Oszukana - jak sobie z tym radziłyście? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-20, 19:48   #61
Loisto
Rozeznanie

Dot.: Oszukana - jak sobie z tym radziłyście?

Dla mnie najgorsze w tej sytuacji jest to, że już do końca życia jesteś skazana na kontakt z tym d***iem. Chyba, że będzie miał "wywalone" na swojego potomka... Bo jako tatusiek już nie będzie takim apetycznym kąskiem dla panienek, o ile w ogóle by się przyznawał, że ma dziecko.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-20, 20:27   #62
Shar14
Zadomowienie

Autorko - skoro to dziecko chcesz to po temacie. Dziewczyny nie namawiajcie jej, bo decyzji o przerwaniu ciąży trzeba być pewną. Jeśli ona ma wątpliwości już teraz, nie jest w stanie tego zrobić to okej, jej decyzja i jej życie. Jeżeli zrobi coś wbrew sobie to może się później odbić na psychice.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-20, 20:29   #63
zakonna
Naczelna Nastolatka

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
Autorko - skoro to dziecko chcesz to po temacie. Dziewczyny nie namawiajcie jej, bo decyzji o przerwaniu ciąży trzeba być pewną. Jeśli ona ma wątpliwości już teraz, nie jest w stanie tego zrobić to okej, jej decyzja i jej życie. Jeżeli zrobi coś wbrew sobie to może się później odbić na psychice.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
bardzo się zgadzam, nie w porządku są te posty, które sugerują aborcję, jeśli autorka wyraźnie napisała, że dziecka chce.
Stary 2016-08-20, 20:42   #64
Fonda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pufa90 Pokaż wiadomość
Tak ale później całe życie może być stresujące dla Ciebie i dzieciaka bez ojca. Poza tym wiem jako facet jak faceci patrza na samotna matke z dzieckiem, sa wyjatki ale na prawde będzie Ci ciężko znalesc kogos z kim ułożysz sobie życie od nowa. Pomyśl przede wszystkim o sobie. Jeżeli pragniesz tego dziecka na prawdę to nic nie rób ale argument że byłaby to planowana ciaza gdyby nie byl takim ch.. to na prawde nie argument. Ja po prostu zycze Ci dobrze. Ten facet to frajer i qtas, bardzo mi Cię szkoda. Powodzenia!
Ok, mało precyzyjnie się wyraziłam. Dla mnie przerwanie ciąży kłóci się z moim poglądem na uznawanie zarodka za człowieka. Dla mnie to już jest człowiek - dziecko. Miałabym olbrzymie wyrzuty sumienia. A biorąc pod uwagę, że jeszcze kilka tygodni wstecz ten człowiek był wyczekiwany, a teraz go usunę tylko dlatego, że okoliczności się zmieniły, to chyba nie mogłabym długo spojrzeć w lustro. Stąd moje obiekcje. Nie byłam przygotowana na samotne macierzyństwo, ale wolę urodzić i w ostateczności oddać dziecko ludziom którzy go pragną niż usunąć.

Ale dziękuję za wszystkie sugestie, doceniam chęć pomocy. Co do układania sobie życia z kimś, to przyznam szczerze, że nie wyobrażam sobie, żebym jeszcze kiedykolwiek zaufała jakiemuś mężczyźnie na tyle by stworzyć z nim jakiś związek (nie mówiąc o dobrym). I sądzę, że to jest o wiele większa przeszkoda niż posiadanie dziecka.

Loisto Nawet by mnie nie zdziwiło gdyby fakt posiadania dziecka skrzętnie ukrywał, albo wręcz przeciwnie - wykorzystywał dla własnych korzyści. Chyba w tym momencie jestem w stanie utożsamić z nim wszytko co najgorsze...
Fonda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-20, 22:26   #65
Loisto
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fonda Pokaż wiadomość

Loisto Nawet by mnie nie zdziwiło gdyby fakt posiadania dziecka skrzętnie ukrywał, albo wręcz przeciwnie - wykorzystywał dla własnych korzyści. Chyba w tym momencie jestem w stanie utożsamić z nim wszytko co najgorsze...
Nie dziwię się Bardzo Ci współczuję, że jesteś niejako "skazana" na tego "faceta". Z jednej strony mogłabyś nic mu nie mówić i wychowywać dziecko sama (a pewnie z czasem znajdzie się odpowiedzialny tatuś ), a z drugiej doskonale wiemy, że pieniądze są bardzo potrzebne, alimenty się przydadzą.
I nie zgodzę się z tym, co ktoś wyżej napisał: to, że kobieta ma dziecko nie oznacza, że będzie miała problem ze znalezieniem partnera. Sporo jest par, które młodo wzięły ślub, coś nie wyszło i się rozchodzą, a dziecko zdążyło się juz pojawic. Sama mam koleżanki i kolegów (w wieku ok 25 lat) którzy zdecydowali się na związek z osobą, która ma już dziecko albo mieli dziecko, zostali sami, a teraz są już w związkach. Autorko, czas goi rany, wydajesz się być mądrą, sympatyczną dziewczyną, znajdziesz jeszcze swoje szczęście

Stary 2016-08-20, 23:45   #66
pufa90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Loisto Pokaż wiadomość
Nie dziwię się Bardzo Ci współczuję, że jesteś niejako "skazana" na tego "faceta". Z jednej strony mogłabyś nic mu nie mówić i wychowywać dziecko sama (a pewnie z czasem znajdzie się odpowiedzialny tatuś ), a z drugiej doskonale wiemy, że pieniądze są bardzo potrzebne, alimenty się przydadzą.
I nie zgodzę się z tym, co ktoś wyżej napisał: to, że kobieta ma dziecko nie oznacza, że będzie miała problem ze znalezieniem partnera. Sporo jest par, które młodo wzięły ślub, coś nie wyszło i się rozchodzą, a dziecko zdążyło się juz pojawic. Sama mam koleżanki i kolegów (w wieku ok 25 lat) którzy zdecydowali się na związek z osobą, która ma już dziecko albo mieli dziecko, zostali sami, a teraz są już w związkach. Autorko, czas goi rany, wydajesz się być mądrą, sympatyczną dziewczyną, znajdziesz jeszcze swoje szczęście

