![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: ile placa za godzine w mc donaldzie:)
Wydaje mi sie, ze jak sie nasmaża tych frytek i hamburgerów, to nie mają ochoty na smieciowe jedzenie, pewnie kanapki z domu biorą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Strasznie demonizujecie McD
![]() Pracuję tam już półtora roku. Zaczynałam ze stawką 6.00 brutto, obecnie mam 8.85, niedługo mają być podwyżki 1.00 brutto. Dodatkowo do każdej przepracowanej godziny jest dodatek za zużycie obuwia i koszty prania odzieży pracowniczej. Studiuję dziennie, jestem na 2 roku, pracuję tylko w weekendy i jestem w stanie zarobić jakieś 700-800 zł miesięcznie. Nie narzekam, zwłaszcza, że pracodawca bardzo dostosowuje się w kwestii godzin pracy, np. jeśli mam ochotę mieć wolny weekend, to nie ma problemu, idę w tygodniu po zajęciach, tak jak mi pasuje. Generalnie nie zamierzam Was jakoś bardzo zachęcać, ja jestem zadowolona, ponieważ jest to moja pierwsza praca (nie było potrzebne żadne doświadczenie), a wiadomo - od czegoś trzeba zacząć. Teraz właśnie zastanawiam się nad zmianą pracy, ale to dlatego, że już mi się nudzi, jest trochę monotonnie. Czas na zmiany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zaczelam od stawki 6,5 brutto,ale bardzo szybko zaczelam dostawac podwyzki i na koniec mialam juz 9,50 brutto ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
demonizowanie wynikalo głównie z niewiedzy, fajnie, że wypowiedział się ktoś, kto naprawde tam pracuje
![]()
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Byłam pytac o to. Z łaską odpowiadają ile wychodzi na rękę. Po dluzszym czasie dowiedziaalm sie, ze 3,50 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wielka szczodrość ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Nie było o tym mowy. Zapytali mnie tylko czy jestem dyspozycyjna. Precz z taką pracą. Śmieszne pieniądze.;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A dziś akurat w Metrze widziałam ogłoszenie o naborze do McD. Zachęcali zarobkami 8,50 zł brutto za godzinę. Nie napisali np. DO 8,50 zł. Czyżby więc płacili faktycznie dużo mniej? Ale kombinują. ![]() Choć może to zależy też od miejscowości? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz stawka jest tez w duzej mierze uzalezniona od lokalizacji restauracji. Widze,ze jestes z Wroclawia,wiec Ci powiem,ze najwieksze stawki na "Dzien dobry" maja pracownicy w rynku, wysokie sa na bielanach, w koronie gdzie pracowalam tez nie sa niskie i w magnolii. Natomiast Bardzka, Tgg, plac grunwaldzki czy nawet pasaz grunwaldzki juz nie sa takie spore. Poza tym jesli jest nabor, pisza nawet 10 zl na godzine,ale to jest zawsze przy pelnym etacie. i to jest spokojnie mozliwe. Nie placa tak zle,a student dzienny moze sobie dorobic,zdobyc doswiadczenie i dostosowac sobie w stu procentach grafik do tego jak studiuje. Owszem praca jest ciezka,meczaca i niewdzieczna,ale jesli ktos do tego podchodzi tak jak ja podchodzilam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
odświeżam wątek.
czy coś się zmieniło w kwestiach stawek? są jacyś pracownicy teraz? ktoś coś wie jak teraz to wygląda?
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
3,5 za godzinę?, to jest jakaś kpina...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
ale to 3,5 za godzinę to jest stawka stara. z przed 2-4lat? teraz wzrosły. i pytam się o ile. nawet odpowiedź przedemna dziewczyna pisała, że jest to już 7-10 złotych.
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
8,50 brutto plus jakies dodatko 0,25 gr do kazdej godziny za ubranie, nie wiem doklanieoco chodzi ale ponad 7 netto wychodzi
![]()
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
8 zł brutto + 50 gr dodatku na pranie i buty.
Na rękę wychodzi gdzieś 6.74 zł ( już z tym dodatkiem) Ale to też zależy od miasta i konkretnej restauracji. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
To fajnie bo akurat mówie o Wrocławiu
![]() Aczkolwiek słyszałam, że zależy to też od konkretnej restauracji. Pewnie znaczenie ma to że niektóre z nich należą do korporacji, a niektóre są licencjonowane i mają innych właścicieli. Ale o stawce 3-4zł nie słyszałam i na dzień dzisiejszy zapewne nigdzie juz takiej stawki nie ma. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.