![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czego nie jadasz bo nie możesz przełknąć?
Zaskakujące, że tyle osób nie lubi cynamonu.
och, dla mnie owoce morza, oliwki czy ser pleśniowy to najpyszniejsze rzeczy na swiecie ![]() Przypomniało mi się, że np. mogę zjeść zupę pomidorową tylko z łazankami, już sam jej widok z ryżem czy z makaronem powoduje u mnie odruch wymiotny (chociaż lubię ryż i makaron w innych potrawach) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
No to ja zaczynam wyliczankę
![]() - chleb starszy niż 24 h - grzyby (a pieczarki uwielbiam, dla mnie to nie grzyby...) - fasolka strączkowa (strąki to dla mnie "opakowanie" i należy traktować je jak groszek) - galaretka (lubię jej smak dopóki nie zobaczę jak się trzęsie, jak jem w samotności to nie patrzę na łyżeczkę a jak jem w towarzystwie męża to smakuje mi dopóki on nie zatrzęsie mi galaretką na łyżeczce, nie ważne swojej czy mojej, mam wówczas odruch wymiotny). - wędliny z przeszkodami, tłuste, kaszanki, salcesony, mielonki typu luncheon meat, itp. - golonka, boczek - krewetki, ogólnie owoce morza, ślimaki, żaby - kminek - drożdżówki z makiem - szpinak - sezam - ciepłe buraczki do obiadu (zimne jak najbardziej) - zupa cebulowa - ser pleśniowy - ananas - soki warzywne - brukselka - kapusta włoska (tylko kiszona) - zasmażka w zupach - mięsa z owocami - oliwki - chrzan - musztarda - owsianka - muesli - rodzynki - ryż na mleku - pieczywo w mleku - kapary - szparagi - żurawina - botwinka - nerki serca żołądki ![]() ![]() Edytowane przez noemi_kh Czas edycji: 2006-02-01 o 13:48 Powód: dopisałam do listy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Nie ruszę , choćbym z głodu padała :
- szynki z przeszkodami (czytać salceson ) - surowych małż (smażone - dobrze przyżądzone są pyszne ) - tłustego mięsa - krewetek ( nie cierpię jak mi coś piszczy między zębami ) No i zapomniała bym o chamstwie - tego nie przełknę pod żadną postacią !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
*praktycznie wszystkiego co jest z mięsa no może wyłączając drób bo to to jeszcze zjem ale też tylko jak muszę
*surowej i gotowanej cebuli(fuuuj)bo taką smażoną to jeszcze mogę zjeść *pierogów z mięsem *czosnku *zieleniny pływającej w zupie *gotowanej marchewki *ciast z dużą ilością tłustego kremu *wątróbki *galarety mięsnej *bigosu *tatara *grochówki *no i chyba jak narazie tyle jak coś mi sie przypomni to jeszcze dopiszę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
ooo! ja jeszcze nie lubię czarniny/czerniny i oliwek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Gość
|
Nienawidze:
- wątróbki - natki pietruszki w rzadnej postaci (odruch wymiotny) - salcesonu - musli (dobrze napisałam?) z mlekiem - kapuśniaku - galarety z mięsem To na razie tyle. Więcej chyba raczej zjadliwe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Nie cierpię, nie jadam, nie przechodzi mi przez gardło:
-flaczki -tłuste czy żylaste mięsa, szynki i kiełbasy -budyń -kożuch z mleka -smalec domowej roboty ze skwareczkami ![]() -galaretka z nóżek -wątróbka itp. -pyzy ziemniaczane -knedle -kopytka ![]() Odnośnie tych trzech powyższych to naprawdę nie cierpię nic z tego rodzaju klusek. Nie jestem w stanie ich nigdy zjeść. To rzeczy, których naprawdę nie przełknę. Nie wymieniam tych, których po prostu nie lubię, ale czasem zmuszam się do jedzenia.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Salceson, boczek, kaszanka, wątróbka, golonka, flaki, galareta wieprzowa, oliwki, ciasto z gęstą masą, smażona cebula, jogurt wiśniowy, kasza, budyń,
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Oto moja "czarna" lista
![]() -flaki -śledź -zupa pomidorowa ![]() -kaszanka -chałwa -gorzka czekolada -tanie wino bleee -salami -owoce morza -oliwki -piernik -sok z buraków lub pomidorowy bleah -szpinak -galareta -kisiel -golonka -kotlety mielone -bigos -skórka z kurczaka to chyba tyle ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Tłuste flaki, salceson, mleko z czosnkiem (podobno niektórzy piją coś takiego gdy są przeziębieni, ja nigdy nie spróbuję), tatar, oliwki, torty też nie za bardzo lubię
