Facet z wadą serca - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-13, 21:56   #61
Verri
Raczkowanie

Dot.: Facet z wadą serca

czytam te komentarze i się zastanawiam... facet z wadą serca, zaraz umrze, itp, itd i się zastanawiam czemu w ogóle pozwalamy takim żyć? tylko nam, zdrowym i normalnym ludziom życie komplikują. Zbierzmy się dziewczyny rytualnie zamordujmy co by życia chłopak nikomu nie popsuł!
Wstyd mi za Was, po prostu wstyd!

jeśli się kocha to POMIMO czegoś a nie ZA coś.
Mój popęd płciowy bardzo przeciętny a mimo to nie odrzuciłabym szansy na prawdziwą miłość bo w perspektywie jest możliwa śmierć, może teraz polecę frazesem ale nikt z nas nie zna dnia ani godziny, więc ja życie i miłość biorę garściami tu i teraz.

pozdrawiam i więcej empatii życzę.

Depeche Mode
Verri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-13, 22:23   #62
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Czas edycji: 2016-08-13 o 22:25
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-13, 22:31   #63
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Verri Pokaż wiadomość
czytam te komentarze i się zastanawiam... facet z wadą serca, zaraz umrze, itp, itd i się zastanawiam czemu w ogóle pozwalamy takim żyć? tylko nam, zdrowym i normalnym ludziom życie komplikują. Zbierzmy się dziewczyny rytualnie zamordujmy co by życia chłopak nikomu nie popsuł!
Wstyd mi za Was, po prostu wstyd!
Mam nadzieję, że poczułaś się lepsza i Ci ulżyło

Cytat:
jeśli się kocha to POMIMO czegoś a nie ZA coś.
Bzdura jak mało co.
Gdyby tak było, kochałoby się pierwszą lepszą, przypadkową osobę
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-13, 22:58   #64
Yenes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Całkiem szczerze nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji. Czym innym jest dowiedzieć się że partner którego kochasz jest chory a czym innym że człowiek z którym zaczynasz się spotykać jest chory.

Natomiast komentarze tak jak ten mnie kompletnie rozwalają. Nikt tu nie napisał że osoba chora nie ma prawa do miłości Ale to nie znaczy że każdy w chętnie zdecyduje się na taki związek i po części to rozumiem - autorka jeszcze się nie zaangazowała a już dowiaduje się, że facet miał 2 zawały a trzeciego nie przezyje. Moim zdaniem nie jest niczym dziwnym, że boi się wejścia w relację w której partner z dużym prawdopodobieństwem umrze młodo.

Nie rozumiem dlaczego popadacie w skrajności pisząc, że najlepiej pozbyć się ludzi chorych skoro i tak umrą, albo że ktoś z wadą wzroku nie ma prawa do miłości

Dziewczyny napisały po prostu szczerze, że nie wdałyby się w relacje z osobą tak ciężko chorą, naprawdę uważacie że to czyni je egoistkami? Bo nie chciałyby pokochać kogoś kogo najpewniej stracą i będą cierpiały?

Zresztą to wybór każdej osoby, ja nikogo nie oceniam, bo to ciężka decyzja. Dziwi mnie, że niektórzy tutaj są tak szybcy w krytyce.

Na szczęście każdy może wybrać partnera według swojego widzimisię: jedna osoba nie wejdzie w relację z muzułmaninem, inna z rudym, kolejna z niskim a jeszcze inna z ciężko chorą osobą - uważam, że każda z tych osób ma praw do wyboru partnera, bo to ich życie i mnie nic do tego.
Yenes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-13, 23:50   #65
_Mia
Zakorzenienie

Odbieracie mi wiarę w ludzi, z resztą jak zwykle na Wizażu

Co to w ogóle za wada? Bo ja tam nie wierze w te filmowe 'ma jakąś chorobę, zostało mu tyle i tyle zycia'. Jaką wadę dokładnie- wtedy będziemy mogły w ogóle rozmawiać.
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-14, 14:03   #66
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niekonwencjonalna_blog Pokaż wiadomość
Zrobiło mi się przykro. Sama jestem wadliwa i często borykam się z myślą "nikomu nie powinnam zawracać sobą dupy". A potem słyszę, że to bzdura i mam prawo do szczęscia...
Kiedy czytam coś takiego znów mam ochotę mieć ludzi w dupie, skoro ktoś zaczyna kalkulować mnie na czas. Warto? A może za miesiąc padnę, więc może nie...
Kazdy ma prawo do szczescia.
Natomiast nie musi chciec byc z chora osoba.
Taki wybor po prostu.
Nie ma sie co oburzac.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości