![]() |
#61 | |
Inez
|
Dot.: Związek z cudzoziemcem
Cytat:
Gdyby ktoś z mojej rodziny zginął w ataku przeżywałabym to równie mocno jak faktyczne rodziny ofiar. Nikogo nie usprawiedliwiam. Ofiary inkwizycji i krucjat też miały rodziny ![]() A co do apostazji to poczytaj może lepiej, bo nie masz pojęcia o czym piszesz. Nie da się całkiem z kościoła wypisać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomagac mozna, ale z glowa. No i znowu nieszczesne ofiary krucjat. Do Ciebie naprawde ciezko dotrzec. Ciagle usprawiedliwiasz zamachy podpierajac sie historia. Moj dziadek podczas II Wojny Swiatowej byl wziety do niewoli przez Niemcow. Wychodzi na to, ze mam prawo pojechac do Niemiec i pozbawic kogos wolnosci. Przeciez to by tylko odwet byl, co tam, ze czasy inne i prawo obowiazuje. Wracajac do apostazji, calkiem sie nie da, gdzies tam w papierach bedziesz figurowac, ale nikt Ci nie kaze przyjmowac ksiedza po koledzie, chodzic do kosciola, brac slubu koscielnego i chrzcic swoich dzieci. Mozesz tez rozglaszac na prawo i lewo, ze w Boga nie wierzysz i nikt Cie za to nie ukara. W islamie bys tego zrobic nie mogla. Ale pewnie dalej nie widzisz roznicy. Jakis mechanizm wyparcia rzeczywistosci, dziala u Ciebie pelna para, bo nie wiem jak inaczej wytlumaczyc Twoja misje obrony osob, ktore wysadzaja sie w tlumie albo strzelaja do ludzi.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2016-08-09 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Regulator reniferów
|
Cytat:
Ja cały czas pytam, jak ty chcesz rozwiązać prawnie zakaz noszenia chust przez muzułmanki. Chcesz zabronić tylko im na podstawie np. rejestru podatku kościelnego/udziału w związku wyznaniowym? Chcesz zabronić wszystkim noszenia chust? Chcesz zabronić odsłaniania mniej niż 70% skóry twarzy w dni letnie od marca do października? Chcesz zabronić, tak jak proponowano wyżej, eksponowania symboli religijnych? Ale wtedy uderzy to też w krzyżyki i medaliki. Chcesz więc zabronić wyłącznie eksponowania symboli muzułmańskich? Chcesz zabronić eksponowania symboli religijnych o powierzchni większej niż 40cm2?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoras z dziewczyn wyzej wstawila przyklady chust muzulmanskich i zgadzam sie z nia, ze pierwsza od lewej jest do zaakceptowania. Jest delikatna, widac wlosy. I chociazby dlatego, ze kobiety noszace takie chusty i tak czesc wlosow pokazuja, mysle, ze nie mialyby problemu owego nakrycia z glowy zdjac np na lotnisku. A sprawe mozna rozwiazac latwo, wprowadzajac prawo zakazujace noszenia poszczegolnych rodzajow chust. Mam znajoma, ktora do UK przyleciala jako uchodzca z Nigerii. Gdy ja poznalam byla tu chyba 3 lata. Nauczyla sie angielskiego na poziomie komunikatywnym, ubiera sie tak jak lokalne kobiety. Przestrzega tutejszych zasad. Nic zlego nie moge o niej powiedziec. W sumie, gdyby nie jej angielski, pomyslalabym, ze sie tu wychowywala od dziecka. Jak ma ochote z innymi znajomymi przywdziac stroje afrykanskie, to wynajmuja gdzies sale i robia impreze. Tylko, ze ona nie jest muzulmanka. Nalezy do jakiegos kosciola, nie pamietam jakiego. Ale jest dowodem (jej znajomi tez) na to, ze mozna u gospodarza zachowywac sie tak, jak on. Z muzulmanami nie jest tak, ze szoku kulturowego doznaja i dlatego nie potrafia sie dostosowac. Oni poprostu nie chca. Z reszta nie kryja sie z tym, ze ta cala ich emigracja do Europy, sluzy rozprzestrzenieniu islamu. Jak Europa nie otworzy oczu, to niedlugo wszystkie bedziemy w chustach chodzic... arabskich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Inez
|
Cytat:
