierpie) ![]()
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Od prawie 10 lat uczę się angielskiego, zaryzykuję stwierdzenie, ze umiem go już naprawdę dooobrze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
![]()
Francuski ---> perfekt (mieszkałam we Francji 5 lat a to robi swoje)
![]() Angielski ---> dogadam się bezproblemowo ![]() Hiszpański ---> dopiero zaczynam , ale łatwiutki... podobny do francuskiego ![]() Niemiecki ---> 3 lata w gimnazjum...siostra i brat mieszkający w Niemczech...a ja??? ZONK!!!! NIE UMIEM heheh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Niemieckiego uczyłam się w szkole i nie za wiele już pamiętam,angielski na poziomie zadowalającym;-),choć dawno nie miałam z nim styczności,hiszpański- używam na codzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
u mnie słabo
![]() angielskiego ucze sie 5 rok, ale i tak znam tylko w stopniu podstawowym-niby mam celujacy, ale wiadomo na jakim poziomie jest angielski w szkole. od nastepnego roku obowiazkowo zapisuje sie na dodatkowy angielski. niemieckiego ucze sie 2 rok, prawie nic nie umiem, nie przepadam za tym jezykiem w tamtym roku uczylam sie dodatkowo włoskiego, ale umiem tylko sie przedstawic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Angielski- uczylam sie 10 lat, mam CPE, wiec nie jest zle, chociaz zdalam go 2,5 roku temu i czuje ze zaczynam zapominac niestety
![]() Francuski- ucze sie od 4 lat, zdalam z niego mature, ale caly czas mowiac po francusku czuje sie jakbym plywala na wodzie bez gruntu... włoski- uczylam sie 3 lata w gimnazjum, ale juz teraz nic a nic nie pamietam.. Zamierzam do niego wrocic jak bede miala kiedys czas (czyli pewnie na emeryturze..) hiszpanski- ucze sie od pol roku na studiach, w planach mam znac go za 4,5 roku perfekcyjnie, ale zobaczymy jak to bedzie łacina- uczylam sie 3 lata w liceum i umiem kilka sentencji i niewiele wiecej ![]() portugalski- w przyszlym roku bede sie musiala go uczyc na studiach... Mam zle przeczucia, jakos mi sie nie podoba ten jezyk...
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
jejku..przy Was mozna sie nabawic kompleksow.ja znam tylko ang( na poziomie CAE) i niemiecki (wyzszy zaawansowany). I tyle niestety. ale od przyszlego semetru zaczynam szwedzki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
niemiecki... caly czas szkole ... bo w sumie nie mam innego wyjscia
![]() angielski... dogadam sie i bez problemu zalatwie to co potrzebuje... braki mam ale kiedys je nadrobie... i kiedys zabiore sie za hiszpanski... zawsze mi sie podobal... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
angielski - od podstawówki, mówię [powiedzmy] biegle, bo na studiach to mój wykładowy język
niemiecki i rosyjski - uczyłam się po 4 lata, ale poziom podstawowy szwedzki - uczę się drugi rok, jestem na poziomie średniozzawansowanym no i nie wiem czy wspominać, ale łacina - nazwenictwo medyczno-farmaceutyczne:PPPPP |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faktycznie gramatyka nie sprawia większych problemów, słówka po prostu trzeba wkuć, ale NAJGORSZA JEST FONETYKA ![]() Vänliga hälsningar ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Rosyjski, angielski, białoruski - znam. Po francusku się dogadam, mogę czytać - miałam 3,5 roku w szkole, ale to było dawno i nie lubiłam nauczycielki
![]() Niemiecki - moje obecne marzenie. Pochodziłam w zeszłym roku na intensywny dwumiesięczny kurs, po którym czytam i rozumiem sporo z jęz. mówionego, ale sama mówię kiepsko... Trzeba się brać za robotę. Hiszpański - rozumiem, trochę mogę powiedzieć, ale niedużo; uczyłam się kiedyś sama z kaset i podręcznika, ale potem mi przeszło i tak jakoś nie ma czasu... Też by warto wrócić do tego, bo w sumie prosty jest. A, no i z łaciny zdawałam maturę (na 5 ![]() ![]() Poza tym po ukraińsku mogę bez problemu czytać, rozumiem nieskomplikowany język mówiony, trochę też mogę zrozumieć po włosku w chwilach jasności umysłu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Angielskiego uczyłam się 6 lat , ale wieki temu , tzn jak muszę to się dogadam . Teraz mam nadzieję podszlifować ten język , bo mój syn zaczyna się go uczyć .
Włoskiego uczyłam się sama , ale za to we Włoszech , tzn mam spory zasób słów a gramatyka leży ... A teraz uczę się migowego , ze zwykłej ciekawości - i idzie mi całkiem nieżle . Greki uczyłam się rok i nic w głowie nie zostało . Z dwuletniej nauki łaciny - pamiętam parę przysłów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
![]()
Hej
![]() Zacznę od siebie, mówię w ojczystym czyli polskim to rzecz jasna, łamaną ba bardzo łamaną angielszczyzną , a chciałabym się kiedyś nauczyć rosyjskiego, którego nie znosiłam w szkole podstawowej, widać jak się człowiek zmienia i jego upodobania. Kochane czekam na Wasze wpisy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jakimi językami władam:)
Ups szkoda , widać, że nie jestem często na plotkowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Łacina,włoski i -kiedyś angielski- teraz,sporo zapomniałam i niestety wyszłam z wprawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
angielski, rosyjski i początki łaciny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
ojczystym władam bardzo dobrze, jako, że jestem filologiem polskim
![]() ![]() ![]() ![]() Zapomnialam o łacinie - troszkę rozumiem, ale raczej zapomnialam już... Aha - i staro-cerkiewno-slowiański - w stopniu podstawowym ![]()
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() Edytowane przez czekoladka Czas edycji: 2006-01-18 o 13:04 Powód: skleroza ((-: i zła emotka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Polski
![]() Angielski Niemiecki, powoli zapominany... - z tym trzeba coś zrobić ![]() Łacina - powoli zapominana i Hiszpański - coraz lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Angielski, francuski i niemiecki. Żałuję, że nie kontynuowałam na studiach nauki francuskiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Niemiecki podstawowy - nie możemy się polubić niestety
Angielski podstwawowy (pracuję nad nim cały czas ![]() Łacina oj łacina trochę zapomniana ![]() Ukraiński średniozaawansowany Rosyjski biegły Chcę nauczyć się włoskiego ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
poza ojczystym jeszcze angielski - na poziomie teoretycznie zaawansowanym,ciagle go szkole,a im dluzej sie ucze tym mniej wiem
![]() ![]() Kiedys podstawowy niemiecki, teraz to tylko wspomnienie.W planach mam rosyjski jako że coraz bardziej wplywa na gospodarke i przemysl, a patrzac przez pryznat studiow musze sie z tym liczyc. Dla przyjemnosci moze jakis hiszpanski w przyszlosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.