|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trwała Pomadka !!!!szukam!!
testowalam miliony szminek
jestem maniakiem szminek/blyszczykow..poza tym to moja praca.. wiec z reka na sercu moge polecic YSL - Rouge Volupte.. ma do wyboru mnostwo cudownych odcieni |
|
|
|
|
#62 | |
|
sissy that walk
|
Piękne opakowanie
Edit. Znalazłam w Douglasie. 149 zł to cena nie dla mnie, ale kolory faktycznie piękne
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-01-10 o 23:59 |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I szczerze, mowie jako osoba prywatna i makijazystka, nawet gdyby to byla jedyna szminka to warto ja miec. Cudownie sie nia naklada, nawilza usta, do tego jest bardzo trwala.. i przede wszystkim mega wydajna. Nie mialam bardziej wydajnej szminki. |
|
|
|
|
|
#64 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Pooglądałam recenzje na YouTube i utwierdziłam się w przekonaniu, że chcę.Carmen, a jaki odcień polecasz dla zimy? Zastanawiam się nad kilkoma, ale chyba postawię na klasykę - Red Muse (nr 17).
|
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja Droga, to zalezy czy wolisz mocniejsze, wyrazistsze odcienie czy raczej cos w kierunku nude?? Masz jakies preferencje? Moj nr 1 , ktorego najczesciej uzywam to #26 Tender Peach.. to dlatego,ze ja zwykle mam ciemny makijaz oka wiec usta jasne..ale bardzo lubie rowniez ich fuksje, ciemne roze Zobaczysz zreszta,ze sama sie w nich zakochasz i zaczniesz kolekcjonowac
Edytowane przez carmen_88 Czas edycji: 2013-01-12 o 01:54 |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
sissy that walk
|
Jeśli chodzi o pomadki to wolę coś wyrazistego, próbowałam cieplejszych odcieni z koralem i pomarańczem ale to nie dla mnie
|
|
|
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tende peach w rzeczywistosci wyglada cos jak nude ale ma delikatny odcien wchodzacy w pomarancz-zobacz w google. z wyrazistych uwielbiam #10 provocative pink, #7 le fuchsia oraz #11 Rose Culte. opera rose jest delikatna. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
BAN stały
|
estee lauder double wear - cała seria produktów tej marki utrzymuje się bardzo długo ja stosuję podkład, korektor no i oczywiście szminkę.
|
|
|
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
Produkty MAC z linii prolongwear też są niczego sobie jeśli chodzi o trwałość. Mają z tej linii pomadki, błyszczyki, korektory, podkłady i cienie.
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szmineczka jest miekka aksamitna o bardzo ladnym kolorze ale wystarczy ja dotknac palcem i zostaje na palcu , nie wysusza ustja bym wolala cos co je wysuszy ale zostanie, moje poszukiwania trwaja dalej
|
|
|
#71 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
wznawiam post. kto ma godna do polecenia trzymającą się pomadkę kilka godzin ????
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Raróg
|
Rimmel ma pomadki wytrzymujące do 8 godzin, ja mam śliczną Diva Red 500.
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Polecam Manhattan Lips2Last- nie do zdarcia, nie zostawia śladów, nie ściera się zupełnie kilka godzin. Jedyny minut, to demakijaż.
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
musze wiec wyprobowac
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Najlepiej trzymają się pomadki w płynie np. Sleeka Matte Me, polecam też pomadki Barry M i BeYourSelf, gdyż długo utrzymują się na ustach.
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Moja ulubiona pomadka do ust to pomadka janeiredale
ma dlugotrwaly efekt i nie zostawia sladow na kieliszkach,szklankach,ku bkach itp. polecam
|
|
|
|
|
#78 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Kopiłam farbki do ust ze sleeka, i nie wyglądają fajnie. Moze za dużo je nakładam albo trzeba jakoś przygotować usta przed nałożeniem ich. Ktos ma je i może coś doradzić? |
||
|
|
|
|
#79 |
|
Przyczajenie
|
Rimmel - potwierdzam, pomadki mają bardzo dobre, szczególnie te z kolekcji Kate Moss.
Mogę także polecić masełko z Astor, nowość - bardzo przyjemna, kolory piękne, trwałość zadowalająca. Także coś niepomadkowego - tint z Maybelline. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 |
|
Przyczajenie
|
Revlon Colorstay (dwustronna) i najlepsza z najlepszych: Bourjois Rouge Hyperfix, też dwustronna. Nie mogę nigdzie jej dostać, jakby któraś z szanownych Wizażanek trafiła na tę pomadkę w internecie lub jakimś sklepie sieciowym będę ogromnie wdzięczna za namiar (od kilkunastu miesięcy zbieram resztki ze ścianek, bo nie chcę już nic innego do moich ust
)I jeszcze bardzo pozytywnie zaskoczył mnie błyszczyk EVELINE Super Long Lasting Shine Liquid Tint Glow za 10zł
Edytowane przez quitecute Czas edycji: 2014-04-18 o 10:17 |
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Ze swojej strony mogę polecić moje niedawne odkrycie Bourjois Rouge Velvet. Mam kolor 02 Frambourjois. Pomadka jest bardzo trwała i ma piękny kolor. Jedyna wada to paleta kolorów jest uboga - chętnie bym kupiła jeszcze jakiś kolor, ale poza czerwienią (których już mam kilka z innych marek) nic mi nie odpowiada.
|
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
Szminki Loreala, moim zdaniem mega trwałe i chyba tak jest ponieważ na moim blogu zajmuje nr 1
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Okąd odkryłam pomadki Revlon'a Colorstay nie kupię już żadnej innej... polecam bardzo!
|
|
|
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
tak jak wyżej w temacie: poszukuję jakiejś trwałej szminki, która nie zmaże się po pół godzinie. możecie mi coś polecić?
miałam ostatnio inglota. na początku byłam zadowolona, a teraz już średnio. być może dlatego, że znudził mi się odcień. mam jasną cerę, więc nie chciałabym niczego z ciemnych odcieni ani niczego świecącego się aż nazbyt. byłabym wdzięczna za rady
|
|
|
|
|
#85 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: jaka najtrwalsza szminka/pomadka?
ja zamówiłam sobie próbki szminek z avon. sporo kolorów i w miarę trwałe są.
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: jaka najtrwalsza szminka/pomadka?
Cytat:
|
|
|
#87 |
|
Przyczajenie
|
A ja polecam pomadkę z Miss Sporty, która kosztuje ok... 9 zł. Instant Lip Color Shine. Niestety mały wybór kolorów.
Uwaga, szminka wygląda jak kredka. Polecam bardzo
|
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkim szukającym czegoś na prawdę trwałego polecam Lip Tinty Bell. Przetestowałam 5 kolorów i są rewelacyjne! Z serii podstawowej kolory są intensywne, wtapiają się w usta i w ogóle ich nie czuc. Nakładam na nie po wyschnięciu w ciągu dnia wielokrotnie szminkę ochronną Nivea Hydracośtam i w takiej kombinacji trwałośc makijażu to jakieś 6-7 h, przy normalnym jedzeniu, piciu, bezśladowych pocałunkach
Seria Light wypada słabiej- bardzo delikatne kolory, mniejsza trwałośc.No i cena zachęca do wypróbowania- normalnie kosztują w granicach 10 zł, ja moja upolowałam w Rossmanie na promocji za ok 5zł za sztukę
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
A "tint" Bell nie jest tylko w jednym kolorze? Czy on ma bardzo intensywny zapach?
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Nie, ma więcej kolorów, wklejam Ci link do ich strony, tam sa pokazane. Tylko trzeba próbowac w sklepie, bo nakrętki są przekłamane- mam nr 3, który jest nasyconą czerwienią (super się stopniuje kolor nakładając palcem- cieniutka warstwa daje super naturalny efekt, grubsza intensywnie czerwone usta) i nr 4, ktory okazał się utleniac do intensywnego mocnego różu.
http://www.bell.com.pl/produkty/usta...make-lip-tint/ Plusem tintów jest dla mnie to, ze usta nawet w intensywnym kolorze nie mają warstwy szminki i wygladają bardziej naturalnie, nie są "umaziane" niczym (poza szminka ochronna ktora stosuje na wierzch kilkakrotnie w ciagu dnia). Co do zapachu to przy nakladaniu faktycznie pachna, ale po wyschnieciu (kilka- kilkanascie minut, zalezy od grubosci warstwy) znika calkiem. Tylko trzeba bardzo uwaznie nakladac, ciezko zrobic poprawki u mnie nalepiej sprawdza sie palec
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.

jestem maniakiem szminek/blyszczykow..poza tym to moja praca.. wiec z reka na sercu moge polecic YSL - Rouge Volupte.. ma do wyboru mnostwo cudownych odcieni

Pooglądałam recenzje na YouTube i utwierdziłam się w przekonaniu, że chcę.

, nie wysusza ust