![]() |
#61 |
BAN stały
|
Dot.: Tatuaże na przedramieniu
Po co w ogóle się tatuować? Czy ci ludzie po powrocie do domu stoją przed lustrem żeby zachwycać się nimi? Potrzeby estetyczne można chyba zaspokoić wieszając ładny obraz. Już w ogóle kuriozumem jest robić sobie tatuaż poza zasięgiem wzroku, wtedy nawet nie można go sobie swobodnie pooglądać bez dodatkowego lusterka. Albo w miejscach intymnych, czy to jakaś chęć zaimponowania partnerowi? Pokazania jaki/a to ja nie jestem szalony i wyzwolony? Albo cytaty, naprawdę nie ma innego sposobu zaprezentowania swoich wartości (zakładam że tatuaż z tych widocznych) niż robienie z siebie brudnopisu?
Edytowane przez Snoffie Czas edycji: 2016-09-21 o 10:00 Powód: dodatkowy punkt |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Większość ludzi ma jakąś koncepcję swojego wyglądu do której dąży czy którą realizuje. W wizję jednych wpisują się tatuaże w innych nie. Jak widać w powyższym tekscie najwięcej filozofii do tatuaży dopisują ludzie, którzy ich nie mają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To jest kwestia indywidualna i własnego gustu. Ja się sobie podobam w tatuażach i to jest dla mnie najważniejsze. Dlaczego zakładasz, że tatuaże robi się, żeby się KOMUŚ podobać? Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-09-21 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
on tired little feet
|
tak, bo nadrzędnym celem życia każdej kobiety jest przypodobanie się samcom.
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wielu ludzi lubi sztukę, więc idzie do galerii albo na aukcję i kupuje sobie obrazy. Jedni wybierają po malarzu, inni preferują określone style i okresy, jeszcze inni biorą to, co kojarzy się im z jakimiś ważnymi monetami, osobami. Są też tacy, co kupują, bo to modne i ich stać. I tak samo jest z tatuażami. Lubisz tę sztukę, masz swoje ulubione style.. ![]() ![]() Porównanie tatuażu do silikonowych piersi całkowicie obnaża Twoją (i bardzo wielu innych "przeciwników tatuaży") hipokryzję. Implanty to poważna operacja, ingerencja chirurgiczna w ciało (powtarzająca się, bo trzeba je wymieniać co około 10 lat!). Wkładasz sobie pod skórę ciała obce ryzykując gigantyczne komplikacje, ale to jest ok i zrozumiałe. Dlaczego? Bo podoba się facetom. Okaleczasz się dla mężczyn i to jest w porządku*. Tatuaże są dużo mniejszą ingerencją w ciało, ale nie są "dla mężczyzn" i nie upodabniają do obowiązującego aktualnie standardu "kobiecego piękna", więc są uważane za oszpecanie się. ![]() Ot i cała Twoja filozofia... *Sorry, ale nie wierzę w robienie implantów "dla siebie". Ktoś/coś sprawiło, że kobiety się na to decydują z jakiejś przyczyny uważając, że ich naturalny wygląd jest nie ok.
Edytowane przez Melanchton Czas edycji: 2016-09-21 o 10:56 Powód: powtórzony wyraz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pełna zgoda. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Wulgarna to moze byc osoba, ktora przeklina, nie potrafi się kulturalnie zachowac ale nie osoba z tatuazami.
Jestem wyksztalcona, prowadze firme, spotykam sie z roznymi ludzmi. Mam tatuaz w widocznym miejscu. Jest to moja osobista sprawa. Poki co slyszę same mile opinie i kazdemu sie podoba ale nawet gdyby bylo inaczej mialabym to gdzies. Robilam tatuaz wylacznie dla siebie. Raz zauwazylam dziwne spojrzenie starszej babki na ulicy ale co mnie to obchodzi? Zalatwiam sporo spraw urzedowych i ludzie nie zwracaja na tatuaz a to jak sie zachowuje czy jestem kulturalna itd.. Nie popadajmy w paranoje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Dzik
|
Gdzie sa te ubrania od losu, ja sie pytam???
![]() Nie rozumiem w ogole krucjaty przeciwko temu, co kto robi z wlasnym cialem. Mnie np. nie podobaja sie tunele - i sobie bym ich nie zrobila - ale nie mam zaciecia misyjnego i latania z umoralnianiem i wymadrzeniem sie po ludziach, ktorzy je maja. I dlatego karyna z zezowatym delfinkiem tez mi zwisa. Moge zle pomyslec o "artyscie", ale przeciez nie ja dumnie obnosze krzywookiego ssaka. Kwestia zajmowania sie wlasnym zyciem i wlasnymi sprawami w pierwszej kolejnosci. Na szczescie odkad nie mieszkam w Polsce NIKT mnie nie zaczepia z jakimis pytaniami z kosmosu albo komentarzami,ktore w jego/jej opinii sa potrzebne albo "zabawne" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.