Tak są takie pary ale ilość potencjalnych partnerów spada jej conajmniej dziesięciokrotnie, wiem jacy są faceci. Nie mówię że się nie da ale jest duuuuużo dużo trudniej.
pufa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-21, 00:11   #67
Loisto
Rozeznanie

Cytat:
Tak są takie pary ale ilość potencjalnych partnerów spada jej conajmniej dziesięciokrotnie, wiem jacy są faceci. Nie mówię że się nie da ale jest duuuuużo dużo trudniej.
Ok, Ty wiesz swoje a ja mówię jak to wygląda w moim otoczeniu

Stary 2016-08-21, 00:14   #68
efflorescence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fonda Pokaż wiadomość
Co do układania sobie życia z kimś, to przyznam szczerze, że nie wyobrażam sobie, żebym jeszcze kiedykolwiek zaufała jakiemuś mężczyźnie na tyle by stworzyć z nim jakiś związek (nie mówiąc o dobrym).
Teraz sobie nie wyobrażasz, bo sprawa jest całkiem świeża. Za kilka miesięcy czy za rok to minie. A dziecko nie minie.

Cytat:
Napisane przez misorpresa Pokaż wiadomość
Dlaczego uważasz, że to troll? Bo tobie się to nie przydarzyło i twoim koleżankom również? Naprawdę solidny argument.
efflorescence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-21, 10:57   #69
Fonda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez efflorescence Pokaż wiadomość
Teraz sobie nie wyobrażasz, bo sprawa jest całkiem świeża. Za kilka miesięcy czy za rok to minie. A dziecko nie minie.
Ale mam teraz usunąć ciążę tylko po to, żeby kiedyś w przyszłości było mi łatwiej znaleźć nowego faceta? Przecież to nieludzkie.

Decyzję o planowaniu dziecka podjęłam świadomie. Wierzyłam w swój związek, w człowieka którego kochałam i w naszą szczęśliwą rodzinę w przyszłości. Stało się jak się stało, ale to chyba nie jest powód, żeby resetować swoje życie do "ustawień początkowych" na nic się nie oglądając...

Loisto dziękuję za miłe słowa
Fonda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-21, 11:10   #70
Anzu
Raczkowanie

Kurde, autorka to bardzo silna i dzielna kobieta, która zdecydowała się urodzić dziecko ( ogromny szacunek ode mnie i wirtualny uścisk ), więc wszelkie aluzje o aborcji albo, że z dzieckiem trudniej znaleźć partnera są według mnie bardzo nie na miejscu. Ja obecnie znam sporo par, które mają dzieci z poprzednich związków/małżeństw i są po prostu szczęśliwe.
Anzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 12:04   #71
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Tak ale później całe życie może być stresujące dla Ciebie i dzieciaka bez ojca. Poza tym wiem jako facet jak faceci patrza na samotna matke z dzieckiem, sa wyjatki ale na prawde będzie Ci ciężko znalesc kogos z kim ułożysz sobie życie od nowa.
W dzisiejszych czasach sporo dzieci wychowuje się w niepełnych rodzinach, bo ludzie nie boją się brać rozwodu tak jak starsze pokolenie. Dzięki temu dzieci mają szanse na zdrowe relacje z rodzicami, którzy się nie kłócą i nie tkwią ze sobą z przymusu mimo patologii.

Znam sporo kobiet w wieku od 25 (to jeszcze młodziutkie dziewczyny) do 40 plus (takie mają dzieci w wieku od 10 do 20 lat), które będąc matkami znalazły innego partnera i są szczęśliwe. Dzieci też.

Twoje argumenty za przerywaniem ciąży są krzywdzące i zaściankowe.
Piszesz, że "wiesz, jacy są faceci" - cóż, ja bym nie chciała być z takim, który zakocha się we mnie i chcąc ze mną przejść przez życie i zbudować rodzinę, nie zaakceptuje moich dzieci.
Stary 2016-08-22, 12:14   #72
201701121406
Konto usunięte

Cytat:

I z tego powodu ma usunąć (chciane) dziecko? Bo jakiś tam facet nie będzie nią zainteresowany? Raczysz żartować.

Takie sugestie są obrzydliwe.

Edytowane przez 201701121406
Czas edycji: 2016-08-22 o 12:16
201701121406 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 13:04   #73
lightangel
Zakorzenienie

Nie rozumiem skąd ten nacisk na usunięcie ciąży. Fonda wyraźnie napisała że dla niej zarodek to już dziecko. Czy naprawdę myślicie że przekonacie ją do tego że jest inaczej? To jej życie i jej decyzja, to ona będzie ponosić jej konsekwencje i jest tego świadoma więc uważam że dalsze przekonywanie jest bezcelowe i pewnie dla niej bolesne więc dajcie już spokój.

Fonda, Tobie mogę powiedzieć jedno - podziwiam Twoją siłę i racjonalne podejście do tematu. Masz jeszcze kilka miesięcy na podjęcie decyzji czy wychowasz dziecko czy nie, więc nie ma sensu teraz się zagnębiać tą myślą. Z czasem będziesz wiedziała co zrobić i jak ułożyć sobie życie tak żeby potoczyło się jak najlepiej.
lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości