|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zawalił sie dach hali w Katowicach!!!
Wlasnie dziecko zginelo, nawet obcokrajowcy z tego co wiem. A szlam do kościola i supermarkety pootwierane...
Normalnie ryczec sie chce. A zasypialam wczoraj i mialam radio cichutko i sie dziwilam, ze muzyka nie leci, tylko co gadaja. Rano mama mi dopiero powiedziala, co sie stalo
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
To strasznie smutne, ale jestem wściekła na ludzi odpowiedzialnych za budowę i konstrukcję tej hali. Przecież wiadomo, że w Polsce PADA śnieg. Tak trudno to przewidzieć? ale nie! po co zastanawiać się nad bezpieczeństwem, skoro taniej wyjdzie zbudować wszystko po najmniejszej linii oporu.
Hala była nowa, miała 5 lat... Jestem prawie pewna, że jakąś rolę miały w tym pieniądze, których inwestorzy nie chcieli za duzo wydać, choć przecież zarobek z organizacji różnych targów musi być spory. Ale przecież można zarobić jeszcze więcej...jakoś innej przyczyny tej okropnej tragedii nie widzę, takie rzeczy nie dzieją się zupełnie przypadkiem.
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem wściekła na oragnizatorów Tyle się ciągle mówi o przypadkach zawalenia dachów nad wielkimi acz lekkimi budowlami, o tragediach z tym faktem związanych. Na okrągło trąbiło sie wszedzie ile śniegu na Śląsku spadło. Jeżeli decydującą lub przynajmniej znaczącą rolę w tym zdarzeniu stanowił nadmiar sniegu na dachu to winni powinni ponieść surową karę
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
ja oddałabym krew bez zastanowienie tylko że jestem chora i brałam paracetamol w ostatnich dniach
a mam grupe AB+
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żałoba narodowa nie musi być koniecznie dziś! Przecież akcja ratunkowa się jeszcze nie skończyła. I co myślicie że w tak expresowym tempie natychmiast pozamykają wszystkie sklepy? Nie wiem skąd te pretensje że sklepy są pootwierane... Już 65 osób nieżyje... A czy ktoś wie co się dzieje z tymi zwierzętami? |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie, zaraz mnie chyba zlinczujecie, ale jak dla mnie ogloszenie żałoby narodowej to spore przegiecie
ja wiem ze to jest tragedia, 60 osob stracilo zycie przez glupote innych ale wciaz, zaloba narodowa to nie jest to, czego mozna oczekiwac oczywiscie mysle, ze niezbedna bedzie np. minuta ciszy. ostatnio zalobe oglosili przy smierci papieza. po prostu reakcja prezydenta wydaje mi sie przesadzona, biorac pod uwage konsekwencje. i totalnie nie rozumiem okrzykow pt. odwolac puchar swiata w zakopanym, |
|
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
[*][*][*] Wizażanki zapalajmy znicze za zmarłych w tej wstrząsającej tragedii!!!!!!!!!!!!!
Że też musiało się to stać akurat wczoraj gdy bylo tam tak wiele osób... nie chcialabym być teraz w skórze organizatorów! Jak można to wszystko organizować bez odśnieżenia dachu??? Poprostu ludzie nie myślą, jeszcze niedawno w Mikołowie ewakuowano hipermarket (na szczęście nic sie nie stało) ludzie dopiero zaczynają myśleć po fakcie! Z pewnością przyczyniła się do tego różnica temp, głośna muzyka- musiały występować drgania! ....Ale jak Ci organizatorzy mają teraz popatrzeć ludziom w twarz... możliwe szkoda im bylo pieniędzy na odśnieżenie dachu...gdyby to zrobili to wszystko mogłoby potoczyć się przecież inaczej!! |
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
[quote=Domina]Żałoba narodowa nie musi być koniecznie dziś! Przecież akcja ratunkowa się jeszcze nie skończyła. I co myślicie że w tak expresowym tempie natychmiast pozamykają wszystkie sklepy? Nie wiem skąd te pretensje że sklepy są pootwierane...
Już 65 osób nieżyje... quote] Pretensje? Gdzie je dostrzeglas, prosze wskazac ![]() Zaznaczam jedynie, ze zaloba narodowa nie zostala jeszcze ustalona konkretnie. Chodzi mi tylko o szacunek dla ludzi, ktorzy tragicznie zgineli.
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Boże, straszna tragedia... jak sobie pomyślę, że ja też mogłam tam być, albo moi znajomi... tyle osób zginęło przez czyjąś głupotę...
![]() [*]
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Jejq ten rok zaczyna sie fatalnie...
['][']['] za ofiary tragedii ![]() ![]()
|
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
[*][*][*] ja również się dołaczam,jestem pełna podziwu dla ratowników,strażkaów,leka rzy i wszystkich którzy bardzo dobrze wypełniali swoje obowiazki i nadal to robią
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
jest mi strasznie smutno....od rana chodzę ze łzami w oczach (dowiedziałam sie o tragedii dopiero o 8 rano)
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
nie napisalam ze nie potrafie.
uwazam ze to jest ogromna tragedia. jej ogrom jest tym wiekszy ze mozna jej bylo uniknac. ze w ogole nie powinna sie wydarzyc gdyby ktos przestrzegal zalecen. do tego nie potrzebna jest zaloba narodowa. mysle ze kazdy wspolczuje rodzinom osob ktore tam zginely, ktore sie jeszcze nie odnalazly jednak dla mnie żałoba narodowa to cos naprawde duzego, i uwazam ze nie powinna byc naduzywana. ps. podczas np akcji znicz ginie wiecej niz 60 osob. od poczatku zimy umarlo z mrozu prawie 200. to tez sa tragedie, ktore nawet nie sa "czczone" minuta ciszy Edytowane przez awia Czas edycji: 2006-01-29 o 11:25 Powód: dopisek. |
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
[']
|
|
|
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
[*] tam umierają ludzie .................... dalej
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
['] ['] ['] [*] [*] [*]
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
[']['][']
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw słyszę, że pod gruzami moze być jeszcze kilkadziesiąt osób, za chwilę ta sama prezenterka oznajmia, że było tam około 500 osób. kilkadziesiąt a kilkaset to jest chyba różnica...
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
gosiutka:
Cytat:
co roku gdzies sie zawala dach na ludzkie glowy pod naporem sniegu. nie chce zebyscie mnie atakowaly jako zimna, nieczula, glupia idiotke. zdaje sobie sprawe, ze to mogla byc jakakolwiek hala w jakimkolwiek miescie, ze tez moglabym zginac pod gruzami. jednak porównujac do inncyh tragedi- atak terrrystow na metra, WTC, to skala jest jak dla mnie, niewpolmierna a moj zal i zapelnie internertowej swieczki jest w tym momencie niewiele warte bo nie daje totalnie nic. |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Nikt nie uczy się na błędach. Mam tu na myśli śnieg, który zalegał na dachu hali.
Przecież usuwanie śniegu szczególnie z płaskich dachów budynków publicznych powinno być prawnie uregulowane. To samo zresztą dotyczy oblodzonych chodników. Czy potrzebne są tragedie, żeby ktoś ruszył głową??? Ciekawe na ilu dachach np. basenów, szkół, supermarketow itd, zalega śnieg. Czy ktoś to sprawdzi? Czy ktoś coś z tym zrobi? Apele o usuwnie śniegu raczej nie przyniosą spodziewanych efektów. Muszą być przewidziane bbbb wysokie kary za zalegający na dachach i chodnikach śnieg, lód. Podnieście głowy do góry i zobaczcie sople lodu zwisające z dachów ... |
|
|
|
|
#85 |
|
Rozeznanie
|
Jak czytam komentarze niektórych z was to mi ręce opadają
nie będę ich komentować bo to nic nie da Ale troszeczke więcej szacunku i ogłady drogie "Panie" [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [ ] [*] |
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Straszna ta tragedia
Współczuję wszystkim, kórzy stracili w niej swoich bliskich Wczoraj pokazywali tą halę na dwie godziny przed zawaleniem dachu, tam było tyle ludzi.... [*]
|
|
#87 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co za tragedia Dowiedzialam sie o tym z holenderskich wiadomosci. Gdy tylko obejrzalam poelcialam szybko wlaczyc kompa i zobaczyc co pisze o tym onet. Az powiem Wam, ze lzy mi polecialy Tyle ludzi, tyle rodzin, ktore stracily kogos bliskiego...eh nie bede pisac zbyt obrazowo, bo znow sie rozkleje Bardzo wspolczuje wszystkim rodzinom i poszkododwanym
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Straszna tragedia
, nie mogłam zasnąć w nocy. Byłam pare lat temu na targach komputerowych i ta hala była ogromna. Tak mi jest przykro i smutno, żałoba narodowa to słuszny wybór.Bede sie dzisiaj modlić za ofiary (*).
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Postaram sie wyjaśnić: ja całą noc nie spałam bo oglądałam TVN24 i jestem ze sprawami na bierząco. TO JES PIRWSZA KATASTROFA TEGO TYPU, W TAKICH WARUNKACH I NA TAKA SKALE jaka sie kiedykolwiek wydarzyła w Polsce. Były tam setki ludi, rodzin dieci. Inne państwa nawet zadeklarowały Polsce pomoc(ale nie była ona potrzebna jak mówili w TV. Za granicą to jest sprawa bardzo nagłasniana...mówia O NIEJ WSZYSTKIE TELEWIZJE...TO NIE JEST ZAWALENIE SIE DACHU SALI GIMNASTYCZNEJ, na której było pusto- żadnych ofiar śmiertelnych. To ogromna tragedia i jeszcze długo się bedzie o tym mówic. Załoba narodowa została juz wprowadzona(ale nie dziś zostanie ogłoszona) i ja jestem zdania, że wprowadzenie jej było dobrym pomysłem Dziewczyny wiem, że to minimalna pomoc ale można oddawac krew....ja juz swoją oddałam myśle, że to komus może pomóc także jeśli ktos może to zachęcam. [*][*][*] |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Do nas zadzwonil wujek, ze siostra taty tam byla i ratowala swojego narzeczonego
Jej nic nie jest, na szczescie, ale jego poturbowal i polamal uciekajacy tlum i trafil do szpitala, a to juz starszy czlowiek Kazdy z nas mogl tam kogos stracic![]() Nie da sie opisac, jakie to straszne...[*]
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

Normalnie ryczec sie chce. A zasypialam wczoraj i mialam radio cichutko i sie dziwilam, ze muzyka nie leci, tylko co gadaja. Rano mama mi dopiero powiedziala, co sie stalo

Hala była nowa, miała 5 lat... Jestem prawie pewna, że jakąś rolę miały w tym pieniądze, których inwestorzy nie chcieli za duzo wydać, choć przecież zarobek z organizacji różnych targów musi być spory. 

Corpus Delicta
**