Czy uderzył was kiedykolwiek wasz TŻ ? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Pokaż wyniki sondy: Czy uderzył Ciebie kiedykolwiek Twój TŻ?
tak 166 13,22%
nie 1 090 86,78%
Głosujący: 1256. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-10, 11:44   #61
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27
Dot.: Czy uderzył was kiedykolwiek wasz TŻ ?

nie nie uderzyl i nigdy by tego nie zrobił. Dopuszczalne dla niego i dla mnie jest tylko kopniak w tyłek na szczęście gdy ide na egzamin i tyle koniec kropka.
balbinka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 11:46   #62
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27

Cytat:
Napisane przez oshinek
NagaLy nie twierdze że napisałas ze to wszystko jest takie proste. Czasem mam po prostu wrażenie, że niektórzy ludzie tak myślą niestety...
Wiesz co aż spróbuje się dowiedzieć jak na teraz wyglądają te kwestie prawne, ale jeszcze kilka miesięcy temu tak było, bo dowiadywałyśmy się z mamą co nieco.
Ale dzięki za pomoc
powodzenia i Tobie i mamie trzymam kciuki to poprostu jest niedopuszczalne co sie na tym świecie dzieje Pozdrawaim i przesylam buziaczki
balbinka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 11:54   #63
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

O kurcze nie wyobrażam sobie, żeby mój TŻ miał mnie uderzyć albo nawet podnieść na mnie głos , w naszym związku on jest troszeczke pod pantoflem , bo chociaż niezbyt słusznej postury ze mnie osóbka to jestem porywcza, zawsze mowie to co mysle a nie raz zdarza mi się go ochrzanić jak na to zasługuje, no i przyznam się, że raz podczas kłótni trzasnęłam go gazetą
Natomiast miałam sytuację, że mój niedoszły mężczyzna chciał mnie uderzyć, na co mój bullterrier złapał go za tyłek i wyszarpał przy okazji pół spodni odsłaniając bieliznę spodnią
Fajnie wyglądało jak dorosłe chłopisko wiało co sił w nogach na parapet
Wtedy mi oczywiście nie było do śmiechu ale teraz wspominam to satysfakcją, mam nadzieję że czegos go to nauczyło i nigdy już nie usiłował przyłożyc kobiecie
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 16:05   #64
sweetes_things
Rozeznanie

Mnie nigdy mój TŻ nieuderzył i na to niepozwole !!!!!
Jak na to reagować? (akcja-reakcja). Moim zdaniem trzeba krótko..ja bym z takim skończyła,bo moze sie to powtarzać pare razy,nieczułabym sie bezpiecznie i straciłabym poczucie bezpieczeństwa :/
Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ
Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ
Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM
Taka już jestem..i to właśnie jA
by Sweetes_things
sweetes_things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 18:53   #65
Asia 67
Raczkowanie

Niestety mnie się zdarzyło.Było to w obronie córki.Mąż stracił pracę z dnia na dzien.Chodził wściekły na cały boży świat i na siebie.Córka na prośbę męża, aby posprzątala w pokoju odpowiedziała bardzo niegrzecznie.To była przysłowiowa kropka nad i.Wściekł się i uderzył córkę i zrobił by to jeszcze raz gdybym nie stanęla między nim.Oberwałam ja.Zawsze będę bronić swojego dziecka.Obie strony były zaskoczone tym co się stało.Długo nie mogłam wybaczyć mężowi,że podniósł rękę na nasze dziecko i na mnie.Dopiero jak emocje w nas się wyciszyły, mąż poprosił nas o rozmowę.Przeprosił nas i obiecał,że nigdy to się nie powtórzy.Córka też przeprosiła za swoje zachowanie.Od tej pory nigdy się to nie powtórzyło i mam nadzieję,że nie zdarzy, bo oznaczało by to koniec naszego małżeństwa.
Asia 67 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 19:27   #66
ciapuszka
Raczkowanie

Hehehe .. mój TŻ jest co prawda 2 razy większy ode mnie (ja nie naleze do małych odóbek) ale jestem pewna na 100% że nie udezyłby mnie ani w twarz ani gdziekolwiek ... no chyba że mnie gryzie w zartach :P ale to sie nie liczy bo gryze go mocniej ...
ciapuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 21:19   #67
Audacieux
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Motylek7
Dziewczyny a ja mam takie pytanko jak poznać że facet byłby w stanie kiedykolwiek uderzyć kobietę? czy są jakieś typowe zachowania? albo czy można to po czymś poznać? nie żebym miała taki problem, bo mój TŻ by mnie nie uderzył tylko tak z ciekawości pytam
Myślę, że nie ma takich wyznaczników, które mówiły by nam, że mężczyzna jest do tego zdolny. Mój facet naprawdę bywa agresywny w stosunku do innych, jest kibicem-hoolsem, zdarzają mu się pobicia itd, ale w stosunku do mnie nigdy nie bywa agresywny.

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 21:58   #68
kapka
Zadomowienie

Post Dot.: Czy uderzył was kiedykolwiek wasz TŻ ?

Znam przypadek,że kobieta pozwalała na bicie,łudząc się ,że to ostatni raz.Na szczęście skończyłao się to rozwodem,a ona z tego co wiem wyszła ponownie za mąż za wspaniałego człowieka.Gdyby mój mąż podniósł na mnie ręke to by mnie widział po raz ostatni.pzdr

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-12, 11:39   #69
agiagi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nagaLy
To o czym piszę dzieje się aktualnie i nie ma związku z prawem obowiązującym xx lat temu. Teraz to wygląda inaczej, jeśli złoży się pozwe z powodu znęcania się (i wyraźnie się to zaznaczy) - mieszkanie na pewno zostanie zasądzone kobiecie z dziećmi. Chociaż tyle poszło do przodu.
To przeciez takie proste...sklada sie pozew, na drugi dzien dostaje sie mieszkanie, meza sie wyrzuca...nikt nie mysli o tym, co sie dzieje, jak taki facet otrzymuje pozew do sądu, co sie dzieje potem w domu....ze od otrzymania pozwu conajmniej miesiac sie czeka na PIERWSZA rozprawe!
Co sie dzieje prez ten czas?

Cytat:
W tej chwili są też dostępne różne pomoce dla kobiec i dzieci z maltretowanych rodzin - ale warunek jest jeden - trzeba mieć poświadczenia z interwencji policyjnych czy choćby ze złożonego oświadczenia / obdukcji.
Na około się niestety nie da.
No wlasnie trzeba sobie najpierw uzbierac teczuszke z poswiadczeniami, obdukcjami, a to wszystko trwa i trzeba przez ten czas cierpiec, wlasnie po to, zeby miec dowody! To jest chore! Nie da sie takich spraw zalatwic w tydzien, to sie ciagnie latami! Kobieta bez takich pisemek jest przegrana na wejsciu
A dla maltretowanych rodzin nie ma zadnej pomocy, a jesli juz to jest to pomoc jednorazowa. Co z tego, ze zamkna faceta w areszcie, jak on wyjdzie i znow pobije.
agiagi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-12, 15:31   #70
nagaLy
Zakorzenienie

Agiagi - gdybyś czytała dokładniemoje posty a nie "wyrywkami:" zauważyłabyś, że to co piszę to czyste formalności i że nigdzie nie pisałam, że coś jest proste - wręcz przeciwnie. Jeśli cytujesz moją wypowiedź to proszę, byś najpierw skończyła ją czytać.
nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-12, 15:59   #71
Ines1985
Zakorzenienie

Oczywiscie ze nie uderzył. Nie byłabym z kims kto chociaz raz by mnie uderzył.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-12, 16:17   #72
agiagi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nagaLy
Agiagi - gdybyś czytała dokładniemoje posty a nie "wyrywkami:" zauważyłabyś, że to co piszę to czyste formalności i że nigdzie nie pisałam, że coś jest proste - wręcz przeciwnie. Jeśli cytujesz moją wypowiedź to proszę, byś najpierw skończyła ją czytać.
Przeczytalam twoj post 3 razy i nie miej mi za zle, ze tak go odebrałam. Chodzilo mi o to, ze tak latwo jest mowic o rozwiazaniach, o ktorych kazdy, kto jest w takiej sytuacji dobrze wie...ja tez wiem jak sie miota w uczuciach kobieta, ktora ma taki problem i do tego zbyt slaby i podatny na zranienie charakter (mama) Nie potrafiła tak po prostu szybko tego skonczyc.
A kobiety, ktore juz sie zdecydowaly na walke wcale nie maja ulatwionego zadania, bo sądownictwo w Polsce bardzo kuleje niestety.

NagaLy nie chcialam Cie urazic i zapewniam, ze uwaznie wszystko czytam
Stary 2006-02-12, 17:17   #73
nagaLy
Zakorzenienie

W takim razie zawiodło (nie poraz pierwszy) słowo pisane i zupełnie inaczej odczytałam to, co napisałaś.
Masz rację, że radzić jest łatwo... wiem niestety jak wyglądają tego typu sprawy bo akurat "przypadkiem" studiuję na kierunktu, który tego typu sytuacje przedstawia, omawia i pokazuje możliwe drogi - ale niestety na forum NIC więcej nie mogę jak tylko napisać co wiem - może ktoś skorzysta...
nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-12, 18:30   #74
Calypso*
Raczkowanie

GG do Calypso*

Kwestia uderzenia nie jest chyba taka prosta, o ile na bicie nie chciałabym nigdy pozwolić, o tyle na spoliczkowanie mam nadzieję nigdy nie zasłużyć.
Jest różnica między uderzeniem otwartą dłonią w twarz a uderzeniem pięścią w brzuch albo kopem w tyłek.

W twarz uderza zdradzony, oszukany, totalnie rozczarowany, zraniony, ten, kto nie może zrobić nic więcej...może tylko strzelić po gębe i odejść. I paradoksalnie ten który zadaje cios jest zazwyczaj mniej winny.
Calypso* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 00:03   #75
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Agresja w rodzinie to jedna z najstraszliwszych rzeczy jak może zaistnieć. Zarówno w stosunku do partnera jak i do dzieci (szczególnie do dzieci ) Ponadto wymiar sprawiedliwości wbrew temu co sie mówi nie jest tak skłonny do działania. O tym już wspomniała agiagi. To bardzo trudny i szeroki temat, który chyba odbiega nieco od tematu wątku...

Ja wiem jedno - mężczyzna, który podniósłby na mnie rękę zrobiłby to po raz pierwszy i ostatni. Dla mnie nie ma różnicy między uderzeniem pięścią czy spoliczkowanie. Po to mamy język i rozum aby sie nim posługiwać. Nikt nie ma prawa podnosić na kogoś ręki, bez względu na to co się wydarzyło...
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 17:24   #76
Klariska
Wtajemniczenie

Wiecie mnie nigdy moj TŻ nie uderzyl. Jednak gdy sie ostro klocilismy, bo on ciagle mowil ze cos zlego zrobilam to wreszcie nie wytrzymalam i uderzylam go w twarz. Nie oddal. Byl raczej zaskoczony. Do tego przepraszal za glupie zachowanie. Ja juz wiem ze on by mnie nigdy nie uderzyl. Po takich klotniach kiedy mialam swoja twarz blisko jego i mowilam zeby jak chce to uderzyl(ogolnie wtedy sie denerwowalismy na siebie) nigdy tego nie zrobil. Mowil tylko ze wolalby mnie przytulic.

Klariska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 19:00   #77
emememsik
po prostu Em :)

mój TŻ mnie nigdy nie uderzył, i wierzę, że tego nie zrobi.
a nawet jeśli, to mimo tego, jak bardzo go kocham, nigdy bym mu tego nie wybaczyła, i oznaczało by to koniec.
Stary 2006-02-13, 19:22   #78
evangeline
Zakorzenienie

Nie.

WYMIANKA

Edytowane przez evangeline
Czas edycji: 2006-05-25 o 09:52
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 22:42   #79
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Gdyby mnie ktos kiedys uderzyl... to moj tatuś go zabije.
TŻ- nigdy w zyciu

Kiedys jakis nabrzdąkany koles podniosl na mnie ręke, i po rozmowie z tatusiem trzeba bylo wzywac pogotowie
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-14, 01:12   #80
bardotka_a
Wtajemniczenie

Nie i wiem że nigdy tego nie zrobi
A damskimi bokserami gardze
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-14, 05:15   #81
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Cytat:
Napisane przez Calypso*
Kwestia uderzenia nie jest chyba taka prosta, o ile na bicie nie chciałabym nigdy pozwolić, o tyle na spoliczkowanie mam nadzieję nigdy nie zasłużyć.
Jest różnica między uderzeniem otwartą dłonią w twarz a uderzeniem pięścią w brzuch albo kopem w tyłek.

W twarz uderza zdradzony, oszukany, totalnie rozczarowany, zraniony, ten, kto nie może zrobić nic więcej...może tylko strzelić po gębe i odejść. I paradoksalnie ten który zadaje cios jest zazwyczaj mniej winny.
Pieknie napisane.

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-14, 06:02   #82
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

do tej pory nigdy i pokładam w nim takie nadzieje ze przenigdy tego nie zrobi a jakby zrobił- momentalnie straciłby miano TŻ- nieodwracalnie
Stary 2006-02-14, 20:06   #83
Sanderek
Wtajemniczenie

GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Cytat:
Napisane przez Voodia

Sanderek, napisz proszę co masz na myśli, bo nie rozumiem.
Byłam kiedyś świadkiem zdarzenie, w którym facet przyłożył swojej dziewczynie a tak właściwie już swojej byłej.

On odszedł od niej z powodów mi nie wiadomych, zresztą to nie ważne, ale w każdym bądź razie, gdy on oświadczył że odchodzi, ona zaczęła łykać tabletki w dużych ilościach, ani prośbą ani groźbą nie pomogło, wiec dostała na opamietanie. Od razu przestała z tabletkami. Nie był to może zbyt grzeczny sposób ale jedyny jaki poskutkował, niestety.
Stary 2006-02-14, 23:19   #84
rachela
Zakorzenienie

Nigdy mnie nie uderzył. I nie uderzy, bo to dla niego nie do pomyślenia.
Za to mi się zdarzyło go niechcący walnąć, i to nie jeden raz
Raz dostał z pięty, raz z łokcia, raz z kolana... Ja to taki słoń w składzie porcelany jestem, zero koordynacji oko-kończyna

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 02:02   #85
Ivvonka
Zadomowienie

Nigdy nie zostalam uderzona. Zawsze bylam przeciwna przemocy. Uwazam, ze sa pewne granice, ktorych nie wolno przekraczac. Uderzenie oznaczaloby koniec mojego zwiazku! Jest to niedopuszczalne i moj TZ o tym wie.

Oboje z TZ mamy duze temperamenty i nasze klotnie sa naprawde gorace Ale uwazam to za lepsze niz "ciche dni", lepiej wydrzec sie na siebie przez 15 minut niz nie odzywac pare dni. Po prostu taka "wloska" z nas para, chociaz doniczki jeszcze nigdy nie polecialy
Ivvonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 15:52   #86
ocia
Raczkowanie

NIGDYn nawet nie potrafi sie ze mna poklucic.
ocia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 17:03   #87
Ewuńka
Rozeznanie

GG do Ewuńka

nawet sobie nie potrafie tego wyobrazic!!

Ewuńka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-25, 10:18   #88
klajdla
Wtajemniczenie

Przez 1,5 roku od kiedy jestesmy razem, moj TZ mnie nigdy nie uderzyl i wierze, ze tego nie zrobi. Ale sadze, ze jesli nawet by doszlo do takiej sytuacji to oznaczaloby koniec naszego zwiazku.
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-25, 10:40   #89
agooolenka
Raczkowanie

ojjj nie napewno nie podniósłby na mnie ręki w ogole niewyobrazalna sprawa

nigdy by sie na mnie nie zamierzyl jestem tego tak samo pewna jak tego,jak sie nazywam

a kobiet ktore zyja w wolnych zwiazkach i daja sie bic nie szanuję.

Edytowane przez agooolenka
Czas edycji: 2007-03-21 o 18:22
agooolenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-25, 10:42   #90
vadi
*sportaddict*

o, matko, ile razy :d ostatnio jak żywo gestykulował, moja skroń miała bliskie spotkania z pilotem, trzymanym w jego ręce ale chyba częściej on obrywa, ostatnio skacząc mu na plecy źle wymierzyłam ruchy rękami i trochę oberwał w głowę

a poważnie - nigdy specjalnie mnie nie uderzył i gdyby kiedykolwiek spróbował, byłby to automatycznie koniec naszej znajomości. Ale wiem, że jest to coś absolutnie niedopuszczalnego też dla niego.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości