Czy to zdrada?Czy zwariowalem?Co robic? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-11, 10:08   #61
M42
Raczkowanie

Dot.: Czy to zdrada?Czy zwariowalem?Co robic?

[quote=jowisia]Oj nie podoba mi sie ten twoj post "swirze".... Nie podoba. Cos mi tu smierdzi. Zwroc uwage, ze wszytskie staramy ci sie wytlumaczyc, ze twoje podejrzenia SA podstawne i ze masz racje czujac sie niespokojnierzeczy[quote]

[quote=Ines1985]O przepraszam, nie wszystkie.[quote]

no właśnie, nie wszystkie
M42 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 22:55   #62
świr?
Przyczajenie

czyli jednak zwariowalem.....
świr? jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-12, 18:49   #63
magda knoxville
Raczkowanie

GG do magda knoxville

Cytat:
Napisane przez froggie
Moje zdanie na ten temat jest takie, że sytuacja jest dziwna, trochę dwuznaczna. Ja na Jej miejscu, po takich podejrzeniach starałabym się za wszelką cenę udowodnić, że nic mnie z tym gościem z pracy nie łączy i postarała się o to żebyś nie miał żadnych podejrzeń i wiedział że Ciebie tylko kocha

A najlepiej jakbyś zrobił jej niespodzinkę i odebrał ją z pracy i przyszedł np z kwiatkiem
Zobaczyłbyś Jej reakcję
froggie ma racje.podpisuje sie pod tym-odwiedziny w [pracy sa swietnym pomyslem,zobaczysz jej reakcje.moze podkreslam moze warto poznac tego faceta?zaproscie jego z zona na jakies luzne spotkanie,kawa?.moze nieco poznasz go i co najwazniejsze zobaczysz jej reakcje na sama propozycje spotkania sie z tym gosciem i jej zachowanie na samym spotkaniu.

mysle ze to by pomoglo.

i wszystko by bylo ok ,gdyby nie to ze ja uwazam ze troszeczke przesadzasz...troszeczke. rozumiem ze boisz sie stracic kogos tak waznego,to jest jasne,ale pamietaj ze ona tez ma wokol siebie innych ludzi.tak jak ty.czy w stosunku do swoich kolegow tez zachowuje sie podobnie?
zrob cos szalonegho-przyjedz do pracy z kwaiatkiem,odwiez do domu,cos innego,aby pozbyc sie wkradajacej sie po cichu rutyny.
mam nadzieje ze cie nie urazilam tym co napisalam .wierze ze zwiazek z takim starzem przetrwa .

bedzie dobrze...trzymamy kciuki
M
magda knoxville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-12, 20:13   #64
facet_na_pustyni
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Kolego, bylem w takiej sytuacji, radzil bym Ci sie uniesc prawdziwym meskim honorem i dumą! Przynajmiej JA bym tak zrobil na twoim miejscu - czyli zaczal bym sie oddalać, spotykac z przyjaciółmi, z przyjaciółkami(!), kolezankami(!) - pozwolil bym sobie aby moje kolezanki mnie odwozily z pracy do domu! A co sobie bede załował. Pozniej usmiech od ucha do ucha i co ja widze ? Moja kobieta zrozumiala ze zle robila. Czasem metoda "jak kuba bogu, tak bog kubie" najlepiej dziala.

Pojawia sie tez pytanie, a jesli nie zadziala, jesli Ona wtedy zacznie sie oddalac zamiast zblizac ? Wtedy nie ma sensu jej gonic, skoro nie zalezy kobiecie na zwiazku.
facet_na_pustyni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-12, 23:48   #65
Iam
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez facet_na_pustyni
zaczal bym sie oddalać, spotykac z przyjaciółmi, z przyjaciółkami(!), kolezankami(!) - pozwolil bym sobie aby moje kolezanki mnie odwozily z pracy do domu! A co sobie bede załował. Pozniej usmiech od ucha do ucha i co ja widze ? Moja kobieta zrozumiala ze zle robila. Czasem metoda "jak kuba bogu, tak bog kubie" najlepiej dziala.
Popieram takie zachowanie, też postąpiłabym w ten sam sposób. Poza tym z tego , co zdążyłam zauważyć TY -świrze ją usprawiedliwiasz , jej zachowanie w stosunku do ciebie. Myśle,że zdajesz sobie z tego sprawę, że tak naprawdę ona nie jest fair wobec ciebie, ale jesteś zaśplepiony oczami miłości. To tylko takie moje subiektywne odczucie.