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
To się zacznie
![]() I tak pewnie zapomnę, ale dobra, zaczynam ![]() mleko (zimne, czy ciepłe obojętnie, w każdym razie MLEKO w czystej postaci - jogurty, budynie, kefiry - lubię) jajko (a jajecznicy w życiu nie tknę ![]() ![]() wszelkie potrawy w słoiczkach zimne ale do odgrzania (flaczki i inne świństwa) mam na myśli takie kupowane w sklepie nic co uznam, że ma zbyt krótką datę ważności ![]() ![]() ![]() czosnek (nienawidzę zapachu) boczek salceson sok z buraków, pomidorów wątróbka grzyby (ból brzucha po) owoce morza ser pleśniowy serca, żółądki, tłuste mięso z widocznymi żyłami w ogóle żebym zjadła wędlinę musi stać się cud ![]() w tej chwili nic więcej mi się nie przypomina, ale tak naprawdę rzeczy które jem jest zdecydowanie mniej niż tych których nie ruszam ![]()
koniec. Edytowane przez ciekawa_świata Czas edycji: 2006-02-01 o 22:33 Powód: coś mi się przypomniało :D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
grzyby (pieczarki czasem znosze
![]() wątróbka golonko.... ![]()
![]() |
#73 |
Mrs Mrau
|
ha! łazanki i mielone lubię! nawet bardzo
Uważam,że do oliwek trzeba się przekonać,kiedyś nieznosiła teraz uwielbiam ![]() nie znoszę wszelkich "dziwadeł i miksów" mięsnych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie znoszę i nie zjem:
- flaczki - golonka - tłuste i żylaste mięso - salceson - baleron - kaszanka, ta z krwią - kutia - serca, żołądki - chałwa - białe kluski - zupa cebulowa - owoce morza... wszystkie a w szcególności te fioletowe ośmiorniczki - anyż i wszystko co z niego się robi - lukrecja - marcepan - owsianka - jajecznica z grzybami (oprócz pieczarek) - surowa cebula
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Nie przełknę pod żadną postacią
mięsa.....blee kolowej wódki- trzy dni choruje bobu....sam zapach mdli mięczków i owoców morza uwielbiam mleko!!!!!!!! Ale mam na nie uczulenie ![]() Nie znosze cukierków... brrrr ale uwielbiam owoce i warzywa ![]()
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Ja nienawidze ryb, mięsa i wszystkiego od-zwierzat-pochodzącego (wyjątek: pierś z indyka), buraków, kminku, kawy rozpuszczalnej i capucino, soku pomidorowego, nadziewanej czekolady, bialego sera, orzechow wloskich, kaszy jęczmiennej, szpinaku, herbaty owocowej, żubrowki i to chyba na tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
wątróbki,tłustej kiełbachy,salcesonu,kalaf iora-kiedys znalazlam w nim ugotowanego robaka,golonki,tataru,gal aret,czerniny,sledzi,pasz tetowej itd
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Oj u mnie będzie tego sporo, bo ja z gatunku wybrednych jestem
![]() -ciepłego mleka, samego bądź w innej postaci typu owsianka, ryż na mleku itp. -białego sera -śmietany -zsiadłego mleka -kefiru -jogurtu naturajnego -jajek -mielonych wędlin z wyjątkiem salami -krupniku -podrobów wszelkich z uwzględnieniem watróbki -grzybów w innej postaci niż marynowane -kopytek, czy ja to się nazywa -pierogów ruskich -masła -zup owocowych -zupy fasowlowej i grochowej -śledzi w oleju (w sosie tatarskim czy innym bardzo chętnie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie lubię: pieczarek pietruszki kminku salcesonu ... wszystko inne zjem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
*Mięsa !Jestem wegetarianką
![]() *Białego chleba *Por (chodzi mi o takie warzywo nie wiem jak prawidłowo odmienić ![]() *Rosołu *Tłustego sera z dużymi dziurami *Galaretki *Oliwek *Białej czekolady *Kminek *Chrzan *Jogurt o smaku kiwi *Kiwi *Mleko 3,5% *Ciastka z kremem Ogólnie tłustych rzeczy. I to chyba tyle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
- salceson
- szpinak - śledź w śmietanie - kaszanka - flaki - oliwki - suszone śliwki - kapary - takie "miękkie" rodzynki w serniku ![]() - czysta wódka (nie znoszę, już sam zapach mnie odrzuca) Pewnie coś jeszcze by się znalazło, ale tyle pamiętam na ten moment ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
O przypomniało mi się jeszcze coś czego nie przełknę.
