|
|
#61 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne klamstewka jego
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#62 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
|
|
|
#63 |
|
Konto usunięte
|
No ale on widocznie nie chce jej informować o wszystkim. Co autorka ma z tym zrobić?
|
|
|
|
|
#64 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wg mnie to nie ma większego sensu, autorka się zamęczy w tej realacji. I chyba nigdy nie odzyskała zaufania po tych "trudnych początkach". |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#68 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#69 |
|
Kobieta z klasą
|
Autorko, ja myślę, że on nie ufa Tobie. Dlatego nie powiedział wprost. Gdyby Ci ufał powiedziałby, że wychodzi. Dla mnie to oczywiste.
Ludzie posługują się kłamstwem zazwyczaj, aby coś ukryć, skorzystać lub zwyczajnie są chorzy i nie panują nad tym. Dorosły człowiek nie musi kłamać bez powodu i bez korzyści. Jest dorosłym i wolnym człowiekiem, nie musi bać się mamy. Pomyśl nad przyczyną kłamstwa swojego partnera.
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
Aha, i wg mnie zaufanie to jednak kwestia zero-jedynkowa.
To nie znaczy, że trzeba być ślepym i głuchym, jeśli pojawia się jakaś przesłanka, że zaufanie zostaje naruszone, ale tutaj nie ma się co bawić w procenty. Jeśli się po kimś spodziewamy, że mógłby wywinąć jakieś świństwo, to już po zaufaniu. |
|
|
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Owszem mógł bać się mojej zazdrości. Gdzieś tam daleko za plecami mam obawę że może klamal bo coś więcej się może stało skoro posunal się do kłamstwa. Teraz mam myśli wszędzie z jednej strony - on nie bylby zdolny, z drugiej... Jakaś wątpliwość. Jeszcze nie mialam okazji prosto w oczy z nim porozmawiać może zostawił coś jeszcze dla siebie... Boję się tego i ciężko mi z tym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co to w ogóle za pomysł? Albo ufasz, albo nie. A zaufanie wcale nie oznacza ślepoty, jak zauważyła Anna. Ale nie oznacza również podejrzeń i posądzania partnera o złe zamiary juz na starcie. Inne rzeczy też tak procentowo wyliczasz? Że na przykład kochasz swojego partnera na 99%? |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Kobieta z klasą
|
Sama widzisz, że skoro nie chciał Cię denerwować to znaczy, że wiedział, że zdenerwuje. To znaczy, ze chciał ukryć. I miał rację, bo Ty już doszukujesz się drugiego dna.
Przecież nawet gdyby coś wydarzyło na imprezie, to skąd miałby to wiedzieć i ukrywać już przed wyjściem? Z jego słów wynika, że Ci nie ufa, bo wie, że zdenerwowałabyś się, bo wychodzi ze znajomymi. Czyli nie potrafisz się z tym pogodzić.Nie chcesz, żeby wychodził sam. Denerwuje Cię to. Przeanalizuj swoje zachowanie i przypomnij sobie jak reagujesz kiedy on spędza czas sam. Chyba czeka Was szczera rozmowa, ale daj mu powiedzieć, bo może czegoś u siebie nie dostrzegasz? Zapytaj przyjaciółki, mamy. Czasem ludzie widzą więcej niż my same chcemy przyznać przed samą sobą.
|
|
#74 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z jednej strony mówią że się źle zachował a z drugiej że raczej nie ma sie co doszukiwać czegoś więcej i no tak wiem jakie mam wady, ale tez uważam że one dokonca go nie usprawiedliwia bo wiedział jak podchodzę do kłamstwa. Samo to ze mnie oklamie z taką głupota podsuwa mi pod myśl czy cos wiecej w tym nie ma skoro oklamal... Wydaje mi się że z nic nieznaczacymi dziewczynami czy rzeczami się nie kłamie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie nie po drodze wam razem. Ty jesteś za bardzo zazdrosna, chciałabyś kontrolować, a znowu koleś zataja pewne rzeczy i w sumie ja mu się chyba nie dziwię. Koleś pojechał na obóz, spędza pewnie fajnie czas i na pewno kłótnia z dziewczyną to ostatnia rzecz o jakiej marzy. Bo podejrzewam, ze jakby napisał, że idzie na imprezę z Kasią i Asią i Tomkiem, to Autorka by jeszcze pomyślała, że to podwójna randka albo że dzieje się tam sodoma i gomora. Jak dla mnie brak zaufania aż bije po oczach, a znowu koleś wybrał najgorszy sposób radzenia sobie z problemem zazdrości swojej dziewczyny.
Brak zaufania + głupie kłamstwa = przepis na straty a nie udany związek. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Czy wszyscy tu uważają że naprawdę powinnam skończyć ten związek?
|
|
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
A co on dokładnie Ci powiedział? Co robił na prawde wieczorami kiedy ci odpisywał że siedzi sam w pokoju?
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym pogadała na żywo (bo domyślam się, że jeszcze do tego nie doszło) i jeśli wątpliwości nie zostaną rozwiane raz na zawsze, to niestety, ale źle to wygląda. |
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Kobieta z klasą
|
Cytat:
My? Ja jestem jedna. I jak widać nie tylko ja mam takie zdanie. Przyczepiłaś się akurat do mnie. Jakoś dziwnie w cytacie omijając mój wpis, że czeka ich rozmowa.. Nie wiem po co taka manipulacja, ale jeśli lepiej się z tym czujesz to ok.
|
|
|
#81 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#82 | |
|
Konto usunięte
|
Dlatego użyłam liczby mnogie, trudno, żebym zacytowała tu pół wątku.
Cytat:
Nie "przyczepiam się" do Ciebie tylko do każdego, kto zakłada z góry, że patologiczna zazdrość jest cechą jej charakteru, a nie konsekwencją życia w związku, w którym nie czuje się bezpiecznie i jest okłamywana. |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Zaczipowac faceta. Tak jak psy czipuje u weterynarza.
na marginesie, po polsku jest się oszukiwanym a nie kłamanym. wysłane telepatycznie
|
|
#84 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Minna Czas edycji: 2016-07-26 o 14:11 |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie widzę sensu związku, gdy jedno okłamuje drugie, bo się obawia, że będzie awantura. To brzmi jak toksyk.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#86 |
|
Przyczajenie
|
A wiesz czemu on kłamał, że siedzi sam? Bo wiedział, że jak powie, że poznał ludzi i idzie z nimi gdzieś, to Ty dostaniesz histerii.
|
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro sklamal, a ty klamstwa nie akceptujesz, dlaczego drazysz i walkujesz, zamiast albo zerwac, albo wybaczyc i dac szanse? Watek na trzy strony, a nikt nie wie o co ci naprawde chodzi? Tak na marginesie: Jestes Polka z urodzenia? |
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podziwiam chlopa za cierpliwość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.