"Jak oszolomy rzadzace Europa zmadrzeja i nie beda wpuszczac na nasz kontynent kogo popadnie, to nie bedzie sie mial kto przebierac za duchownych katolickich. To jest wlasnie rozwiazanie owego problemu." Nawet nazwałaś oszołomami władców europejskich ![]() Widzę, że dla Ciebie każdy muzułmanin jest po prostu zły. Chcesz zakazać tylko islamskich czy każdych szerokich, obszernych ubrań? Pod wielką bluzą też można coś schować. Uogólniasz, myślisz stereotypowo. Nie każdy muzułmanin jest terrorystą. Z mojej strony koniec, bo nie chcę rozwalać tego wątku bezsensowną dyskusją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do oszolomow, podtrzymuje to, co napisalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Plus tester na obecnosc materialow wybuchowych po calosci ubrania. (Zaobserwowane w zeszlym tyg. w Lyonie) Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-08-09 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga sprawa, na zdjeciu paszportowym, nie mozemy miec zakrytej glowy, muzulmanki moga. Juz pomijam te zdjecia z paszportow wyrabianych w krajach arabskich, gdzie na niektorych, widac tylko oczy. Z tymi paszportami wjezdzaja do Europy a tak naprawde nie wiadomo, czy osoba poslugujaca sie takim paszportem, jest jego wlascicielem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Martynko, ja tu nie widzę dyskryminacji białych. Zgadzam się, że z uchodźcami jest problem na skalę europejską tylko, że nikt tak naprawde nie wie, jak go rozwiązać bo nie można przecież zakładać, że każdy Muzułmanin to potencjalny terrorysta.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wolisz byc obmacywana niz zdjac kurtke? (Na kontroli osobistej one sie tak samo musza rozbierac - tyle, ze na osobnosci) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Inez
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakaz publicznych modlitw na ulicy i gloszenia slowa "bozego na ulicy" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie najlepiej tak.
Natomiast w polszy katolicy sa wiekszoscia wiec beda mieli przywileje. Trudno niech tak bedzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() we Francji bodajże od 2011 roku obowiązuje zakaz zasłaniania twarzy burką i nikabem w miejscach użyteczności publicznej (jest to traktowane na równi z zasłanianiem twarzy kominiarką, szalikiem itp), ale z egzekowaniem tego bywa różnie. Całkowity zakaz zasłaniania twarzy nikabami i burkami wprowadził szwajcarski kanton Ticino, ale uderzy to prawdopodobnie najbardziej w bogatych turystów z Półwyspu Arabskiego bo szacuje się, że w całej Szwajcarii w nikabie i burce chodzi zaledwie ok 100 kobiet mieszkających na terenie kraju Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-08-10 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nad szacunkiem pracowac nie mam zamiaru, od zawsze szanowalam ludzi, ktorzy szanuja mnie, natomiast nigdy nie bede szanowac osob, ktore wchodzac do domu gospodarza, robia w nim demolke na wejsciu i dyktuja swoje zasady. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Nie podoba mi się całkowity zakaz noszenia chust.
Bombę można ukryć nawet pod europejskim, obszernym ubraniem. Ludzie powinni mieć prawo wkładać takie ubrania jakie im pasują. Jeśli ja chciałabym np. zaslonić się chustką bo mam trądzik albo właśnie wyszłam od kosmetyczki, to z jakiego powodu ktoś miałby mi tego zabronić? Taki stanowczy zakaz ingerowałby w moją wolność, a tego nie chcę. Jeszcze dodam, że widząc na ulicy osobę zakrytą od stóp do głów, czułabym się tak samo nieswojo, nieważne czy byłaby to muzułmanka czy po prostu wariat. Ale skoro wariatowi wolno to czemu nie muzułmance? Martynka, wydaje mi się, że gdybyś na lotnisku powiedziała, że nie chcesz się rozbierać z kurtki i opaski tylko chcesz być sprawdzona na osobności, nie sądzę, żeby ktoś Ci odmówił. W kwestii asymilacji etc. mam podobne zdanie do Twojego. Kilka dni temu byl u nas na kolacji pewien znajomy. 30 lat temu był na kontrakcie w Iraku i ogólnie opowiadał bardzo ciekawe rzeczy ale opisał jedną sytuację, która mnie zasmuciła. W swojej "bazie' mieli beczkowóz (?) z wodą, i z tej wody korzystali też miejscowi, oczywiście za opłatą. Pewnego razu przybyłym po wodę powiedzieli, że odkręcą kurek, jeśli kobiety pokażą twarze. Oczywiście się nie zgodziły. Przykro mi się zrobiło, bo wyobraziłam sobie, jakbym ja się poczuła, gdyby ktoś kazał mi pokazać np. biust w zamian za wodę. Edytowane przez Damayanti Czas edycji: 2016-08-10 o 23:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tej sytuacji z Twoim znajomym, to nie ladnie sie ci ludzie zachowali, nie popieram takich akcji w kraju, gdzie panuje islam. Tak czy inaczej Europa wisi na skraju wojny i nie trzeba byc zadnym specem od polityki, zeby to dostrzec. No ale w sumie takie bylo odgorne zalozenie. Te hordy modych mezczyzn nie przybyly do Europy aby uciec przed wojna, tylko zeby tutaj ja wywolac. Europa bez problemu mogla przyjac uchodzcow, ktorym zagraza najwieksze bezpieczenstwo- chrzescijan. Muzulmanow w razie koniecznosci mozna bylo przeniesc do obozow utworzonych w krajach islamskich- Europa mogla dac na to pieniadze. Gdyby problem uchodzcow zostal rozwiazany w ten sposob, to nikt by na tym nie ucierpial. Ale Europa z niewiadomych powodow (bo do dzis dnia nie wiem kto i po co, caly ten kryzys emigracyjny stworzyl i jaki konkretnie ma w tym cel) wpuscila do siebie stada mlodych muzulmanow, zeby mogli nasz kontynent rozwalic niczym kon trojanski. Nie jestem fanka przepowiedni ale wieki temu przewidzial ta sytuacje Nostradamus, podobny scenariusz nakreslil tez O. Klimuszko. Przepowiednie, bajeczki zaraz ktos napisze, ale mnie przeraza to, ze te bajeczki sie sprawdzaja. Dowodem na inwazje islamu jest chociazby fakt, ze bogate panstwa muzulmanskie nie chcialy przyjac zadnego uchodzcy, ale juz chetnie dadza pieniadze, zeby w Europie wybudowac wiecej meczetow. Przeciez mogli przyjac braci do siebie, ale nie przyjeli bo "bracia" mieli trafic do Europy. Od poczatku takie bylo zalozenie. A czytania bredni o tym, ze trzeba ich przyjmowac mam juz dosc, bo jak wyzej wspomnialam, mozna bylo im pomoc w inny sposob i nikt by na tym nie ucierpial. Przez ludzka slepote na fakty, za kilka badz kilkadziesiat lat, wszystkie bedziemy chodzily w chustach. W Luton, UK, muzulmanie wykrzyczeli na ulicy do czlonkow Britain First, ze Luton nalezy do nich i niedlugo cale UK bedzie krajem islamskim. Czy tak sie zachowuja ludzie, szukajacy schronienia przed wojna? Podczas stanu wojennego Polacy wyjezdzali na zachod. Nigdy nie slyszalam o przypadku, zeby grupa Polakow zebrala sie w jakims niemieckim czy amerykanskim miescie krzyczac "to miasto jest nasze a niedlugo stanie sie druga Polska". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
Ale nie robisz tego, bo szkoda Ci czasu. Pewnie muzułmanki też wolałyby przejść bez takich cyrków ale nie mogą, bo kierują się takimi zasadami a nie innymi. To co mnie ciekawi najbardziej, to to jakim cudem granice Unii okazały się takie dziurawe ![]() Ludzie masowo przełazili przez zielone granice, cięli płoty i nic? To po co w ogóle jakiekolwiek granice, zlikwidujmy straż graniczną a pieniądze rozdajmy ubogim. No i to, że nie pchają się do swoich tylko do nas. Arabia Saudyjska, Emiraty? Chyba nikt nie powie, że ich nie stać??? No ale, tamci powiedzieli, że nie i koniec, pewnie tym "szczęśliwcom", którym udałoby się dopłynąć na tych pontonach, bracia w wierze zaserwowaliby kulkę w łeb i do widzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Większość dzieci drze się jak opętane kiedy muszą być przypięte pasami przy starcie i lądowaniu. I co? Też mają się nie zapinać i w razie turbulencji, prądu zstępującego czy uskoku wiatru rozbić sobie czy komuś głowę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga sprawa, czego jakis muzulmanin by nie zrobil, to zaraz chory psychicznie. To moze szpitale psychiatryczne powinno sie dla nich zorganizowac a nie obozy? Z kula w leb masz racje, wlasnie tak by ich bracia przywitali, tak samo jak Australia. Jak bedac przy granicy, nie reagujesz na ostrzezenia, to strzelaja. Mnie najbardziej dziwi jedna rzecz, dlaczego wladze, ktore ich tutaj zaprosily, nie stanely przed sadem za dzialanie na szkode swoich krajow. Cytat:
Nie kazdy ma prawo jazdy, zeby wsiasc w auto i jechac z malym dzieckiem samochodem, bo placze przy kontroli. Nie kazdego tez stac na taki wydatek, bo podroze samolotem sa tansze. Moze muzulmanki powinny podrozowac droga ladowa, skoro maja specjalne wymagania? Latam samolotami od kilku ladnych lat i nigdy sie nie spotkalam z afrea przy zapinaniu pasow. Dla dziecka jest to normalne, bo jest nauczone, ze w samochodzie tez sie pasy zapina. Owszem zauwazylam, ze male dzieci placza, przy starcie i ladowaniu, ale z powodu zatykajacych sie uszu a nie z powodu pasow.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2016-08-11 o 13:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Inez
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bywam czesto i dlatego wiem jak bylo wczesniej. Moja corka jeszcze w wieku trzech lat przechodzila ze mna i nie bylo z tym problemu. Gdyby ktos jej kazal to przeszlaby sama majac nawet 2 lata bo nie jest typem dziecka, ktore jest strachliwe i kurczowo sie mnie trzyma na kazdym kroku. Ale kiedys obsluga lotniska inaczej podchodzila do malych dzieci. Teraz sa restrykcje. Zastanawia mnie, czy niechodzacym dzieciom Twoich znajomych, przed bramka wyrastaly skrzydla, zeby mogly przez ta bramke same przeleciec. Bo zasady tycza sie kazdego, rodzic nie powinien niemowlaka przenosic na rekach, tylko skorzystac z transportu ladowego, skoro jego dziecko nie jest w stanie przejsc przez bramke. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A jeśli muzułmanki mają na swoje ablaje, czadory itp założone kurtki to muszą je zdejmować tak samo. Dziecko nie może być skontrolowane ręcznie - obmacane przez obcego dorosłego - a nie na każdym lotnisku jest ręczny wykrywacz metali. Równiez latam samolotami regularnie od kilku lat i widzę jak drą się małe dzieci (podróżujące na kolanach rodziców) przypinane pasami siedzące tyłem do rodzica. Piszesz, że dzieci w Twoich samolotach są nauczone przypinania pasami, to dziwne, że 5-6 latek nie jest nauczony zrobienia 3 kroków. Jak się ma rzygające dziecko to się z nim na karuzelę nie idzie, jak się ma dziecko nie umiejące zrobić 3 kroków bez rodzica to się nie pcha na kontrolę bezpieczeństwa dopóki się dziecka nie nauczy. Każdego psa można nauczyć przywołania, a dziecka nie można ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Inez
|
Cytat:
Mnie bardziej ciekawi kiedy przestaniesz czepiać się moich postów, dopowiadać coś sobie i szukać dziury w całym ![]() A jeśli to Cię tak bardzo interesuje to dzieciom znajomych nic nie musiało wyrastać - żaden z nich nie zdecydował się na podróż samolotem z całkiem małym dzieckiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie chodzi o to, ze 5-6 letnie dziecko nie moze zrobic kilku krokow, tylko o strach. Niektore dzieci sie boja i tworzy sie niepotrzebny kilkuminutowy cyrk, zamiast skorzystania z opcji kontroli recznej. Jak bylam mala, to panicznie balam sie lekarzy. Matka tlumaczyla mi juz kilka dni przed wizyta, ze lekarz mi krzywdy nie zrobi a ja i tak sie balam. Miala ze mna z tego powodu nie chodzic do lekarza dopoki sie nie naucze? A moze powinna byla mi to recznie wytlumaczyc, skoro slownie nie pomagalo. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Mieli szczescie, ze nie musieli. Rozne sytuacje sie zdarzaja, naprzyklad pogrzeb bliskiej osoby. Nikt nie zostawi niemowlaka z kolezanka na trzy doby, zeby poleciec na pogrzeb rodzica. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W stanach bodajże w 2011 czy 2012 roku była gigantyczna afera kiedy ujawniono mnóstwo filmików na youtubie z nagraniami kontroli osobistych dzieci, gdzie nawet 6-7 latki były dokładnie obmacywane także w kroczu. Od tamtej pory zaleca się, żeby dzieci były kontrolowane tylko bezdotykowo ręcznymi skanerami. Tutaj juz płyniesz, że heeeej ![]() (poza tym wizyta u lekarza to raczej konieczność i dość długo trwa) - przejście przez bramkę to kilka sekund. No i nie zawsze lot samolotem jest koniecznością - jeśli dla dziecka jest to trauma i wielki stres to można darować sobie np wakacje i leciec wtedy kiedy i dla dziecka będzie to przyjemność) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli faktycznie takie skargi wplywaja, to moze dlatego te dzieci przepychaja. Moja corka byla kontrolowana w ten sposob w Dublinie, maja tam skanery. Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2016-08-11 o 14:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.