Mianowicie zimnych naleśników oraz zimnego makaronu ![]() ![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Ja nie potrafie zjeść(nawet patrzeć nie lubię
![]() -flaczków -golonki -galaretki(w cieście tez nie zniosę ![]() -kisielu -tłustych szynek -bitek wieprzowych -cynaderek ![]() -móżdżków ![]() -nie cierpię ziemniaków ![]() ![]() ![]() -salcesonu -za rosołem też nie przepadam -śledzi w oleju -kiełbachy gotowanej(zwłaszcza śląskiej) -nie cierpie cebuli -za burakami też nie przepadam -smalcu -galaretki z nózkami ![]() -gorzkiej czekolady -miętusów wszelkiego rodzaju -kapusty zasmażanej -żołądków -żeberek -landrynek -suszonych owoców(za słodkie). I to chyba tyle ![]() P.S- dziwie sie dziewczynom które nie lubia mleka,szpinaku i chałwy ![]() mniam ![]() P.S2-z tym jedzeniem to nie jest tak że nie tknę,ale nie przepadam. Edytowane przez windykatorka Czas edycji: 2006-02-03 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
sznycle fuuuuj
kminek sezam kiedyś mleko, ale już mi przeszło prawie wszystko co pływa w zupie, przeważnie jem samą 'wodę' no i ser pleśniowy rzygam!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jeszcze mi się przypomniało : • skórka z kurczaka (na samą myśl... ![]() • kaparów nie lubię ![]() • kawioru niecierpię ![]()
![]() |
![]() |
#86 | |
KWC
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
W sumie do mocno wybrednych nei należe, ale za wszystkie skarby świata nie zjem:
- tłustego miecha - tłustej wędliny (smalców, boczków, itd) - mortadeli, parówek i kupczego pasztetu - zup - jedynie owocową mojej mamy trawię - wątrówki, języczki, serduszka, płucka, flaczki itd - tatara - golonki - kaszanek z krwia czy bez - bleee - owoce morza - robale suszone, pieczone czy jak tam się to robi - gołębi - karpia po grecku - nie pytajcie dlaczego ![]() - fasolki po bretońsku - żadnych sosów z zamaskowanym mięsem, czy to zrobi mama czy pani kucharka w barze mlecznym - kawy - likierki, wodki czyste, koniaczki, whisky itd też nie przełkne (jedyny napój to pepsi i piwo ;-) - zapomniałam o galarecie z czegokolwiek... ![]() Jak sobnie przypomnę to dopisze |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Podróżniczka
|
Nie przełknę:
schabowego kminku flaków żołądków móżdżków kaszanki rosołu tatara szpinaku brokułów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Na indeksie:
- schabowy - wszelkie tłuste wędliny i mięsa - żeberka w sosie a takoż i golonka, zaliczają się do powyższych, ale zasługują na wyodrębnienie jako skrajnie niejadalna ![]() - zupka z botwinki - zupki mleczne - zupki owocowe - czerwony barszczyk - oliwki i kapary - chrzan - jajco w sosie chrzanowym oraz w wercji lekko posiniałej od nazbyt długiego gotowania - szpinak - próbowałam, ale pozostaje dla mnie niejadalny - sok pomidorowy - ser pleśniowy w wersji na żywca; jeśli występuje w roli półproduktu to finalny produkt wszamam z błogim uśmiechem - czarne porzeczki - pizza z owocami morza - albo morze, albo pizza, połączenie wywołuje u mnie objawy choroby morskiej - nóżki w galarecie, ale nie ze względu na galaretę tylko chrząstki, skórki i inne pierdółki, w gardle mi to staje - tłuste kremy na maśle - słodkie winko, z miejsca mnie mdli - piwo Warka Strong - jak wyżej - placki ziemniaczane z cukrem; jak można jeść placki ziemniaczane z cukrem? - ziemniaki z sosem A serduszka, żołądki, watróbkę, ozorki i galaretki to bardzo chętnie ![]()
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
ciemnego miesa
watrubek nozek flaczkow itp nigdy nie probowalam i niemam zamiaru tego jesc ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.