|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
| Pokaż wyniki sondy: Które 4 dziedziny powinny mieć na ZTS własne pod-forum | |||
| Biżuteria |
|
140 | 84,85% |
| Wnętrze (i Ogród) |
|
69 | 41,82% |
| Masy Plastyczne |
|
56 | 33,94% |
| Szycie |
|
77 | 46,67% |
| Druty i Szydełko |
|
81 | 49,09% |
| Decoupage |
|
80 | 48,48% |
| Papier |
|
36 | 21,82% |
| Malowanie na szkle i ceramice |
|
36 | 21,82% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 165. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: SONDA -> Zmiany na forum
Głosujcie głosujcie jutro sonda się kończy!
|
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
i co wtedy?
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
to wiem... ale chodziło mi mniej wiecej ile to potrwa... i czy nasza decyzja od razu trafia do Zło, który zaraz bierze się do roboty, czy jeszcze bedzie jakaś dyskusja "na górze" na ten temat....
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko z poglosek :P |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyniki sondy zadecydują jakie to będą pod-fora. Jeszcze pewnie odbędzie się krótka dyskusja czy łączymy szycie z szydełkiem i drutami (choć nie widziałam fali protestów). No i jeszcze musimy zdecydować jak nazwać owe podfora (bo na razie mają nazwy robocze). A potem nowe posty będziemy tworzyć już na pod-forach (oczywiście jeśli się będą tam kwalifikować) a stare sukcesywnie przerzucać na owe pod-fora. Aż się boję ![]()
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
no i jak zwykle jak cos się bedzie działo to mnie nie będzie. wrócę i zobaczę co się podziało.
trochę mi żal że masy się /najprawdopodobniej/ nie zmieszczą. poza tym nie mam nic przeciwko połączeniu szycia i szydełka. miłych zmian Wam i sobie życzę. JADE DO DOMU ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sarenko nie martw się, pomożemy! Bynajmniej na mnie możesz liczyć ![]() Bedzid obrze ale nie przeczę że więcej pracy
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Sonda zamknięta.
To teraz kwestia dopracowania wyników.KWESTIA NR 1 Czy tworzymy fora: 1. biżuteria 2. druty i szydełko 3. decoupage 4. szycie Czy łączymy 2 i 4 w całość i dajemy szansę "wnętrzu"? 1. biżuteria 2. druty, szydełko, szycie 3. decoupage 4. wnętrze Jeśli zaś tworzymy "wnętrze" to czy łączymy je z "ogrodem". Jeśli chcecie znać moje zdanie to ja jestem za drugim rozwiązaniem (tzn. aby połączyć druty, szydełko i szycie). KWESTIA NR 2 Jakie nazwy dajemy poszczególnym pod-forom? Jednak miejcie na uwadze, że nazwa musi być po drugie ładna a po pierwsze trafna (lepsza brzydka a trafna). Tak, aby każda nowa osoba wiedziała gdzie pisać swoje posty i aby porządek jaki miał powstać dzięki temu podziałowi nie obrócił się przeciw nam (bo wciąż trzeba będzie zwracać uwagę, że "to nie tu"). Ja zostałabym przy tych jakie są (bo dokładnie i krótko precyzyją o co biega) , z wyjątkiem "drutowego" - może lepiej by brzmiało "druty, igła i szydełko" albo "robótki ręczne" (tylko nie wiem czy ta druga nazwa nie jest zbyt ogólna? jaka jest definicja "robótek ręcznych"?) Zapraszam do dyskusji
Naucz się zachowywać obojętność wobec fałszywych sądów o Tobie. Bez takiej obojętności człowiek nie może być wolny. Lew Mikołajewicz Tołstoj WESOŁYCH ŚWIĄT! Edytowane przez sarenka Czas edycji: 2006-02-09 o 13:53 Powód: dopisałam zdanie nie tam gdzie trzeba ;) |
|
|
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do nzw to chyba bym zostawiła to co jest, normalnie... Edytowane przez kajasia222 Czas edycji: 2006-02-09 o 14:47 |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym te nazwy zostawiła, może tylko te "wnętrza" zamienić na np. "dom i ogród"?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli nie tylko ozdobnicze, ale i remontowe Bo rzeczywiście "wnętrze" ogranicza zakres tematyczny.
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
Też jestem za połączenim drutów i szydełka z szyciem, a co do nazw są raczej oki...
ale przytakiwacz ze mnie
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
za połączeniem
a może "nitką, iglą i szydełkiem"? - tylko to nie obejmuje drutów.... "druty, igła i szydełko" będzie więc chyba najlepsze
|
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Zdedcydowanie połączenie
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
jestem za drugą opcją połączenia drutów, igły i szydełka ... Ale byłabym za pozostawianiem takiej nazwy ... Robótki reczne nie kojarzą mi sie wyłącznie z tymi podanymi dziedzinami ale i robieniem 'koszyczków' czy nawet figurek z masy itp
![]() nazwa 'dom i ogród' też jest odpowiednia ![]() widzę że wszystkie myślimy jednogłośnie hih
Mówią że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie części... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie...
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
No dobrze..
Widzę, że nie ma fali protestów a nie chcę zwlekać za długo, aby cały ten proces nie trwał miesiącami. Zgłoszę do Zło zapotrzebowanie na pod-fora o następujących nazwach: - biżuteria - decoupage - dom i ogród - druty, igła i szydełko
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
I pieknie! ;P
|
|
|
|
|
#79 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mam nic do powiedzenia
poza tym,że mi to odpowiada ![]() a w perspektywie zgloś zapotrzebowanie na masy plastyczne cos nam się ostatnio uaktywnily
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Nowe pod-fora są już aktywne.
Proszę nie poganiać moderatorów bo stracą oddech - powoli i skutecznie będą robione porządki
|
|
|
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
no i jest ślicznie
a czy my jakoś możemy pomóc w tych porządkach (poza wpisywaniem nowych tematów zgodnie z nowym podzialem??? jeśli tak to jak?
|
|
|
|
|
#83 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Ja miałbym tylko sugestię, aby w przyszłym opisie forum napisać dokładnie co to jest decoupage - ja na przykład nie wiem...
|
|
|
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
wystarczy tam zajrzeć , hehe
|
|
|
|
|
#85 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Mogę się tylko domyślać - nie wszyscy zaglądają na fora, na których "coś" jest
|
|
|
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
żartowałam, ale masz rację. Kiedyś coś o tym wspomnialam w rozmowie i reakcja byla "kupa... co???" ... popracujemy nad tym
)
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
<wow> jestem pod wrażeniem. Wreszcie można coś konkretnego znaleźć. Super rozwiązanie <brawo> Jestem zadowolona
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Są już podfora, ale fajnie
Dziękujemy
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
No i wielkie podziękowania dla Sarenki naszej kochanej! Bidulka siedzi i przesuwa te wątki żeby wszystko było na swoim miejscu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

and nothing else matters
a może "nitką, iglą i szydełkiem"? - tylko to nie obejmuje drutów.... "druty, igła i szydełko" będzie więc chyba najlepsze