|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Facet z wadą serca
czytam te komentarze i się zastanawiam... facet z wadą serca, zaraz umrze, itp, itd i się zastanawiam czemu w ogóle pozwalamy takim żyć? tylko nam, zdrowym i normalnym ludziom życie komplikują. Zbierzmy się dziewczyny rytualnie zamordujmy co by życia chłopak nikomu nie popsuł!
Wstyd mi za Was, po prostu wstyd! jeśli się kocha to POMIMO czegoś a nie ZA coś. Mój popęd płciowy bardzo przeciętny a mimo to nie odrzuciłabym szansy na prawdziwą miłość bo w perspektywie jest możliwa śmierć, może teraz polecę frazesem ale nikt z nas nie zna dnia ani godziny, więc ja życie i miłość biorę garściami tu i teraz. pozdrawiam i więcej empatii życzę.
|
|
#62 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2016-08-13 o 22:25 |
|
|
|
|
#63 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdyby tak było, kochałoby się pierwszą lepszą, przypadkową osobę
|
||
|
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
Całkiem szczerze nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji. Czym innym jest dowiedzieć się że partner którego kochasz jest chory a czym innym że człowiek z którym zaczynasz się spotykać jest chory.
Natomiast komentarze tak jak ten mnie kompletnie rozwalają. Nikt tu nie napisał że osoba chora nie ma prawa do miłości Ale to nie znaczy że każdy w chętnie zdecyduje się na taki związek i po części to rozumiem - autorka jeszcze się nie zaangazowała a już dowiaduje się, że facet miał 2 zawały a trzeciego nie przezyje. Moim zdaniem nie jest niczym dziwnym, że boi się wejścia w relację w której partner z dużym prawdopodobieństwem umrze młodo. ![]() Nie rozumiem dlaczego popadacie w skrajności pisząc, że najlepiej pozbyć się ludzi chorych skoro i tak umrą, albo że ktoś z wadą wzroku nie ma prawa do miłości ![]() Dziewczyny napisały po prostu szczerze, że nie wdałyby się w relacje z osobą tak ciężko chorą, naprawdę uważacie że to czyni je egoistkami? Bo nie chciałyby pokochać kogoś kogo najpewniej stracą i będą cierpiały? Zresztą to wybór każdej osoby, ja nikogo nie oceniam, bo to ciężka decyzja. Dziwi mnie, że niektórzy tutaj są tak szybcy w krytyce. Na szczęście każdy może wybrać partnera według swojego widzimisię: jedna osoba nie wejdzie w relację z muzułmaninem, inna z rudym, kolejna z niskim a jeszcze inna z ciężko chorą osobą - uważam, że każda z tych osób ma praw do wyboru partnera, bo to ich życie i mnie nic do tego. |
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Odbieracie mi wiarę w ludzi, z resztą jak zwykle na Wizażu
![]() Co to w ogóle za wada? Bo ja tam nie wierze w te filmowe 'ma jakąś chorobę, zostało mu tyle i tyle zycia'. Jaką wadę dokładnie- wtedy będziemy mogły w ogóle rozmawiać. |
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast nie musi chciec byc z chora osoba. Taki wybor po prostu. Nie ma sie co oburzac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

Ale to nie znaczy że każdy w chętnie zdecyduje się na taki związek i po części to rozumiem - autorka jeszcze się nie zaangazowała a już dowiaduje się, że facet miał 2 zawały a trzeciego nie przezyje. Moim zdaniem nie jest niczym dziwnym, że boi się wejścia w relację w której partner z dużym prawdopodobieństwem umrze młodo.