Cytat:
Pojawia sie tez pytanie, a jesli nie zadziala, jesli Ona wtedy zacznie sie oddalac zamiast zblizac ? Wtedy nie ma sensu jej gonic, skoro nie zalezy kobiecie na zwiazku.
A z tym się tak nie dokońca zgodzę, żę nie należy gonić. Czasami ludzie się od siebie oddalają , bo im właśnie za bardzo na kimś zależy. To zresztą zależy od sytuacji, od osób etc; wiadomo,że jeżeli ktoś ma nas głęboko "gdzieś" od początku nie jest wart takiej gonitwy.
Iam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 08:10   #66
magda knoxville
Raczkowanie

GG do magda knoxville

Ciekawe spostrzezenie...faktyczni e ja usprawiedliwiasz....ale rozumiem-tak to jest jak komus bardzo zalezy na drugiej osobie...moze nawet chlopaki maja racje...moze czas zebys pomyslal nieco o sobie...?
a sprawa z zachowywaniem tak jak ona...czyli spotykania sie z kolezankami itp...to trzeba przemyslec..to ze Facetowi Na Pustyni sie udalo-nie znaczy ze Tobie przyniesie oczekiwany rezultat

mimo wszystko trzymam kciuki...
M
Stary 2006-02-13, 08:13   #67
Ray
Zakorzenienie

wiesz co chyba nic innego ci nie pozostaje jak czekac co sie wydarzyc moze... bo zrobic nic nie mozesz... bedziesz ja kontrolowal i dopytywal wiecej to powie ze jestes zaborczy i bedzie miala tego dosc wtedy pojdzie do tego "cudownego" pana... jedynie co mozesz zrobic to pokazywac jak ja kochasz zeby poczula co robi tobie..i ile moze stracic brnac w taka znajomosc dalej...kobiety czesto potrzebuja adorstki moze jakiegos odswierzenia zwiazku... i tak tiorche sie gubia i brna w takie znajomosci... ja nie uwazam ze nie masz sie czym martwic ja na twoim miejscu tez bym sie martwila i byla strasznie zazdrosna ja sobie nie wyborazam zeby moj TZ mogl isc na "przyjacielska " kawusie z kolezanezka z pracy ... praca to praca... a nie miejsce spotkan i flirtow... ( dobrze ze pracuje wsrod facetow hehehehe)
mysle ze tylko czas ci moze pomoc.. i jeszcze jedno nie rob ni na sile badz soba.. pomysl tez o sobie bo prawda jest taka im wiecej facet sie stara i lata kolo tylka tym kobieta ma go bardziej gdzies... tak mi sie wydaje

facet na pustyni ma rajce... koiety lubia to co niedostepne.. owszem nie przeginajac.... bo na prawde im wiecejf acet sie stara tym gorzej powinien byc stanowczy powiedziec " podoba ci sie on to se do niego idz!!!" i gwarantuje ze nie pojdzie... taka sytuacja byla z dziewczyna mojego kolegi.. zauroczyla sie w innym chlopak sie meczyl kochal ja... w koncu sie postawil poczula ze go traci tak na serio... to nagle oprzytomniala... czlowiek widzi dopiero jak cos traci...bo ja kobieta czuje ze tak czy siak on z nia bezie bo ona pisnie slowo on przyleci to czym sie ma martwic/?

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2006-02-13 o 10:04 Powód: post pod postem
Ray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-13, 08:25   #68
magda knoxville
Raczkowanie

GG do magda knoxville

Jak dla mnie sprawa jest jasna.jak na zwiazek z taaaakim starzem jest to jedna z przeszkod ktora musicie razem pokonac.nie znamy Twojej sytuacji dokladnie dlatego trudno jest napisac cos trafnego.

strasznie ciezka sprawa...kazde wyjscie jest nieciekawe...zaczynam miec metlik...

M
Stary 2006-02-13, 11:00   #69
facet_na_pustyni
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

nie znamy zdania drugiej strony, byc moze sytuacja jest bardzo blaha, a kolega ja wyolbzymia pod wplywem uczuc - nie dziwie sie, kiedys mialem problemy z zazdroscia. Moja byla chyba robila to nawet specjalnie, wiedziala ze jestem zazdrosny o jakiegos jej kolege, to jak sie poklocilismy wlasnie do niego szła - zeby mi zrobic na zlosc. Pozniej mi przeszlo, poszedlem do nowej szkoly i.. Ona zaczela byc zazdrosna - dodalem wtedy "Za***iste uczucie, co nie?" - Mozna powiedizec ze zwiazek byl troche burzliwy, ale mnie umocnił, teraz nie jestem zazdrosny.

Moja obecna dziewczyna ma wielu kolegow, czasem idzie z nimi do jakiejs knajpy, albo jedzie na jakas wycieczke 3 dniową - kiedys dostał bym gorączki i nie mogl bym spać po nocach, teraz jednak mnie to kompletnie nie rusza. Stary zwiazek mnie bardzo umocnił, znam tez swoja wartosc i wiem ze jesli ma zdradzic to nie potrzebowala by do tego zadnej wycieczki czy spotkania w knajpie.

Zobaczysz, pozna kolesia jeszcze troche i za 2 tygodnie zacznie Ci mowic o nim "jaki to jest debil!" Po prostu badz twardy, pokaz Jej ze znasz swoja wartosc, a czasem w zartach powiedz "jesli chcesz to sobie idz do innego. Ja tez nie bede sam - pol świata tego kwiata" Takie zarty wypowiedziane z dumą i usmiechem na ustach tworza w glowie drugiego czlowieka mysli "cholera moge go stracic".

Czlowiek jest takim durnym stworzeniem ze zdaje sobie sprawe z wagi uczuc dopiero wtedy, kiedy moze stracic druga osobe. Jesli nasz kolega non stop meczy dziewczyne swoja zazdroscia, to oczywiste jest ze Ona powie "DOŚĆ" i pojdize sobie gdzies. Trzeba zmienic taktyke, trzeba być czułym, a jednoczesnie nie odkrywac wszystkich kart i nie mowic "jak to mi zalezy na niej, nie umie bez niej zyc", trzeba byc czulym, a jednoczesnie troche nieprzewidywalnym, twardym. Niektorzy tacy sa, a inni zas musza sie tego nauczyc. Wystarczy ze nie bedziesz Jej mowil wszystkiego o swoich uczuciach - zostaw Jej troche niepewnosci Bedzie dobrze.

Bardzo bym prosil aby drogie panie nie odbieraly tego tekstu jak jakis wywód szowinistyczny, tekst jest kierowany do obu plci. Bo wg mnie ludize to ludzie, w tym przypadku kobiety jak i mezczyzni zachowuja sie tak samo
facet_na_pustyni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 11:44   #70
magda knoxville
Raczkowanie

GG do magda knoxville

Cytat:
nie znamy zdania drugiej strony, byc moze sytuacja jest bardzo blaha, a kolega ja wyolbzymia pod wplywem uczuc(...)
no wlasnie...racja...gdyby tak sie zastanowic ja tez bym siwe wsciekla gdyby moj facet ciagle podejrzewal...
ale widac ze jestes rozsadnym swirem...wszystko bedzie ok

pozdro
M
Stary 2006-02-13, 11:48   #71
Ray
Zakorzenienie

tak to wlasnie jest z ludzmi) zazdrosc ach ta zazdrosc... jesli zna swa wartosc to nie ma sie czego bac.. waznie nie byc namolnym i nie "sciskac" za bardzo bo ktos powie "dosc" hehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-13, 12:01   #72
soczewka
Raczkowanie

Moim zdaniem masz podstawy sądzić, że ten ktoś nie jest jej obojętny
Przykre, że aż tak dobitnie daje Ci o tym znać, a Ty...
Moj chłopak już chyba dawno by zwariował...
Porozmawiaj z nią, bo moim zdaniem jest coś nie tak.
Trzymaj się dzielnie
soczewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-14, 21:11   #73
świr?
Przyczajenie

Dzis spedzilismy razem super dzien.
Stary 2006-02-15, 11:56   #74
magda knoxville
Raczkowanie

GG do magda knoxville

czyli poprawa?cos sie wyjasnilo?
Stary 2006-02-15, 14:46   #75
st_ella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez świr?
No wiec moje Kochanie w pracy ma kolege(tak go nazwijmy) jest nim zachwycona.Na poczatku ciagle o nim mi opowiadala-z czasem przestala.Zmienila troche sposob ubierania(moim zdanie na lepszy).Mowila mi o tym,ze ja zaprasza w rozne miejsca,ale od razu prostowala,ze nigdie z nim nie byla ani nie zamierza.Zmienila nawet fryzure-na taka jak jemu sie podoba.
to nic nie znaczy - ja jestem w takiej sytuacji - mam kolegę w pracy o którym opowiadam mojemu TŻ - rozmawiamy o wielu rzeczach - dzwoni do mnie.... ale to nic nie znaczy w omim przypadku. Myślę, ze to nie jest argument za zdradą. Mój TŻ bardzo sie wkurzał na początku... A wyobraź sobie jego złość gdy okazało się że jadę z tym kolegą w delegacje służbową na 3 dni!
Mój TŻ był bardzo zazdrosny ale nie miał o co... w końcu to zrozumiał ale minęło sporo czasu ok roku...

Cytat:
Napisane przez świr?
Przyznaje sie do wspolnego slownego flirtowania w pracy(to normalne moim zdaniem-wprowadza mila atmosfere w wyzysku i gnebieniu pracownikow).Wydaje mi sie,ze troche to sie posunelo dalej.On czesto Ja odwozi do domu(po drodze wiec nic w tym dziwnego) nie mam nic przeciwko temu bo przynajmniej nie musi czekac na przystanku.Jednak ostatnio wraca jakies 5-2 min pozniej(tak mi sie wydaje) mam podejrzenia,ze siedza i gadaja w aucie,moze cos wiecej-tego nie wiem.
ja też flirtuję w pracy - moze nie flirtuję ale mówię czasem dwuznacznie - ale nie wyobrażam sobie abym mogła zrobic coś wiecej!!

Kolega również chetnie mnie odwozi do domu, teraz opowiada o swoich problemach w małżeństwie, w pracy itd.
a spóźnienia 5 minutowe nic nie oznacza - co w tym czasie moga zrobić??
uwierz znikała by na dłuzej KKolega daje mi drogie prezenty na gwiazdkę (płyta CD), ale to nic nie znaczy. Jestem chyba osoba której ufa zarówno w sprawch słuzbowych jak i prywatnych.
Faceci też potrzebuja sie wygadać a najlepiej słuchają kobiety

Cytat:
Napisane przez sweet18
Moze przydaloby sie ja czasami czyms mile zaskoczyc..np.bukiet kwiatow..wspolne spacery-uwierz mi..to naprawde pomaga.. Noi praw jej jak najwiecej komplementow- my kobiety to uwielbiamy:ehem :..
Uważam tak - w każdym zwiazku wystepuje moment stagnacji... nic sie nie zimienia...oboje pracujecie - moze najwyzszy czas wynajać wspólnie mieszkanie? zobacz jak na to zareaguje...

Z ROZ-ter-Ką sie nie zgodze - bo nie jest sztuką wycofać się ze zwiazku a walczyć i rozwiazać nagromaddzone problemy....

Cytat:
Napisane przez świr?
Co do mowienia to nie do konca sie zgodze-moje Kochanie mowi praktycznie wszystko tylko jakies skrajnosci by moze przemilczala-na poczatku mi to przeszkadzalo ale sie przyzwyczailem i to cenie
jestem jak Twoja dziewczyna.... Mówie mojemu TŻ prawie wszystko nawet o snach w których go zdradzam - i za te sny go bardzo przepraszam bo mam wyrzuty sumienia

Cytat:
Zobaczysz, pozna kolesia jeszcze troche i za 2 tygodnie zacznie Ci mowic o nim "jaki to jest debil!"
Po prostu badz twardy, pokaz Jej ze znasz swoja wartosc, a czasem w zartach powiedz "jesli chcesz to sobie idz do innego. Ja tez nie bede sam - pol świata tego kwiata" Takie zarty wypowiedziane z dumą i usmiechem na ustach tworza w glowie drugiego czlowieka mysli "cholera moge go stracic".
święta racja!

st_ella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 15:03   #76
magda knoxville
Raczkowanie

GG do magda knoxville

wlasnie moze ten facet potrzebuje sie wygadac...
"Faceci też potrzebuja sie wygadać a najlepiej słuchają kobiety "

Pamietaj ze ona wybrala ciebie Swirze

nadal czekamy na rozwiniecie co to za fajny wieczor
Stary 2006-02-15, 20:06   #77
Justi555
Przyczajenie

Ja sama przezyłam roman w pracy. Romans, który przerodziłsiew prawdziwą iłosć. Dla mojego obecnego męzyczyzny poswięciłam swój 5 i pól letni zwiazek. I powiem Ci jedno - nie żałuje. Ale tylko dlatego, że mój stary związek umierał smiercią naturalną. W każdym zwiazku powinny być akieś etapy. Chodzenie, narzeczeństwo, slub, mieszkanie, czy na odwrót! Jak kto woli. Mój nie rozwijał sie w ogóle! Od 17 do 23 roku to samo! Poszłam do pracy i zrozumiałam jaka to była dziecinada! Jesłi nie chcesz ja stracić i kochasz ją, zmień cos w waszym życiu. Żeby skoncentrowała sie na was, a nie na podstarzałym tatuśku! Wynajmijcie coś, kup pierścionek zaręczynowy. Wprowdz kolejny etap do waszego zwiazku, by miałą naoczny dowód ze to wszystko do czegoś zmierza!
Justi555 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-17, 10:45   #78
Marzenax
Raczkowanie

To może ja podam mój przykład. POszłam do nowej pracy i od początku zaczął sie do mnie przystawiać pewien facet. W sumie nie robił nic złego: miłe słowa, kompementy, drobne flirty, odprowadzanie na przystanek....itp.
A ja jako, że kocham mojego TŻ to zaczełam go unikać, żeby: nie kusić losu, bo w życiu wszystko może się zdarzyć, mogłaby powstać między nami jakaś drobna więż i wystarczyłaby imprezka po pracy, trochę alkoholu i moglibyśmy zrobić coś złego. Pozatym nie chcę mu robić nadzieii i dałam sygnał, że jego zabiegi nic nie dają.
Dodam jescze, że obecnie mamy problemy w związku i mimo, że naprawdę bardzo się kochamy to z przyczyn tzw. obiektywnych możemy nie być razem.

Wracając do Twojego problemu ( a opierając się na moim przykładzie i moich zasadach) wydaje mi się, że twoja dziewczyna zachowuje się nie w porządku. Nawet jeśli nic złego jeszcze (!!!) nie zrobiła to kusi los i lekceważy twoje obawy, co w kochającym związku jest conajmniej dziwne.
Marzenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-18, 12:12   #79
świr?
Przyczajenie

Kocham moje Kochanie!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

Edytowane przez świr?
Czas edycji: 2006-02-18 o 22:08 Powód: za mało wykrzykników :o)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości